Thursday, September 23, 2010

Good Job!

Now, Izzah could stand up without support. Yeay! Very good job sayang! We are proud of u. Tak lama lagi jalan la ye. Hopefully. Amin...

Tapi, tolong jangan nangis bila mama & papa hantar kat umah cik pah pagi2 bole? Izzah kan dah besar. Tak elok nangis2. Izzah kan berani, pandai berdikari, bijak. Bole tolong? OK, good.

Semalam pegi bank in duit raya Izzah. Banyak duit raya dak kecik tuh. Mama pon x penah dapat banyak tu. Alhamdulillah rezeki2. Bersusah payah mama & papa tukar duit singgit2 tu kepada duit 10 hengget, Mesin cash deposit kan tak terima duit singgit. Cis. Kan duit jugak tu. Terima je la wahai cik mesin oi. Haha.

Malam semalam sambung beraya. Izzah pon tambah lagi collection. Malam ni mari kita beraya lagi. Raya kan sebulan. Lalalala
Tuesday, September 21, 2010

Penyakit Raya

Hari ni dah 12 Syawal 1431H. Cepat betul masa berlalu. Nak rewind boleh x? Nak balik ke malam raya sbb padaku malam raya adalah best suasananya. Mungkin boleh mintak kat doraemon "pintu merentas masa". Haha. Ok sudah. Berhenti meraban.

Mari cerita pasal penyakit raya. Yg aku rasa penyakit la kan. Hehe

1. Makan, makan dan makan. Kenapa aku kata makan adalah penyakit?? Sebab makan macam2. Amat sukar untuk menolak makanan raya. Haha. Alasan. Tp betul ape. Cuba bagitau sapa yang tak makan makanan raya seperti ketupat, rendang, lemang, lontong, soto, sate dan segala bagai? Sila bagitau saya. Saya nak bagi duit raya 2 hengget. :P Bila dah makan macam2, sakit perut pon menyerang. Seperti aku hari ni. MC okeh. Asyik nak terkareb je since malam td. Aish, banyak sangat makan kuih raya mungkin. Kuih raya byk guna butter & tepung. Kadang2 perut tak tahan. Kepada kawan2 yg ada baby, sila jangan bagi anak anda makan kuih raya. Sebab perut derang blom ready lagi nak terima tepung & butter. Aku baca dalam buku " Penjagaan Bayi & Kanak-kanak by Dr. Carol Cooper", katanya jangan bagi baby under 1 year old makanan berasaskan tepung". Terpulang nak ikut ke tak okeh. :)

2. Open house. Makanan sgt banyak. Mesti nak makan semua. Rosak diet ok. Sila ukur lilitan pinggang & timbang berat masing2. Pasti naik. Haha

3. Poket kering a.k.a pokai lepas raya. Nak2 tahun ni takde bonus sebelum raya. Sadis ok. Sangat sadis. Nasib baik gaji 25hb ni.

4. Anak jadi manja. mana tak nye, dekat kampung ramai yg melayan. Dukung sana sini. Bila balik rumah sendiri, tableh tinggal kejap. Nangis plak dia. Nangis plak bukan sikit2. Dibantainya kuat2 mcm kena pukul gamaknye. Kalau dulu, bole saje main sorang2 kat depan tv. Sekarang tak. Mengikut je kemana saja. Sampai dapur tu yg aku tensen tu. Sebab dia da bleh capai dapur gas. Cuma blom pandai petik je. Haih. Kena beli pagar nih. Safety first. Hopefully lama2 makin ok la. Back to our normal life & environment ye Cik Izzah. Izzah kan dah besar. Ok, good.

Rasanya itu je kot. Ada sapa2 nak tambah? Sila2. Dialu-alukan.

Disebabkan ini adalah entri raya, ayuh kita selitkan gambar raya. Kalau nak tengok banyak2, sila tengok di muka buku saya okeh.




Saturday, September 18, 2010

Raya Mood

Hi blog! Dah lama tak lalu depan rumah? Pegi mana? Ahahaha. Ok2, still blom ada mood nak update. Nanti2 la ye. Tata..
Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Lebaran

hari last keje.saje nk test apekah perasaannye keje apabila esok hari raya. tidak best hockayyyyy!!ahaha. padan muka. xpe2 hari ni halfday jek kot. petang ni pulang ke kg halaman. owh seronoknye!

ok kawan2, selamat menyambut hari lebaran. selamat makan ketupat, rendang, lontong, sate, soto, laksa, kuih tart, kuih goyang dan sebagainya. :p

semoga perjalanan anda selamat pergi dan selamat pulang. amin...
Wednesday, September 8, 2010

29 ramadhan

ofis lengang! masing2 da blk kg ka? yg kata keje ari ni pon takde.
ish bosan2. ahaha. sape suh x cuti. malas la nk cuti awal2.
raya ni ku pulun cuti smpi 19hb. lame kan?
mari berhari raya sepuasnya. yeah.
esok, keje lagi. dgn harapan incik kompeni bagi early release. kije half day sajek. yippi!

x sabar nk blk raya. semoga perjalanan kami selamat hendaknya. amin.

okeh. sekian.
Tuesday, September 7, 2010

syawal datang lagi!!!

eh..eh..da nak raya?? lagi 2 hari nak raya..tu pon kalo raya hari jumaat..kalo khamis? lagi sehari..oi blom packing lg nih..waaaaaa!! ok xpe lps ni mari packing..beg besar ok..blk kg seminggu..syiok lah!

so rakan2 sekalian..sy ingin mengucapkan

SELAMAT MENYAMBUT LEBARAN

semoga lebaran kali ini lebih bermakna daripada yg sebelumnya..selamat menziarahi saudara mara bagi mengeratkan lagi silaturrahim (kompem ar ade yg bila raye jek jumpe kan?hehe)

kepada yg beraya di kampung, selamat memandu dgn berhati2..jadilah pemandu yg berhemah, tolong jgn susahkan org lain ok? ok, gud.

makan pon x yah la nak melampau sgt..berpada2 sudah..raya kan sebulan..kang bln posa turun 5 kilo, bila raya jek naik 10 kilo..haaa sape nk jawab tu? lu pikir la sendiriiiii..

akhir kata,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN
Sunday, September 5, 2010

raya..sudah beli part II & III

bkn stakat part II hokayyy..part III pon ada..hahaha

haih lame btol x update blog..maap ye blog..kebizian sedikit..

ok..ok..mari update ape yg dibeli..part II kami pergi ke Jusco Tebrau..berbuka at pizzah hut..izzah sgt suka kerana papa bagi dia duk kt kerusi sblh papa..abis ar dipanjatnye meja..hehe..


ok back to the stori..umat manusia toksah cakap la..pergh ramai! pening kepala mak..maka x beli ape2 pon kt jusco dept store..terus menuju ke EIC (apalagi, baju mama la kan..hehe)..pilih punya pilih dpt la 1 design yg melekat di hati..try jap then trus bli..

store ke 2 adalah body shop..incik hubby mahu beli wangi2an..3 items beli..cis. sbnrnye aku nk bli body lotion tp x ckp plak dgn dia..that time aku tgh dok melayan izzah, kepenatan awek tu..sape suh x tdo sblm kluar..haha

part III

we went to Metrojaya at Plaza Pelangi..x ramai org..syiok btol bershopping..baju izzah saje..dr baju jln sampai ke baju tido dan baju basahan siang..ahaha...8 pasang utk izzah saje hokayyyy! tgh sale, ok la kot bli..hehe..lg pon ade voucher metrojaya itu..maka haruslah digunakan..:P

ok, malas mau tulis panjang2..mari lihat gambar,




ok abes. aku da type panjang2 td, upload gambar bagai tp error plak.cis!rajin plak nak re-type.ok sudah