Tuesday, February 15, 2011

Banyak

I have few projects (ceh projects tuh) untuk diselesaikan. Suspen je kan. Sebenarnya nak buat project mengisi masa lapang. Masalahnye ada ke masa lapang? Haha. Entah. Tapi seboleh2 nye nak jugak siapkan few projects ni.

First project adalah ini,
Miracle milestone ok!

Buku ni ala2 scrap book. Kena letak gambar untuk menceritakan segala memori sepanjang pregnancy sampai la melahirkan & until now. Interesting ni. I love to do it. Letak gambar cantik2, tulis cantik2. Macam buat portfolio tingkatan 3 kot. Haha. Scrap book ni dapat masa kat Regency SP Hosp lepas bersalinkan Izzah dulu. Ada la few gifts dpt from hospital. Nanti bila scrap book ni da siap, bole la Izzah tgk gambar dia, stories about her & ada jugak family tree. :D

Isi kandungan buku ni lebih kurang begini,

About how her name was chosen, etc
Right, habis pasal scrap book. Next project is also related to books. Well, i love to read. Tapi dah lama rasanya tak spend time for reading books. Hehe. So these 4 books akan cuba ku habiskan jugak. Let say in time frame until mid 2011. Ok kot. Huhu.

Mari membaca

"Aku terima nikahnya" is a book related to marriage. Yg ni aku baru beli sebab selalu tgk iklan dalam majalah. Sebelah dia plak "Why mars &venus collide". Buku ni pasal man & woman. Character man & woman yg berbeza, when they get married, there are so many things they have to understand each other. Kiranya this book can change the perception of man to woman & vice versa. I think buku ni bagus. It's a best-seller, so rasanya ramai yg memilikinya.

Dua buku kecik tu pon baru beli. It's kind of motivation books. I like it because it's simple yet interesting. Bahasanya ringkas & mudah difahami. Ye la, dah kata buku motivasi takkan nak letak ayat panjang macam karangan tingkatan 5 kot. Buku ini dengan harapan dapat memberi motivasi untuk memajukan diri. Yes!

So, i hope that all these projects will be accomplish successfully. Yeah u go girl!

P.S - Izzah, tolong bagi mama masa untuk membaca boleh?

2 comments:

Lady Naza said...

kenape aku tak dpt pon buku scraptbook tu dulu kat regency? WHY? WHHHYYYYY? hahaha..aku pon suke idea buat buku development nih..izz bakal tadek smggu sbb bbsitter cuti..so antar balik kg..boleh la aku pon nak ngade2 buat jugak (kalo rajin)..hehe

Mama Ardini said...

hahaha. time ko bersalin tu dia takde promotion dpt scrap book kot. eh, baby sitter izzah pon cuti selama 10 hari. maka izzah dihantar ke seri alam umah makcik aku.