Thursday, August 12, 2010

gembira, hampa

warna-warni kehidupan

ok, citer gumbira dulu...
kami menyambut awal ramadhan bersama my family at melaka..yeehaaaa!! it was an unplanned trip, very2 last minute..hehehe...i sent sms to hubby around 5.00pm Tuesday..;

me: rasa mcm nak blk kg la..
hubby: next week la...nak blk mlm ni ka?
me: a ah..mlm ni...ok ke?
hubby: bleh je...sempat ke nak packing?
me: sempat..blk ni trus packing, mlm kita gerak la..lps terawih ke...
hubby: ok..

yahooo!! x tau la apsal tiba2 je rase nak balik...miss my mom or x sabar nak tgk rumah yg baru siap..both i guess..hehehe..ok end up we all gerak after isyak around 9.00pm sbb if gerak lps terawih lewat sgt smpi nnt...with the average speed of 170km/hr (nasib baik speed trap da xde skarang..haha) we arrived around 10.30pm..yes! sempat nak tgk drama lagenda bdk setan ni...

and there comes the cerita hampa!

i was expecting lagenda bdk setan series will be as good as the film..but it was so disappointing! 1st of all it's about the actor and actress..urghhh! only farid kamil yg stay in the drama, the rest such as lisa surihani, fazura, que haidar were not in! the impact of the story will be gone with the wind..seriously! cis..cis...i dont like this...for me as a penonton, selain citer yg hebat, barisan pelakon pon kena hebat jugak beb...ini aku rase mmg lari abes dah...bkn la nak menidakkan bakat pelakon baru tu..tapi?? the gud story comes from an overall package..story, actors, cinematografi & so on..(aku buka reti sgt term2 pilem ni but mcm drama nur kasih tu mmg menepati citarasa aku la)..gandingan FK & LS bagi aku mmg mantap..ade chemistry between them (ke diorg ni mmg bercinta? ntah)..olahan cerita yg baik...haih byk la...wpon dlm movie tu aku rase dah hilang impact citer tu bila pelakon baru (shikin kamal kalo x silap name dia )muncul (serius weh!) ntah ape2 ntah..mmg x bleh layan aku pelakon baru tu...grrrrrrrrr!! blurrr...a big NO NO! bace dlm paper smlm..petikan kata2 pelakon baru (utk drama, x ingat name) tu: "saya harap penonton x bandingkan saya dgn lisa surihani kerana saya masih baru dalam bidang lakonan" <----huh! definitely org akan bandingkan la cik adik oiii..no matter what your reason is..so terima je la hakikat ye..nak2 org mcm aku ni ha..mmg kompem aku bandingkan...hadoi! dah la tuh, kesimpulannye malas aku nak layan lbs the series ni lagi..tgu movie jek la nnt..katenye ade sequel 2 & 3..baik aku layan drama nur kasih time sahur..lagi masyukkkk..

ok ok..back to the balik kg stori...
bgn sahur mcm biase la kan..kol 4.30am da bgn tlg mak ape2 yg patut...puasa mcm biase..ptg pegi param (this is the best part before berbuka)..bli lauk pauk sbb my mom demam & x larat nak masak..aku nk masak xde bahan2 plaks..so beli jek la senang..hehehe..
and this is the 1st time izzah pegi param..huhu...pedih2 mata dia dgn asap masakan...sian anak mama...gerai2 meriah, mcm2 juadah ada...lauk pauk, nasik ayam, nasik kerabu, murtabak, kuih muih bagai, air mcm2 kaler ade..maka kami beli la ikan tenggiri masak asam pedas (aku masak lg sedap!), paceri terung, telur itik masak lemak (yg ni sedap), ayam goreng (pon sedap), ikan bawal masak sweet sour (yg ni x mkn plak sbb beli sekor je..), kuih serimuka & talam keladi, roti jala, bergedil (yg ni mak aku suke) & bubur kacang (upon request incik hubby)...byk kan menu tunjuk2? tp alhamdulillah abes sbb bli skit2 je..siap tapau bwk blk jb utk sahur..heheh..

around 8.25pm mak ayah da nak pegi surau for terawih..x lama lepas tu kitorg pon bertolak balik jb...alhamdulillah perjalanan kami lancar..izzah pon tdo dlm kereta, sampai rumah tdo trus sampai pagi..very gud girl! thanks sayang..dia tau mama papa nk kena bgn sahur pagi nnt..so dia x buat hal..:)

nota kaki: wahai adik2 ku..bile nk dpt kumpul bukak puasa ramai2 kt rumah ni?? mak beli table kerusi 8 beb!

4 comments:

falifaliha said...

next week.tp pakde kate da xde duit.kasihan.marilah bg dia duit tiket bas.kesian plak dia x blek.beliau nak balik time raye je nnt.x ke sedih.huhuhu.
btw meja tu aunty pon terlibat dlm proses pembelian ye juga proses bersihkan meja.hahaha

Mama Ardini said...

haha..ye betul2

hfshnzr said...

sy ikut pulang cik faliha ye. jika beliau pulang, maka sy bakal mengikutinya. huhu.

zephyrslipper said...

mari kite pulang mggu ini...