Sunday, March 12, 2017

Setiap Tahun Kami Honeymoon PERCUMA!


Assalamaualaikum & hi semua :)

Alhamdulillah bulan lepas dah terima surat dari SHOM untuk next honeymoon percuma ke Italy! :)

Sebelum nak cerita tentang Italy yang bakal kami kunjungi minggu depani, kali ni rasa nak throwback semua free trips yang kami telah nikmati selama berniaga bersama Sahajidah Hai-O (SHOM). 

Kami suami isteri memang jenis suka berjalan. Selalu berangan nak melancong ke luar negara. Antara saya dan suami, sebenarnya saya paling kuat berangan especially bab melancong ke luar negara. Hehe. Suka tengok pemandangan cantik di negara orang. Antara tempat yang saya pernah impikan ialah London, Paris, Jepun dan Australia.

Masa mula-mula berniaga dulu, mentor saya ada cakap yang dengan perniagaan ni kita bukan sahaja tambah pendapatan, malah ada peluang melancong ke luar negara secara percuma! Iyeee percuma. Masa tu tak nampak lagi macam mana nak dapat peluang tu tapi bila buat SEPENUH HATI, alhamdulillah setiap tahun dapat HONEYMOON PERCUMA bersama suami. Alhamdulillah syukur sangat! Antara tips kebahagiaan rumah tangga ialah suami isteri mesti ada quality time berdua tanpa anak-anak. Gitu. Syukur sangat dengan platform perniagaan bersama SHOM & TDC, kami dapat peluang itu.


Bermula tahun 2012, our first free trip was Guangzhou, China. Trip ke Guangzhou waktu tu, 11 July 2012 the exact same date dengan hari lahir our second daughter Ifra Afiqah. So terpaksalah let go that trip sebab daku sedang berjuang dalam labor room. Hehe.

Next, March 2013 was London and Paris. Siapa yang tak happy dapat jejak kaki ke Kota London dan City of Love, Paris!! Inilah honeymoon pertama kami di luar negara :)


LONDON, UNITED KINGDOM

Eye of London

No automatic alt text available.
Royal Albert Hall, London
Image may contain: 3 people
Siapa pergi London memang wajiblah bergambar di sini kan?
Image may contain: 2 people
And of course Oxford Street for shopping! And the red bus!

PARIS, FRANCE

Image may contain: outdoor
Paris!! Ini sebelum naik cruise

Image may contain: 2 people
Crusing and sighseeing the city of love. Cruise La Saine.
Image may contain: 1 person, outdoor
Arc De Triomphe
Image may contain: 2 people, sky and outdoor
City of Love


Antara gambar-gambar kami di sana waktu tu. For more photos boleh check out out FB ya!

After London and Paris, our free honeymoon was in Seoul, Korea. :) Siapa suka pergi Korea angkat tangan. Hehe. cantik kan kat sana?


SEOUL, KOREA

Image may contain: 1 person, outdoor and text
Han River Cruise

Image may contain: 2 people, bridge and outdoor


Image may contain: 2 people, people standing, tree and outdoor
Ini memang wajib pergi kalau ke Seoul. Gyeongbok Palace


Image may contain: 1 person


Dari London, Paris dan Seoul 2013, kami terbang pula ke Gold Coast, Australia dan Shanghai, China pada tahun 2014!


GOLD COAST, AUSTRALIA

Surfers Paradise, Gold COast. Semestinya tengok dan bagi kangaroo makan. Heee.

Sea World! Kenapa pakai topi? Sebab Gold Coast panas masa ni.



Movie World!

SHANGHAI, CHINA

Oriental Pearl Tower, Shanghai

Atas tower..gayat jugaklah hehe.

The Bund, Shanghai

Next in 2015 we were fly to Vienna Austria, Budapest Hungary and Ho Chi Minh, Vietnam.

Semua ini pun PERCUMA sahaja :)


BUDAEST, HUNGARY

No automatic alt text available.
Budapest, Hungary

Image may contain: 1 person
Beautiful scenery in Budapest, Hungary

VIENNA, AUSTRIA
No automatic alt text available.
Summer Palace park, Vienna, Australia

Image may contain: 1 person
One of parliment building in Vienna, Austria

SALZBURG, AUSTRIA

Image may contain: 1 person
Sempat juga singgah di Salzburg, Austria. Pergi rumah mozart :)

HO CHI MINH, VIETNAM

Image may contain: 4 people
Ho Chi Minh, Vietnam. Kalau ke Ho Chi Minh, apa lagiiii shopping la kan!! At Ben Thanh Market


In Vietnamese Traditional Costume


Naik sampan sudah semestinya.


Tahun 2016 pula kami honeymoon ke Osaka, Kobe & Kyoto, Japan dan Beijing, China. Setahun 2 kali melancong dan honeymoon percuma. Siapa yang tak nak kan? :))

Japan ni memang saya teringin sangat-sangat nak pergi. In fact since 2012 dah berangan nak pergi sebab suka sangat tengok their culture, scenery kat sana for me tersangat cantik.


KYOTO, OSAKA & KOBE, JAPAN


Image may contain: 2 people, tree, sky and outdoor
Kiyomizu Temple, Kyoto, Japan.



Image may contain: 5 people, people smiling
With the local people :)

Image may contain: 2 people, outdoor and text
At Universal Studio Japan. Jumpa Harry Potter.


Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor
Harry Potter Town. Masa ni this town baru sahaja dibuka and definitely ramai pengunjung ke sini.

Image may contain: 5 people, outdoor
Dotonbori Street, Osaka. Syurga makanan kat sini.

Image may contain: 4 people, outdoor
Shinsaibashi Street, Osaka. Sangat happening kat sini especially waktu malam.

Image may contain: 2 people, sky, bridge and outdoor
Osaka Castle, Japan. Kalau pergi Osaka this is a must place to visit. Cantik sangat kat sini.

Kobe Muslim Mosque, Japan.

Kobe Tower


BEIJING, CHINA.


Image may contain: 1 person, standing, mountain, outdoor and nature
At The Great Wall of China

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor
Sebelum memanjat.


Image may contain: 2 people, people standing, mountain, outdoor and nature
Drama sikit. Hehe.


Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor
Merasa naik bullet train Beijing-tianjin-Beijing.

Image may contain: 2 people, people standing, shoes and outdoor
Tianamen Square. To Forbidden City.



Alhamdulillah 2012-2016, 14 destinasi di dunia telah kami jelajahi secara PERCUMA bersama Sahajidah Hai-O. Banyak lagi tempat-tempat yang kami ingin jelajahi selepas ini. Semoga bertambah rezeki kami untuk bawa anak-anak pula melancong ke luar negara bersama kami. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Banyak lagi ciptaan Allah yang perlu kita nikmati dan syukuri :)

InsyaAllah 2017 dimulakan dengan honeymoon ke Rome, Pisa, Venice, Florence dan Milan, Italy. Another dream come true!

Jika anda ada impian, di sinilah platform untuk anda BELI IMPIAN.

Jom ikut kami berniaga dan melancong ke luar negara secara PERCUMA dengan VVIP package, layanan 5 BINTANG!



DO YOU HAVE  A DREAM?

DO YOU LOVE TO TRAVEL AROUND THE WORLD?

DO YOU LOVE EXTRA $$$$$$ EVERY MONTH?

DO YOU WANT TO BE EXTRAORDINARY?


This is the number you must contact.

+60137415271
FB : Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah/ @thepremiumbeautifulexpert
FB Page : Norain Mohd Nizar The Premium Beautiful Expert


See you and thank you for reading!









Wednesday, January 25, 2017

Peluang Berniaga Dengan Premium Beautiful

Assalamualaikum & hi semua,

Dah lama rasanya tak bercerita di blog. Sebenanrnya banyak nak cerita, tapi asal buka blog je mesti teringat kerja lain. Ada je nak dibuatnya. Hehe. Nowadays dah ada facebook & instagram but for me bercerita di blog lebih menarik. Mudah nak baca semula kemudian hari :)

Hari ni dah 25 Januari 2017. Cepat betul masa berlalu sekarang kan? Dah nak masuk bulan Februari.

Ni some of pictures from our BeYOUtiful night masa end December 2016.

Image may contain: 18 people, people smiling, indoor


Image may contain: one or more people and people standing


Image may contain: 12 people, people sitting


Image may contain: one or more people, people standing and indoor


Tak sempat nak cerita panjang yang ini, Januari dah nak habis. Tadi tengok planner, tahun ni umat Islam akan mula berpuasa pada hujung bulan May. Now some of designers & yang jual baju raya online dah start ambil pre-order. Even my favorite tailor pun dah remind kalau nak tempah baju, tempah awal sebab tahun ni order tutup awal. Actually tak lama je lagi kita nak sambut puasa dan kemudian raya. Selain ganti puasa, banyak persediaan yang kita perlu siapkan dari sekarang. Itu yang biasa orang buat kan? Tambah pula zaman sekarang ni duit macam air. Serba serbi mahal dan perlukan duit. Kalau tak buat simpanan dari awal, last minute nanti terlajak bajet. Sebab tu ada yang sanggup buat loan menjelang Raya. Dah habis Raya nanti diri sendiri yang sakit nak bayar semula & loan tu tak bantu generate apa-apa income pun.


Sebab tu now saya nak kongsikan Peluang Berniaga Dengan Premium Beautiful.

Macam saya dulu bermula dengan part time juga. Asalnya hanya pakai Premium Beautiful sebab ada masalah sakit pinggang yang sangat teruk pada tahun 2010. Selain itu berat badan pun makin naik lepas bersalin dan susah sangat nak turunkan. Body shape memang tak balance, peha besar. Yes saya jenis badan pear shape.

Sampailah hujung tahun 2011, seorang kawan kongsikan macam mana dengan Premium Beautiful ni boleh generate income setiap bulan. Serius masa dengar tu rasa macam "kenapalah aku tak buat bisnes ni dari mula-mula pakai Premium Beautiful dulu". Yang menjadikan bisnes ni menarik ialah berniaga secara online. Memang sesuai sangatlah kan dengan kita yang bekerja pada waktu tu.

Masa nak mula tu, ada juga perasaan takut. Biasalah kita ni belum mula apa-apa lagi dah takut tak jadi. Hehe. Tapi apa yang membuatkan saya bermula juga waktu itu ialah saya hanya fikir mungkin Allah bagi jalan untuk keluar dari masalah kesempitan wang dengan peluang ini. Alhamdulillah.


Waktu saya mula berniaga Premium Beautiful 5 tahun lepas, dalam fikiran saya hanya untuk menambah pendapatan keluarga. Saya target kalau dapat extra RM 2,000 sebulan pun dah cukup.

Tapi siapa sangka, BONUS PERTAMA saya pada waktu itu RM 7,000!! Sebagai orang baru memang saya gembira tak terkata biarpun pada masa tu ilmu pun masih kurang dan tak terfikir lagi macam mana kalau saya ada rakan kongsi. Bagi saya RM 7,000 tu banyak di mana gaji kerja hakiki waktu tu RM 3,500. Dua kali ganda :)

Bermula detik itu saya nekad untuk all out berniaga. Saya bukan sahaja berniaga malah saya juga mengalami transformasi diri yang sangat banyak. Dari awal lagi mind set saya "jika kita nak berjaya, mesti buat dan ikut apa orang berjaya buat". Kejayaan boleh dicapai dengan ilmu, semangat, strategi, mentor, support dari keluarga dan rakan-rakan bisnes & anugerah rezeki dan kudrat dari Allah.

Dalam keadaan yang tak bersedia, saya ambil cabaran pikul tanggungjawab sebagai Team Leader. Belajar & terus praktik lama kelamaan jadi mahir sehinggalah ke hari ini. Business partners yang bersama saya sejak dari awal memang boleh nampak transformasi saya sepertimana saya saksikan transformasi mereka.

Pencapaian demi pencapaian diraih dalam perniagaan ini termasuklah melancong percuma ke luar negara dengan layanan 5 star, anugerah demi anugerah, tabung kereta..pendek kata apa sahaja target atau reward yang ada mesti nak sapu habis 😊. Alhamdulillah sehingga sekarang saya masih bersama perniagaan Premium Beautiful malah makin hari makin sayang! Mau nya tak sayang. Dari bekerja office hour 8-5, now saya dah berniaga sepenuh masa dengan waktu bekerja yang flexible. Dapat urus anak & keluarga, stress free dan paling penting income masyuk setiap bulan.

Image may contain: 35 people, people smiling, people standing


Image may contain: 29 people, people smiling, people sitting and indoor


Bisnes ni mudah, tak ada risiko. Dalam The Diamond Circle, kami sediakan latihan secara kelas intensif dan juga melalui online kepada rakan kongsi. Malah personal coaching, group coaching pun ada. Zaman sekarang ni makin mudah, kalau kita pandai gunakan teknologi yang ada memang sangat membantu kita menjana pendapatan tambahan. Saya faham sangat bagaimana ada side income dapat menbantu financial keluarga sebab diri sendiri mengalaminya.

Hari ini bukan saya sahaja yang capai kejayaan dengan SHOM, malah ramai rakan-rakan kongsi yang upgrade financial dan life mereka. Tambah pula kita buat secara berkumpulan, sentiasa berkongsi idea, makin lama makin rapat. Sangat fun & happening!


Image may contain: 50 people, people smiling, people standing

So now actually masa yang sesuai untuk anda bermula. Boleh mula buat TABUNG RAYA dari sekarang. Selain daripada itu, kita juga ada peluang melancong secara percuma ke GOLD COAST, AUSTRALIA. Kita akan ke sana pada bulan Ogos nanti. Seronok tau! Duit dapat, bercuti percuma pun dapat. Suka saya nak ingatkan, adakalanya kita buat sesuatu bukan sebab minat tapi sebab tanggungjawab. Terutamanya bab duit. Bila dah dapat hasilnya, minat tu akan datang dengan sendiri. Macam saya jugalah. Tak pernah ada minat berniaga tapi buat sebab tanggungjawab pada keluarga :)

Jom kita berubah mulai hari ini.

Ubah sikap, ubah cara pemikiran kita.

Berubah dari hidup biasa-biasa kepada luar biasa.

Tebalkan poket kita.

Gembirakan keluarga & anak-anak kita.

Menjadi lebih sihat, cantik dan awet muda!

Melancong ke seluruh dunia secara percuma!


Image may contain: 1 person, standing



Image may contain: 1 person


I am your BUSINESS COACH.
The Premium Beautiful Expert

013-7415271

Monday, November 28, 2016

Alternatif Bagi Mengatasi Masalah Slip Disc

Assalamualaikum & hello semua.

Apa khabar anda semua? Harapnya baik-baik sahaja ye.

Kali ni saya nak kongsikan penyelesaian masalah slip disc yang dihidapi oleh sebilangan besar daripada kita. Kalau nak bercerita lanjut tentang slip disc, saya bukanlah pakar. Tapi apa yang saya ingin kongsikan adalah pengalaman rakan saya yang telah menjumpai alternative untuk mengurangkan seterusnya memulihkan masalah slip disc yang mereka alami.

Baru-baru ini rakan saya akan berkongsi pengalaman beliau.

Kisah ini dari salah seorang rakan kongsi saya, Zafeera Zaki dari Seremban, Negeri Sembilan. Beliau juga merupakan salah seorang Premium Beautiful Expert dalam The Diamond Circle Team.
 
 Fira mula memakai Premium Beautiful Korset pada bulan Disember 2015. Beliau merupakan pesakit Slip Disc L1 & L2. Menurut Fira, beliau memilih untuk memakai premium beautiful berbanding lumbar korset kerana ianya lebih praktikal, memudahkan pergerakan, senang untuk bekerja & menguruskan keluarga. Sebagai ibu bekerjaya semestinya Fira memerlukan sesuatu yang praktikal dan mudah dipakai setiap hari. Premium Beautiful adalah pilihan terbaik.

Ini pengalaman Fira sendiri. Alhamdulillah I am happy for her. She started wearing Premium Beautiful for health. Pakai punya pakai secara konsisten 8 jam sehari, berat badan pun mudah turun. Alhamdulillah bila makin sihat, cantik pun dapat sekali :)


 
 
 
Untuk pengetahuan anda semua, Premium Beautiful direka untuk kesihatan dan kecantikan wanita. Jadi tidak betul sama sekali dakwaan bahawa pakai Premium Beautiful hanya untuk kurus. Orang kurus pun pakai Premium Beautiful. Sebab apa? Sebab mahukan badan yang lebih sihat luaran dan dalaman.
 
 
 
Ciri-ciri Premium Beautiful yang unik menyebabkan ramai wanita gembira memakainya.
 

Setiap satu pieces mempunyai ciri-ciri istimewa dan fungsi tersendiri.



Lagi perkongsian dari pesakit slip disc. Alhamdulillah dengan Premium Beautiful dan rawatan susulan, beliau boleh kembali aktif.

Jadi jika anda atau ada kenalan sekeliling anda yang mempunyai masalah yang sama, boleh hubungi saya segera untuk keterangan lanjut.

Premium Beautiful membantu menyokong dan memperbetulkan postur badan seterusnya membuatkan badan rasa selesa dan kemas.



Dapatkan konsultasi percuma dari saya dan dapatkan juga Premium Beautiful anda dengan HARGA JIMAT sehingga 31 Disember 2016 ini.

Jangan lepaskan peluang ya!

013-7415271
Norain Mohd Nizar
Your Trusted Premium Beautiful Expert
Since 2012