Saturday, August 30, 2014

Harga Bio Seleza

Alhamdulillah. Setiap hari mesti ada clients order Bio Seleza. Order tak putus-putus sampai ada yang beli 7 kotak terus! Buat stok katanya kan.


Cantik kan packaging Bio Seleza? Colourful :)



Nipis pula tu kan. If masuk dalam handbag tak lah kembung semacam. Jimat space. Ini perbandingan antara Day Safe Bio Seleza (kanan) dan pad jenama L (kiri).




Antara satisfied client of Bio Seleza. Alhamdulillah. Semua berpuas hati.


Kuasa serapan sangat tinggi. Walaupun heavy flow, tetap dalam keadaan kering. Nak tengok demo macam ni? Contact me okay!



Okay now harga Bio Seleza adalah seperti dibawah :

1. Mix Box

60 pantyliners (2 packs of 30 pcs)
20 day safe (2 packs of 10 pcs)
8 night safe
8 night safe (extra long)

Price : RM 131

2. Day safe

60 pcs (6 packs of 10 pcs)

Price : RM 128

3. Pantyliner

180 pcs (6 packs of 30 pcs)

Price RM 138


Now PROMO!!

Buy 6 box and free 1 box. You will get 5 mix box + 1 box day safe + 1 box pantyliner at only RM 737!!



Be our agents today and enjoy extra income start from RM 1,000!!


See ya!

Bio Seleza Sanitary Pads

Assalamualaikum & hello all :)

Selamat berhujung minggu. Long weekend this week, I am sure ramai yang ambil peluang pergi bercuti or balik kampung or buat opeh house (walaupun Syawal dah habis).

Okay, today nak share about our new products, even it is new but alhamdulillah orders tak putus-putus from client. Sebab apa? Ramai yang makin sedar akan kepentingan menjaga kesihatan especially the one and only " Miss V" tu kan :)


Have you heard about BIO SELEZA sanitary pads produced by Hai-O?

Penggunaan tuala wanita yang tidak selamat boleh mengancam kesihatan tanpa disedari. Secara puratanya, setiap wanita menggunakan sekurang-kurangnya 15,000 keping tuala wanita dalam tempoh 35 tahun sepanjang hayatnya.

Bayangkan perempuan bermula memakai tuala wanita seawal usia 10 tahun dan terus memakai tuala wanita biarpun sudah menopause. Selain waktu period (datang bulan), wanita hari ini kebiasaannya memakai panty liner setiap hari. Risiko yang sama biarpun hanya panty liner.







Kini, kira-kira 83% wanita mengalami jangkitan pada bahagian kemaluan. 62% punca jangkitan tersebut disebabkan oleh penggunaan tuala wanita yang tidak selamat atau kurang menepati piawaian.


Ini contoh perbandingan antara tuala wanita biasa vs Bio Seleza.




Kenapa tuala wanita jenama biasa tidak selamat? 

Kerana tuala wanita di pasaran menggunakan kertas recycle. Melalui proses recycle ini, kertas tersebut akan di lunturkan (bleaching) menggunakan chemical. Bayangkan kertas magazine / paper tu letak di Miss V. Oh tidak!! Dah bleach nampak la kertas tu putih bersih murni kan. Hakikatnya sangat bahaya. 

Kertas yang di bleach tadi terdapat dioksin. Dioksin adalah kesan sampingan proses pelunturan yang di gunakan di dalam pengilangan product kertas, termasuk tampon, tuala wanita, panty liner & lampin pakai buang baby. 






Tuala wanita yang biasanya terdapat di pasaraya, bukan sahaja terdedah kepada dioksin. Malah tuala wanita tersebut tiada fungsi untuk kesihatan. Since kadar cancer semakin meningkat, ramai yang mencari tuala wanita dengan fungsi.

Uniknya Bio Seleza, merupakan satu-satunya tuala wanita yang mempunyai 4 kebaikan utama.





. Bio Velocity (BV)



2. Ion Negatif


3. Nano Perak



4. Sinar Inframerah Jauh (FIR - Far Infra Red)



Jadi, pilihlah tuala wanita yang selamat. Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk anda, keluarga dan rakan-rakan boleh share dengan mereka. Bukan sekadar menjual, but I think it is for everybody's health too.

If you are interested to buy Bio Seleza, do contact me or my partners all over Malaysia : )


Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271

or you can email me at ainezam2001@yahoo.com




Tuesday, August 19, 2014

Raya Gathering 2014

Assalamualaikum & hello readers,

Pejam celik pejam celik hari ni dah pun 23 Syawal. So how's your raya so far? I am sure sekarang ni ramai yang buat open house raya kan. Undangan penuh even on weekdays. Alhamdulillah..rezeki :)

This year, kami berkesempatan buat makan-makan di rumah. Asalnya nak buat for a small group, tapi bila fikir-fikir balik, alang-alang buat Raya Gathering terus. Senang sekali jalan gitu kan. Alhamdulillah tahun ni ada rezeki lebih and masa pun ada, jadi apa salahnya berkongsi dengan yang lain kan.


Our invitation card send thru whatsapp :)

First time masak untuk jumlah tetamu yang ramai, jadi perlu tunjuk ajar dari yag berpengalaman. Thank you mak, wan and makcu!

Hot stuff malam tu. Rendang nogori. No rempah, tak muak. Tetamu makan bertambah-tambah. Alhamdulillah. Resepi turun temurun family my husband. Lepas ni boleh cuba masak sendiri.
Kuah kacang favorite Izzah. Rupanya ada cara yang sangat senang nak buat kuah kacang ni. Tak perlu tampi-tampi dah. Thanks mak. Mak memang cool!

The menu : Ketupat, rendang nogori, kuah kacang, sambal bilis, lontong. Masak sendiri. Puas hati rasanya. And the fruits. Yummy!



Mee kari and roti jala. Yang ini orang lain tolong masak. Hehe.

Pemanis mulut. Fruit cake & marble cake all the way from Jasin, Melaka baked bymy mom. And the creampuff made by a friend.

Orang kuat majlis termasuk yang kecik-kecik tu. Thank you so much to my mom, my mom in law and wan for the help. Love all of u!!

Ayah-ayah yang banyak support. Thanks to you both too!




Sanak-saudara.Adik-beradik. Thank you for coming!


Jiran-jiran, sahabat handai, thank you for your time!

And yes. The only pic of us that night. Busy layan tetamu. Huhu


Walau macam mana sekalipun, #ootd mesti ada. Lol



Alhamdulillah everything went well. Kalau ada yang terkurang sana-sini mohon ampun dan maaf ye. Thank you again to all yang sudi datang ke majlis kami. To family members, jiran tetangga, sahabat handai, business partners, thank you so much. InsyaAllah ada rezeki tahun depan kita buat lagi gathering ya.


Kepada yang tak dapat datang kelmarin, never mind. Anytime boleh datang sementara Syawal masih belum berakhir ni :)


Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin.