Friday, October 24, 2014

Premium Beautiful | Sihat Dan Kurus Selepas Bersalin




Assalmualaikum & hi all.


Pernah baca my old entry yang ini?



Kalau belum, boleh lah baca ya. Now nak share some other stories about it.

I am sure almost all mummies out there especially yang tengah pregnant akan sibuk mencari set berpantang, set lepas bersalin, bengkung untuk dipakai semasa lepas bersalin nanti. Tidak dinafikan, kehadiran cahaya mata adalah saat yang menggembirakan bagi setiap pasangan suami isteri. But deep inside, kaum ibu mesti ada rasa risau dengan bentuk badan selepas bersalin nanti. Sebab dulu I'm feeling the same. Pre-pregnancy weight was 53kg. After delivery was 58kg and sangat susah nak turun! Serius tak tipu.


So macam mana nak buat? 

Strict diet - definitely not because I am breastfeeding my baby.

Exercise - how often? Bila ada baby, memang susah nak cari masa exercise sebab baby perlukan lebih perhatian.


Recently my partner, Faeza shared her experience wearing Premium Beautiful during confinement and until now. Guess what. She lost 20 kg!!!


Faeza yang kanan sekali. Masa ni her weight 95kg. Sebelum pregnant her 4th baby

How Faeza managed to lost weight that much? Here is her story..

" For all information, Farah is my fourth child and all four i have go through c-section for delivery. For previous all 3 babies berpantang hanya memakai kain bengkung turun temurun dari nenekku ke ibuku dah seterusnya myself. Kenapa? Sebab pada masa itu belum bertemu dengan Premium Beautiful Corset.

Nak dipendekkan cerita.. Alhamdulillah kali ini berpeluang berpantang dengan memakai Premium Beautiful Corset. I asked someone yang ada pengalaman yang sama bersalin secara pembedahan dan berpantang memakai Premium Beautiful Corset. Dia kata dia hanya mula memakai Premium Beautiful Corset selepas 2 minggu bersalin.

Nak dijadikan cerita, makcik yang sepatutnya mengurutku hanya free in 3 days time. Pada ketika itu Allah sahaja yang tahu betapa bisanya rasa badanku serta bengkak susu. So what i did was on my fifth day of confinement I've tried to wear the long bra of Premium Beautiful Corset. You know what? At least rasa sakit-sakit belakang itu berkurangan. After 2 days then i started to wear the long bra with the waist nipper of Premium Beautiful Corset dan seterusnya terus complete memakai sekali long girdle.

Apa perbezaannya? 
Pertama apabila hari pertama mula berurut, makcik tu pun puji keadaan dalam badanku sangat baik tidak seperti keadaan dalam badan seseorang yang sudah beranak empat. Anyway i'm very strict on my confinement no means no... Hehe..


Kedua keadaan perut yang susut sangat cepat hanya 2 minggu berbanding semasa myself memakai bengkung tradional dulu.


Ketiga Premium Beautiful Corset membantu grib our body sampaikan tiada masalah ditempat operation itu ketika bersin, batuk mahupun ketawa. Sesiapa yang pernah went through c-section mesti faham kesakitannya.

Keempat dengan Premium Beautiful Corset help to enhance milk especially for me yang fully breastfeeding Insyaallah. Sampai basah bajuku.... Hehe...




Kelima berat badanku 95kg sebelum bersalin dan after selesai berpantang beratku sudah turun ke 75kg Wow!!! 20kg penurunan ok. Tapi ni sedang usaha turunkan berat badan lagi sebab targetku at least 70kg."







Metabolisma orang perempuan selalunya selepas mengandung dan bersalin akan mula menurun dan berat badan yang naik semakin naik dan susah nak diturunkan. Betul tak? So Premium Beautiful is definitely the best choice for you.

Jimat masa, badan rasa bertenaga, kurangkan masalah sakit pinggang dan paling best mudah nak kawal dan turunkan berat badan.

Mummies yang sedang pregnant and dalam pantang, this is the best time to get your Premium Beautiful Corset. Nak booking dulu pun boleh ya.

Do contact me mummies!!


Testimoni Terbaru Premium Beautiful Wajib Tengok

Yes! Wajib tengok okay. Sebabnya masih ada lagi yang kurang percaya bahawa dengan memakai Premium Beautiful boleh membantu meningkatkan kesihatan dan kecantikan wanita :)

So di sini nak share the latest few testimonies from our team's clients. For information, Premium Beautiful dah almost 20 years dalam pasaran. Masih mengekalkan ciri-ciri yang sama dan dah bantu ramai wanita mengembalikan bentuk badan, melancarkan aliran darah, membetulkan hormon dalam badan, mengurangkan period pain, mengurangkan sakit belakang dan sakit pinggang malah membantu juga untuk yang nak hamil. Alhamdulillah. The best choice and I'm using it since 2010. Totally worth every penny spent.


Look at this. Berbeza before and after pakai Premium Beautiful. Perut kempis, kemas dan paling penting diri sendiri lebih selesa.


Yang mana lebih confident? Sebelum atau selepas? :)



Berat turun after pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Client happy dan paling penting suami pun happy!!

Bentuk badan lebih kemas dan langsing selepas pakai Premium Beautiful. ANother happy client. Yeay!!


Become slimmer and slimmer and slimmer. Best! Tak perlu nak strict diet.



Having a slipdisc? You should wear Premium Beautiful. Lelaki atau perempuan, both boleh pakai. No worries. Pakai kat dalam baju je pun :)



Immediate shaping. Yes!


Baju yang sama. Body shape jauh beza after wearing Premium Beautiful. Tahniah dear!



Last but not least. Have you seen this before? ;) Previously baju tu ketat. Now, dah longgar and sangat selesa pakai. Yeay thanks Premium Beautiful for helping me out. I am a mom of 2 kids.



Nampak kan Premium Beautiful memang boleh bantu kita tingkatkan kesihatan, kecantikan dan keyakinan diri. Fungsi dan ketahanannya memang sangat berbaloi dengan harga. Good things doesn't come cheap anyway :) Contoh macam smart phone, gadget, adakah murah? Fikir-fikirkan..


In case you all nak try Premium Beautiful dan nak dapatkan harga promosi, just text me ukuran seperti dibawah ya.



Pastikan ukuran mesti ngam-ngam ye. Tak perlu basi bacaan sebab kita nak ukur saiz pakaian dalam.


Okay you can text me at 013-7415271 or email me at ainezam2001@yahoo.com.


Harga promosi dari 24 October 2014 hingga 5 November 2014.


Jom cepat uollss!!


See ya =)

I Want To Touch Anak Yatim

Dah macam fenomena semenjak program 'I want to touch a dog' program yang mana mengundang pelbagai kontroversi dan juga perbahasan sama ada peringkat atasan mahupun "keyboard warrior".

Recently dapat text from whatsapp group mengenai ' I want to touch anak yatim' program. Sangat wajar dilaksanakan sebab anak-anak yatim sangat memerlukan kasih sayang dari masyarakat memandangkan ibu bapa mereka sudah tiada.

So those yang nak ikut sama this program, details seperti di dalam gambar :)




Alamat Rumah Pengasih Warga Prihatin :

8558 Jalan Pegawai
Sg Ramal Baru
43000 Kajang
Selangor.

Sebarang pertanyaan dan bantuan boleh hubungi 012-2696492.