Friday, February 5, 2016

5 STAR fully sponsored holiday to Japan!!

Assalamualaikum & salam jumaat semua.

Sebelum cerita about Osaka, Kobe and Kyoto yang bakal kami pergi this coming 22 Feb until 27 Feb nanti, nak cerita sikit flashback tahun 2012.

Sebenarnya, since 2012 dah pasang angan-angan nak ke Jepun suatu hari nanti. Tak kisahlah dengan duit sendiri atau sponsored trip. That time I was pregnant Ifra Afiqah, our second daughter. Masa tu tengah famous tv series Awan Dania lakonan Scha Alyahya. There were scene dia berlakon di Jepun, the weather, the beautiful scenery, the culture, the food really makes me feel wanna go to Japan masa tu jugak! Hehe.  So since then cakap dekat husband, ONE DAY KITA PERGI JEPUN TAU!

You know, dream do come true if we work for it. Alhamdulillah kami dah jumpa jalan yang mudah, terang lagi bersuluh. Bisnes bersama Sahajidah Hai-O (SHOM) telah membuka peluang seluas-luasnya untuk kami capai impian travel satu dunia! Lagi best, bila travel bersama SHOM, everything is FREE!!! Layanan 5 star yang kami terima sepanjang melancong bersama SHOM memang membuatkan kami tak nak lepaskan peluang melancong ke destinasi-destinasi  seterusnya!!

Pada mulanya SHOM hanya umumkan destinasi ke Osaka, Japan. Tapi rupa-rupanya SHOM memang nak bagi lebih! Kami akan ke Kobe dan Kyoto juga!! Ya Allah perasaan gembira yang tak terkata.

Kami akan bertolak dari KLIA ke Kansai Airport dengan penerbangan Cathay Pacific Airways. Semalam google tentang ‘Top 20 Best Airlines in The World 2015’ and Cathay Pacific Airways adalah no. 3 terbaik selepas  Qatar Airways & Singapore Airlines!  Alhamdulillah merasa naik flight bertaraf 5 bintang dan tak perlu fikir tentang kos. Semua ditanggung beres oleh pihak syarikat.



Alhamdulillah dah pernah merasa naik Qatar Airways masa trip from Paris to Kuala Lumpur in 2013, Singapore Airlines in 2014 sewaktu trip ke Gold Coast, Emirates semasa trip to Vienna and Budapest in 2015 and next Cathay pacific Airways pula :) 




Kali ni seramai 300 orang usahawan SHOM akan terbang ke Jepun, bayangkan 300 orang bakal menikmati  layanan VVIP. Bukan calang-calang syarikat mampu berikan sebegini, semestinya syarikat yang stabil dan kukuh. Syukur sangat berada di bawah naungan SHOM. Semoga SHOM terus maju dan bertapak kukuh di Malaysian dan serantau Asia.

Ok back to Osaka, Kobe, Kyoto story. Kali ni kami akan pergi bersama-sama  TDC travel buddies tak lain tak buka Ieja, Yong & Syikin. Bila line up macam ni teringat waktu mula bisnes dulu bermula dengan kami berempat and now our team TDC semakin ramai dan berkembang. Semoga kami terus bersatu hati untuk memajukan team. Aamiin. Memang confirm seronok bila pergi dengan geng yang sekepala. 

Since itinerary dah dapat, so bolehlah tengok dulu tempat yang bakal kami lawati nanti.
Sampai je di Osaka nanti, our first destination will be Universal Studio Osaka! Haaaa awal-awal lagi dah excited!! Sesungguhnya Universal Studio Singapore pun daku belum sampai. Lol!




The next day kami akan ke Shinsaibashi. Free and easy. Shopping sampai lebam! And we plan to go to Hard Rock Café Osaka. Every city yang kami pergi memang akan cari HRC untuk tambah koleksi.  So kalau ada yang nak kirim tu bolehlah kirim sebelum kami berangkat ye.



Wajib bergambar dengan Glico man itu!!





Kami juga akan melawat ke Kiyozumi Temple, Nishijin Kimono Center and Gion Street. Kimono Center..yeay!!


Cantik!!







Tak sabar nak ber-kimono!!



Ohh this one I like the most! Macam dalam cerita Jepun kan..








Sanda Premium Outlet. Shopping lagi!!!

Sanda Premium Outlet in Kobe

Kobe Mosque.

Tak sabar nak solat di sini

Kata orang jauh perjalanan luas pengalaman. And as a muslim, satu kelebihan apabila kita dapat beribadat di tempat orang. mengingatkan kita akan kebesaran Allah S.W.T.





Harbourland, Kobe.




Tak sabar rasanya..tinggal  16 hari sahaja lagi...!!

Special lagi bulan February is our Anniversary month, so this is my present to my husband. Honeymoon percuma lagi kita!! Buat bisnes sama-sama, holiday pun mestilah bawa husband juga. Tambah seronok bila bercuti ala ala honeymoon gitu.

Dah sedang eloklah nak mula packing ni. Sikit-sikit lama-lama siaplah hehe. Biar prepare awal supaya taka da apa yang tertinggal.


Till then, wait for our live update from Osaka, Kobe and Kyoto ya!!

Thank you for reading!


Thursday, January 21, 2016

Life As A Mumpreneur

Assalamualaikum & hello everyone.

Today dah hari ke 21 bulan Januari 2016. Baru ni berkesempatan nak kongsi cerita baru tahun 2016.

1 Januari 2016, I am officially living my dream as a MUMPRENEUR. Impian yang diidamkan sejak 4 tahun lepas, pada ketika itu our first daughter baru berusia 2 tahun lebih dan sekarang dah pun masuk darjah 1. Time flies! Alhamdulillah bermula dengan langkah pertama 4 tahun lepas dan sedikit keberanian memulakan perniagaan bersama Sahajidah Hai-O (SHOM) and of course my mentor CDM Shaliza Aziz.

From an engineer to an entrepreneur, dua bidang yang berbeza, kepuasan juga berbeza apabila kita mencapai sesuatu.

Kalau dulu pagi-pagi rushing nak bersiap ke office, hantar anak ke rumah babysitter and the terus ke office. Before 8.00 am dah kena palm print. Hehe. Balik kerja around 6.00pm, ambil anak and sampai rumah dah dekat maghrib. Begitulah rutin setiap hari. Malam pula fully utilized for business appointment.

Now my routine totally changed. Sebelum subuh dah bangun & siapkan bekal for Izzah & Mr husband. Siap-siapkan Izzah for school..6.45am dah keluar rumah sebab Izzah perlu sampai sekolah before 7.00 am. Biar awal so tak rushing sangat and mood anak pun sentiasa baik.




After settle Izzah, then time untuk mr husband keluar bekerja pula. His breakfast box memang wajib setiap hari sebab beliau taknak singgah-singgah beli breakfast. Nak terus masuk office.

Last but not least my cheeky Ifra. Siap-siap beg & bekal dia untuk ke rumah babysitter. Kalau dulu super rushing nak hantar both Izzah and Ifra ke rumah babysitter, now no more. Biasanya 8.00am baru keluar rumah.





Eh kata duduk rumah tapi kenapa hantar anak ke babysitter?
Haaa itu yang silap tu.


I am changing my profession to an Entrepreneur. Or should we call it Work At Home Mom. Bila ada pembantu, mudah sikit kerja kita. Kalau hari ada appointment & urusan stokis, biasanya saya akan keluar around 10.00am. I am blessed because I can manage my on schedule and meetings. Masa yang cukup untuk urusan stokis & coaching rakan kongsi, meeting with clients, fikir strategi untuk team dan macam-macam lagi yang selama ini tak dapat nak buat dengan tenang.




Breakfast meeting with my Diamonds yang juga Mumpreneur from Johor. DDM Syikin & DSM Faeza.










Di samping itu, nak coaching Diamonds and partners yang di luar Johor pun mudah. Banyak masa boleh spend with them. So far I have 7 Diamonds in my team and hundreds of next Diamonds and Premium Beautiful Experts. My aim is to see they achieve what they aim for. InsyaAllah semoga Allah permudahkan jalan untuk kita semua capai kejayaan dunia akhirat.

Tengah hari pula jemput Izzah from school, lunch and get ready for sekolah agama. Kalau takde appointment pagi, sempat masak for lunch juga. Nikmatnya tak terkata. This is my aim. Once Izzah masuk sekolah memang nak uruskan dia sendiri. Alhamdulillah dah pun jadi kenyataan. Next turn Ifra pula bersekolah.




With this business, I can have both. Family and business. More quality time with family and yet still earning more than my salary working 8 hours/day.

With flexible working hours, only 2-3 hours per day tapi boleh dapat income 5 angka sebulan. Sounds great?

And not only that, macam-macam benefit kita boleh dapat dengan berniaga bersama The Diamond Circle & SHOM antaranya


  • Melancong dengan pakej 5 BINTANG secara PERCUMA
  • Monthly Bonus 4-5-6 angka (with bonus slip)
  • Tabung kereta
  • Bonus payout 67%
  • Extra Bonus
  • Strong support from company & team
  • Everyone has an equal chance to SUCCEED


Alhamdulillah. Syukur kepada Allah kerana memudahkan jalan & membuka ruang seluas-luasnya untuk berniaga. Rezeki Allah ni amat luas. Jadi tak perlulah kita takut nak berniaga kerana 9/10 rezeki adalah dan dari perniagaan.

So if f you are a mom, or even single, I have an opportunity to offer. Imagine in 3 years you could have the freedom that you wanted so bad. No stress, managing your own work, have ample time to manage your own things, no more 8 hours working per day, but yet YOU CAN STILL EARN unlimited income!


You just have to contact me ☎ 013-7415271

Saturday, December 5, 2015

Crown Diamond Manager Award 2015 | Majlis Ulang Tahun ke-23 Sahajidah Hai-O



Assalamualaikum &  hello readers :)

Alhamdulillah baru berkesempatan untuk berkongsi cerita mengenai Majlis Ulang Tahun Sahajidah Hai-O ke 23 (MUT 23) yang berlangsung 21 November 2015 yang lepas. Satu majlis gilang-gemilang yang mana menobatkan semua Crown Diamond Manager (CDM) untuk tahun 2015. Kali ini MUT 23 diadakan di Putrajaya International Convention Center (PICC), Putrajaya.

If you read my previous entry, Crown Diamond Manager | Achievement of RM 2 million sales I achieved my highest rank in business in September 2015. So majlis ini adalah official event by the company to recognize usahawan-usahawan cemerlang berpangkat Crown Diamond Manager.

RM 2,000,000 ++ sales secara berkumpulan memang tak mustahil, bisnes secara part time atau full time. Bukan hanya diri kita sahaja yang boleh capai pangkat CDM, malah rakan-rakan kongsi di bawah rangkaian kita juga akan dapat capai yang sama. Bisnes ini adil, sebab tu saya tertarik dan bersungguh-sungguh melakukannya. Alhamdulillah.

Kalau tahun-tahun sudah meraikan orang lain, tahun ini tiba giliran saya untuk diraikan. Begitulah cantiknya ukhwah di dalam kumpulan kami. Saling meraikan kejayaan satu sama lain. Alhamdulillah thank you Allah di atas rezeki yang dilimpahkan kepada kami.

Saat diumumkan nama, Crown Diamond Manager Norain Binti Mohd Nizar. Ya Allah masa tu Allah sahaja yang tahu perasaan kami. Gembira, terharu, tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Terasa effort yang kami letak selama ini terbalas dengan penganugerahan ini.





With the spotlight behind us, macam tu jugalah hati kami. Bersinar-sinar kegembiraan. Alhamdulillah. Rakan-rakan kami di bawah pentas kata, kami macam ambil Grammy Award sebab gorgeous sangat. Hehe. Thank you dearest!



On stage menerima award dari our VVIP. Thank you!!


Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada insan-insan penting dalam hidup saya, yang mana telah meletakkan kepercayaan dan menyokong saya sehingga sampai ke tahap sekarang. Perjuangan tidak berhenti setakat ini, malah banyak lagi yang hendak dicapai bersama-sama kumpulan. Usaha tanpa mengenal erti jemu, insyaAllah semoga Allah permudahkan urusan kami semua.




My backbone. Suami saya. Sentiasa ada bersama setiap kali majlis mahupun apa-apa aktiviti kumpulan dan syarikat. Alhamdulillah dikurniakan suami yang sangat memahami perjuangan saya dan kini menjadi perjuangan kami bersama. Pengorbanan, penat lelah, kegembiraan, kesedihan, pencapaian semua dikongsi bersama. Suami-isteri bila saling menyokong antara satu sama lain memang lebih manis. Thank you so much my love :)





My leader, CDM Shaliza Aziz. Thank you Ieja for introducing the business to me and husband. If Ieja tak kongsi peluang dulu, tak mungkin kami dapat apa yang dah dicapai sekarang. Mungkin kami masih menyimpan angan-angan untuk melancong ke luar negara. Dengan peluang yang Ieja bawa alhamdulillah kami dah melancong secara percuma ke 9 desitinasi and more to come. Thank you for your dedication, hardwork, and support towards us and our team. InsyaAllah selepas ini kita berpadu tenaga untuk mengukuhkan lagi our team The Diamond Circle.



Tanpa suami siapalah kami. Daripada tak kenal rapat, now dah jadi macam adik-beradik. Thank you to this couple for the friendship and we share the same this dream. Ayuh teruskan perjuangan melahirkan lebih ramai CDM dalam The Diamond Circle :)








Rakan-rakan kongsi yang selama ini terus memberi kepercayaan kepada kami untuk memimpin kumpulan, terus menyokong dan bulat hati. Next turn you all pula, kita akan raikan bersama-sama kerana kejayaan bersama kumpulan adalah lebih manis. Thank you for coming, thank you for the "sorakan paling kuat dan bertenaga" , we love you all. Semoga ukhwah kita semakin kuat hari demi hari.


With my Double Diamond Managers, DDM Syikin Salleh & DDM Siti Azlina. InsyaAllah next year kita raikan u all pula naik pentas ya!




With DDM Syikin Salleh and part of her team. Gorgeous ladies!

  

With DSM Suhaili and part of her team yang hadir pada hari tersebut. Thank you dearies!!


With DDM Siti Azlina & DSM Aini Talib. Sama-sama enginner, sama-sama buat bisnes, sama-sama naik pangkat dalam bisnes. Congratulations both of you!!



With DSM Faliha and Yati from Melaka. Thank you dearie for coming and support!! Your moment will come, just believe in it!



Us with the awards. Next aim for husband pula capai pangkat yang sama.




Alhamdulillah happy me. Syukur kepada Allah di atas nikmat yang dilimpahkan kepada kami. Semoga dengan kejayaan kecil ini dapat memberi inspirasi kepada yang lain untuk terus mengorak langkah dalam meningkatkan kehidupan.

Last but not least, thank you to our parents for being very supportive and helpful towards our journey. To our kids Izzah Ardini and Ifra Afiqah yang bijak pandai, faham sangat kalau mama papa pergi bisnes, we do this for you and our family. We would like to set a good example, supaya nanti dah besar anak-anak kami mengidolakan kami :) InsyaAllah.


Thank you too to all involved for the preparation and during the event. Thank you guys for your great service and support.


My made-to-measure dress by talented deisgner Nina Hassan. Thanks Nina for the dress, totally stand out!

Make up by my favorite MUA, Kak Intan.

Official photographer : Fariz Muhazir

Official videographer : Bob & Hisham from Maze Lensa Studio (MLS)




"Believe in yourself because no one will do it for you. Believe in your dreams, stay strong, head up and keep moving to the top! "


For more exciting photo, do visit my facebook page MUT 23 SHOM - Croen Diamond Manager Award


Thank you for reading and see you!


If you would like to transform your life, do it now by contacting me at +6013 7415271.