Monday, November 1, 2010

I Crave

Watching movies at the cinema! The last time we watched movie was 6 months ago during my birthday. We watched Lagenda Budak Setan yang so-so je la citernye. Owh lamanya. Ke ada orang yg lagi lama? Bagi aku lama sebab kami mmg jenis suka tengok wayang, suka berjalan di hujung minggu. So we plan to watch movie this week at Malacca. Go back to my hometown again this weekend. Yahuuu!!

I was thinking maybe we could bring Izzah together. I also googled some tips for bringing baby to the cinema. One of it is this. Kalau ikut article ni, boleh la bawak. Tapi kena pandai timing. Erm camne eh. Nanti la dibincangkan dgn hubby. But a friend of mine had suggested to take a baby to the cinema if we would like to do so. Nanti senang. Baby dah biasa dgn environment dalam panggung. Tapi Izzah sekarang dah pandai berjalan. Ada yg dia berjalan 1 panggung kang. Haha. Eh tapi gelap, dia tak jalan2 kot. Ke dia nangis?? Adus..dilema2. Susah2 Izzah tinggal la dengan nenek kejap. Boleh? :D

Cerita apa ada kat panggung sekarang ni ek? Serius ketinggalan. Dulu Inception pon tak dapat tengok. Cis2. Boleh je nak tengok tapi kena amik cuti la pulak. Haih. So any suggestion??

Lepas tu kan, aku nak selitkan jugak gambar ni. Takde kaitan dengan cerita dia atas. Tapi ada la jugak kaitan denga tajuk entri ini. Muahahaha. I always wanted to buy this for Izzah
 
A storybook rhymes!
Open the book and it will sing the nursery rhymes!

Selalu tgk buku ni kat toys r us..rm79.90. Mak aih mahal btol! Then last 2 weeks ku pergi tesco. Terjumpa buku ni dgn harga rm 60.00. Tanpa berlengah lagi ku terus la angkut. Kata idaman hati. Huahua. Nasib baik Izzah suka buku ni. Siap tepuk2 tangan lagi. Maka investment ku adalah berbaloi2.

Ok nanti kita sambung. Cerita lain la tapi. Cerita crave da abes. Tapi mana tau ada rezeki nanti i will become pregnant mommy again, that time ada la kot cerita crave lagi. :D



3 comments:

Traveller's Anatomy said...

hehe...storybook tu same mcm aku bg present kat Harris mase 1 y/o dulu :)

faiez said...

faiz lg lame...start peggy..raya tahun lps last tgk movie..lame x????hua hua...

Mama Ardini said...

byya: tu la, sgt best buku ni kan?

faiz: masa preggy tak tgk wayang ka? time tu kes h1n1 teruk ek..