Saturday, November 13, 2010

Vacation

I need a vacation. Seriously. Pleaseeeee. Tak kisah la dalam or luar negara. Dah lama rasanya tak pergi vacation. Haih. Kena kumpul duit kot? Oh!

My wishlist (wishlist tuh :D)

1. Universal studio Singapore - the nearest ni. Harus direalisasikan dulu. Hehe.
2. Bandung - nak pegi since lepas kawen dulu. Honeymoon. Tapi postponed. Dalam pada postponed tu, i  became pregnant. Huhu. Maka, kita postponed lg.
3. Gold Coast
4. Phuket - phi phi island or krabi island. Mana2 la. Tengok gambar org pegi sana, owh jeles sungguh. Bila nak sampai ni?
5. Europe - boleh tak? Ntah bila dapat pegi ni. Kalau ada sponsor kan best!
6. Mekah - to perform hajj. Bila dah bersedia luaran & dalaman. InsyaAllah.

Travel melihat2 negara org kan best. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Seperti kawanku byya yg selalu travel around the world. Jeles ok. Boleh bagi fund sket kat aku? Hehe. 


Ok sekian cerita angan-angan yg bakal menjadi kenyataan.

Babai!

6 comments:

Lin Ghazale said...

air asia kan adaaaaa....now everyone can fly. haha. skrg dah ade UK, nnt tahun depan, paris pulak.

nak g bandung tu sila sediakan duit bykkkkk2. dulu aku pegi, around 1k habes, aku sorang je. seb baik tiket, hotel bapak bayar. bole jadi gila la. @______@

itu kalau shopping sebagai misi utama la. kalau jalan-jalan tengok tempat sebagai misi utama, mungkin kurang la sikit kot pitih.

phuket pulak, kau bleh stay in phuket and then naik speedboat ke boat biasa ke pegi phi phi island tu. situ takde ape. ade resort je. dari phuket bole g krabi jgk naik boat. tapi jauh jgk la. krabi aku x pnh gi..org yg pnh gi kata best. tp aku tgk gambar,mcm phuket lagi best. ekekeke. terpulang kepada individu.

ok dah panjang comment. cukup!

Mama Ardini said...

kau punya komen da sama panjang dgn entry aku. haha. itu la..misi ke bandung adalah utk shopping. harus menabung ni. gilo2. weh kau nak pegi bandung lagi kan?

Traveller's Anatomy said...

bebeh,
aku travel frugally, kurang pkai duit sket. Beli tiket time zero fare kt airasia yg klau nak book mmg juta2 kali kne refresh cz jam sgt haha...pastu travel date slalunye lama lg, jadi masa itulah menabung di tabung katak/ayam hehe...
Tiket aku g Jogja next year less than RM100 je weh! Jom ain, anda boleh hehe...

Mama Ardini said...

ok bebeh. thanks for your advise. kena plan awal2 la eh..oraits

faiez said...

Nk jugak..pulus je xcukup...uwaaaa

Lin Ghazale said...

yaa probably nak pegi lagi lagi sebulan. tgk keadaan merapi la tapinya hihi.