Monday, February 19, 2018

Testimoni Premium Beautiful Terbaru 2018


Saya tahu ramai yang runsing dengan masalah kegemukan, berat badan berlebihan, lemak berlipat-lipat, bentuk badan tak cantik, masalah nak beli baju dan sewaktu dengannya. Dah cuba macam-macam cara sampai pernah ke pusat pelangsingan tapi tak dapat juga hasil yang diidamkan. Masalah-masalah ini sebenarnya dalam kita tak sedar ianya menggangu emosi dan fizikal kita sampai ada masanya menggangu aktiviti harian dan tanggungjawab terhadap keluarga. Badan pun cepat letih sebab terlalu banyak kerja harian yang kita lakukan.

Saya faham sangat perkara ni sebab saya juga wanita, seorang isteri dan seorang ibu. Saya juga percaya dalam hati wanita mesti ada rasa nak cantik, penampilan menarik terutama sekali untuk suami. Setuju?

Jadi saya nak jemput anda semua baca entri ini sehingga habis sebab saya akan kongsikan solusi mudah untuk anda cuba cara mudah turunkan berat badan.

Siapa kata kalau anak dah berderet, ibunya tak perlu dan tak boleh berpenampilan cantik dan gorgeous seperti anak dara?

Sebenarnya boleh dan senang sangat-sangat. Hanya perlu sedikit touch up, kerajinan dan konsistensi..confirm ibu-ibu semua jadi gorgeous semula.

Tak percaya? Jom tengok ni...

1) Puan Raihani berusia 37 tahun dan mempunyai 3 orang anak. Hani pernah kongsi yang beliau mengalami masalah berat badan dah lama. Pernah mencuba macam-macam cara termasuk ke pusat pelangsingan badan namun tak dapat seperti yang diidamkan. Habis treatment kalau tak jaga memang badan akan naik semula.

Alhamdulillah sejak berkenalan dengan Premium Beautiful dan pemakaian secara konsisten, beginilah jadinya. Makin langsing, makin yakin nak bergaya dan paling best kata beliau "lemak dah tak bersepah-sepah".

Ada juga yang kata kalau pakai handbag mahal tapi badan tak cantik, tenggelam handbag tu nanti ;). Eloklah pakai Premium Beautiful sekali.

ibu-anak-3-berat-turun-16-kg

2) Puan Hadisah berusia 33 tahun atau lebih mesra dipanggil Disa. Kata beliau sebelum ni "bertahun diet tapi tak jalan" tapi sekarang baru dua bulan pakai Premium Beautiful hasilnya memang TERBAIK! Dan sejak pakai Premium Beautiful makin yakin bergaya. Penampilan pun makin menarik. Hot mummy.

ibu-anak-3-turun-4-kg-dalam-2-bulan

3) Puan Izanshasilla berusia 37 tahun. Juga ibu kepada 3 orang anak. Kalau kita tengok gambar memang jauh berbeza Izan dulu dan sekarang. Badan makin mengecil dan yakin bergaya. Tak risau dah dengan perut buncit sebab Premium Beautiful dah buat kerja. Senang sangat kita tinggal pakai konsisten sahaja.


Amacam? Hebat transformasi ibu-ibu beranak tiga ni kan?

Eh u all pun boleh transform macam ni tau. Jom saya bantu. Lagi cepat pakai Premium Beautiful, lagi cepat nampak hasilnya. Raya nanti boleh melaram pakai kebaya.

Terus sahaja hubungi saya ya.

013-7415271

Norain Mohd Nizar
Your Trusted Premium Beautiful Expert
Life Transformation Coach

p/s : Saya akan kongsikan lagi testimoni terbaru Premium Beautiful dalam entry seterusnya nanti.

Terima kasih kerana sudi baca sampai habis entry ini :)


Friday, January 5, 2018

G8 Unity...The BIG Wave Is Back!

Assalamualaikum & hello everyone :)

Bismillah..

Terima kasih kerana sudi mengikuti dan membaca segala cerita dalam blog saya ini. Sebelum saya mulakan cerita, saya nak ajak anda semua untuk tonton video ini..



Saya pasti ramai yang tertanya-tanya apakah G8 Unity dan ada juga yang sudah tahu tentang G8 Unity.

So let me share the story here..

Before Unity...there was GLAM..

Satu-satunya kumpulan dalam perniagaan Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd yang telah mencipta sejarah kejayaan dengan jualan terkumpul RM 100 JUTA dalam masa 5 tahun. Mencipta kisah kejayaan yang tersendiri, gelombang aura yang cukup besar, platform yang sangat kukuh untuk usahawan-usahawan yang berada di atas platform GLAM merangkul kejayaan demi kejayaan seperti yang anda dapat saksikan di dalam video tadi.

G8 UNITY adalah sebuah komuniti perniagaan yang dibentuk dari gabungan 8 Network CDM di bawah kepimpinan hebat CDM Hanis Haizi. Visi G8 Unity adalah menyatukan Glampreneurs di bawah satu komuniti untuk memperkasakan antara satu sama lain. Misi G8 Unity adalah melahirkan 50 orang Crown Diamond Manager (CDM) yang berketerampilan dengan minimum jualan RM 1 Juta sebulan.

Alhamdulillah. Fast forward pada 24 Disember 2017, penubuhan G8 Unity Business Community telah dilancarkan secara rasmi dan dihadiri oleh G8preneurs dari seluruh Malaysia.








Syukur alhamdulillah segala yang dirancang berjalan lancar dengan izin Allah. Pada saya pertemuan kita hari ini adalah diatur oleh Allah, hanya dengan izin Allah dan bukan atas sebab manusia.

Boleh dikatakan sebagai comeback, dan kali ini lebih banyak tenaga pakar, lebih power, lebih energy, lebih sokongan, lebih semangat! Paling buat saya teruja dan terharu apabila CDM CDM otai dalam industry network marketing Sahajidah Hai-O pun turut sama beri sokongan pada G8 Unity. Kata-kata sokongan dari mereka beri energy 200% pada kami semua.



Bukan seorang tapi 3 orang MENTOR hebat dalam perniagaan Sahajidah Hai-O Marketing yang tidak asing lagi iaitu CDM Chen Tham Chai, CDM James dan CDM Azlan Deraman. Mereka ini adalah tiga pemimpin-pemimpin hebat yang berpengalaman lebih dari 20 tahun dalam industri network marketing di Malaysia. Rasa bangga dan bersyukur kerana mereka ini sentiasa menyokong GLAM dan sekarang ini G8 Unity.

Image may contain: 11 people, including TashaRuby Kanapi, people smiling, people standing

Nak jadi jutawan, berkawanlah dengan jutawan. Barisan pemimpin Crown Diamond Managers dalam G8 Unity bersama mentor-mentor hebat CDM Chen Tham Chai dan CDM James. Adik-beradik multimillionaire yang sentiasa bertenaga luar biasa. Aura, tindakan dan semangat multimillionaire inilah yang kita nak duplicate.

Terima kasih saya ucapkan kepada semua usahawan-usahawan G8 Unity kerana hadir semasa majlis pelancaran dan kerana percaya pada G8 Unity sebagai satu business community yang menarik seta mampu untuk melonjakkan perniagaan ke tahap yang lebih tinggi. InsyaAllah.

Terima kasih khususnya kepada The Diamond Circle family kerana membuka hati dan minda untuk kolaborasi istimewa ini. Dan terima kasih kerana mempercayai kami CDM CDM of TDC, kami sungguh terharu dengan sokongan dan semangat yang anda berikan. InsyaAllah 2018 kita hasilkan result yang luar biasa!



From left : CDM Ain Zulkarnaind (ex-beautician), CDM Shaliza (ex-banker), CDM Norain (ex-engineer)





Moments sekitar majlis pelancaran G8 Unity..

Bacaan doa yang dipimpin oleh Mr Hubby :




Unity Alpha

InsyaAllah kami sudah bersedia untuk TRANSFOMASI penuh energy, semangat dan aura. Kali ini dengan lebih banyak kepakaran, lebih banyak peluang, lebih banyak yang bakal dicapai tahun 2018 dan seterusnya.


Anda yang sedang membaca posting ini juga dijemput untuk bersama-sama dengan kami untuk capai apa yang anda belum pernah capai sebelum ini.

BE WITH US IN THE SECOND WAVE!

Semoga misi G8 Unity melahirkan lagi 50 orang CDM dengan income 5-6 angka dipermudahkan. Aamiin.

Love the energy! Love the spirit! Love the opportunities. Ini semua rezeki dari Allah. Alhamdulillah.

Now is your turn. Start your journey with me. Let me guide you.




Dari Tak Pandai Berniaga Kini Sales Sudah RM 5.7 Juta!

Mak ayah saya tahu, adik beradik dan family semua tahu..

Sepanjang membesar saya tak pernah jual apa-apa.. Saya tidak dilahirkan sebagai peniaga atau dari keluarga yang berniaga..Dah bekerja pun suami yang rajin dan mulakan jual cookies raya dan kek lapis Sarawak yang dia tapau banyak-banyak dari sana.. Saya kosong sekosong-kosongnya bab-bab berniaga ni..

Tapi mentor saya ni power.. Sebab dia yang berjaya buka minda saya untuk UBAH HIDUP dan capai apa yang saya ada hari ini..

Dan sehingga hari ini, dari saya yang zero berniaga tu, saya dah capai sales sebanyak RM 5.7 Juta sejak 2012!..

Sebagaimana saya bermula dari mentor saya, saya lakukan perkara yang sama dan alhamdulillah berjaya membuka minda lebih dari 100 orang yang NAK UBAH HIDUP macam saya dan capai sesuatu yang tak pernah diimpikan sebelum ini.. Dan saya akan teruskan untuk buat orang lain berjaya sama dan UBAH HIDUP mereka..

Terima Kasih CDM Shaliza Aziz, my mentor, my good friend, my travel buddy..

“YOU’VE MOTIVATED ME TO BE THE BEST VERSION OF MYSELF!”

Me & CDM Shaliza

Alhamdulillah Syukur kepada Allah berikan saya peluang yang baik dengan menceburi bidang perniagaan. Saya sendiri tak pernah terfikir yang saya akan berniaga. Kalau nak tahu saya ni jenis yang takut nak tonjolkan diri, tak yakin nak ke depan, tak berani nak explore perkara baru yang saya tak pernah buat. Sungguh itulah saya dulu..banyak fikir negatif iya juga.

Melalui bisnes inilah saya ubah diri, transform dari tak yakin kepada berani dan yakin, dari malu nak bercakap sekarang ini menjadi "Speaker" untuk training, dari tak pandai berniaga alhamdulillah dengan ilmu yang betul saya mampu lakukannya. Apa yang buat saya makin seronok dengan bisnes Premium Beautiful ini ialah di sinilah saya asah diri untuk menjadi Team Leader, Business Coach, melatih usahawan-usahawan supaya berjaya dan berdaya saing dan memberikan manfaat kepada pelanggan-pelanggan melalui produk yang kami pasarkan.

Kalau dulu terpaksa tunggu bonus tahunan (itu pun kalau ada) untuk dapat duit lebih, kini pendapatan bulanan 3x ganda lebih dari gaji saya semasa bekerja. Alhamdulillah segala insentif yang Sahajihah Hai-O tawarkan seperti melancong percuma ke luar negara dua kali setahun, bonus tabung kereta, extra bonus CDM, privillage sebagai usahawan SHOM semuanya saya merasa.

Jika saya tidak ambil peluang ini dahulu, hidup saya hari ini mungkin masih sama. Masih terikat dengan waktu kerja pejabat, rutin harian terkejar-kejar, stress, masa bersama keluarga sangat terhad, komitmen makin tinggi tetapi kenaikan gaji sangat minimum. Masih takut, masih negatif, masih tak yakin.

Saya yakin ramai wanita di luar sana yang impikan kebebasan masa dan kewangan. Tambahan sebagai ibu, saya pasti kita teringin sangat nak uruskan keluarga sendiri, nak uruskan anak-anak bersekolah, mahukan lebih masa bersama keluarga dan pada masa yang sama mahukan pendapatan yang lumayan.

Apa yang saya boleh katakan, inilah peluang dan jalan yang anda cari selama ini. Tidak rugi dan tidak ada salahnya jika anda mula hari ini. Saya akan bimbing anda untuk capai apa yang saya dah capai. Kalau saya boleh lakukannya, saya yakin anda semua juga boleh berjaya. Kita buat sama-sama :)