Tuesday, August 17, 2010

cerita oldskool

smlm kat facebook, my friend suggested an old long lost friend..so i added her as my friend..tapi masa tgk gamba & nama dia, at 1st i thought it is the girl which reminded me of her father yg sgt garang mcm ape ntah! tp it's not...she's my long lost friend..satu skolah rendah..

mase aku kecik2 dulu..aku ade ramai kawan sepermainan..standard la kan budak2, blk skolah salin baju trus nk pegi berseronok bersama rakan2 x kira la panas terik ke hape..haha..ok xde kaitan sgt dgn ape yg aku nk citer ni..hehehhe...

pastu ade sorg budak ni, bapak dia garang gile! siap marah smpi kejar2 bdk2 kalo main2 ngan anak dia pastu anak dia menangis...sengal pakcik ni! kan budak2..standard la..penyudahnye mmg xde sape berani or teringin nk kawan ngan bdk tu..padan muka..haha

kepada pakcik tersebut ---> sy x tau apsal pakcik garang sgt & nyibuk2 bdk2 bermain2..bila anak pakcik menangis, pakcik salahkan kami, marah kami, tengking kami, halau kami! pakcik ingat pakcik bagus sgt ke??! padan muke pakcik sbb xde org pon nak kawan dgn anak pakcik..yg anak pakcik tu pon satu hal..sikit2 nak mengadu..x kental langsung! kesimpulanny sy x suke pakcik!

ok, cerita lama tp aku puas hati sbb dpt lepas geram kt pakcik tu...hahah

habess

5 comments:

falifaliha said...

sape long?haha

Mama Ardini said...

ko ingat x rumah yg blkg rumah mak ngah tijah tu? sblh umah tokcik..sape ntah name bdk tu..lupe da

falifaliha said...

oooo...yeah..niza kot.yg belakang umah dia dulu ade cam kolam kan.byk lintah disitu.hahaha.tetibe aku terigt name ayah dia..karim kannnnnn???

zephyrslipper said...

ali la bapak die...hahaha

Mama Ardini said...

haaa btol la kot name dia niza...ayah dia name karim..ye betul! hahaha

ali name bapak sape plak bang? ko ni merepeks jek