Tuesday, November 2, 2010

The Birthday Part II

At malacca. Last weekend. Everything was going fine. Just Izzah a little bit sleepy. Itu la siapa suruh tak tido kat dalam kereta? Huhu. Biasa dia tido dalam kereta on the way balik kg. Kali ni tak. Apsal ntah. Excited nak celebrate birthday dengan nenek & atuk melaka kot. :D

Actually this celebration is more to doa selamat. Atuk kan imam. Maka, mari baca doa untuk Izzah. Hehe. Atuk siap baca doa kat ubun2 Izzah. Doa apa i'm not sure sebab atuk baca slow je. Lepas tu tiup kat ubun2 Izzah. The good doa i'm sure.

Lepas baca doa, baru la nyanyi "happy birthday to u" then tiup lilin. Izzah tak pandai tiup lagi. So mama & papa yg tiupkan. Lepas tu kita potong kek. Kali ni Izzah dengan gembiranya potong kek. Sebab dia dpt conquer itu pisau seorg diri. Hoyeah!

My mom cooked laksa penang, pulut kuning, rendang ayam, sambal ikan bilis and puding. Meriah ok. Excited sungguh nenek nak menyambut ulang tahun cucu yg ke satu. Hehe. Caiyok2. Semua sedappppp. Rosak terus diet ku hari itu. Kakakaka.

Mari lihat gambar



Strawberry marshmallow cream cheese cake. Yummy!

One

Izzah tengok atok kot?


Makteh takde.Beliau ada exam. Papa tukang tangkap gambar


Thanks to aunty & makteh for the presents. Present yg makteh bagi adalah best. It's Izzah's potret. Thanks to the artist yg lukis. Lepas ni lukis potret mama Izzah boleh tak? Hehe. Aunty pulak bagi toys. From ikea. Belum bukak lagi. Macam mencabar minda. Nanti dicuba ok!

Oh btw, bila dah setahun kena amik injection. So Izzah had been taking the injection today. I'm not sure injection apa. Haha. Malas nak bukak buku tengok. She was doing well. Nangis sikit maybe sebab terkejut. After that she could raised up her hand like nothing happen. Very good. That's my girl. Izzah means "kekuatan". So she is strong. The injections before this pon dia ok. Tak demam. Alhamdulillah.

This weekend, we will be going back to malacca, again! Tgh plan nak buat apa. Izzah seronok la tu dapat main tolak kerusi. Game baru yang atuk ajar. Toys yang sebakul bawak dari jb terus dia tak heran. Haha.

Ok dah habes. Bye!

4 comments:

Lin Ghazale said...

setahun MMR daaaa...kan kan? Measles Mumps Rubella. HOI! Sila bukak buku. ekekeke

faiez said...

cake tu cm menarik....huhuhu

Mama Ardini said...

lin: muahaha. ye kot. nanti aku bukak buku.

faiez: kek tu adalah sedap. sgt sedap

hfshnzr said...

haha. pelukisnya abg si wan. sila tempah kepada beliau. & mestilah kena bayar. haha.