Monday, July 27, 2015

Trip To Bangkok | Our 9th Free Trip

Assalamualaikum & hello everyone :)

Yes Bangkok. Our next vacation, next free trip with Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM). A fully sponsored trip and 5 star treatment for sure. Alhamdulillah. This gonna be our 9th destination after Guangzhou, London, Paris, Seoul, Gold Coast, Shanghai, Vienna and Budapest.


And yang paling best, belum pun ke Bangkok, angin dah bertiup kencang sangat-sangat. Next desitination will be "the-country-that-I wish-to-go-damn-much" JAPAN! InsyaAllah moga Allah permudahkan urusan kami nanti. Aamiin...


So sebelum ke Bangkok, Thailand nak share sikit our activities and tempat-tempat yang bakal kami lawati nanti.

First and foremost bila travel bersama SHOM, hotel memang terbaik. Kalau pergi sendiri, confirm nak cari budget hotel untuk save cost :) Hehe.


Here is the hotel.

The Berkeley Hotel, Pratunam, Bangkok

pratunam, bangkok



pratunam, bangkok

Look at the spacious room! Seriously can't wait!!


Check out the hotel website here The Berkeley Hotel, Pratunam

Cerita tentang negara Thailand memang terus teringat tomyam & pasar terapung. Antara tarikan utama di sana.




Bila travel bersama SHOM, tak saha kalau tak naik cruise. Nanti kami akan dibawa menyusuri Sungai Chao Phraya & Wat Arun. Yang ni confirm best! Tiba-tiba teringat naik cruise di Budapest. Dengan suhu sejuknya, dengan bercakap keluar wap, rindunya!






Pusat membeli-belah Asiatique. Yang ni pun tak sabar jugak. Jangan ada yang kena azan nanti sebab tak reti-reti nak balik. LOL


bangkok, thailand

Okay, this one will be my first experience. Pasar terapung!

I am pretty sure this trip gonna be fun especially kali ni kami pergi dengan 5 orang lagi rakan kongsi yang qualify sama. Confirm makin meriah nanti. Make sure kita snap picture and record our video di sana nanti okay!


Also do follow #TDCjourneys #TDCinBangkok for more updates from us :))


Nantikan our update dari sana nanti ya. We will be flying to Bangkok from 21st August until 24th August 2015. Doakan trip kami dipermudahkan, selamat pergi dan balik ya.

Thank you for reading!



Sunday, July 26, 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum & Hi all :)


Rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Salam Aidilfitri kepada semua umat Islam seluruhnya.

So, how's your lebaran? Or is it lebar-an? Hehehe.

Nak cerita sikit about raya tahun 2015 ni. Tahun ni kami beraya di Gemencheh, Negeri Sembilan dahulu. Ikut sistem giliran kan. Maka tak bolehlah mengelat. Baru aman rumah tangga. Gitu.

Kalau dah nogori namo eh, menu pagi raya mestilah lemang, rendang maman dan rendang nogori. Lain-lain menu ada juga seperti kuah lodeh, kuah kacang, ketupat & nasi himpit. Nasi himpit pun dah tak himpit sekarang, beli ketupat mini je uolss.


Tengok tu kakak Izzah posing dengan lomang

Rendang daging nogori style dah siap masak. 

Kalau nak tahu, rendang daging nogori ni serius simple sangat resepi nya. No rempah at all. Tapi sedap saaangaattt!! And perut pun takdelah meragam kalau tak biasa makan rempah. Later i'll share in the next entry ye the recipe.

Rendang maman. Signature dish orang Gemencheh & Gemas

Ini pula rendang maman atau ada yang panggil gulai maman. Yang ni saya ada resepi juga tapi nak masak sendiri tu belum confident. Sayur maman terkenal di Negeri Sembilan especially area Gemencheh dan Gemas. Memang ada ladang maman ni tau. Kalau masa raya, harga sayur maman ni nak dekat sama dengan harga daging lembu. Serius! Orang nismilan kalau takde rendang maman ni memang tak lengkap rayo. 


Izzah tengah kacau rendang. Tolong pakcu & makcu masak rendang.

Tahun ni special, ada sampul duit raya our team TDC. Seronok!


Legend sangat pengumuman ni kan?


Bermaafan di pagi raya. :)
Red-pink theme tahun ni. Suka sangat this color!
With mak ayah mertuaku. Semua bright color tahun ni
Wefie sebelum beraya. Tahun ni kami yang beraya di Gemencheh. Lagi 2 family beraya rumah mertua dahulu.

Dear husband, tahun depan nak theme color apa? hehe


Raya di rumah Uwan di Gemas, Negeri Sembilan
Dah ramai-ramai macam ni memang havoc!


My #ootd raya pertama. Love the print. Nak pergi beli kain lagilah.


Kami di Gemencheh sampai raya kedua. Raya ketiga sambung beraya di Jasin pula.

Lomtong. Jasin version

Sampai je rumah mak, terus terjah dapur. Hehe. Buruk perangai kan? My mom baru lepas masak kuah lodeh. And ketupat daun pun masih ada lagi. Apa lagiiii kita makanlah. Tambah pula rendang ayam nogori style. Pergh terangkat!

Photo di kebun getah. Kau hado? Lol

Wearing RTW Jovian Mandagie. Suka baju ni sebab sweet je rasa. Hiks.
Raya rumah pak sedara di Kampung Chinchin, Jasin


Ya Allah tak tahulah macma mana nak bagi semua budak-budak ni duk diam.




Green

Begitulah sedikit sebanyak cerita raya kami.

Beza taun ni dengan tahun lepas ialah, tahun ni dah kurus. Hehe. And boleh raya sakan sebab saya pakai Premium Beautiful and consume my bff Set Kurus Bajet. Memang terbaik! No more baju kurung this year. Suka!


My own experience, my own testimony

So u all if nak juga diet cara paling senang dan tak menyakitkan, tak stress ikat perut, silalah roger saya ye.


Norain : 013-7415271
ainezam2001@yahoo.com


Till then. Thank you for your support.

See you in the next entry!



PB Wonders Day 2015 | GLAM

Assalamualaikum & hello everyone.

Entry tertangguh due to technical reasons. By the way, nak share juga cerita ni :)


Hari yang dinanti-nanti dah pun tiba. Yeay!

13 Jun 2015 yang lalu, betempat di Stokis Sahajidah Hai-O Bandar Baru Klang, telah berlansung our PB Wonders Day anjuran Green Leaders Academy Malaysia (GLAM).

Suatu majlis yang sangat bermakna di mana kami himpunkan living testimonies of Premium Beautiful and Set Kurus Bajet dari Geng Diet GLAM. Pertama kali dalam sejarah Sahajidah Hai-O, event seumpama ini diadakan. Seriously we feel proud!

Let me share a little bit about this event.

In October 2014, it was me and another 2 friends trying out the Set Kurus Bajet which contain of Mineral Coffee, Garlic and BV Alfalfa Concentrated. After 3 months of experimenting, we found out that it works! Kira macam jadi tikus makmal selama 3 bulan. Hehe. So from us three, kami tubuhkan pula Geng Diet. Pada masa tu ada dalam 15 orang Geng Diet TDC (nama pada waktu itu).

Boleh read more about our geng diet here..

Testimoni Geng Diet TDC


From left : Yong, Ija & me back in 2013. Waktu ni kami melancong percuma ke Seoul, Korea.


When we found out the easier and healthier way to loose weight and fat, and of couse to become slimmer, in January 2015 we make the Geng Diet even bigger. Lebih ramai yang join sebab ramai nak kurus!

So here comes Geng Diet GLAM. Seramai lebih kurang 30 orang ++ join our Geng Diet and for PB Wonders Day, we choosed Top 12 to represent the living testimonies of Premium Beautiful and Set Kurus Bajet. And alhamdulillah, the event was full house, all are in order. Syukur sangat.


PB Wonders! Our trademark

Sebahagian dari Top 12 before the event started. Our photobooth yang super awesome!


My Geng Diet from Johor, Syikin & Faeza. Since they are my partners, kalau ada appointment confirm kami tak makan desert atau apa-apa food yang high calories. Tagline kami adalah #kuruslagisedap ;)


MY Geng Diet sejak awal lagi, tapi beliau disqualified kerana pregnant. Hehe. Ejoy your journey babe!


Macam-macam aktiviti pada hari tersebut. We had zumba, ada professional coach and lucky draw too!


Zumba beramai-ramai diketuai oleh Diamond Haiqal


Coach Farazul Ramli shared with us senaman ringkas yang boleh dilakukan di rumah. Coach ada juga share cara-cara pemakanan sihat yang mudah diikuti oleh orang Malaysia. Thank you coach!

Bersenam bersama Coach Zul

Seterusnya, Top 12 dipanggil naik ke pentas untuk sesi perkongsian tips dan cara yang telah kami amalkan untuk turunkan berat badan dengan mudah dah konsisten.


Me :)

Rasa macam celebrity kejap. Haha

My Geng Diet yang dah banyak kehilangan berat badan!


Me on stage sharing tips on how I managed to loose 8kg!

Happy semua

Top 12 with Miss Jyann from Hai-O HQ, CDM Shaliza & CDM Naa the GLAM 2015 Project Leads.

Dapat hamper from HQ. Thank you!


So from these Top 12, dipilih pula Top 5 yang mempunyai peratus penurun berat badan paling tinggi.


And from the Top 5, dipilih pula Top 3! Dah macam biggest loser dah. 

Cogratulations to all!!


Syikin & Liyana kongsi tempat sebab peratus penurunan sama. Good job ladies!!



 





Congratulations to Faeza & Hani. Tempat kedua dan ketiga!!



Faeza pakai seluar siapa dulu tu? Hehehe
Hani jauh sangat beza dari masa mula kena dulu. Serious. Keep it up dear!!

Congratulations to Wanie for winning the first prize of this cycle. Wanie tak dapat hadir pada hari tersebut atas masalah kesihatan. Apa-apa pun, great job Wanie!



Testimoni Top 12 yang lain bersama seluar lama masing-masing..


Good bye size 29! Hello size 27 :)

Yong pakai seluar pakngah ke tu?


Ingatkan Nurul bawa kain batik. LOL

Rosmini with her seluar uniform kerja

Masingi-masing jauh berbeza dari dulu. Seronok tengok! Tambah pula bila ada geng lagi mudah.






Next kita layan pula gambar-gambar masa event kelmarin. Deco semua cantik. Thank you to AJK and GLAM Diamonds yang dah bertungkus-lumus dari sebelum, semasa dan selepas majlis.
















Thank you for reading!

Follow our activities at Instagram #PBwonders #SetKurusBajet