Saturday, October 9, 2010

Raya dah abes

Hari ini 1 Zulkaedah 1431H. Syawal telah pun meninggalkan kita. Dengan kata lainnya, raya sudah abes! Uhuhu..tapi still got open house invitation. Takpe la. Masing2 tunggu weekend nak buat open house. Maklum orang bekerja. Aku tak buat open house. Keadaan rumah mcm tak sesuai je. Haha. Alasan. Tapi betul la, mmg aku rasa kurang sesuai. Nanti dah ada rumah baru aku buat open house. InsyaAllah. Amin.

Now Izzah is 11 months. Technically she will be 1 year young on this coming 27 October 2010. Dah besar dah. Erm..nak buat besday celebration ke? Papa kata buat kecik2 je kot. Within close family members je.Ok agreed. Maka nanti bole la tempah kek. Nak tempah kat mana ek? Owh, my aunty ada buat kek. Kalau nak tgk, tgk kat sini (promote nih). Hehe. Nanti la mama pilih. Supriseeeee!!

As of 11 months, Izzah can do a lot of things. Crawling (very fast), cruising (also very fast), standing without support, walking (just few steps, alhamdulillah..her effort tu yang penting), clapping her hands, talking using baby's language (so cute ok!), and many more. Kata banyak kan, ape lagi ha? Owh "mengemas", panjat2 sofa, tarik spec mama, main2 dgn belt papa..aih macam2 la.

Erm ok la eh. Nak tgk drama tibi 3 ni. "Raya Musim Luruh". Macam best jek. Sebab ada Remy Ishak. Yeehaaa!!

Ok dah. nanti sambung. Tata titi tutu.....

2 comments:

falifaliha said...

buat besday izzah tu bila?

Mama Ardini said...

besday izzah hari rabu. tapi mungkin buat weekend or buat kat melaka nanti masa cuti deepavali. blum diputuskan lagi nak buat bila.