Wednesday, February 13, 2019

Kenapa Cuti Cuti Percuma Ke Melbourne Tu Best?


Assalamualaikum. Hai semua!

Haaa.. Baca Tajuk pun dah teruja! Mestilah best kan?! Dah la dapat bercuti ke Melbourne, Australia. PERCUMA pulak tu! Best ke Best?

Eh kejap. Korang pernah sampai Australia tak?

Sis pernah sekali enjoy FREETRIP ke Surfers Paradise di Gold Coast tahun 2014. Kemudian, dapat another FREETRIP ke Tangalooma Island, juga di Gold Coast tahun 2017. Tapi that time terpaksa let go the ticket sebab tengah berpantangkan Inas! Hehe.. Sangat jealous tau tengok dorang main surfing atas pasir, explore pantai yang banyak kapal-kapal lama karam dan macam-macam lagi mereka experienced.

Alhamdulillah peluang CUTI CUTI PERCUMA ke Australia datang lagi bulan Ogos nanti!! Dan kali ni ke Melbourne pulak.

So ni tengah semangat la riki-riki apa yang menarik di Melbourne sebelum the real trip nanti. Jom layan sama apa yang menarik!


1. Captain Cook's Cottage


melbourne

Built in 1755, Cooks' Cottage is the oldest building in Australia, with a fascinating past.

Originally located in Yorkshire, England, the cottage was brought to the Fitzroy Gardens by Sir Russell Grimwade in 1934.

Cantik kan? Bergambar kat sini confirm cantik. Dengan taman di sekeliling Cook's Cottage ni, memang sakan bergambar. Sebenarnya bila bergambar di oversea memang akan jadi cantik semula jadi. Kalau tak percaya, jomlah kita pergi sama sama then bergambar di sini.


2. Shrine Of Rememberance

melbourne

melbourne

Kalau trip dengan SHOM confirm akan pergi tempat macam ni. Perfect spot for group photo. Sis dah siap bayangkan nak posing macam mana nanti. Lompat bintang confirm boleh buat kat sini. Nanti kita lompat bintang sama sama ok?


3. Yarra River

Melbourne

Melbourne

Bila trip dengan SHOM, biasanya akan naik cruise. Yes nak naik cruise ni bukannya murah tapi yang syoknya kita tak perlu fikir pun tentang tambang semua tu. Siap dapat priority lane lagi. VVIP sangat kan? InsyaAllah kita akan naik cruise di Yarra River ni nanti. Yeay!

Info : 1 hour cruise Up River or Down River = From AUD 25


4. Queen Victoria Market 




Yang ni paling tak sabar. Sebab market kat oversea tak bau busuk macam kat Malaysia. Hehe. So you all kena pegi tau. Selain buah-buahan segar, sayur-sayuran segar pun banyak sangat. Di sini ada juga dijual souvenir untuk dibawa pulang ke Malaysia.


5. Brighton Beach Bathing Box

melbourne

melbourne

Yang ini pun tak sabar jugak!! Selalu tengok orang posing kat sini. Kali ni turn kita pula. Sis nak cop yang ada bendera Australia tu. You all nak yang mana? Posing OOTD..fuh letops!


6. Panny Chocolate Factory

melbourne

Peminat coklat confirm suka ni. Sis walau tak minat sangat coklat tapi kalau dah depan mata, tak tahan nak memborong. Kalau kirim kurang seronok, lebih seronok kalau kita yang beli sendiri dan bawa balik ke Malaysia sebagai ole-ole. So siapa nak shopping coklat sama sama dengan sis? Jom follow.


7. Philip Island Peguine Parade



melbourne

melbourne

Pergi Australia kalau tak tengok penguin memang tak sah kan? Sis check kat satu website, tiket paling murah untuk penguin general viewing ialah RM 368/pax. Mahal kan? Tapi you all tak perlu risau. Bila pergi dengan SHOM semuanya PERCUMA. So tak perlu pening fikir nak bayar admission fee. Boleh check it out sini tentang pakej yang sis mention tadi.


8. Puffing Billy Steam Train

melbourne


melbourne

Tengok tu. Siap boleh juntai kaki. Ya Allah tak sabarnya! Ini sis jamin memang mak bapak orang bertukar jadi kanak kanak ribena. Hehe. Pasti enjoy. Percuma pula tu. Bertambah tambah seronoknya.

Kalau pergi sendiri, harga tiket untuk half day tour in english and Puffing Billy Steam Train ialah AUD 109. Sanggupkah? Sis tak sanggup sebab tu pilih melancong dengan SHOM.


9. Warrook Cattle Farm

Shearing sheep live show


Visit the kangaroo

Feeding kangaroo

Kaola. Tidur je keje dia. Comel kan?

Pergi Australia wajib melawat ladang mereka. Teringat masa trip ke Gold Coast tahun 2014, kami ke Paradise Country Farm. Lunch daging fresh kemudian tengok kangaroo, feeding kangaroo, bergambar dengan kaola, tonton live show koboi botakkan kambing biri-biri. Best memories ever. Kali ni tak sabar nak repeat the activities dengan travel partners termasukah you all yang sedang membaca ni. Aamiin.

Kenangan di Paradise Country Farm, Gold Coast.

gold-coast

gold-coast

Feeding the kangaroo

Check out our previous fully sponsored trip to Gold Coast by clicking this link.

10) Chadstone Shopping Centre and DFO South Wharf Mall

Aktiviti shopping memang wajib. Kalau tak ada aktiviti ni boleh menyebabkan kemurungan. Hehe. Since percutian kita ditaja sepenuhnya oleh syarikat, maka kita hanya bawa duit untuk shopping sahaja. And duit shopping tu pun kita guna duit bonus dari business. Untung sangat. Duit gaji atau saving kita boleh simpan. Betapa lapangnya melancong sampaikan duit shopping pun kita guna bonus business SHOM.


Chadstone Shopping Mall

Chadstone Shopping Mall. Nampak tak H&M tu? Di Malaysia memang ada tapi collection overseas berbeza tau :)

DFO South Wharf Mall

Ini pula factory outlet. Kalau dah namanya factory outlet mestilah harga lebih murah dari biasa. Selalunya kalau dekat factory outlet ni bagi masa setengah hari pun tak cukup. Hihi. Kalau di Malaysia dah biasa ke Johor Premium Outlet (JPO) atau Genting Premium Outlet (GPO) apa kata kali ni cuba yang di luar negara pula. Pasti berbeza.


So macam mana you all rasa? Menarik kan? Dah tak sabar nak cuti cuti percuma ke Melbourne?

Ini baru cerita tentang tempat-tempat yang bakal kita pergi nanti. Belum masuk cerita flight and accomodation. Masa ke Gold Coast dulu, kami fly dengan Singapore Airlines. Actually semua trip SHOM kita fly dengan top airlines. Alhamdulillah. Hotel pula semestinya yang bertaraf 4-5 bintang yang harganya tak kurang dari RM 500 untuk 1 malam. Dulu sis pun tak percaya tapi bila dah alami sendiri memang tak nak lepaskan peluang setiap trip mesti turut serta. Sememangnya semua ditaja sepenuhnya pakej sekali dengan layanan VVIP.

Untuk Melbourne ni sis sendiri pun dah tak sabar sabar nak pergi. Tapi itulah..kalau pergi seorang tak seronok. Sis rasa bersalah kalau tak kongsi peluang ni dengan you all sama. Kata orang Jauh perjalanan luas pengalaman. Lagi menarik kalau pengalaman tu kita kongsi ramai-ramai.

Jadi kepada yang berminat dan teringin sangat nak ke Melbourne secara percuma dengan layanan 5 bintang, terus sahaja hubungi sis. Tak kisah you all belum pernah sampai atau sudah, kali ni kita pergi sama sama pula. Jangan segan, jangan tangguh. Sis pun dah tak sabar nak kongsi dengan you all. Lagi ramai lagi meriah.

Duit shopping pula kita sama sama kumpul RM 2,000 - RM 3,000 sebulan, Cukup 6 bulan dah ada RM 12,000. Banyakkkkk sangat kan? Bukan setakat duit shopping, DUIT RAYA pun settle terus. Awesome!!


Contact me today!

Phone No : 013-7415271
Email : norain.nizar@gmail.com
Facebook : Norain Nizar
Instagram : norain.nizar

Thursday, February 7, 2019

Happy 10th Anniversary To Us

Alhamdulillah. 

Hari ni genap 10 tahun usia perkahwinan kami. Syukur kepada Allah atas segala nikmat rezeki, kesihatan dan kasih sayang...dari berdua kini berlima.

10 years and counting...

Doakan kebahagiaan, kesihatan dan kejayaan kami dunia akhirat. InsyaAllah.

Happy Anniversary To Us..

Thank you for all the wishes and prayers. May Allah bless all of you.





InsyaAllah tahun ni kita honeymoon di Melbourne!

Saturday, January 19, 2019

Bio Velocity Sleep Mate

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Lately sis dapat banyak permintaan daripada client yang nak cuba Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) atas sebab faktor kesihatan dan juga masalah sukar tidur. Jangan main main dengan masalah susah tidur ni tau. Boleh membahayakan kesihatan sekiranya tidak dirawat dengan baik.

Sebelum kita bercerita lanjut mengenai Bio Velocity Sleep Mate ni, suka sis nak ingatkan sekiranya u all ingin membeli dan mendapatkan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM), pastikan u all dapatkan khidmat nasihat dari agen yang u all berurus niaga. Nak lagi senang, urus niaga dengan sis terus okay? :) 

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Bio Velocity Sleep Mate dan pembelian Bio Velocity Sleep Mate, you all boleh contact me at: 013-7415271 or you can always email me at: norain.nizar@gmail.com




Frequently Asked Question (FAQ) mengenai BVSM


Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Bio Velocity Sleep Mate?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang sis tidak menyediakan perkhidmatan COD. Pembayaran perlulah dibuat terlebih dahulu dan kemudian delivery akan dilakukan sama ada serahan tangan atau postage. 

Soalan: Adakah benar kesihatan akan bertambah baik setelah menggunakan Bio Velocity Sleep Mate?

Jawapan: Penggunaan Bio Velocity Sleep Mate semata-mata mungkin tidak akan memulihkan penyakit yang kronik. Cuma penggunaan Bio Velocity Sleep Mate membantu untuk melancarkan perjalanan darah dan mengembalikan tenaga badan ke tahap optimum. Kesihatan yang baik mestilah disertai dengan aktviti senaman dan penjagaan makanan yang baik. Insya Allah sakit-sakit seperti lenguh badan, susah hendak tidur lena pada waktu malam, selalu rasa letih walapun sudah tidur pada waktu malam akan dapat dikurangkan dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate yang consistent.

Ada testimoni di mana beberapa penyakit kronik seperti stroke, asthma dan beberapa penyakit kronik yang lain sembuh dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate. Cuma masa yang diperlukan adalah berlainan untuk setiap pengguna Bio Velocity Sleep Mate. Penggunaan Bio Velocity Sleep Mate ini hanya salah satu alternatif untuk kesihatan yang lebih baik, dan bukannya ubat doktor. You all boleh beli dan cuba Bio Velocity Sleep Mate ini untuk membaik pulih kesihatan, cuma seperti yang sis katakan sebelum ini, mesti kena ada jaga makan dan disertakan dengan senaman yang dibenarkan oleh doktor.

Apa-apa pun, untuk penyakit yang kronik, wajib dapatkan nasihat doktor. Kalau ada ubat yang perlu diambil seperti yang disarankan oleh doktor, wajib kena ambil ubat.

Bio Velocity Sleep Mate hanyalah salah satu terapi tidur untuk u all kembalikan tenaga badan yang telah digunakan sepanjang hari. Dan bukannya ubat doktor atau penyembuh kepada segala penyakit kronik.


Apa itu Bio Velocity Sleep Mate?

Secara ringkasnya Bio Velocity ini adalah pelapik tilam bersaiz queen yang mempunyai teknologi Bio Velocity. Yang di mana bila kita tidur atas pelapik tilam ini, ia sangat membantu untuk kita dapatkan tidur yang lebih nyenyak dan energy badan kita akan di recharge ketika tidur. Sebab sis faham, zaman sekarang ini, memang bukan mudah untuk nak dapatkan tidur yang nyenyak dan lena di sebelah malam.

Selalunya, mungkin kita yang dalam awal 30-an tidak terasa lagi. Tetapi once kita masuk 40-an, bila hanya tidur 3-4 jam sahaja tidak mencukupi untuk badan kita. Jadi di sini Bio Velocity Sleep Mate dapat membantu. Sebab apabila kita tidur atas pelapik tilam ini, badan akan lebih cergas setiap kali bangun pagi. Jadi lebih mudah untuk membuat kerja seharian. Kurang berasa letih dan badan menjadi kurang lenguh.

Nampak simple kan? So, kalau hendak baca lebih lanjut tentang Bio Velocity Sleep Mate ini, boleh teruskan membaca entry ini ya.

Bio Velocity Sleep Mate

Secara umumnya kita semua tahu bahawa tidur yang berkualiti adalah sangat penting untuk sistem badan manusia. Ianya mempengaruhi fizikal, emosi dan fungsi otak manusia. Allah jadikan malam untuk kita berehat. Apabila kita cukup tidur, kita akan rasa lebih bersemangat, tenang dan gembira untuk menjalani aktiviti seharian. Cuba kalau tak cukup tidur, ada je benda tak kena kan? Serba serbi salah asyik rasa nak marah dan stress je.

Cuba baca ni satu persatu. Tanda tanda tak cukup tidur.


Masalah tak cukup tidur ni nampak ringan tapi kesannya sangat tidak elok untuk badan kita. Kalau diambil ringan lama lama nanti memudaratkan dan prestasi kerja juga terjejas. Bukan setakat itu, tugas dan tanggung jawab pada keluarga pun akan makin sukar dilakukan sebab badan cepat letih dan lesu. Makin hari makin stress, end up muka pun cepat tua. Huhuhu. Mesti tak nak tua sebelum usia kan?
Kepentingan tidur untuk setiap manusia:
  • Semua sel badan akan diperbaharui dan diaktifkan
  • Aktiviti otak seperti mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan
  • Menguatkan minda dan kesedaran (alert)
  • Tenaga otak dipertingkatkan, melindungi otak dan meningkatkan minda
  • Melambatkan proses penuaan, memanjangkan umur
  • Menggalakkan pembaharuan sel kulit, meningkatkan kencantikan kulit
  • Menggalakkan pertumbuhan bayi dan kanak-kanak
  • Menghilangkan kepenatan, memulihkan keadaan badan, menjana kembali tenaga
  • Untuk kesihatan mental, meningkatkan daya tumpuan dan keupayaan membuat keputusan yang bijak

Nampak kan betapa pentingnya tidur untuk manusia?
Jadi bagaimana Bio Velocity Sleep Mate boleh membantu?
Teknologi Bio Velocity
Sifat Utama Kuasa Tenaga Semula Jadi



Manfaat Bio Velocity Sleep Mate

Bagaimana nak gunakan Bio Velocity Sleep Mate?
Mudah sahaja. Hanya bentangkan Bio Velocity Sleep Mate di atas tilam dan pasangkan cadar. Atau boleh juga dijadikan sebagai selimut. Siap dah untuk menikmati tidur lena dan berkualiti :)
Feedback pengguna Bio Velocity Sleep Mate. Selain daripada membantu masalah tidur, Bio Velocity Sleep Mate juga membantu proses penyembuhan. 
Testimoni BVSM - selepas kemalangan

Testimoni BVSM - masalah urat saraf
Testimoni BVSM - tidur lebih lena

Testimoni BVSM - rasa kebas kaki berkurangan

Testimoni BVSM - pesakit minor stroke lebih sihat 

Testimoni BVSM - badan lebih segar

Testimoni BVSM - pesakit stroke tidur lebih lena waktu malam

Tetsimoni BVSM - tiada lagi masalah kaki kebas 

Testimoni BVSM - selesa guna

Alhamdulillah. Bio Velocity Sleep Mate sebagai alternatif untuk kesihatan yang lebih baik. Hanya Allah yang mengurniakan kesembuhan dan kesihatan pada penggunanya yang ikhtiar. InsyaAllah.
So again, kepada u all yang benar benar mahukan manfaat daripada Bio Velocity Sleep Mate ni, jemputlah hubungi sis segera ya. Mungkin ianya perlu untuk u all atau pun ahli keluarga mahu pun rakan rakan. Panjang panjangkan entry ini ya dan terima kasih kerana sudi membaca entry ni sampai habis :)
Contact me at 013-7415271 or email me at norain.nizar@gmail.com