Tuesday, March 8, 2011

Terharu

Before i get started, here are some important notes:

Important note 1: This entry is specially dedicated to my beloved husband. If you like to proceed reading, it's at your own risk.

Important note 2: There's no such thing like showing off or whatever. This is just to share what I feel.

So, if you agree with this then you can scroll down. But if you don't, simple. Click X on the top of your browser. Orait??

Kihkih. Macam serius benor plak gamaknye. Takdela..aku kasi tau awal2. Kalau tak suka tak payah baca. Understand? :P

Jumaat malam sabtu lepas, kami sekeluarga pulang ke kampung halaman. Almaklum..balik untuk mengundi. Semangat seyyy. Hoho. Kalau takde PRK pon mmg kami akan balik kampung sebab hubby has a job in KL. Yes. Menambah pendapatan keluarga. :D

While we were in a car..

Me: Esok u nak gerak kul bape syg?
Hubby: Early in the morning
Me: Seperti pukul berapakah itu?
Hubby: Before 7 am la kot. U kejut i pukul 6.30am ok?
Me: Orait!

So esoknya suamiku yg tercinta itu bertolak pagi2 tapi terlewat sikit. Pukul 7.25 am kot. Tapi tak kisah la. Bagi aku ok lagi sebab pagi2 kereta tak banyak kat highway. Have a safe journey dear! xoxo

Around 9.30 am i called him. He said that he has safely arrived. Alhamdulillah. Kebetulan my sister ajak pegi ayer hitam kerana beliau nak beli souvenir for her wedding reception. So my sister+my mom+me+izzah bertolak to ayer hitam around 10.00am. Haih. Johor-melaka-johor plak dah. Takpe, at least hari sabtu dah terisi.

Petang around 3.00pm aku browse fesbuk. Tgk hubby punye status "cuci mata..huhu..". Aku tak pikir lain dah. Mesti beliau window shopping. Hehe. Sebab before pegi KL tu, ada dpt sms from mothercare. Mothercare sale weh! Takbleh tahan aku. Tapi apakan daya takbleh nak ikut. Sedih..:(
Walaubagaimanapun kami telah berbincang nak belikan izzah kasut baru kerana kasut clarks dia dulu2 tuh dah sempit. Mana tak sempitnya..size 3 stgh. Aku rasa dah size 5 kot kaki anak aku. Kasihan. Hubby kata dia nak tgk kat osh kosh. Aku suka je. Kesian anak aku pakai kasut dah sempit. Maap ye nakk.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lepas2 tu aku ade jenguk fesbuk. Hubby tag aku dengan gambar ini,

Caption beliau: SUPRISE!!!
Hah? Biar betik. Haha. Aku mcm dah dpt teka isi perut dalam kotak jurulatih ni. Dah lama ku kepingin nak handbag bertajuk jurulatih. Tapi masa anniversary hari tu hubby bagi handbag dona karen. I am more than happy bebeh. Sukaaaa sgtttt. :D

Lepas tu dia dok citer pasal wrislet bertajuk jurulatih ni la masa dia survey2 handbag aku kat klcc hari tu. Maka aku pon berangan2. Alangkah cool kalau ada wrislet supaya aku boleh letak blekberi or benda kecik2. Senang nak bawak pegi meeting. Hoho. Ok tak alasan aku? Muehehehe. Tapi aku tak mengharap sgt. Cakap2 gitu je.


Tak sangka angan2 ku menjadi kenyataan. Big hug to you mr. husband! Saya sayang kamu sangat...!! Dan ini lah dia surprise tersebut,

Wrislet idaman ku..lalala :D


So..dah dapat dah. Honestly aku sgt terharu. Betul2 terharu.

Dalam kereta on the way back to JB..

Hubby: I have a confession to make..
Me: (Sudah..confession ape plak nih?) What confession?
Hubby: Sebenarnya sabtu pagi smlm i balik jb..
Me: Balik jb? Pagi2 tuh?
Hubby: Ha ah. I ada class NOSP. I mengajar.
Me: Ya Allah..dengan takde suara tu? Boleh ke?
Hubby: Terpaksa la. Dah agreed awal. I saja tak bagitau u..I dah ada suara sikit pagi tu. Sebab dah makan aiskrim + minum twister.
Me: Nasib baik tak jadi apa2. Mati2 i ingat u peg KL sabtu pagi tu..
Hubby: Hehe. Lepas habis class around 5.00pm, i rushed to KL. Malam ada dinner dgn my boss.
Me: U ni kannnn. Dah2 lain jgn buat lagi. I mean, kalau ada class bgtau i. Walaupon that weekend kita dah plan nak balik kampung...
Hubby: Niat i baik..i took that job, so i have extra money to buy a coach wrislet for you.

See. Part ni yg buat aku terharu yg amat sgt. When i wish for something, beliau akan sedaya upaya berusaha memberikan yg termampu. Oh did i mentioned that he had a sore throat that day? Takde suara macam mana nak mengajar?? Gigih la mengeluarkan suara tu. Aku rasa sgt bertuah kerana mempunyai suami seperti dia. Syukur. Beliau gigih berusaha untuk keselesaan kami sekeluarga. Satu perkara lagi yg boleh dijadikan panduan ialah..jika kita inginkan sesuatu, kita hendaklah berusaha dan berdoa. But in this case, aku berdoa. Yang berusaha adalah suamiku yg tercinta. Beliau juga berdoa siang malam. Berdoa dimurahkan rezeki. Doa yg baik2. Tapi takde la aku doa nak beli beg bertajuk jurulatih. Agak2 la kan. Hehehehe. Bila dah dapat tu, kita hendaklah bersyukur. Rezeki Allah yg bagi. So bila2 Dia nak tarik balik, sekelip mata je.

Untuk suamiku yg tercinta, terima kasih kerana sentiasa membuatkan saya & anak kita gembira & bahagia. Saya sayang kamu sgt2. Ok jiwang dah. Kan dah kata entry ni untuk suamiku tercinta. Mode jiwang di malam hari. Oh btw, Izzah pon dapat beberapa pasang baju + seluar + skirt + kasut. Almaklum..kata mothercare tgh sale. Haruslah grab buat stock untuk masa hadapan. Suka suka suka.

Kesimpulannya, wrislet ini ada sentimental value tersendiri. Kerana ada surprise di sebalik surprise.  

Ya Allah, panjangkanlah jodoh kami, peliharakanlah ikatan perkahwinan kami ini sehingga ke akhir hayat kami. Amin...

Aku dan dia...

I LOVE U EZAMSHAH!

4 comments:

faiez said...

so sweet....kerana wanita suke dihargai...

nahreza shaheera said...

so sweet both of you , kak .

Mama Ardini said...

faiez: ehehe. sweet like chocolate!

shera: thanks!

pebblesandroses said...

wah surprise over surprise :)
he should pampered you especially u have gave him such a cute little girl.