Saturday, December 25, 2010

Family Time Is Very Important

Entry di pagi hari sebelum cik adik manis dan papa nye bangun. Hehe.

Actually ni cerita berjimba bersama keluarga last weekend. Every week pon mmg kami berjimba bersama keluarga. Kalau takde apa-apa majlis la. Well, family time is very important right? So siapa2 yg rasa2 dah lama tak spend time with your family, spend it..spend it..it's holiday!

Oleh kerana entry ni adalah entry tertangguh, maka aku summarize kan saje. Hehe. Sebenarnya pemalas nak taip ayat panjang2. Kikikiki.

Mula-mula sekali kami pegi Jusco Tebrau City. Jalan sekejap lps tu chow. Apekah? Boring kot. Guess takde sale. Haha. Acah je. Actually apa yg dicari tidak kejumpaan. So, ayuh kita pegi Danga City Mall yg tak berapa nak best tu. Kami pegi sbb situ ada Metrojaya. I like Metrojaya :D. Pusing punya pusing pon takde apa yg dicari. Haih. Ape ke susah benor nih! Then kami jalan lagi sampai la kat area digITal valley. Alang kepalang da sampai situ, ayuh kita beli external hard disk. Hoyes! Finally. Yang lama dah rosak. Cis.

@ kedai accecories tersebut
After process jual beli itu, kami pon keluar dari DCM. Bosan ok tempat ni. Kalau takde sebab mmg tak pegi kot. Lepas jalan2 haruslah pegi makan. Hihihi.

Hubby: Nak makan kat mana ni syg?
Me: Erm..no idea. Singgah selalu ka?
Hubby: Boring plak. Balik2 singgah selalu. Balik2 banafe village.

Silent....

Hubby: OK, i know where to go..
Me: Where? Stulang? Anjung warisan? (dan meneka beberapa tempat mkn yg lain)
Hubby: Nope. Wait and see ok..

And..jeng jeng jeng...kami makan di sini! Last year pegi tempat ni mcm dah nak "mati". Takde org langsung! But now dah happening balik.

Restoran Malay Village. Tapi bukan kat Kampung Melayu okay!
Ok la tempat ni. Decoration pon cantik. Rasa macam kat kampung dulu-dulu sbb tampat mkn kat dalam pondok2. Ada ciri kemelayuaan. Sekarang rumah kampung mostly dah jadi rumah batu. Menu dia ada local and western. Kami makan penang char kuey tiaw. Nak kata sedap sgt tu tak la. Aku masak lg sedap. Hoho. Serius tak tipu.


Seorang model bersama char key tiaw. LOL
Dan ini beberapa gambar sekitar tempat kejadian. Layan...

Siapa nama dia Izzah Ardini angkat tangan..!!
Tak lupa juga gambar keluarga. Compulsary. :D

The 3 of us
And also this one..

Tangan mesti angkat!
And last but not least..iklan colgate total..


Ngeeeeeee...:D
More pictures at my mukabuku. Ni aktiviti hari sabtu. Ahad cerita lain. Aku selit gambar je la ye. Kami pergi Plaza Pelangi. Asalnya nak pegi KSL city. Shopping complex baru bukak. Tapi tengok2 nak masuk parking pon mcm sardin, cancel la.

Pewwittt..sexy u!
Makan @ mekdi. Macam kat seri alam takde mekdi. Hehe
Ok jom balik!
Lariiiiiiii
Sekian saja cerita berjimba kami. Hari ni nak pergi saloon. Nak set rambut Izzah. Haha. Acah je. Ada beberapa perkara yg nak dilakukan di saloon. En entah2 saloon tutup. Cuti kan.

Tata!

P.S - Nak beli boya utk Izzah. Yang ada selit kaki tu. Boleh pegi swimming pool. Yeay!
Tuesday, December 21, 2010

Shopping..not really!

We were looking for something to cover our sofa. Something happened and we have to find ways to cover it before sending it to the outlet where we bought. Something like a nice cloth :D. But unfortunately, we didn't find anything that suit our needs. :( I wish ikea is here. I love ikea.

Since we were at Metrojaya, let's window shopping! Haha. While we did that, we found this. Sunglasses for kids. So let's try baby.
Mama said that sunglasses is very important :D
This is too small i think

This is too big

Ben 10? This not feminin

Is this one ok papa?
After the try test session, we decided not to buy it. Papa said "tak payah beli kot. Nanti kejap dia dah patahkan." Ok, so let's listen to what papa said. Next time ok Izzah.

To be continued...

p.s - it's 11.45pm already and i must sleep now! :D
Sunday, December 19, 2010

Finally

Yes. Finally we bought a new portable hard disk. Yeay! The old one had broken. :( No longer can be used. I have some other stories to be told. But later ok? See ya!
Friday, December 17, 2010

Hijaucantik Giveaway

Let's join this giveaway contest by ch@. First time join contest. So good luck to me!



Closing date is on 31 December 2010. So hurry up guys! :)
Thursday, December 16, 2010

Mode: Happy!

Have you ever think of how wonderful to be a child? No problems, no headache, no debts. Huhu. But never mind. At least we have a happy face to cheer us up. So let enjoy!


Let's eat the book!

Hahahahaha! (p.s - excuse my messy hair)


Haaaaaa!


Ok finish. Enough for today. See ya!


Wednesday, December 15, 2010

Just Around The Corner

There is an upcoming event this month. Let it be secret for a while until the event has successfully happen then i'll share with you guys. :) The owner of the said event has some guidelines for us to follow. It's purple colour! So we were searching for an outfit to fullfill the guideline given and tadaaaa...

Cannot wait to wear the baju kurung!
Finally i found the perfect (well at least for me) baju kurung to match with hubby's baju melayu. Yeay! And definitely i will go to the same boutique next time to grab a ready made baju kurung as they offer an exclusive deisgn with affordable price. So miss boutique, see you!

P.S. I have to buy a portable hard disk. Haha
Friday, December 10, 2010

Talk Baby Talk

Talk 1
Location : The Curve

Mama keluarkan biskut Izzah. Baby bites carrot flavor.
Mama: Izzah nak? Lapar ye..
Izzah: Nak! (sambil tangan menghulur ke arah mama utk mintak biskut)

Talk 2
Location : Petronas near the curve

Izzah main2 dengan stereng kereta aunty. Tiba2 dia nampak botol air mineral yg penuh berisi air. Dia pon amik.

Mama: Izzah, nak Izzah amik yg ni (sambil menghulur botol mineral kosong)
Izzah pon amik dan bermain2 dengan botol tersebut untuk seketika. Lepas tu dia bagi kat aunty sambil berkata "tak nak". Hoho. Mama and aunty terkesima seketika. Biar betul Izzah cakap tak nak clearly.

Talk 3
Location: My mom's house

Cerita berkisar tentang Izzah kena gigit hama. Banyak wooo. Merah2 badan dia. Tergaru2. Kesian.

Mama: Ada orang tak alah kalu kena gigit hama ek mak.
Nenek: Macam Izzah ni alah. Kesian cucu nenek (sambil mengusap2 Izzah)
Izzah : Tu la..(suara sgt halus & comel)

Mama & nenek terus berkata "Ya Allah Izzah..pandainye bercakap.." Sangat comel ok. Then kami pon ketawa. Izzah pon ketawa. Hahaha.

Actually Izzah da bercakap macam2 dah tapi guna bahasa dia la. Sampai tak dapat capture apa yg dia cakap. Kadang tu ayat dia panjang. Siap dengan face expression. Haha. Genius. Tolong cakap jelas2 ye nak. Mama papa tak paham la apa Izzah cakap. :)

One more thing, Izzah dah pandai pegang botol susu sendiri. Botol air masak tu dia da lama pandai pegang sebab ada tangkai. Aku tau anak orang lain ada yang 6 bulan dah pandai pegang botol susu sendiri. Itu anak orang lain, ini anak aku. So lain2 la development nye. Btw, it's still a development and new skill. Good job Izzah! Mama tau Izzah concentrate nak berjalan dulu kan? We luv u Izzah!
Wednesday, December 8, 2010

Kuala Lumpur Ibu Negara

Si suami dan si anak pulang ke kampung halaman sebentar. Kampung halaman yang sekangkang kera. Haha. Ayuh kita mengapdet belog.

We had a great weekend. So great kerana dapat shopping. Terapi minda ok. Lalala. :D

4 December 2010

Our journey began as early as 10.00 am. Early ke? Early la kot. Hoho. The initial plan was to move out around 9.00am. But the plan is remained as a plan. Terlewat sikit je pon.Bole la asalkan pagi. So singgah dunkin donut for tapau the breakfast. Luckily cik adik manis was in a sleeping mood all the way to KL. Alhamdulillah. Senang mama bole tido sama. Hehe.

Syoknye tidooo
Sesampainye kami di tol sungai besi, cik adik manis pon bukak mata. macam tau2 je da sampai. Bagus.


No camera pleaseee!
After that, we checked in at Cititel Hotel. Hubby purposely booked this hotel sebab midvalley kat bawah tu je since he'll be working on saturday & sunday so that he can't join us :( 
Supaya senang kami nak bersuka ria kata beliau. Eventhough he can't join us, but we had a hot girl to be in our group. Hot tu. Haha. Saja kasi up skit. Hot girl itu adalah adik aku. Lepas jejak kasih bersalam-salaman, kami pon makan.

Makan nasi ayam
Lepas makan, kita mulakan aktiviti bersuka ria while papa was going to ampang for his work. Midvalley that day, ya ampun ramai btol umat manusia. Pulak tu ada christmas decoration at the north court siap dgn teddy bear besar. Then banyak pulak promotions perfume! Huh. Sabar2.
 
We visited the shops one after another. Macam biasa la. Tengok2, jengah2. Sangkut kat mothercare. Tak sah kalau tak sangkut. Tapi memang nak cari sweater izzah. Yang ada tu da kecik. Belek punya belek ada yg berkenan di hati. Terus rembat bersama 2 helai legging. Untuk mama & aunty, we bought a perfume. Flower by Kenzo. My all time favourite. Kebetulan ada promotion for christmas. Maka jangan berlengah lagi. Zasss!


Izzah tgk mana ntah

The hot girls :P

At coffee bean. Aunty mintak upah sebab jaga izzah
 
Hello papa, are u coming? I don't wanna join them. I'm tired!
Lepas minum + makan at coffe bean, kami balik ke bilik. Mandikan Izzah. Siap2 then keluar balik. Plannye nak ke i-city. Tapi ujan la pulak. So we decided to go to the gardens. Before pegi gardens, cari mekdi dulu utk membeli bubur Izzah. On the way nak pegi mekdi, Izzah da terlentok dlm stroller. Ngantuk sgt la tu. Hehe kesian dia. Tido la nak. Takpe.
 
Then we went to the gardens.

Sisters

Izzah titon

Eh dah bangun?

Run baby run!


Dia pon nak tolak stroller

Ok let's go back to our room. Kejar mama cepattt
We headed back to our hotel room around 10.00pm. Hari dah malam. Penat siot seharian berjalan. Btw, i bought a mencari belt besar for me at Mark & Spencer. Takde sale. Beli je la sebab mmg mencari pon.

5 December 2010

Hubby said that he had to continue his work after check out. Our plan nak pegi makan ayam penyet at the curve. Then nak pegi Queenspark. Tapi dia kata "u guys carry on dulu. If sempat i join." I was like okay. What to do. So i had to wake my sister up around 9.00am to inform her about the changing plan. Dia ok je. Takde hal.

Kena beratur plak nak breakfast. Ape da ramai sgt org

After breakfast, terus siap2. Nak check out. My sister arrived at midvalley around 11.00am. But she couldn't get any parking after almost an hour at the parking zone. Kesian. So she called me and picked us up at the area between midvalley and gardens. Maka pergi la kami ke the curve untuk menyantap ayam penyet. On the way to the curve, bole plak Izzah tertido. Sambung kat dlm stroller. Dengan itu, kami dapat makan ayam penyet dengan aman damai. Thanks Izzah!

@ the curve. dah bangun
Pusing2 the curve kejap. Lepas tu terus ke OU. Izzah sambung tido lg. Haha. Letih dia.

@ fcuk. sebelum beliau jatuh. kalau tak mama da beli baju merah polkadot itu. hoho

Aunty reti ke nak buat susu izzah?


Kat OU tak banyak amik gambar. Sebab ramai orang. Lepas tu sibuk shopping. Haha.

Then we waited for papa at dunkin donut at petronas somewhere near the curve and ikea.

Let's go!
Sekian saja cerita percutian kami. Patah kaki jugak jalan beb. Next time nak naik stroller Izzah la . Bole?
Thursday, December 2, 2010

Raining

It's 6.00pm already. I want to go back. But it's heavy rain over here. I got no umbrella. Hence, i cannot walk to the parking area. Oh. I'm hungry.
Tuesday, November 30, 2010

A Trip To Seoul

It were just 3 of us plus 3 of them. It took about 15 minutes on the road with the speed of our PearlWhite. Very near huh? Hoho. Ok ok, let's reveal.

Actually we were...

Seouling the garden! Lalala..

Yes again!
This time around mmg puas hati sebab makan sampai lebam. Hoho.


Makan sendiri sebab mama papa busy makan
What expression is this?
 
why so serius chef? hehe

Masak-memasak

Makannnn


Izzah & Mama

I believe if my sister read this, she will claim this "trip" that i promised to her last time. Ok nanti kita pegi. Tapi bayar sendiri2 la. Hahaha.

p.s - more pictures will be uploaded at my buku. but not today. kurang rajin. lalalala.
Sunday, November 28, 2010

Izzah & Activities

Besides playing with her toys, she also likes to do activities without her toys.

Makan kat kedai (we called it kedai Kelantan). Actually Izzah biasa makan kat kedai. Tapi yg open air sebegini ada la sekali dua. Biasa kat shopping complex je. Since she can sit on her own now, so boleh la bawak pegi kedai2 sebegini lagi macam Senibong, Stulang etc.

Hummmm
She also wanted to facebooking. Haha.

Dari tepi bcoz she climb up the stool there. Huhu
Besides that, she likes to "help" me

Sidai kain
Eheh panas pulak
Lap kereta. Hehe. Acah jek. Papa dah cuci kat kedai.
Unlock the gate. Hari sudah siang.

And last but not least, berjalan2. Opcoz. Tgk la sapa mama & papa dia. Suka berjalan. Hehe.


Come follow papa

Walk with mama
Ok then. See you in the next episode at the same blog! Tata.