Sunday, April 17, 2016

Crown Diamond Manager Norain Mohd Nizar

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah diatas segala nikmat & kurniaNya.

Dan dengan izinNya juga dapat kami capai ke tahap ini.

Semoga dengan pencapaian ini dapat memberi inspirasi kepada anda diluar sana agar jangan mudah putus asa, jangan simpan sahaja impian kita sebaliknya teruskan mengejar impian yang pastinya tersangat manis apabila kita mencapainya.

My life transformation, from a working-normal-8-hours-per-day with fixed monthly salary to a fulltime mumpreneur with flexible working hours and unlimited income. Alhamdulillah..

Enjoy watching :)




Thank you for watching & thank you for your prayer and endless support.



Diamond Night 2016 | The Pre-Award Story

Assalamualaikum & selamat berhujung minggu semua :)

Semoga sihat-sihat hendaknya ya.

Lebih kurang 6 hari sahaja lagi, our second biggest event in business with Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM) akan berlangsung. Sebuah acara gilang-gemilang yang akan mengiktiraf usahawan-usahawan hebat yang bergelar Double Diamond Manager, Diamond Sales Manager & Carfund Achievers!!

For sure yang bakal naik pentas nanti tengah berdebar-debar kan..

My turn for these Diamond Award was back in 2013 & 2014. Alhamdulillah apa yang mentor saya capai, saya pun capai perkara yang sama.

So tahun ini, kami bakal meraikan 3 orang business partners yang qualify dengan cemerlang RM 720,000 sales and RM 180,000 sales. Bisnes ini sebenarnya mudah kalau kita bulat hati untuk duplicate. Bukan orang atas je dapat, yang sebetulnya...SIAPA BUAT DIA DAPAT :)




The event will be held at Putrajaya International Convention Centre (PICC). Wow! This going to be awesome!!




Both my Double Diamond Managers bakal menerima award masing-masing di atas pencapaian cemerlang mereka bersama kumpulan. Alhamdulillah. Sebak pun ada bila tengok both of them makin lama makin menjadi-jadi dalam bisnes. Kedua-duanya mudah dibimbing, bulat hati, so senang nak bentuk mereka.

Double Diamond Manager Syikin Salleh merupakan seorang ex-banker, now a fulltime mumpreneur with flexible working hours. Beliau meletakkan jawatan sebagai banker kerana kekurangan masa bersama keluarga ditambah pula dengan bebanan kerja yang tak pernah habis. Ingat dulu Syikin cerita, keluar rumah pagi sebelum 7.00 am, balik kerja pula mesti selepas 7.00 pm. Sampai rumah confirm hari dah gelap! Pada masa tu anak baru seorang, kesian pada anak yang masih kecil. Kita sebagai ibu mesti ada rasa macam tu kan? Jadi anak lah sebenarnya sumber kekuatan kita untuk ubah kehidupan. Alhamdulillah Syikin now living a happy life, managing kids and family, working from home and yet earning stable income every month. Best kan macam tu?

The best part is, kami tak pernah kenal sebelum ni. Bisnes inilah yang menemukan kami. Alhamdulillah now we bonded like sisters :) Congrats Syikin for your achievement!


Double Diamond Manager Siti Azlina Osman atau lebih dikenali dengan nama DDM Olyn pula merupakan senior engineer di salah sebuah syarikat multinational terkemuka di ibu negara. Kami dulu sebenarnya sama sekolah menengah. 15 tahun tak jumpa akhirnya melalui bisnes ini & Premium Beautiful yang menemukan kami. Biarpun dah bergaji selesa, Olyn mempunyai impian yang hampir sama dengan saya iaitu inginkan lebih masa bersama anak-anak, uruskan anak sendiri & pada masa yang sama mempunyai income yang stabil. Satu perkara yang saya kagum dengan Olyn ni, biar busy macam mana pun Olyn bijak membahagikan masa untuk kerja, bisnes & anak-anak. kadang-kadang terharu tengok usaha Olyn untuk mencapai impiannya. InsyaAllah you are closer to your dreams dear. Sikit masa lagi Olyn bakal bergelar fulltime mumpreneur juga :) Congrats Olyn for your achievement!




Seorang lagi yang bakal diraikan ialah Diamond Sales Manager Hasnaliza Aini Abd Talib, atau lebih mesra dengan panggila DSM Aini. Aini juga seorang engineer, biarpun dah selesa dengan gaji tapi tetap ambil peluang ganda income bersama The Diamond Circle. Kadang-kadang kita rasa bila single, tak ada komitmen apa-apa. Tapi bukan pada Aini. Aini punya impian untuk earning unlimited income dan paling penting Aini berazam untuk menggembirakan ibu bapa selagi termampu. Tahun lepas hasil dari bisnes ni, Aini mampu hadiahkan kereta baru Toyota untuk ibu bapa beliau dan tahun ini transform kereta proton wira kesayangannya kepada kereta baru juga iaitu Honda City. After 2 years berniaga semakin menampakkan hasil. Inilah bisnes jangkamasa panjang. Congrats Aini!


Kadang-kadang kita rasa dah selesa dengan kehidupan kita sekarang, tapi jauh disudut hati kita punya impian. Orang yang berniaga ni sebenarnya lebih kepada nak ubah kehidupan. Nak bermewah bukanlah tujuan utama, itu adalah bonus hasil usaha kita dengan izin Allah, Paling penting niat untuk berubah ke arah lebih baik, lebih banyak pilihan.

Tak sabar rasanya nak raikan three of them next satuday! Confirm masing-masing melaram sakan. Yelah naik pentas yang grand dan kita diraikan atas hasil usaha bersama kumpulan, mestilah teruja. Kalau di tempat kerja pun belum tentu diraikan sebegitu. Or boleh saya katakan tiada langsung ;)

Esok nak pergi final fitting and ambil my Diamond Night dress from my favorite designer Nina Hassan. Harap-harap everything okay lah sebab nak kata diet tu tak juga. Hehe. Nasib baik ada Premium Beautiful & Set Kurus Bajet, maka takde la risau sangat.



Teaser dulu lah ye. Diri sendiri pun tak sabar nak melaram. So stay tuned for next update ya!!


If you have a dream, let's buy it. Sama-sama kita capai impian.

Jom berniaga bersama TDC!

Be my next protege,




Norain Mohd Nizar
+6013 7415271

Tuesday, March 22, 2016

Sales Manager & Senior Sales Manager Award 2016

CONGRATULATIONS!!!

SALES MANAGERS & SENIOR SALES MANAGERS!!


Alhamdulillah, Sabtu 19 March 2016 yang lepas bertempat di IDCC Shah Alam telah pun berlangsung satu majlis anugerah yang mengiktiraf usahawan-usahawan cemerlang yang berjaya mencapai 20,000 & 60,000 sales secara berkumpulan. Percaya atau tidak kali ini seramai lebih 1000 orang usahawan berpangkat Sales Manager & Senior Sales Manager diiktiraf dan menerima anugerah masing-masing. Ini bermakna semakin ramai yang menceburi bidang perniagaan bersama Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM).

For me yang sebelum ni pernah bekerja normal working hours di sebuah syarikat multinasional, sepanjang 8 tahun berkhidmat, tak pernah sekali pun merasa diiktiraf, diraikan & diberi penghargaan sebegini. Tapi dengan SHOM setiap pencapaian kita diraikan. Seronok kan?

Begitu juga dengan rakan-rakan kongsi yang berpendapat yang sama. Capai sesuatu target atau pun pangkat, tanpa berkira kita akan diraikan oleh pihak syarikat dan kumpulan. Sebab tu makin ramai yang seronok buat bisnes dengan team kami The Diamond Circle.

This round seramai 30 orang from The Diamond Circle team yang diiktiraf dan diraikan. Sepertimana SMSSM Award sebelum ini, usahawan-usahawan from The Diamond Circle pasti ada yang diraikan. So if anda nak receive award juga, make sure you start your journey with our team ya!

Since official photo from our official photographer pun dah siap, here I share betapa meriahnya dan seronok apabila berniaga bersama kami :)




We achieved because we believed!! Teamwork and bonding is number one!




Congratulations to my partners Sales Manager Zuraidah Musa & Sales Manager Zaharah Harun.

Both of them berniaga secara part time, biarpun gaji dah selesa, rumah & kereta dah ada, masih buat bisnes ni kerana nak kejar impian menjadi fulltime mumpreneur. Zuraidah merupakan Senior Executive di sebuah syarikat terkemuka di Kuala Lumpur , manakala Kak Zaharah pula adalah seorang guru di sebuah sekolah menengah di Johor Bahru.

Semoga perjalanan bisnes & usaha kalian dipermudahkan oleh Allah. Aamiin!! Kami sedia membimbing sehingga berjaya.




Ini pula Senior Sales Manager Ira Zainal & Sales Manager Aidilla. Both of them kawan rapat and now sama-sama berniaga bersama TDC & sama-sama mengejar impian mereka. Buat bisnes sama-sama, naik pentas pun sama-sama. Congratulations ladies!!




Spot the similarity? Pasangan adik-beradik yang semakin hari semakin mantap bisnes mereka. Senior Sales Manager Nur Liyana Mokhtar & Sales Manager Nur Syahirah Mokhtar. Keep it up dearies!!




Senior Sales Manager Farah Sakina, an engineer, a mother, a pregnant mom :) Dalam pada pregnant her second baby ni semakin rancak bisnes. Teringat dulu-dulu when I was pregnant my second baby, Ifra. Masa tu jugalah naik pentas SMSSM and mula dari situ perjalanan bisnes makin lancar & alhamdulillah dah pun capai pangkat Crown Diamond manager in 2015. So Farah please duplicate bulat-bulat okay!! Congrats dear!




Siapa kata bisnes ni hanya untuk wanita? Sebenarnya ramai lagi usahawan lelaki berjaya dalam SHOM. Seorang engineer muda yang turut ambil peluang upgrade income & upgrade diri. Well done Senior Sales Manager Rosharizal Rosli!! You proved that this business is for everyone who wanna achieve their goals and freedom.




Sales Manager Shikin yang dulu sangat rendah diri dan pemalu kini dah transform!! Tahniah Ikin di atas pencapaian yang sangat membanggakan!! Teruskan usaha ke peringkat seterusnya.




Sales Manager Nurhaslinda Rusli from Penang, kakak manis yang sangat pandai berdikari & sales Premium Beautiful setiap bulan memang meletup-letup! Biarpun jauh dengan leader, tak jadi masalah kerana di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Congrats Kak Lyn!!




Sales Manager Zuraini Rashid, juga buat bisnes secara part time bersama TDC. Alhamdulillah dengan bisnes ini Zura dapat cungkil potensi diri & semakin confident untuk berpenampilan menarik. Tahniah Zura!




Sales Manager Fadhluhartini Muftah, seorang pensyarah dan juga seorang usahawan. Berniaga secara part time bersama TDC dan dah capai pangkat pertama dalam bisnes. Biarpun berada di Jengka, Pahang tetap tak mematahkan semangat Tini untuk terus berjuang dan berjaya dalam bisnes. Keep it up Tini!!




Congratulations Sales Manager Elmy Suhana!! Sebelum ni menjadi pemerhati, akhirnya memilih untuk mulakan perniagaan bersama team TDC & SHOM. Alhamdulillah thank you for your trust sis! Within few months berjaya complete her Sales Manager rank and now very close to Senior Sales Manager. Keep going & never give up okay!!





Kesemua mereka adalah barisan pelapis pemimpin-pemimpin Diamond in The Diamond Circle team. And they are all the trusted Premium Beautiful Expert! As you knew, The Diamond Circle sudha melahirkan ramai Premium Beautiful Expert dan juga business mentor yang berpengalaman.

We are inviting you to be part of our team and insyaAllah next SMSSM Award gonna be your time. Do not waste your time to think the unnecessary. All you need to do is contact me :)

Again, congratulations achievers & their respective leaders for your achievement!! Let's achieve more and more because there are a lot to grab in this business.








Every event, he will always beside me. Thank you husband. Because we believe in teamwork and togetherness to achieve our dreams. 




Do contact me, 

Your Life Coach,

Norain Mohd Nizar
013-741527