Sunday, August 23, 2015

5 Interesting Facts About Japan



Before we go to Osaka next year, mesti nak tahu juga apakah fakta-fakta menarik tentang negara Jepun kan..Banyak yang menarik! Jom kita tengok..




Owh begitu ye. Jangan pula ada yang masuk dalam phone booth nanti. Hehe


Wah ini sudah bagus! Lagi nikmat makan sushu guna tangan. Yummyyy!!


Macam mana nak waze kalau takde nama jalan? Huhu


Ini makan tido mandi semua bawak phone ye..

Menarik! See you Osaka!!




These only few facts and they have a lot more. Tak sabarnya nak ke Osaka nanti. Percuma pulak tu!!


We are looking for travel partners yang teringin sangat nak Osaka, Japan untuk bersama-sama kami nant. Jom contact me now!!

Alternatif Untuk Baby Jaundice : Bio Velocity Sleep Mate

Assalamualaikum & hi everyone :)

Jaundice atau lebih biasa disebut demam kuning biasanya berlaku pada bayi yang dilahirkan bermula hari ketiga hingga ketujuh selepas kelahiran. Both Izzah Ifra pun kena jaundice masa baby dulu sampai checked in hospital jugalah.

Read more about jaundice here

Dalam masyarakat melayu pelbagai petua yang ada. Pendek kata kalau anak kita kena jaundice, ramai betul doktor yang bagi tips kan. Mengikut pengalaman kami dahulu, kalau baby jaundice ni, paling penting susukan kerap and kalau baby tidur, kejutkan dia. Izzah Ifra dulu dilahirkan dengan bantuan vaccum. Mak mertua (ex-staff nurse) kata, baby kalau lahir dengan bantuan vaccum ni suka tidur. Dia syok sangat tidur, sampai tak nak bangun menyusu. Hehe.

Waktu tu, belum ada lagi Bio Velocity Sleep Mate (BVSM). Kalau ada, confirm dah gunakan untuk baby.


So today nak kongsikan testimoni baby yang terkena jaundice, bacaan berkurang selepas ditidurkan beralaskan BVSM. Sekali lagi diingatkan, BVSM adalah alternatif ye, bukan ubat yang confirm boleh sembuhkan penyakit. If anak anda ada yang terkena jaundice, rujuk juga petua-petua yang disarankan oleh orang yang berpengalaman dan usaha dengan BVSM juga. Kita usaha, Allah jua yang menyembuhkan.






Comel je kan baby newborn :) So if ada yang sedang menunggu kelahiran atau newborn baby anda yang demam kuning, bolehlah cuba BVSM ni ye. Not only for baby malah untuk kegunaan seisi keluarga juga.



Contact me at 013-7415271


Thank you for reading!

10 Testimoni Premium Beautiful Terbaru Wajib Tengok!

Sekali lagi kita bertemu. Cewah!

Kali ni nak share testimoni premium beautiful terbaru, paling baru, yang terhangat di pasaran lah kiranya :)

Kalau ada yang kata premium beautiful ni tak berkesan, atau "tipulah pakai korset je boleh kurus", saya rasa anda dah silap tanggapan. For our team The Diamond Circle (TDC), testimoni premium beautiful ni setiap hari mesti ada update terbaru. Testimoni bukan hanya yang dah berjaya kurus sahaja malah banyak testimoni lain berkenaan kesihatan juga.


So there you go!


1) Pengalaman Puan Faliha from Ipoh, ibu yang bersalin secara c-sect, berpantang dengan memakai Premium Beautiful.




2) Puan Hayati from Melaka. Konsisten pakai Premium Beautiful. In 4 months dah nampak jauh beza!





3) Puan Azlina from Kulai, Johor. Siapa kat sini boleh muat baju bertunang selepas beranak-pinak, sila angkat tangan. Hehe. Puan Azlina kita dah muat baju bertunang beliau setelah beranak 2! Best!





4) Tetamu puji client kita ni. pengantin gorgeous! Gorgeous sebab pakai Premium Beautiful, pakai baju pengantin memang elok terletak. Cantik sangat!





5) Client berumur 40-an. Sangat mementingkan kecantikan & kesihatan. Immediate shaping after sarung Premium Beautiful. Confirm lebih confident.





6) Siapa yang tak suka kalau orang sekeliling puji dah semakin slim after maternity? Confirm suka kan? Client ni ada masalah lebih kurang sama dengan saya iaitu sakit pinggang. Lepas pakai Premium Beautiful, alhamdulillah semakin kurang sakitnya.





7) Lagi testimoni from client yang dah berkurang sakit badannya. Postur badan pun dah semakin elok. Kan dah kata Premium Beautiful bukan hanya untuk kurus :)





8) Puan Aidilla from Johor Bahru. lepas pakai Premium Beautiful, ukur lilit semakin berkurang and size baju bertukar from XL kepada M! Tak ke seronok tu? Aidilla ni anak 4 orang ye. Mesti nak jaga badan juga walau anak 4 orang :)





9) From Intan yang dah semakin mengecil badan dan saiz bajunya after pakai Premium Beautiful. From size L to S! 2 size turun. Confirm baju lama banyak dah longgar gelobos ;)






10) Feedback dari client yang pakai Long Girdle Premium Beautiful. Bantu support peranakan. yes yang ini memang setuju sangat. Peranakan kita hanya ada satu. Kalau dah rosak, tiada gantinya.





As I mentioned earlier, premium beautiful memang banyak sangat kelebihannya jika kita pakai secara konsisten. Lagipun badan kita ni cuma satu dan pinjaman dari Allah. Jadi kita mesti jaga dengan sebaiknya. Kalau berat terlebih pun boleh mudarat juga kan?

As a woman lagilah nak jaga macam-macam luaran dalaman. To be honest Premium Beautiful banyak membantu mengurangkan permasalhan wanita. Contohnya :

- mengurangkan masalah keputihan
- mengurangkan period pain & melancarkan period
- membantu menetapkan kedudukan rahim
- 'memegang' badan kita
- mengurangkan masalah gastrik

Dan banyak lagi. So tak salah rasanya invest untuk badan kita kan? Good things doen't come cheap. It bringd to you quality and benefits yang setimpal. InsyaAllah.