Wednesday, December 8, 2010

Kuala Lumpur Ibu Negara

Si suami dan si anak pulang ke kampung halaman sebentar. Kampung halaman yang sekangkang kera. Haha. Ayuh kita mengapdet belog.

We had a great weekend. So great kerana dapat shopping. Terapi minda ok. Lalala. :D

4 December 2010

Our journey began as early as 10.00 am. Early ke? Early la kot. Hoho. The initial plan was to move out around 9.00am. But the plan is remained as a plan. Terlewat sikit je pon.Bole la asalkan pagi. So singgah dunkin donut for tapau the breakfast. Luckily cik adik manis was in a sleeping mood all the way to KL. Alhamdulillah. Senang mama bole tido sama. Hehe.

Syoknye tidooo
Sesampainye kami di tol sungai besi, cik adik manis pon bukak mata. macam tau2 je da sampai. Bagus.


No camera pleaseee!
After that, we checked in at Cititel Hotel. Hubby purposely booked this hotel sebab midvalley kat bawah tu je since he'll be working on saturday & sunday so that he can't join us :( 
Supaya senang kami nak bersuka ria kata beliau. Eventhough he can't join us, but we had a hot girl to be in our group. Hot tu. Haha. Saja kasi up skit. Hot girl itu adalah adik aku. Lepas jejak kasih bersalam-salaman, kami pon makan.

Makan nasi ayam
Lepas makan, kita mulakan aktiviti bersuka ria while papa was going to ampang for his work. Midvalley that day, ya ampun ramai btol umat manusia. Pulak tu ada christmas decoration at the north court siap dgn teddy bear besar. Then banyak pulak promotions perfume! Huh. Sabar2.
 
We visited the shops one after another. Macam biasa la. Tengok2, jengah2. Sangkut kat mothercare. Tak sah kalau tak sangkut. Tapi memang nak cari sweater izzah. Yang ada tu da kecik. Belek punya belek ada yg berkenan di hati. Terus rembat bersama 2 helai legging. Untuk mama & aunty, we bought a perfume. Flower by Kenzo. My all time favourite. Kebetulan ada promotion for christmas. Maka jangan berlengah lagi. Zasss!


Izzah tgk mana ntah

The hot girls :P

At coffee bean. Aunty mintak upah sebab jaga izzah
 
Hello papa, are u coming? I don't wanna join them. I'm tired!
Lepas minum + makan at coffe bean, kami balik ke bilik. Mandikan Izzah. Siap2 then keluar balik. Plannye nak ke i-city. Tapi ujan la pulak. So we decided to go to the gardens. Before pegi gardens, cari mekdi dulu utk membeli bubur Izzah. On the way nak pegi mekdi, Izzah da terlentok dlm stroller. Ngantuk sgt la tu. Hehe kesian dia. Tido la nak. Takpe.
 
Then we went to the gardens.

Sisters

Izzah titon

Eh dah bangun?

Run baby run!


Dia pon nak tolak stroller

Ok let's go back to our room. Kejar mama cepattt
We headed back to our hotel room around 10.00pm. Hari dah malam. Penat siot seharian berjalan. Btw, i bought a mencari belt besar for me at Mark & Spencer. Takde sale. Beli je la sebab mmg mencari pon.

5 December 2010

Hubby said that he had to continue his work after check out. Our plan nak pegi makan ayam penyet at the curve. Then nak pegi Queenspark. Tapi dia kata "u guys carry on dulu. If sempat i join." I was like okay. What to do. So i had to wake my sister up around 9.00am to inform her about the changing plan. Dia ok je. Takde hal.

Kena beratur plak nak breakfast. Ape da ramai sgt org

After breakfast, terus siap2. Nak check out. My sister arrived at midvalley around 11.00am. But she couldn't get any parking after almost an hour at the parking zone. Kesian. So she called me and picked us up at the area between midvalley and gardens. Maka pergi la kami ke the curve untuk menyantap ayam penyet. On the way to the curve, bole plak Izzah tertido. Sambung kat dlm stroller. Dengan itu, kami dapat makan ayam penyet dengan aman damai. Thanks Izzah!

@ the curve. dah bangun
Pusing2 the curve kejap. Lepas tu terus ke OU. Izzah sambung tido lg. Haha. Letih dia.

@ fcuk. sebelum beliau jatuh. kalau tak mama da beli baju merah polkadot itu. hoho

Aunty reti ke nak buat susu izzah?


Kat OU tak banyak amik gambar. Sebab ramai orang. Lepas tu sibuk shopping. Haha.

Then we waited for papa at dunkin donut at petronas somewhere near the curve and ikea.

Let's go!
Sekian saja cerita percutian kami. Patah kaki jugak jalan beb. Next time nak naik stroller Izzah la . Bole?

2 comments:

Lin Ghazale said...

sweater purple sama mcm fifi la.tp fifi warna ijooo.

Mama Ardini said...

hehe. sama eh. ko cakap baru aku teringat gambar fifi kat mukabuku.