Monday, November 24, 2014

Sushi Zanmai | Paradigm Mall Kelana Jaya

Ada peminat sushi kat sini? Sedapnya sushi!

Sebelum buat bisnes ni, memang tak pernah makan sushi. Nak kata tak suka makan tu pun tak jugak. Mungkin lebih kepada tak ada geng nak makan sushi. Now dah jadi peminat sushi pula rasanya. Hehe.


Last weekend, I had a sushi date with my sisters. Hubby tak join sebab beliau tak minat makan sushi. Since dari JB lagi dah aim nak makan sushi zanmai after our intensive class for business. Terbayang-bayang dah sushi yang sedap-sedap belaka. If di Johor Bahru just ada sushi king. Sushi lain macam takde je, so bila dah kat KL of course la nak makan yang sodap kan!

Binti Mohd Nizar :) Makteh, muka kau besau. Lol
Tak tau nama. Sedap sesangat!

Yumss!
Kebetulan Syikin, Fariq, Jue and Pia nak makan sushi zanmai juga, so kita tapau meja panjang terus!
Catching up with Jue :)


Behind the scene


Tak snap banyak gambar since masing-masing kelaparan. Hehe. Yang penting puas hati dapat makan sushi zanmai. Dah lama mengidam okey. Kesian kan orang Jay Bee. Huhu.


Lepas maka sushi, kita dating pula.



Dan shopping serba sedikit.


So makan sushi dapat, shopping seluar baru pun dapat since seluar yang ada mostly dah longgau. Yeay! Happy me =) Berkat amalkan tips kurus & sihat bersama #gengdiettdc.


Thank you for reading!

Tips Sihat | Senaman Ringkas Di Rumah

Assalamualaikum & hello all :)

Dah dinner semua? Makan apa tadi u all? :)

Alhamdulillah sejak share 6 Tips Kurus Dengan Cepat tempoh hari, ramai yang bertanya lebih lanjut tentang pemakanan dan juga senaman apa yang boleh dibuat. Maklumlah kan..kebanyakan kita bekerja kadang-kadang rasa takde masa nak senaman. Even yang suri rumah atau bekerja sendiri pun sibuk dengan tugas harian kan.

Okay, actually senaman ni tak semestinya perlu ke gymnasium. Senaman di rumah pun boleh tau :) So today nak share few exercise yang boleh kita buat di rumah. Free saja :)



Plank

Plank exercise.


First time buat plank ni memang gigil habis. Lengan, kaki, the whole body semua bekerja. Plank ni bagus untuk menguatkan otot di bahagian perut. Waktu nak buat plank bagi orang yang sibuk? U all cuba buat pagi bangun dari tidur dan malam sebelum tidur. Jangan lupa ya!


Dapat buat 5 minutes plank ni dah ok sangat dah





U all boleh buat plank exercise ni bermula dengan 20 saat, ulang 3 kali. Tiap-tiap hari buat sampai perut kempis. Hehe.


Seterusnya boleh buat senaman untuk lengan pula. Yang ini perlukan dumbell. Tak perlu yang berat sangat. Yang 1 kg pun dah cukup atau kalau takde dumbell, boleh juga pegang botol air mineral kecil tu. Jimat kan?


Let's tone our arms!

Lunges


Lunges

Ini pula bagus untuk peha. Yang nak kecilkan peha seperti saya bagus buat senaman ni. 

Let's try it!


Squat

Bagus untuk naikkan & cantikkan punggung. Aset tu :)

Squat



Zumba!

This one my favorite. Whole body exercise and you can enjoy it too. Biarpun peringkat awal tak dapat buat semua routine tapi lama-lama dah biasa. Luckily our TV is smart TV. So just connect to youtube and zumba depan TV. Hehe.




So macam mana? Agak-agak boleh buat tak di rumah? Cuba dulu okay! Nanti boleh whatsapp me too. Kita buat challenge exercise di rumah nak?


Text me at 013-7415271and I'll share few tips with you.

Selamat bersenam untuk kesihatan yang lebih baik. Jangan lupa pakai Premium Beautiful ya :)



Thank you for reading!

Sunday, November 23, 2014

Hari Anugerah Cemerlang Pintar Bistari 2014

Assalamualaikum & happy sunday all.


Bila dah hujung tahun ni memang sibuk dengan acara hari anugerah anak di sekolah kan? Hehe. Seronok pula rasanya tambah lagi bila anak kita naik pentas ambil hadiah. Barulah faham perasaan mak dan ayah bila tengok kita dulu-dulu.

9 November yang lepas, My Bistari Group telah menganjurkan Hari Anugerah Cemerlang untuk tahun 2014. Banyak cawangan Tadika Pintar Bistari sekitar Pasir Gudang ni, so hari anugerah ni memang gather all.

Semester lepas Izzah dapat nombor 1 dalam kelas. Waktu tu kelas 5 Arif. Her overall percentage was 97.62% kalau tak silap. Then Semester 2 Izzah naik ke kelas 5 Bistari and her overall percentage also increased! Congratulations sayang mama papa. Top 3 in her class :)



Izzah Ardini, Top 3 5 Bistari

Cangih tadika ni sebab boleh tengok result online. 


The throphy


Izzah tengah beratur nak ambil hadiah. Si adik tu pun nak jugak. Hehe

Ifra pun nak beratur jugak


Tahniah sayang. Mama papa proud of you!




On stage with her friends

Yeay dah dapat piala!!


Bertambah koleksi piala kakak

Ada booth jualan juga. Nampak tak tu patung elsa? nasib baik tak lalu sini. Papa je snap gambar. Hehe.








Izzah with her class teacher, Cikgu Adila

Happy graduation!
With mama

With papa


Alhamdulillah everything went well. Luckily Izzah punya session awal so lepas je ambil hadiah boleh terus balik. Congratulations Izzah. Nanti 6 Bistari dapat nombor 1 pulak ye. Mama papa doakan Izzah terus berjaya dunia akhirat. Aamiin..


Thank you for reading ya :)