Monday, October 11, 2010

"Kejelitaan Adalah Hak Milik Setiap Insan"

Macam kenal kan tagline sapa ni? Haha. Pengasas produk kecatikan tapi lupa sapa nama beliau. Tak payah ingatlah, tak penting pon kan?

Ok, first of all this entry is not about cosmetic product. Aku bukan pakai sangat cosmetic ni. Yang ada pon x abes2 lg. Muahahaha. Tapi pasal produk yg sedang aku amalkan sekarang. Wah! Kelas hokayyyy. Macam terer plak rasa. Huhu.

Actually banyak produk2 kesihatan & kecantikan skarang ni. Sampai tak tau nak pilih yg mana. Kang salah pilih memudaratkan diri pulaks. Haih. Maka setelah ditimbang tara, hamba telah memilih 3 produk yg dirasakn sesuai la utk diriku ini. Cewah.

Produk 1 - Jamu mak dara. Diulangi, mak dara. Anak dara tabley amik ok. Nanti lain jadinya. Hehe. Actually dah start amik this jamu during confinement period after lahirkan Izzah dulu. That time, aku amik set bersalin ibu halimah. Ibu Halimah adalah nama pengasas produk tu la. Sila google utk mendapat info lebih lanjut. Masa beli tu, sgt teruja dgn info2 yg aku baca plus tgk gambar ibu halimah tu..perghhh mantap beb seperti anak dara cuttingnye! Akak sukeeee. Jamu ni banyak khasiatnya especially untuk kecantikan dalaman. Bila dalaman cantik, secara automatis kecantikan luaran terserlah kan? Kepada puan2 yg dah bersalin/dah kawen, aku suggest utk coba dulu. Mana tau sesuai utk korg jugak. Hehe. Mari lihat gambar sebagai reference.

Aku makan yang kapsul je..
Produk 2 - Cocoa collagen power plus. Rasanya produk ni ramai yg amik. Sedap. Minum panas2 or suam before breakfast. After minum cik CCPP ni, kita akan rasa kenyang. So nafsu makan akan berkurang. Cukup dengan makan kuih2 or biskut. Boleh jaga badan ni. Haa..cuba2. Aku suka sebab khasiat dia pon banyak. Untuk kulit, utk tubuh badan, metabolisme, kecergasan, keanjalan & macam2 lagi. Kalu korang google, sure banyak website/blog yg tepek pasal khasiat cik CCPP ni.

Cik CCPP yang enak - mengembalikan keremajaan wanita. Fuh!
Produk 3 - Slim diet II (SDII). Rasanya dah penah buat entri pasal ni. For slimming. Oyeah. Dah lama jugak la amik produk ni. Resultnya, berat turun 6 kg. Before was 58kg and now 52kg. Alhamdulillah. Tapi kena ikut disiplin la. No karbo, eat protien & vegetables only. Sekarang ni dalam process nak habiskan stok yg ada. Kasi turun lagi 3 kilo. Bole ka? InsyaAllah. Lepas tu maintain je la. Boleh2. Akan ku usahakan.

Sapa2 berminat boleh contact saya ye..

Ok habes 3 produk telah ku revealed. Hehe. Pening jugak camno nak adjust nak makan 3 benda ni sekaligus. Haih. Setelah membuat pelbagai try & error, maka pihak penasihat telah memutuskan untuk membuat jadual seperti ini:

Before breakfast - cik CCPP
Before lunch - puan SDII
Before dinner - jamu mak dara

Diet berjalan seperti biasa. Nak cantik kena la usaha lebih sikit. Wuhuuu. Pasti encik suami berbangga dengan usaha ku. Haha. Orang pompuan harus la menjaga kecantikan. Eh lelaki pon kena jaga jugak la. Baru fair & square..kan? kan?

Kesimpulannya, mari kita spare duit untuk membeli produk2 ni setiap bulan. Huhu. Sendiri mau ingat haaaa.

No comments: