Saturday, December 25, 2010

Family Time Is Very Important

Entry di pagi hari sebelum cik adik manis dan papa nye bangun. Hehe.

Actually ni cerita berjimba bersama keluarga last weekend. Every week pon mmg kami berjimba bersama keluarga. Kalau takde apa-apa majlis la. Well, family time is very important right? So siapa2 yg rasa2 dah lama tak spend time with your family, spend it..spend it..it's holiday!

Oleh kerana entry ni adalah entry tertangguh, maka aku summarize kan saje. Hehe. Sebenarnya pemalas nak taip ayat panjang2. Kikikiki.

Mula-mula sekali kami pegi Jusco Tebrau City. Jalan sekejap lps tu chow. Apekah? Boring kot. Guess takde sale. Haha. Acah je. Actually apa yg dicari tidak kejumpaan. So, ayuh kita pegi Danga City Mall yg tak berapa nak best tu. Kami pegi sbb situ ada Metrojaya. I like Metrojaya :D. Pusing punya pusing pon takde apa yg dicari. Haih. Ape ke susah benor nih! Then kami jalan lagi sampai la kat area digITal valley. Alang kepalang da sampai situ, ayuh kita beli external hard disk. Hoyes! Finally. Yang lama dah rosak. Cis.

@ kedai accecories tersebut
After process jual beli itu, kami pon keluar dari DCM. Bosan ok tempat ni. Kalau takde sebab mmg tak pegi kot. Lepas jalan2 haruslah pegi makan. Hihihi.

Hubby: Nak makan kat mana ni syg?
Me: Erm..no idea. Singgah selalu ka?
Hubby: Boring plak. Balik2 singgah selalu. Balik2 banafe village.

Silent....

Hubby: OK, i know where to go..
Me: Where? Stulang? Anjung warisan? (dan meneka beberapa tempat mkn yg lain)
Hubby: Nope. Wait and see ok..

And..jeng jeng jeng...kami makan di sini! Last year pegi tempat ni mcm dah nak "mati". Takde org langsung! But now dah happening balik.

Restoran Malay Village. Tapi bukan kat Kampung Melayu okay!
Ok la tempat ni. Decoration pon cantik. Rasa macam kat kampung dulu-dulu sbb tampat mkn kat dalam pondok2. Ada ciri kemelayuaan. Sekarang rumah kampung mostly dah jadi rumah batu. Menu dia ada local and western. Kami makan penang char kuey tiaw. Nak kata sedap sgt tu tak la. Aku masak lg sedap. Hoho. Serius tak tipu.


Seorang model bersama char key tiaw. LOL
Dan ini beberapa gambar sekitar tempat kejadian. Layan...

Siapa nama dia Izzah Ardini angkat tangan..!!
Tak lupa juga gambar keluarga. Compulsary. :D

The 3 of us
And also this one..

Tangan mesti angkat!
And last but not least..iklan colgate total..


Ngeeeeeee...:D
More pictures at my mukabuku. Ni aktiviti hari sabtu. Ahad cerita lain. Aku selit gambar je la ye. Kami pergi Plaza Pelangi. Asalnya nak pegi KSL city. Shopping complex baru bukak. Tapi tengok2 nak masuk parking pon mcm sardin, cancel la.

Pewwittt..sexy u!
Makan @ mekdi. Macam kat seri alam takde mekdi. Hehe
Ok jom balik!
Lariiiiiiii
Sekian saja cerita berjimba kami. Hari ni nak pergi saloon. Nak set rambut Izzah. Haha. Acah je. Ada beberapa perkara yg nak dilakukan di saloon. En entah2 saloon tutup. Cuti kan.

Tata!

P.S - Nak beli boya utk Izzah. Yang ada selit kaki tu. Boleh pegi swimming pool. Yeay!

No comments: