Tuesday, April 25, 2017

Diamond Night 2017 | The Great Gatsby Night

Assalamualaikum & hi everyone :)

Terima kasih kerana terus sudi menyinggah dan membaca cerita-cerita di blog saya ini ye :)

Mungkin ada yang dah tahu, atau mungkin ada yang belum tahu, Sabtu lepas telah berlangsungnya satu majlis yang berprestij dan gilang-gemilang dianjurkan oleh Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) khas untuk meraikan para usahawan cemerlang yang berpangkat Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan juga Car Fund Achiever.

Diamond Night tahun ini bertemakan The Great Gatsby. Makin lama dengan SHOM ni, syarikat semakin hari semakin memberikan yang terbaik untuk para usahawan. Antara perubahan ketara ialah majlis-majlis yang dianjurkan oleh pihak SHOM sememangnya makin grand, exclusive yang memang tak dapat kat tempat lain. Itu yang makin sayang pada SHOM. Definitely my choice for life!

Sebelum cerita lanjut apa yang berlaku sepanjang Diamond Night 2017, jom kita throwback sikit sejarah dan kenangan saya bersama Diamond Night :)

Image may contain: 10 people, people smiling, people standing and text

Inilah serba sedikit TRANSFORMASI saya dalam perniagaan bersama SHOM dan The Diamond Circle (TDC).

Diamond Night 2012 - 2016 ❤️.

Bermula 2012, waktu ni dah capai pangkat Diamond Sales Manager tapi tak sempat nak naik pentas sebab dah closing date. Tetap datang raikan my leader Shaliza Aziz waktu tu received her Double Diamond Manager Award & Car Fund Award. Biarpun tak naik pentas, kita tetap datang ambil aura dan raikan rakan-rakan yang lain 😊.

2013 - Received my Diamond Sales Manager Award & Car Fund Award! Nampak tak tu DUPLIKASI! Apa yang leader kita capai, kita pun TERPAKSA CAPAI sama 😊.

2014 -Received my Double Diamond Manager Award. Not only me, husband and partners pun sama-sama naik pentas received their award. Best sangat! Again..DUPLICATION 👍🏻

2015 - Meraikan anak-anak bisnes terima award mereka pula. Tambah seronok sebab makin ramai capai pangkat Diamond. Again..DUPLICATION!

2016 - Saya dah CDM 👑. So lagi dan lagi..meraikan anak-anak bisnes diatas pencapaian mereka. Double Diamond Manager & Diamond Sales Manager.

Bermula tahun 2014 sehinggalah sekarang, saban tahun meraikan pencapaian anak-anak bisnes yang cemerlang dan pada tahun 2017 kami raikan Car Fund Achiever dan Diamond Sales Manager. Alhamdulillah.

Untuk pengetahuan semua, Diamond Night merupakan satu Majlis Penganugerahan dan Penghargaan untuk usahawan-usahawan yang berjaya menjana jualan kumpulan terkumpul sekurang-kurangnya RM 180,000 (Diamond Sales Manager), RM 720,000 (Double Diamond Manager) dan Penganugerahan Tabung Kereta untuk usahawan yang layak.


No automatic alt text available.
Admission ticket pun dah teruja!


Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and suit

Congratulations Diamond Sales Manager Nor Diana Hassan! So proud of you. Diana ni kawan lama saya, sama-sama belajar di UTM dulu dalam bidang yang sama. Tahun 2013 saya ada approach Diana untuk pakai Premium Beautiful dan mula berniaga. Masa tu juga ada bagi pada Diana sample BBplus collagen. Diana mula terbuka hati untuk belajar berniaga selepas menggunakan produk-produk Hai-O. Sememangnya produk-produk Hai-O ni dah popular dan bagus untuk kesihatan. Bila dah yakin, Diana contact saya semula untuk belajar berniaga. Sebelum Diana mula fokus pada bisnes dengan SHOM & TDC, beliau banyak mencuba perniagaan dengan syarikat lain, namun akhirnya Diana sendiri buka mata  yang platform perniagaan bersama SHOM & TDC adalah yang terbaik untuk jangkamasa panjang!

Jadi dari situ saya bukakan peluang dan tunjukkan jalan pada Diana macam mana nak capai pangkat demi pangkat, macam mana nak besarkan group sales, macam mana nak besarkan bonus, macam mana nak manage kumpulan dan macam-macam lagilah yang patut diajar. Alhamdulillah Diana jenis yang BULAT HATI, mudah dibimbing dan percaya apa yang diajar dan terus buat.

Alhamdulillah bermula dengan RM 50, now jualan kumpulan terkumpul dah hampir mencecah RM 400,000!! Hebat kan? Tahniah Diana! Bermula dengan BB Plus Collagen, now Diana is one of our Premium Beautiful Expert and Diamond Leaders in TDC. Dengan bisnes ni, Diana dapat menambah pendapatan keluarga, setiap kali bonus memang tak lupa nak update. Dapatlah katanya nak bayar duit kereta, bayar bil, bagi mak ayah. Happy ke tidak macam tu? Happy kan!! As a leader and a friend, saya tumpang gembira juga :)

Diana ni juga a mother of three kids, now completing her PHD and at the same time berniaga. Memang supermom. Kalau tengok background ni macam mustahil, tapi kalau kita betul-betul NAK, hanya perlu pandai URUSKAN MASA. InsyaAllah pasti boleh lakukannya.

So congrats again Diana! Teruskan kecemerlangan, lahirkan pewaris-pewaris fighter dalam kumpulan ya. Next Diamond Night aim terima Double Diamond Manager Award & Car Fund Award pula.


Image may contain: 4 people, people standing


Ini pula Diamond Sales Manager Nurul Sa'dah Bahar. Nurul bermula dengan Premium Beautiful, pakai selepas bersalin anak kedua. Tersangat amazing kesan pemakaian Premium Beautiful pada Nurul. Kalau tengok gambar lama, memang tak percaya itu Nurul. Antara pencapaian Nurul dalam perniagaan ini ialah closed RM 20,000 sales within a month masa baru mula berniaga dulu. Hebat!

Nurul juga antara supermom dalam TDC. Well dalam TDC sebenarnya ramai supermom. Not only supermom, super gorgeous mom juga :). She is a mother of three kids, an engineer, also a PHD student and still ambil peluang bersama TDC & SHOM. Sebab apa? Sebab kami aim untuk bantu lebih ramai wanita di luar sana untuk sama-sama berjaya dalam perniagaan & sama-sama sihat dan cantik luar dalam.

Bermula seorang diri, now rangkaian bisnes Nurul semakin besar. Congrats Nurul for your achievement! Nurul ni jenis suka bertanya, tanya pula soalan teknikal. Hehe. Maklumlah engineer kan..tapi dalam pada banyak tanya tu la yang memudahkan proses membentuk Nurul menjadi one of our Premium Beautiful Expert and Diamond Leaders. Teruskan usaha Nurul & team, lahirkan lebuh ramai lagi qualifiers dalam team and next Diamond Nite pastikan terima Double Diamond Manager Award & Car Fund Award ya!


Image may contain: 3 people, people smiling, people standing

Kunci kereta tu memang berhantu! Menjadi dambaan setiap usahawan SHOM. Congrats and well done dear Olyn! Teringat masa tahun 2013, waktu saya terima Car Fund Achiever Award ni. Perasaannya ialah tak tahu nak cakap macam mana. Aura sangat berbeza, sebak, gembira semua ada. Kali ni giliran my dedicated partner DDM Siti Azlina Osman pula capai perkara yang sama. Alhamdulillah apa yang saya capai, Olyn pun turut capai sama. Cantiknya bisnes ni bila kejayaan boleh diduplikasi dan tidak ada kuota untuk capai kejayaan demi kejayaan. Unlimited!!

Kunci besar adalah sebagai simbolik kepada Anugerah Tabung Kereta dari pihak syarikat. Bukan dapat kereta, tapi tabung kereta bermakna EXTRA BONUS dari pihak SHOM untuk usahawan yang qualified setiap bulan dan berterusan sampai bila-bila. Jadi terpulanglah pada usahawan nak beli kereta ke, nak beli bas ke, nak beli jet ke, its up to you! Best ke awesome?

Sekali lagi tahniah Olyn! Proud of you! Sebelum nak capai kejayaan macam ni, dah macam-macam lalui kan. Di sebalik senyuman, tersimpan segala pahit manis kerja keras dan pengorbanan. Alhamdulillah setiap yang berusaha pasti Allah beri ganjaran.

RM 100K sales in a month dah capai. Now Tabung Kereta pun dah capai. Melancong percuma pun dah dapat. Impian Olyn untuk bekerja dari rumah, be a fulltime mumpreneur dengan income besar pun dah tercapai. Saya pun tumpang gembira.

Olyn juga mula berniaga secara part time. She was a Senior Engineer di sebuah multinational company. Antara kerjaya, anak-anak dan bisnes, Olyn managed untuk pastikan kesemuanya berjalan lancar. Makin lama makin matang dalam bisnes, makin terserlah sifat kepimpinan and that makes me so proud. Kami dulu kawan sekolah menengah, 15 tahun tak jumpa dan bisnes Premium Beautiful menemukan kami semula. Thank you Olyn for trusting me and TDC. Teruskan usaha lahirkan lebih ramai qualifiers dalam team and pecut terus for Crown Diamond Manager!

Again, congratulations to all qualifiers, thank you for trusting me as your leader and TDC.

InsyaAllah next Diamond Night kita bawa rombongan qualifiers lebih ramai ya!

Kalau dah namanya event, memang tak sah kalau tak bergambar sakan. Masa ni nak melaram, pakai designer dress, make up vogue tambah pula bila ramai Premium Beautiful Expert berkumpul. Memang meriah!

Photo from official photographer belum dapat lagi, so kita layan dulu gambar-gambar yang ada dulu ya.

Image may contain: 22 people, people smiling, indoor


Image may contain: 1 person, standing


Image may contain: 11 people, people smiling, people standing

Love you all!! Semua cantik-cantik belaka. Transform habis!!

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Mak buyung pun nak melaram juga walau apa jua keadaan ;)

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Suami saya yang banyak memberi dorongan, sokongan, idea, rajin membantu dan paling penting memahami perjuangan kami. Tanpa sokongan dari suami, tiadalah saya seperti hari ini. Tahun ni special sebab both of us excited nak timang baby. :)

Image may contain: 1 person, standing


Me in made-to-measure black soft net and drapping on sleeves dress. I just love the flow of the soft net, just nice and perfectly done! Plus hand sewn embellishments on the waist line to enhance the dress. And my favorite satin silk shawl to complete the look!

Thank you Beauglam by Nina Hassan for this super comfy and awesome dress.
Make up by Haniza Hadi totally on point.
Photo beautifully captured by Hafiz Atan

Thank you everyone for the efforts to make this pregnant woman looks stunning.

Confidence is the best accessories you can wear. Never leave it at home.

Be confident all the time. If masih tak confidence, silalah pakai Premium Beautiful ye.


Image may contain: 1 person, text



Let's create your own success story.

Contact me and let me guide you towards your dream.

Call/text : 013-7415271


Thank you for reading.

Keep supporting us okay!

Tuesday, April 4, 2017

Promosi Raya Premium Beautiful

Assalamualaikum & hello semua :)

Sempena bulan April bulan kelahiran saya, dengan berbesar hati saya nak buat PROMOSI HARGA ISTIMEWA khas untuk client yang shopping dengan saya!

Pertama sekali saya nak umumkan yang PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL dilanjutkan lagi!! Ini memang berita tersangat baik untuk anda semua yang masih belum memiliki Premium Beautiful atau nak dapatkan new set..now is the best time!

Now dah bulan Rejab, bahang bulan Ramadhan dah makin terasa and of course lepas tu Raya.

Eh belum puasa lagi dah cerita pasal raya?

Laaa of course la kan. Persiapan raya contohnya baju raya kan ke kita tempah 3-4 bulan awal. Silap-silap ada yang dah siap baju raya kan? Langsir raya, duit raya tu semua dah fikir awal-awal. Bagus buat persiapan awal sebab bulan Ramadhan nanti bolehlah tumpukan pada ibadat :)

Okay..panjang ye mukaddimah. Biasalah bila dalam blog ni macam bercerita gitu kan.

Ini dia khas untuk anda..


PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL




Anda berpeluang untuk menikmati penjimatan sehingga RM 600 untuk 1 set dan RM 1,500 untuk 2 set Premium Beautiful!

Setiap pembelian Premium Beautiful dari saya, anda layak menerima FREE GIFT worth more than RM 50!






Kalau nak lagi best meletops, inilah masa terbaik untuk anda penuhkan Tabung Duit Raya. Pakai Premium Beautiful dan jadikan ia sebagai mobile ATM machine!





Sekarang pun dah banyak iklan baju raya 2017 kan. Baju dah cantik, badan kita pun mesti nak cantik juga kan? Barulah confident di hari lebaran nanti, takde dah nak sorok-sorok belakang orang bila bergambar. Hehe.

Jom mula pakai Premium Beautiful dari sekarang. Memudahkan ibadah puasa kita juga tau. Tak percaya? Cubalah dulu :)

Selain dari Premium Beautiful, untuk pembelian produk-produk lain pun ada promosi tau!

Beli produk-produk ini daripada saya dan dapatkan harga istimewa juga :)


Bio Velocity Sleepmate
Bio Evolve
Min Kaffe
Garlic
BV Alfalfa
Bio Seleza
BB Plus
Bio-Ever Plus
Maharani
Marine Essence Series
Celgynic
Infinence skin care
Cozuma CC cream, lipstick, lipgloss
N'licious
Shake Me
Garam Buluh
Eziclean Series
JTX Airtracker & Motor Oil


Okay tak nak tangguh-tangguh dah kan? Jom shopping dengan saya sambil berjimat :)

Bersedia untuk hubungi saya terus ye.

Sementara harga promosi ni.

Grab sekarang!

013-7415271
FB : Norain Mohd Nizar
IG : @norainezamshah

Sunday, March 12, 2017

Setiap Tahun Kami Honeymoon PERCUMA!


Assalamaualaikum & hi semua :)

Alhamdulillah bulan lepas dah terima surat dari SHOM untuk next honeymoon percuma ke Italy! :)

Sebelum nak cerita tentang Italy yang bakal kami kunjungi minggu depani, kali ni rasa nak throwback semua free trips yang kami telah nikmati selama berniaga bersama Sahajidah Hai-O (SHOM). 

Kami suami isteri memang jenis suka berjalan. Selalu berangan nak melancong ke luar negara. Antara saya dan suami, sebenarnya saya paling kuat berangan especially bab melancong ke luar negara. Hehe. Suka tengok pemandangan cantik di negara orang. Antara tempat yang saya pernah impikan ialah London, Paris, Jepun dan Australia.

Masa mula-mula berniaga dulu, mentor saya ada cakap yang dengan perniagaan ni kita bukan sahaja tambah pendapatan, malah ada peluang melancong ke luar negara secara percuma! Iyeee percuma. Masa tu tak nampak lagi macam mana nak dapat peluang tu tapi bila buat SEPENUH HATI, alhamdulillah setiap tahun dapat HONEYMOON PERCUMA bersama suami. Alhamdulillah syukur sangat! Antara tips kebahagiaan rumah tangga ialah suami isteri mesti ada quality time berdua tanpa anak-anak. Gitu. Syukur sangat dengan platform perniagaan bersama SHOM & TDC, kami dapat peluang itu.


Bermula tahun 2012, our first free trip was Guangzhou, China. Trip ke Guangzhou waktu tu, 11 July 2012 the exact same date dengan hari lahir our second daughter Ifra Afiqah. So terpaksalah let go that trip sebab daku sedang berjuang dalam labor room. Hehe.

Next, March 2013 was London and Paris. Siapa yang tak happy dapat jejak kaki ke Kota London dan City of Love, Paris!! Inilah honeymoon pertama kami di luar negara :)


LONDON, UNITED KINGDOM

Eye of London

No automatic alt text available.
Royal Albert Hall, London
Image may contain: 3 people
Siapa pergi London memang wajiblah bergambar di sini kan?
Image may contain: 2 people
And of course Oxford Street for shopping! And the red bus!

PARIS, FRANCE

Image may contain: outdoor
Paris!! Ini sebelum naik cruise

Image may contain: 2 people
Crusing and sighseeing the city of love. Cruise La Saine.
Image may contain: 1 person, outdoor
Arc De Triomphe
Image may contain: 2 people, sky and outdoor
City of Love


Antara gambar-gambar kami di sana waktu tu. For more photos boleh check out out FB ya!

After London and Paris, our free honeymoon was in Seoul, Korea. :) Siapa suka pergi Korea angkat tangan. Hehe. cantik kan kat sana?


SEOUL, KOREA

Image may contain: 1 person, outdoor and text
Han River Cruise

Image may contain: 2 people, bridge and outdoor


Image may contain: 2 people, people standing, tree and outdoor
Ini memang wajib pergi kalau ke Seoul. Gyeongbok Palace


Image may contain: 1 person


Dari London, Paris dan Seoul 2013, kami terbang pula ke Gold Coast, Australia dan Shanghai, China pada tahun 2014!


GOLD COAST, AUSTRALIA

Surfers Paradise, Gold COast. Semestinya tengok dan bagi kangaroo makan. Heee.

Sea World! Kenapa pakai topi? Sebab Gold Coast panas masa ni.



Movie World!

SHANGHAI, CHINA

Oriental Pearl Tower, Shanghai

Atas tower..gayat jugaklah hehe.

The Bund, Shanghai

Next in 2015 we were fly to Vienna Austria, Budapest Hungary and Ho Chi Minh, Vietnam.

Semua ini pun PERCUMA sahaja :)


BUDAEST, HUNGARY

No automatic alt text available.
Budapest, Hungary

Image may contain: 1 person
Beautiful scenery in Budapest, Hungary

VIENNA, AUSTRIA
No automatic alt text available.
Summer Palace park, Vienna, Australia

Image may contain: 1 person
One of parliment building in Vienna, Austria

SALZBURG, AUSTRIA

Image may contain: 1 person
Sempat juga singgah di Salzburg, Austria. Pergi rumah mozart :)

HO CHI MINH, VIETNAM

Image may contain: 4 people
Ho Chi Minh, Vietnam. Kalau ke Ho Chi Minh, apa lagiiii shopping la kan!! At Ben Thanh Market


In Vietnamese Traditional Costume


Naik sampan sudah semestinya.


Tahun 2016 pula kami honeymoon ke Osaka, Kobe & Kyoto, Japan dan Beijing, China. Setahun 2 kali melancong dan honeymoon percuma. Siapa yang tak nak kan? :))

Japan ni memang saya teringin sangat-sangat nak pergi. In fact since 2012 dah berangan nak pergi sebab suka sangat tengok their culture, scenery kat sana for me tersangat cantik.


KYOTO, OSAKA & KOBE, JAPAN


Image may contain: 2 people, tree, sky and outdoor
Kiyomizu Temple, Kyoto, Japan.



Image may contain: 5 people, people smiling
With the local people :)

Image may contain: 2 people, outdoor and text
At Universal Studio Japan. Jumpa Harry Potter.


Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor
Harry Potter Town. Masa ni this town baru sahaja dibuka and definitely ramai pengunjung ke sini.

Image may contain: 5 people, outdoor
Dotonbori Street, Osaka. Syurga makanan kat sini.

Image may contain: 4 people, outdoor
Shinsaibashi Street, Osaka. Sangat happening kat sini especially waktu malam.

Image may contain: 2 people, sky, bridge and outdoor
Osaka Castle, Japan. Kalau pergi Osaka this is a must place to visit. Cantik sangat kat sini.

Kobe Muslim Mosque, Japan.

Kobe Tower


BEIJING, CHINA.


Image may contain: 1 person, standing, mountain, outdoor and nature
At The Great Wall of China

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor
Sebelum memanjat.


Image may contain: 2 people, people standing, mountain, outdoor and nature
Drama sikit. Hehe.


Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor
Merasa naik bullet train Beijing-tianjin-Beijing.

Image may contain: 2 people, people standing, shoes and outdoor
Tianamen Square. To Forbidden City.



Alhamdulillah 2012-2016, 14 destinasi di dunia telah kami jelajahi secara PERCUMA bersama Sahajidah Hai-O. Banyak lagi tempat-tempat yang kami ingin jelajahi selepas ini. Semoga bertambah rezeki kami untuk bawa anak-anak pula melancong ke luar negara bersama kami. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Banyak lagi ciptaan Allah yang perlu kita nikmati dan syukuri :)

InsyaAllah 2017 dimulakan dengan honeymoon ke Rome, Pisa, Venice, Florence dan Milan, Italy. Another dream come true!

Jika anda ada impian, di sinilah platform untuk anda BELI IMPIAN.

Jom ikut kami berniaga dan melancong ke luar negara secara PERCUMA dengan VVIP package, layanan 5 BINTANG!



DO YOU HAVE  A DREAM?

DO YOU LOVE TO TRAVEL AROUND THE WORLD?

DO YOU LOVE EXTRA $$$$$$ EVERY MONTH?

DO YOU WANT TO BE EXTRAORDINARY?


This is the number you must contact.

+60137415271
FB : Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah/ @thepremiumbeautifulexpert
FB Page : Norain Mohd Nizar The Premium Beautiful Expert


See you and thank you for reading!