Wednesday, January 25, 2017

Peluang Berniaga Dengan Premium Beautiful

Assalamualaikum & hi semua,

Dah lama rasanya tak bercerita di blog. Sebenanrnya banyak nak cerita, tapi asal buka blog je mesti teringat kerja lain. Ada je nak dibuatnya. Hehe. Nowadays dah ada facebook & instagram but for me bercerita di blog lebih menarik. Mudah nak baca semula kemudian hari :)

Hari ni dah 25 Januari 2017. Cepat betul masa berlalu sekarang kan? Dah nak masuk bulan Februari.

Ni some of pictures from our BeYOUtiful night masa end December 2016.

Image may contain: 18 people, people smiling, indoor


Image may contain: one or more people and people standing


Image may contain: 12 people, people sitting


Image may contain: one or more people, people standing and indoor


Tak sempat nak cerita panjang yang ini, Januari dah nak habis. Tadi tengok planner, tahun ni umat Islam akan mula berpuasa pada hujung bulan May. Now some of designers & yang jual baju raya online dah start ambil pre-order. Even my favorite tailor pun dah remind kalau nak tempah baju, tempah awal sebab tahun ni order tutup awal. Actually tak lama je lagi kita nak sambut puasa dan kemudian raya. Selain ganti puasa, banyak persediaan yang kita perlu siapkan dari sekarang. Itu yang biasa orang buat kan? Tambah pula zaman sekarang ni duit macam air. Serba serbi mahal dan perlukan duit. Kalau tak buat simpanan dari awal, last minute nanti terlajak bajet. Sebab tu ada yang sanggup buat loan menjelang Raya. Dah habis Raya nanti diri sendiri yang sakit nak bayar semula & loan tu tak bantu generate apa-apa income pun.


Sebab tu now saya nak kongsikan Peluang Berniaga Dengan Premium Beautiful.

Macam saya dulu bermula dengan part time juga. Asalnya hanya pakai Premium Beautiful sebab ada masalah sakit pinggang yang sangat teruk pada tahun 2010. Selain itu berat badan pun makin naik lepas bersalin dan susah sangat nak turunkan. Body shape memang tak balance, peha besar. Yes saya jenis badan pear shape.

Sampailah hujung tahun 2011, seorang kawan kongsikan macam mana dengan Premium Beautiful ni boleh generate income setiap bulan. Serius masa dengar tu rasa macam "kenapalah aku tak buat bisnes ni dari mula-mula pakai Premium Beautiful dulu". Yang menjadikan bisnes ni menarik ialah berniaga secara online. Memang sesuai sangatlah kan dengan kita yang bekerja pada waktu tu.

Masa nak mula tu, ada juga perasaan takut. Biasalah kita ni belum mula apa-apa lagi dah takut tak jadi. Hehe. Tapi apa yang membuatkan saya bermula juga waktu itu ialah saya hanya fikir mungkin Allah bagi jalan untuk keluar dari masalah kesempitan wang dengan peluang ini. Alhamdulillah.


Waktu saya mula berniaga Premium Beautiful 5 tahun lepas, dalam fikiran saya hanya untuk menambah pendapatan keluarga. Saya target kalau dapat extra RM 2,000 sebulan pun dah cukup.

Tapi siapa sangka, BONUS PERTAMA saya pada waktu itu RM 7,000!! Sebagai orang baru memang saya gembira tak terkata biarpun pada masa tu ilmu pun masih kurang dan tak terfikir lagi macam mana kalau saya ada rakan kongsi. Bagi saya RM 7,000 tu banyak di mana gaji kerja hakiki waktu tu RM 3,500. Dua kali ganda :)

Bermula detik itu saya nekad untuk all out berniaga. Saya bukan sahaja berniaga malah saya juga mengalami transformasi diri yang sangat banyak. Dari awal lagi mind set saya "jika kita nak berjaya, mesti buat dan ikut apa orang berjaya buat". Kejayaan boleh dicapai dengan ilmu, semangat, strategi, mentor, support dari keluarga dan rakan-rakan bisnes & anugerah rezeki dan kudrat dari Allah.

Dalam keadaan yang tak bersedia, saya ambil cabaran pikul tanggungjawab sebagai Team Leader. Belajar & terus praktik lama kelamaan jadi mahir sehinggalah ke hari ini. Business partners yang bersama saya sejak dari awal memang boleh nampak transformasi saya sepertimana saya saksikan transformasi mereka.

Pencapaian demi pencapaian diraih dalam perniagaan ini termasuklah melancong percuma ke luar negara dengan layanan 5 star, anugerah demi anugerah, tabung kereta..pendek kata apa sahaja target atau reward yang ada mesti nak sapu habis 😊. Alhamdulillah sehingga sekarang saya masih bersama perniagaan Premium Beautiful malah makin hari makin sayang! Mau nya tak sayang. Dari bekerja office hour 8-5, now saya dah berniaga sepenuh masa dengan waktu bekerja yang flexible. Dapat urus anak & keluarga, stress free dan paling penting income masyuk setiap bulan.

Image may contain: 35 people, people smiling, people standing


Image may contain: 29 people, people smiling, people sitting and indoor


Bisnes ni mudah, tak ada risiko. Dalam The Diamond Circle, kami sediakan latihan secara kelas intensif dan juga melalui online kepada rakan kongsi. Malah personal coaching, group coaching pun ada. Zaman sekarang ni makin mudah, kalau kita pandai gunakan teknologi yang ada memang sangat membantu kita menjana pendapatan tambahan. Saya faham sangat bagaimana ada side income dapat menbantu financial keluarga sebab diri sendiri mengalaminya.

Hari ini bukan saya sahaja yang capai kejayaan dengan SHOM, malah ramai rakan-rakan kongsi yang upgrade financial dan life mereka. Tambah pula kita buat secara berkumpulan, sentiasa berkongsi idea, makin lama makin rapat. Sangat fun & happening!


Image may contain: 50 people, people smiling, people standing

So now actually masa yang sesuai untuk anda bermula. Boleh mula buat TABUNG RAYA dari sekarang. Selain daripada itu, kita juga ada peluang melancong secara percuma ke GOLD COAST, AUSTRALIA. Kita akan ke sana pada bulan Ogos nanti. Seronok tau! Duit dapat, bercuti percuma pun dapat. Suka saya nak ingatkan, adakalanya kita buat sesuatu bukan sebab minat tapi sebab tanggungjawab. Terutamanya bab duit. Bila dah dapat hasilnya, minat tu akan datang dengan sendiri. Macam saya jugalah. Tak pernah ada minat berniaga tapi buat sebab tanggungjawab pada keluarga :)

Jom kita berubah mulai hari ini.

Ubah sikap, ubah cara pemikiran kita.

Berubah dari hidup biasa-biasa kepada luar biasa.

Tebalkan poket kita.

Gembirakan keluarga & anak-anak kita.

Menjadi lebih sihat, cantik dan awet muda!

Melancong ke seluruh dunia secara percuma!


Image may contain: 1 person, standing



Image may contain: 1 person


I am your BUSINESS COACH.
The Premium Beautiful Expert

013-7415271

Monday, November 28, 2016

Alternatif Bagi Mengatasi Masalah Slip Disc

Assalamualaikum & hello semua.

Apa khabar anda semua? Harapnya baik-baik sahaja ye.

Kali ni saya nak kongsikan penyelesaian masalah slip disc yang dihidapi oleh sebilangan besar daripada kita. Kalau nak bercerita lanjut tentang slip disc, saya bukanlah pakar. Tapi apa yang saya ingin kongsikan adalah pengalaman rakan saya yang telah menjumpai alternative untuk mengurangkan seterusnya memulihkan masalah slip disc yang mereka alami.

Baru-baru ini rakan saya akan berkongsi pengalaman beliau.

Kisah ini dari salah seorang rakan kongsi saya, Zafeera Zaki dari Seremban, Negeri Sembilan. Beliau juga merupakan salah seorang Premium Beautiful Expert dalam The Diamond Circle Team.
 
 Fira mula memakai Premium Beautiful Korset pada bulan Disember 2015. Beliau merupakan pesakit Slip Disc L1 & L2. Menurut Fira, beliau memilih untuk memakai premium beautiful berbanding lumbar korset kerana ianya lebih praktikal, memudahkan pergerakan, senang untuk bekerja & menguruskan keluarga. Sebagai ibu bekerjaya semestinya Fira memerlukan sesuatu yang praktikal dan mudah dipakai setiap hari. Premium Beautiful adalah pilihan terbaik.

Ini pengalaman Fira sendiri. Alhamdulillah I am happy for her. She started wearing Premium Beautiful for health. Pakai punya pakai secara konsisten 8 jam sehari, berat badan pun mudah turun. Alhamdulillah bila makin sihat, cantik pun dapat sekali :)


 
 
 
Untuk pengetahuan anda semua, Premium Beautiful direka untuk kesihatan dan kecantikan wanita. Jadi tidak betul sama sekali dakwaan bahawa pakai Premium Beautiful hanya untuk kurus. Orang kurus pun pakai Premium Beautiful. Sebab apa? Sebab mahukan badan yang lebih sihat luaran dan dalaman.
 
 
 
Ciri-ciri Premium Beautiful yang unik menyebabkan ramai wanita gembira memakainya.
 

Setiap satu pieces mempunyai ciri-ciri istimewa dan fungsi tersendiri.



Lagi perkongsian dari pesakit slip disc. Alhamdulillah dengan Premium Beautiful dan rawatan susulan, beliau boleh kembali aktif.

Jadi jika anda atau ada kenalan sekeliling anda yang mempunyai masalah yang sama, boleh hubungi saya segera untuk keterangan lanjut.

Premium Beautiful membantu menyokong dan memperbetulkan postur badan seterusnya membuatkan badan rasa selesa dan kemas.



Dapatkan konsultasi percuma dari saya dan dapatkan juga Premium Beautiful anda dengan HARGA JIMAT sehingga 31 Disember 2016 ini.

Jangan lepaskan peluang ya!

013-7415271
Norain Mohd Nizar
Your Trusted Premium Beautiful Expert
Since 2012





Saturday, October 15, 2016

TDC 10K Challenge | Well Done Qualifiers!

Alhamdulillah.
 
All of us in TDC are super excited with this challenge!!
 
Dah la BONUS BESAR confirmed, dapat pula reward Duckscarves yang hot tu!!
 
TDC 10K challenge has been launched by TDC Top Leads since last 2 months, so far memang nampak everyone in the team are fighting for it.
 
Reward hanyalah sebagai motivasi, yang penting apa yang mereka capai bisnes dan juga keyakinan diri yang makin meningkat dan terus berani mengorak langkah dalam bisnes.
 
 
Congratulations to all qualifiers for August and September! Kekalkan prestasi dan teruskan perjuangan anda.
 
 
 
TDC 10K Challenge Top Qualifiers for August 2016.
 
Syqin, Elis, Kak Aju, Olyn, Nana, Lina and Nurul. Well done ladies!

 



And the number of qulaifiers are increasing for September 2016!! Wow!! TDC Hebat!
 
Well done Elis, Mandy, Kak Yati, Kak Tini, Olyn, Nurul, Ida, Faeza, Nana & Ira. Keep it up!!








There you go!! The duckscarves!! Quack quack!





Congratulations team! Let's aim more for October, InsyaAllah.


Kepada yang nak jadi seperti mereka atau masih tercari-cari peluang side income, memang saya sarankan untuk buat bisness ni. Konsep kita mudah, kita guna products yang ada then kita share. Sebab semua produk SHOM bagus-bagus dan berkualiti sebagai contoh Premium Beautiful dah lama dalam pasaran dan masih kekal hingga kini. Ini menunjukkan demand sentiasa ada. kalau dilihat di Instagram #premiumbeautiful #testimonitdc terlalu banyak testimony from our team The Diamond Circle (TDC). Semua testimony baru dan real. Genuine testimony dan kita tak perlukan artis sebagai duta untuk melariskan produk :)

Mungkin ada yang ingat boleh dapat ratus-ratus sahaja, sebenarnya jika follow cara betul-betul, anda boleh dapat RM 5000 sebulan. Itu belum kira makin naik pangkat dalam bisnes, income makin naik. Boleh dapat 5 angka sebulan :)

If berminat nak jadi my next protégé,just contact me ya! Saya dulu bermula dengan zero juga. So tak perlu segan-segan ye. Just bagi peluang pada diri sendiri & imagine 5 tahun dari sekarang apa yang anda boleh capai.


Jangan lupa contact me ok? See you soon!





Norain Mohd Nizar
Business Coach
013-7415271