Thursday, December 29, 2011

Sayang Kakak



Dah lama rasanya tak update pasal perkembangan kakak. Kakak Izzah Ardini kesayangan mama & papa.

Kakak sekarang dah masuk 26 months. Dalam erti kata lain dah 2 tahun 2 bulan. Alhamdulillah. Kakak membesar dengan penuh kebijaksanaan. Macam-macam pandai dah. Kalau tanya..

"siapa nama mama??" kakak jawab: Ainnnnnn

"siapa nama papa??" kakak jawab: Edammmm (dia belum pandai sebut huruf Z. nama dia pon dia sebut Idah. Izzah jadi Idah. Ezam jadi Edam. Gitu le kekdahnye. Ekekeke)

"siapa nama kakak??" kakak jawab: Naniiii (Izzah Ardini le tu)

Kalau atok tanya: ni siapa ni?? izzah ke idah??
Kakak jawab: bukan...ni kakak...

PANDAINYEEEEEEEE!!!

Kakak sekarang dah pandai buat ayat panjang-panjang sampai mencungap dia nak cakap. Contoh semalam call atok jasin.

Atok: Izzah buat apa?
Kakak: Idah makan bubur mama dah tiupkan..
Atok: Oooo. Bubur hot ke?
Kakak: Haaa hot. Hah hah hah (buat gaya macam benda panas masuk mulut. haha)

Malam tadi baca buku dengan papa. Setelah sekian lama tak baca buku sebab asyik main iPad je. Huh. Kali ni mama & papa sorokkan iPad supaya kakak kembali mengulit toys beliau yang sampai dah tak muat ruang tamu rumah. Ada kitchen cabinet, ada meja susun-susun block, ada toys sebanyak 2 bakul. Rugi tak main semua tu. Esok dah besor jangan mintak kat mama pulak. Ok mama merepeks.

Baca buku ABC. Sampai je huruf X - xylophone. Terus kakak pegi kat bakul toys dia & amik xylophone.

Kakak: Haaaa tengok ni..xylophone..sama kan?
Papa: Sama. Pandaiiiii. *clap clap clap*

Coffee table kami letak tepi dinding untuk memudahkan lalu lalang. Standard la kan rumah kecik. Heee. Ball dia kat bawah coffee table. Agak jauh untuk jangkauan tangan dia. Tau dia guna apa nak amik bola tu? Dia guna pemegang/batang yg ikat belon tu. Apekenama bendaalah tu. Yang penting berjaya!! Syabas kakak. Sel-sel otak semakin berkembang! *budget iklan Anmum essentials tarik magnet guna sudu*

Lepas tu kalau nak baling bola siap ada step. Kira dulu satu, dua, tiga. Bend your knees lepas tu baling!!!

Lagi..sekarang dah menunjukkan sikap prihatin.

Mama keluar dari bilik air lepas muntah. Keluar bilik air konon2 nangis.

Kakak: Mama, jangan nangis. shhhhhhhh. Idah ada kan...

owh anak..menitis air mata mama.

Ataupun dia tanya camni,

Kakak: Mama nape?
Mama: Mama muntah
Kakak: Oooo muntah..sian..

Uhukk..

Begitulah sedikit sebanyak perkembangan kakak. Macam-macam dia pandai cakap sebenarnya. Tapi tak hengat pulak masa nak post ni. Nanti sambung lagi okeh.


Kakak kegirangan main 'neno neno' di ikea

Kakak with makteh. Comel kan? Err i mean kakak. Hehe.



Ok babai!
Saturday, December 24, 2011

Dot Com


Eh eh. Dah ada dot com la. Ngehehe. Wajah baru bakal muncul tak lama lagi. Tungguuuuuu!!

Cer tengok ilamat kat atas tu. Lain kan? Tapi isi perut masih sama. Tiada yang berubah sebab dak blogger kata,

"we will not leaving your coloursofagreatlife.blogspot.com readers"


Yang sebenar-benarnya I have no idea nak letak nama apa. Ada beberapa pilihan. Tengok mana best, mana tak best. Siap ada soal jawab dengan pihak berwajib tu.


Me: I want to change my blog url address to dot com. Beli domain.
Him: Why?
Me: For business purposes, more professional.
Him: It depends. Why are you blogging at the first place?
Me: Saja suka-suka. But now I'm doing a business, so I mixed it. Life experience & business in one blog.
Him: Okay, up to you. So what's the new name?
Me: No idea yet. Hahaha. http://www.ainnizar.com/ ok ka?
Him: Sounds not familiar.
Me: That's why. My name is too short. Erk.
Him: Try something else like http://www.norainnizar.com/
Me: Bunyi macam tak berapa sedap.


***** Conversation Ends ******



The day after, i came out with an idea.

Me: http://www.norainezamshah.com/ ok x?
Him: Takpe ke nama i tu?
Me: No problemo. I like the "shah". T_________T
Him: Okay.


Maka begitulah ilamat baru tercipta. Dengan harapan lepas ni makin RAJIN nak hapdet belog. Harapan pasti. Eceh!

Cinta hatiku
*aku rasa gambar ni ulang tayang. belasah. ekekeke*


Friday, December 16, 2011

Seminar SM/SSM December 2011



Seminar yang ditunggu-tunggu sudah tiba. 10 December 2011 @ Eastin Hotel, PJ. Participant adalah ramai around 300++ orang menggabungkan SM & SSM seluruh Malaysia under group CDM celebrity kami Hanis Haizi. Ramai kan? Tu pon bukan semua yang dapat hadir. Kalau tak mau sampai belakang ballroom kerusi meja. Hehe. Syukur sangat sebab berada dalam group yang kukuh & hebat!



Dalam hidup ni kita mesti ada matlamat dan impian. Bak kata CDM Hanis, "impian tu free je. so, set kan impian masing2". Tapi impian je tak cukup. Kena disusuli dengan usaha yang berterusan. Betul tak?


The biz partners. Kak Ros, Ija, Yong, Kak Ija & Syikin. Congrates uollss sbb berjaya hadir ke seminar utk dapatkan ilmu bisnes!



Tahniah juga kepada saya kerana dapat bawak semua biz partners datang seminar. Tahniah juga kerana walaupun saya sedang morning sickness, saya tetap gagahkan diri untuk dapatkan ilmu yang sangat bermanfaat. Alhamdulillah.



File checked, mineral water checked, notebook checked, blackberry checked. Persediaan haruslah rapi supaya tenang nak serap ilmu dan aura.


Me with my great leader a.k.a ex-mrsmj. Tak sangka jumpa balik dalam biz ni. Dapat sama-sama buat side income yang amatlah masyuk sekali.


The biz partners from JB, Sungai Petani & Klang Valley. Around malaysia bebeh. No boundries!


Our group with DDM Sha Khalid yang kecil molek itu. Tak lama lagi jadi CDM tau. Kelassssss!!


Suka gambar ni. Our group with CDM Raz yang kelakar. CDM Raz adalah hubby kepada CDM celebrity Hanis Haizi. Makluman kepada yang belum tau ye.


Topik yang sangat awesome! Slot yang ditunggu-tunggu oleh semua participant. Perkongsian semangat &  motivasi from CDM Hanis Haizi.

Next seminar in April 2012 CONFIRM!!!


So kepada anda diluar sana yang nak tau macam mana nak dapat side income minumum 4 figures tiap2 bulan, all you need to do is contact me to book your appointment today. Dengar dulu then anda nilaikan.

COME JOIN US!!


Norain (Ain) : 013-7415271 (Johor, Melaka, Sime Darby)

Siti Nur Fatimah (Fety) : 017- 7416477 (Johor, Negeri Sembilan, Hong Leong Bank)

Syikin Salleh (Syikin) : 013-7220143 (Johor, Citi Group)

Nurul Hida (Nurul) : 010-8932467 (Klang, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan)


Or you can catch us on our Facebook!! See ya!!!




Sunday, November 27, 2011

Yes I Love Shopping!!


Kehkeh. Tajuk takbleh blah. Siapa tak suka shopping angkat tangan? I want to make a list. Nak mintak tips. =P

Terlambat plak update cerita yang ini. Pergi KL last weekend bersempena majlis ini. Kebetulan that weekend ada Baby Fair @ Midvalley. Maka midvalley masuk dalam agenda mak. Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Tak gitu dek non??

Sikit punye ramai ibu-ibu, bapak-bapak, anak-anak, bayi-bayi kat situ. Ada banyak booth. Rambang mata mak okeh. Tapi aku takde nak cari apa sangat. Botol susu & botol air Izzah ada lagi yang belum guna hasil tangkapan masa Baby Fair @ Danga City Mall. Yang bestnya dapat goodie bag. Goodie bag Avent tapi dalamnye idak le barangan Avent. Hehe.

Pegi dengan adik sebagai teman. Izzah confirm la ade. Maka dapat 2 goodie bags. Yeehuu!! Tengok2 layout, cari booth Mothercare. Jumpa terus serang. Tak koser nak lama2 kat situ sbb raaaamaaaaiiiii sgt. Almaklum beli barang time gini memang banyak saving nye. Serius. Botol tommee tippie yg  2 pcs tu rege 20 hengget kalo tak silap. Aku tak beli, sbb Izzah tak guna botol itu. Yang aku aim adalah pakaian. Pergh nk belek pon payah. Booth kecik, manusia ramai. Dalam pada tu dapat jugak tangkap 2 helai.

Pastu tetiba member komen kat wall FB, kat butik Mothercare lagi banyak baju lawa2 byk yg 50%. Cis. Apalagiiiii. Terus letak balik pastu g butik. Hahaha. Tapi barang-barang lain yg kat expo tu lagi murah. Toys ELC mostly ada 50% off.



Dalam 2 plastik mothercare tu ada beberapa pasang baju Izzah. Beli size 2-3 years terus. Supaya lama bertahan.


Eheh. Ada juga paperbag Zara di situ :)

Isi kandungan??

*
*
*
*
*

Part 1 - ada yg 30%, 40% & 50% off. Best!


Part 2 - Ini pon sama. 30%, 40% & 50% off. Mak sukaaa..


Part 3 - ini saya punya. Projek penambahan baju-bajan giat dijalankan. T______T



Ok dah. Tu je (haha je???). Bulan depan depan depan sambung lagi. InsyaAllah. Moga dimurahkan rezeki oleh Allah. Ameeenn.

Happy holiday semua!!!


U'LL NEVER REACH YOUR DREAMS IF U NEVER CHASE THEM

013-7415271

Saturday, November 26, 2011

Premium Beautiful : Far Infrared Rays (FIR)


Morning semua. Selamat berhujung minggu. Saya bekerja hari ini. Separuh hari. Erkk.

Ok, mungkin ramai yg tertanya-tanya FIR tu ape? Tak ketinggalan juga ramai yang confuse. Ada yang bayangkan FIR tu sama dengan Ultra Violet (UV). Tidak sama sekali ye. So for those yang tak tahu apa itu FIR, please READ before you make an assumption.


Far Infrared (FIR) Healing Medical Facts and Research Data From Japan And Other Sources.


Over the last 25 years, Japanese and Chinese researchers and clinicians have completed extensive research on far infrared medical treatments and report many amazing discoveries. In Japan, there is an 'infrared society' composed of medical doctors and physical therapists dedicated to further infrared research. Their findings support the health benefits of far infrared therapy as a method of healing.


1) Far Infrared therapy increases blood circulation and oxygen supply to damaged tissues (aiding reduction of chronic joint and muscle pain or sport injuries), promotes relaxation and comfort, induces sleep and relieves stress.

2) German medical researchers concluded one session of far infrared therapy for over 1 hour can have significant reduction of blood pressure thanks to a persistent peripheral vessels dilation. They also noted that blood viscosity was improved. After 1 hour of far infrared radiance, there is a significant decrease of blood pressure - cardiac ejection resistance - total peripheral resistance - and significant increase of heart rate, stroke volume, cardiac output, and ejection fraction.

3)Pneumonia:

C. Dunson, a Lymphologist in Utah reported that within 15 minutes of a client being treated with FIR and lymphology therapy, their pneumonia was cleared. Infrared therapy in both Japan and China has proven to be outstanding for asthma, bronchitis, colds, flu, sinusitis and congestion as it clears inflammation, swelling and mucous clogged passages, as testified to in Dr. Kyuo's book below.

4)Dr. Sasaki Kyuo, M.D. has done extensive research on the therapeutic uses of far infrared therapy. She is the author of "The Scientific Basis and Therapeutic Benefits of Far Infrared Ray Therapy' - which presents the clinical effects of far infrared ray therapy

Besides cancer, Dr. Kyuo reports continual successful treatments of many other diseases by use of FIR waves - treatments not only by her but also by many other doctors. The list of diseases - documented in her book - includes stress induced chronic diarrhea, abdominal distention, ulcerated large intestines, gastritis, facial numbness, hemorrhoids, shoulder, back, and knee pain, rheumatism, hypertension, diabetes, weight loss, breast and abdominal tumors, low blood pressure, asthma, anemia, burns and scalds, body odor, early onset of baldness, fracture of cervical vertebra, radiation exposure and related diseases.

Far Infrared Therapy:

* Improves micro circulation by exerting strong rotational and vibrational effects at molecular level.

* Enhances the delivery of oxygen and nutrients in the blood cell to the body's soft tissue areas.

* Promotes regeneration and fast healing.

* Increases metabolism between blood and tissue.

* Enhances white blood cell function, thereby increasing immune response and the elimination of foreign pathogens and cellular waste products.

* Removes accumulated toxins by improving lymph circulation which are often at the core of many health problems.

* Stimulate the hypothalamus, which controls the production of neurochemicals involved in such biological processes as sleep, mood, pain sensations, and blood pressure.

5)A clinical trial in Japan reported a successful solution for seven out of seven cases of rheumatoid arthritis treated with whole-body far infrared therapy.

Dr. Masao Nakamura of the O and P Medical Clinic in Japan reports success with the use of far infrared heat treatment for the following:

• Acne.

• Arthritis.

• Ear Diseases.

• Gastroenteric Problems.

• Insomnia.

• Menopause.

• Whiplash.

• Sciatica.

• Shoulder Stiffness.

Aging and Far Infrared Heat Therapy

The following health challenges have been reported in Japan to be alleviated or reduced by the use of far infrared therapy:

• Asthma, bronchitis (cleared up).

• Rheumatoid arthritis (7 out of 10 cases resolved in one clinical trial).

• Benign prostatic hypertrophy (reduced).

• Cancer pain (greatly relieved pain in later stages).

• Cirrhosis of the liver (reversed).

• Chrone's Disease (gone).

• Cold hand and feet (a physical therapist discovered 20-50% improvement was maintained).

• Cystitis (gone).

• Duodenal ulcers (eliminated).

• Compression fracture pain.

• Gastritis (relieved).

• Hemorrhoids (reduced).

• Hepatitis (gone).

• High blood pressure (in the case of a diabetic a systolic decrease from 180 to 125 +

• concurrent weight loss).

• Keloids (significantly softened and, in some cases, completely gone).

• Leg ulcers (healed when previously static and resistant to other care).

• Menopause.

• Pain preventing sleep or limiting sleeping positions (relieved).

• Post-surgical adhesions (reduced).

• Radiation sickness (relieved signs and symptoms).

• Sequel of strokes (Herniparesis relieved over time).


Musculo-skeletal Improvements with Far Infrared Heat

Success has been reported from infrared treatments by Japanese researchers for the following musculo-skeletal conditions:

• Arthritis, Gout, Rheumatoid, DJD (each substantially relieved or improved).

• Adhesions (common in competitive athletes, trauma, and repetitive stress syndromes).

• TMJ Arthritis.

• Acel-Decel Injury Sequelae.

• Low-Back Pain (relieved).

• Bursitis (eliminated).

• Brain Contusion (accelerated healing).

• Disc-Protrusion Related Neuralgia.

• Compression Fractures (in one situation pain stopped for three days with one treatment).

• Muscle Tension (relaxed).

• Muscle Spasms (reduced or eliminated).

• Post-Exercise Muscle Pain (good results - vital to competitive athletes).

• Shoulder pain (relieved or improved).

• Spinal Chord Shock (reversed post traumatic shock).

• Tight Shoulders (more relaxed).

• Traumatic Arthritis.


Ear, Nose, and Throat Conditions Relieved with Far Infrared Heat

The Japanese report the following ear, nose, and throat conditions relieved with far infrared heat treatments:

• Body Odor.

• Chronic middle-ear inflammation of infection.

• Clogged pores (unplugged of cosmetics, unexcelled skin texture and tone).

• Dandruff (increased blood flow through the scalp).

• Eczema and Psoriasis (respond well).

• Lacerations (healed quicker with less pain and scarring).

• Nettle rash.

• Nose bleeding (reduced).

• Skin Conditions (improved).

• Teenage skin problems (clearing acne and blackheads).

• Poor skin tone - Scars and pain from burns or wounds (decreased in severity and extent).

• Sore throats.

• Tinitus (chronic severe case cleared with 10 infrared treatments).

• Used routinely in burn units throughout Asia.


There are so many benifits about Far Infrared Rays. Alhamdullilah so far, memang terbukti kerberkesanannya. Kita as a human, perlu ikhtiar cari jalan penyelesaian untuk merawat.

Terpulang pada individu saya tidak MEMAKSA untuk membeli Premium Beautiful. Saya hanya ingin membantu.

Fikir-fikirkan. bertindak sebelum terlambat.


Contact me for free trial & consultation. See u soon!


Source: http://www.hanishaizi.com/

Friday, November 25, 2011

Premium Beautiful Y.E.S !!!






FROM 24 NOVEMBER 2011 UNTIL 31 DECEMBER 2011


Yeehuuu!!! It's year end sales ladies. This is the best time for you to get your PREMIUM BEAUTIFUL set & enjoy LIFETIME WARRANTY + 100% CONFIDENCE !!


YES PREMIUM BEAUTIFUL PROMO 1

Full payment : Cash or Credit Card

You will get:


Full Set Premium Beautiful





+

Free 1 bottle Premium Beautiful Natural Wash



+

Free 1 box Pil Herba Maharani



+

Free gift from me : Barangan Tupperware. Lifetime Warranty jugak okeh!!


1 pcs Square round 2.8L, 23 cm (L) x 16.6 cm (W) x 8.95 cm (H)



YES PREMIUM BEAUTIFUL PROMO 2 

Payment: Monthly Installment 6 Months

You will get:


Full Set Premium Beautiful




+

Free 1 Bottle Premium Beautiful Natural Wash


+

Free gift from me : Barangan Tupperware. Lifetime Warranty jugak okeh!!


2 pcs Small Rectangular Saver 500 ml, 16.42cm (L) x 12.42cm (W) x 5.76cm (H)



 
So ladies (and gentleman) what are you waiting for?? Hurry!!! This is your chance to get a healthy and beauty body by wearing this miracle corset Premium Beautiful.  It's a LONGTERM INVESTMENT for your body. For Mr. Husband out there, get one for your Wife ;)


Call/text/whatsapp me @ 013-7415271 for free consultation & appointment.



Wednesday, November 23, 2011

Kenapa Wanita Bersalin Perlu Memakai Premium Beautiful


Morning all,


Ok hari ni nak highlight skit pasal Premium Beautiful untuk ibu-ibu lepas bersalin. Memang banyak benefitnye wahai kawan-kawan. Bertindak sebagai bengkuk moden. Untuk gantikan bengkung lilit2 or ikat2 depan tu sebab yang tu hanya untuk tahan kita daripada jalan laju-laju langkah besar2. Almaklum awak tu baru lepas bersalin, maka kenalah jaga semua tu. My mom selalu pesan masa saya dalam pantang dulu

"badan tu nak pakai lama. jaga elok-elok. sekarang ni mungkin rasa badan tu kuat takde apa2 tapi nanti bila dah 30-an ke atas, mulalah sakit sana, sakit sini". 



Mak saya punya cara berpantang adalah tradisional. Dia ingat-ingat balik cemana arwah nenek jaga dia masa pantang, camtu jugak lah dia jaga saya. Tapi saya tak minum air akar kayu sebab mak tak tau nak cari kat mana. Hehe. For me, i don't have a problem with that traditional pantang. Untuk kebaikan diri sendiri. Hubby memang lagi suka mak jaga secara tradisional. "Bagus menantu mak". :)

Back to the topic. Actually pemakaian Premium Beautiful boleh combine dgn amalam pantang tradisional. Takde masalah. Kita cuma ganti bengkung lilit2 tu dengan PB. That's all.

Kenapa?? Sebab PB ada benefit seperti di bawah:


*Mengeluarkan ANGIN dalam badan

*Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung

*Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin

*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi

*Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar

*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan PROSES TANGAS) dari rahim

*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh

*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)

*Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan

*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis

*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit biasanya terjadi apabila memakan jamu)

*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu


*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar


*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat


*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik


*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.


Set Premium Beautiful

LONG BRA

WAIST NIPPER

LONG GIRDLE

Penyebaran lemak lebih sekata dengan pemakaian full set Premium Beautiful. Badan terbentuk cantik disamping benefit yang  sangat banyak untuk kesihatan kita.

So ibu-ibu yg sedang berpantang atau bakal melahirkan, cepat-cepat dapatkan set Premium Beautiful anda. Ada free gift menanti anda. Jommmssss!!!

Call/text/whatspp me @ 013-7415271
Email: ainezam2001@yahoo.com


Tuesday, November 22, 2011

Strive For A Perfect Vision!


It happend last Saturday night 19 November 2011 @ MAEPS Serdang.

Aku pergi ditemani suami terchenta yang tak putus-putus memberi dorongan &  semangat. Tak jemu-jemu hantar & teman pegi biz appointment (yang jauh dari rumah sbb saya tak reti sgt bab-bab jalan ni) , pegi deliver PB to customers, tolong melayan Izzah while I'm out for biz appointment dan bermacam lagi. I believe that all of these hard work & sacrifice will be paid off one day. InsyaAllah. Ameen. :)

This is my first time attend event macam ni. I mean..majlis penganugerahan untuk usahawan yang berjaya seperti ini. Majlis penganugerahan untuk pangkat tertinggi dalam bisnes iaitu Crown Diamond Manager (CDM). BEST sangat! Seramai 33 orang usahawan dinobatkan sebagai CDM &  22 orang adalah dari Group B32. Yes, I am in the right group! Group yang hebat! Pasti ku genggam suatu hari nanti.



Congrates to CDM Raz, CDM Salha, CDM Mai & CDM Adzliza - anak didik CDM vogue kami CDM Hanis Haizi


Walaupon hujan, majlis tetap meriah. Bila kita berkumpul di kalangan orang yang berjaya, secara automatik kita pon dapat aura. Membuak-buak. Seriously. Time ni lah nak tengok masing-masing melaram especially our leaders yang voguedavass dgn outfit rekaan designer terkemuka. Curlasss tau. Macam artis. Mari kita layan gambar pula..




Me with CDM Hanis Haizi. Dapat bergambar berdua uoolsss. She's very friendly walaupon berpangkat CDM..Tabik springg :)

Dan gambar-gambar yang lain..



Me &  DDM Sha Khalid. Kecil molek orangnya tapi jiwa besar, income dlm biz ni pun besarrrr :)



Part of the group. Geng jasin now dah jadi geng bisnes. Caiyok!



Sebelum masuk dewan kena bergambar dulu ;)




Part of the group with CDM Hanis Haizi


Berkumpul ramai-ramai macam ni memang dinantikan oleh kami semua. Dari utara, selatan, timur, barat semua ada. Tapi misi adalah sama.

STRIVE FOR A PERFECT VISION!!!


So come people. Join us today! Feel the beauty of our 2nd family. Strive for a 

TIME & FINANCIAL FREEDOM!!



Pedulikan apa orang nak kata sebab orang hanya boleh bercakap macam-macam tapi tetap tak mengubah apa-apa.  Jangan kita asyik terasa orang lain dapat income besar, dapat bebas berbelanja, dapat saving banyak2, dapat spend banyak masa dengan family, dapat melancong free, dapat pergi umrah & haji. Bila lagi kita nak merasa??



Contact me: 013-7415271 for business opportunity and Premium Beautiful free trial & consultation.

Monday, November 21, 2011

Premium Beautiful : Testimoni Lagi



Ini adalah kisah benar. Tak tipu. Kalau tipu berdosa kan?

Kisahnya my sister seorang yang kurus kering (maap ye kak ngah). Sesiapa yang kenal my sister memang tahu betapa kurus dan keciknya beliau. Suatu hari beliau menemani aku pergi biz appointment @ Klang. Tujuannya adalah untuk tolong menjaga Izzah sementara mama sedang berbisnes. Hehe. With my other sister of course. Yes, dua orang untuk menjaga Izzah. Safety first. *nanti bila dah ada maid, korang dah takyah tolong jaga Izzah masa akak ade biz appointment okeh*

On the way balik from Klang tu..berlaku perbualan seperti berikut;


Angah: Weh kak long, orang kurus seperti aku boleh pakai PB tak?

Me: Boleh. Baru belajar dekat kelas malam tadi. Ada perkongsian/testimoni from agent yg recommend  PB pakai kawan dia yg kurus.

Angah: Wah! Aku nak. Flat je body aku ni. Nak naikkan punggungsss..Haha

Me: Ok set. Balik ni kita ukur saiz kau.


The next week tu dia pon dapat her Premium Beautiful set & pakai.

Pagi2 buta dah BBM : "Best kau pakai PB. Postur sudah tegak. I feel sexy. Kakakaka" *haa kan dah cakap best. Super brand &  lifetime warranty okeh!


Testimoni sebegini memang sangat menggembirakan aku. Alhamdulillah. Benda yang baik haruslah dikongsi bersama.

Selang beberapa hari kemudian my sist BBM lagi;

"Eh kak long, pakai PB ni tak kacau proses conceive ke? Kot la aku conceive tgh pakai PB ni kan..kang tersepit anak aku"

Me: InsyaAllah tak. PB tak ganggu process conceive. But once dah confirm, u have to stop wearing. After bersalin nanti bole pakai balik.

See? Orang lepas bersalin pon boleh pakai PB walaupon bersalin secara ceaserean! Orang dolu-dolu kata bersalin operate. Keluar ikut tingkap.

Berbalik kepada cerita tadi. My sister start pakai PB before raya haji. Dia start pakai 1 November 2011. Then, last friday (18 November 2011), dapat BBM daripada dia.

Angah: Aku buat UPT pagi tadi..
Me: Then?
Angah: Ada 2 lines! Am I pregnant??
Me: Yes :) 2 lines maksudnye pregnant dik oii..
Angah: Alhamdulillah. Syukur sangat.

Petang tu dia pegi klinik check dengan tuan doktor. CONFIRM! Pregnant 4 weeks 2 days. Alhamdulillah. Congrates adikku. Jaga kesihatan, jaga diri, jaga baby dalam kandungan. Kami semua mendoakan yang terbaik untuk kamu & suami. Another genius cucu will be coming soon. InsyaAllah..:)

Kesimpulannya ialah


PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL TIDAK MENGGANGGU PROSES PERSENYAWAAN & PEMBENTUKAN JANIN ( CONCEIVE)



Malah dengan pemakaian PB dapat membantu memperbetulkan kedudukan rahim bagi kes-kes rahim jatuh. Uish ngeri dengar perkongsian cerita macam mana doktor buat kalau kes rahim jatuh. Lebih baik pakai PB. Jauh lebih mudah, selamat & selesa.

Contact me @ 0137415271 for free consultation & demo. Special promo is waiting for my Premium Beautiful customers!! Selling fast item macam goreng pisang panas. So hurry up babe! Grab yours today!!

Sunday, November 13, 2011

Shopping Spree!! | Self Reward



Mode adalah HAPPY. Mengapakah???


Ini dia..BONUS dah masyukkkkk. Ini adalah kejadian pada 10 November 2011. Middle of the month kan?

Syukur alhamdulillah. Hasilnya setimpal dengan effort yang diletakkan. In this biz, memang tak mustahil. Extra solid income memang confirm 4 figures and above. As long as you want it.

Memandangkan ada duit lebih, marilah kita berbelanja seba sedikit. Sebagai self reward. Owh ayat sungguh klise. Don't care. Haha. Saving tidak dilupakan. Dah save siap2 ye.

Jom tgk apakah hasil tangkapan kami semalam..


Quicksilver kepunyaan suami terchenta, yang lain-lain tu semua aku punya. *mak mmg sukaaaa shopping*


Dalam paperbag MAC tu ade pelbagai benda alah yang telah melengkapkan set mekap aku. Banyak sangat offer. Siapa suruh buat offer. Kan aku dah terjebak. Heeeee. Tapi mmg berbaloi2 uollsss. Time takde sale mmg agak mencungap nak beli seketul seketul budak MAC ni.


Wrapping macam hadiah. Ini disebabkan promosi sempena krismas. Kira krismas sale la nih.



Aku mmg takbleh tahan dengan offer sebegini. Beli set sekian sekian dapat free pouch bag from MAC. Weehuuu!


Close up lipstick 2 pcs. RM 138 pastu dapat pouch bag tu. Amacam? Best kan?



Yang ini set utk mewarnakan mata. Eyeshadow, mascara, eyeliner dan juga BRUSH! Yes brush. MAC punye brush adalah mahal. Berbaloi-baloi lagi di situ. Yang ini adalah RM XXX.XX. Hehehe. Apa kata gi jenguk2 MAC untuk mendapatkan set anda.


Yang kiri tu blusher, yang kanan tu highlight powder. Minerals. Mudah melekat pada kulit muka. Yang ini takde set. Beli seketul-seketul begitu.


Tetiba banyak. Kehkeh. But we are still under budget. Don't worry. Yang dalam paperbag lagi 2 tu tak bole reveal. Suprise!!!

Hokey. Till then setakat ini. Kepada sesiapa yang nak dapatkan side income tengah2 bulan seperti ini, dialu-alukan untuk bertanya.


Contact me @  013-7415271 for appointment today!!!


Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday # 3




Tuesday, November 8, 2011

Hai-O HALAL atau HARAM?



Okay tuan-tuan & puan-puan, yang ini mmg ku copy paste untuk sebaran ye. Harap maklum. :)

Semakin lama semakin banyak spekulasi yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai-O. Dan makin lama spekulasi ini makin menjadi sampai tak masuk akal. Ramai orang buat spekulasi berdasarkan atas andaian yang dibuat oleh link dibawah ini.
Ni cerita tahun 2007.

Print screen seperti dibawah.

http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/567-perbincangan-hukum-uptrend-a-hai-o.html


Click image for bigger preview.

"Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah..." - Zaharuddin tahun 2007.


Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dah kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O. Beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan-bukan dari orang ramai tentang perkara ini. Siap buat forum lagi and macam-macam lagi.

So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini. Ini bukti yang kami dapati.

TERKINI as at 31 Mei 2010.

http://www.sc.com.my/eng/html/icm/sas/sc_syariahcompliant_100531.pdf


Click image for bigger preview.

P/S: Mane yang still tak puas hati boleh bukak link tu sendiri atau call Security Commission sendiri.

Satu dokumen penuh mengenai semua senarai syarikat yang patuh syariah termasuk terma-terma syarat untuk diklasifikasikan dalam patuh syariah, semuanya ada di nyatakan di sini.

Dan bukti yang paling kukuh yang kami dapati, antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-O sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH.

Dan Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam.

Dan Syarikat Hai-O ialah satu-satunya syarikat di Malaysia yang mendapat sijil "PERNIAGAAN PALING BERETIKA" OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI.

DAN kiter sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti anda semua juga kerana kiter ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T.

Jadi, fikir-fikirkanlah...

P/S: Pada semua yang bekerja di syarikat-syarikat MNC atau syarikat yang disenaraikan dalam BSKL tak kirala papan pertama, kedua, ketiga dan tak kirela syarikat itu dari Malaysia or dari luar negara, tak kirela syarikat tu besar seperti oil and gas or syarikat kecik pun, you all dah yakin syarikat tempat you all bekerja tu ialah syarikat patuh syariah?

Sila periksa dengan Security Commision yer.

DAN

Hanya Majlis Fatwa sahaja yang boleh menentukan mengenai issue halal atau haram ini.

Jadi jangan pandai membuat andaian dan spekulasi yang bukan-bukan lagi.

Friday, November 4, 2011

Premium Beautiful: My very own experience


Agak-agak ada tak yang tunggu entry ni? Haha. *verangan*

Ok hari ni nak stori mori pasal pengalaman sendiri pakai Premium Beautiful (PB). I am wearing Premium Beautiful almost 2 years. Tak ingat exactly bila start pakai. Officemate jual, so beli from her.

"Kau kurus pon nak pakai PB ke?" kata Puan X.

Nak tau why I bought Premium Beautiful??

1. My weight that time tu was 58 kg! Seram hokey! Lagi 2 kilo nak masuk 60kg. Crazy!

2. I selalu mengalami sakit pinggang lepas bersalin. I think because of my body posture is incorrect. Duduk tak betul. Bila menyusukan Izzah,  my body posture memang tak betul. Bongkok. Akibatnya setiap kali bangun tido pagi-pagi my waist sakit yang amat! Nak bangun dari baring tu adalah tragis. *nanges*

3. I would like to correct my body posture. I have that bongkok problem. Hehe

4. I can't follow any diet program anyore. Leceh nak kena sekat-sekat makan.  Pernah amik SDII & herbalife. Dah tak larat nak sekat-sekat makan sebab aku hari-hari masak untuk dinner. Dah penat-penat masak takkan nak ambil bau je kan? Hehe.

5. My body banyak angin. Everytime pegi massage, mesti makcik/awek bali tukang urut tu cakap badan I banyak angin especially kat perut.

6. Peha adalah besar. Tak balance dengan size badan. *suami selalu sound direct je peha ni. huahua*

7. Lemak kat perut adalah menakutkan lepas bersalin. Susah benau nak susutnye.


Ni masa 58 kg. Peha besar. Tangan nak kaver lemak kat perut. Hahaha. Isk..isk..tragedy uollsss! akak tak rela!! * takde gambar berdiri tegak sengsorang plak*


So I decided nak pakai Premium Beautiful. Mula-mula rasa susah nak pakai Premium Beautiful tu tiap-tiap pagi. Tapi alah bisa tegal biasa. Makin lama makin jumpa cara pakai yang senang. Sekarang, aI took only 5 minutes utk pakai the full set. Very easy. Kena tau cara yang betul.

Why do I choose Premium Beautiful?

1. Ada LIFETIME WARRANTY

2. Nak turunkan berat & shaping body

3. PB adalah alternatif rawatan untuk pelbagai penyakit wanita.

4. Kualiti kain PB sangat bagus. Selesa dipakai setiap hari. Aku pakai from 8am - 5pm consistently everyday. Office hour je tu. Senang kan?

5. PB senang basuh, senang kering.

6. Baju & seluar lama dah boleh pakai balik.

7. Boleh generate side income. Bonus every month!



Ni dah ok skit. Lemak dah tak bersepah. Huehue. Time ni 55 kg.



Hehe. Ini sudah maintain 52 kg. Suka hokey!


Lagi terbaru dari ladang,

Ini gambar last week. Love this photo. Ala-ala hollywood artist yang kena snap gambar dgn paparazi. Tapi ini Papa Izzah yang snap. LOL.


Now I am happy dengan berat & body shape sekarang. Badan terasa ringan. Peha pon dah tak berapa nak berat macam dulu. Sakit pinggang dah lama takde. Sakit belakang pon dah hilang. Lemak kat perut dah semakin susut. Confident dengan diri sendiri. Boleh makan tak payah sekat-sekat. No more strict diet. Dengan pakai Premium Beautiful automatik boleh control makan. Trust me ladies!

Haaa berbaloi kan PB ni? Alah membeli menang memakai. Beli sekali je tapi bole pakai bertahun-tahun lamanya. Yang kurus pon boleh pakai PB. Sebab PB bukan fokus utk kecantikan sahaja, tapi lebih fokus kepada KESIHATAN. So taknak ke kita jaga kesihatan & kecantikan? Berapa kos perubatan kat hospital nowadays? Mahal kan? Pakai PB boleh bantu mengesan early stage of cancer/breast lump. Prevention is better than cure right?

Last but not least, coba tengok skit gambar bawah ni,


Renung-renungkan..fikir-fikirkan..

Feel free to call/text/whatsapp me @ 013-7415271
Facebook: Norain Mohd Nizar
Twitter: MamaArdini

Grab your Premium Beautiful now. Rebate is still ON!!