Monday, August 16, 2010

rocker yg masih berguna

we bought a rocker by fisher price (mcm kt dlm tv tu) for izzah during her age of 3 months...time tu dia blom byk aktiviti lg..so, the rocker was fully utilized...but then, when she started "meniarap", the rocker is no longer being used except the toys attached to it..it parked nicely besides the sofa...huhuhu...we thought " bile lagi la nak pakai rocker ni..dah la mahal.." (haha..padan muka)
nak dijadikan kisah..yesterday, izzah woke up at 9.30am...dia da panggil2 kt dlm cot (guna bahasa dia la kan iaitu menangis! haha..)..ok2 i pon bgn la..bagi breakfast mkn roti + susu after that dia pon bermainlah dgn gembiranya...seperti biasa, pegi sana, pegi sini, menyusur je kt meja, tv cabinet and so on...by 11.00 am she took a bath (caye x? hehe acah je..i la mandikan dia)..punye la gondok (ni bahasa org n9 bermaksud seronok/gumbira) main2 air bersama cik itik kt dlm bath tub dia..then time dressed up, nmpk cam da gosok2 mata ngantuk...akan tetapi...dia x tido plakkkkkk

dah puas dodoi, x tdo..maka i pon suapkan la dia mkn bubur...sekali lg menggosok2 mata tanda nk tdo..tp anehnye lps je mkn trus bersemangat main2 lg..ah sukati la izzah...g la main smpi penat...abes bdn papa dia panjat..haihhhh...papa dia siap masukkan dlm rocker nk suh tdo..pon tidakkk...dari dlm walker sampai keluar walker, mcm2 aktiviti dia buat...i pon layan la tgk tv..tgk jjcm, melodi, buletin 1.30 sampai la ke nona...gile ah! sume tibi tige punye rancangan

@ 2.30pm, izzah da merengek2 dtg kt i..nk tdo la kot..so i tried letak dia dlm rocker..goyang2..diam plak dia tanpa ada tindakan2 seperti nk bgn..haha..so papa dia pon bagikan susu sambil goyang2 the rocker (siap pasang vibrate..canggih x?)..

kejap je..lame2 mata dia pon layu..and she slept until 4.30pm..haaa amik kau! sape suh x tdo dr kul 9.30 am - 2.30 pm...haduihhh...

izzah slept in her rocker

dia bgn 4.30pm pon sbb dgr bunyik2 kitorg bersiap sbb nak keluar ptg tu..nak pi tgk newborn baby of fuad & ida...congrates to them..3rd baby ok..

4 comments:

Lin Ghazale said...

aku pon ada bende ni. mcmana nak basuh aa? aku nak simpan.

Mama Ardini said...

kain/buffer tu bleh bukak & basuh..kalo ko rajin, basuh tgn..aku malas, so aku masuk washing machine jek..haha..body tu nnt ko dissamble pastu masuk kotak

Lin Ghazale said...

oo..tapi bawah dia tu ade mcm satu papan kan? papan lembut.tang bontot.bole bukak jgk ek? aku dah campakkan ke mana tah kertas instruction. hihi. kotak pon tatau mane. kat melaka kot. ahaha

Mama Ardini said...

eh a ah la tang bontot tu ade papan..silap2..rocker ni aku basuh tangan je...buffer baby cot yg aku basuh mesin..hehehe