Saturday, March 19, 2011

Tips: How to shop

  • First of all, go to your favourite store depends on what you are searching for, of course.
  • Make sure you already set in mind apa nak beli whatsoever. Tetapi ini selalunya tidak terjadi kepada aku kerana ada saje benda2 sampingan yg tiba2 masuk dalam list. Standard. Korang pon sama kan? Haha.
  • If you want to make some saving, silalah membeli-belah pada waktu dan ketika ada SALE. Ok semua org tau. Tapi kena tgk2 jugak kadang2 time SALE ni diorg menipus. Harga time tak sale = RM 100, harga time sale = RM 200 ada less 50%. Bijak..bijak..
  • Lepas tu sila buat steps yg ditunjukkan oleh model di bawah,
Contoh: Nak beli seluar

Ada banyak choice of design, colour, price..so belek je la semua. Kalau larat ye. Kalau tak larat, tgk 1 design pastu terus beli. Hoho.


Design mana yg sesuai ni? (Ini adalah seluar lelaki dewasa. Hihi.)
Then..tgk price,
Ada less tak ni??
Tak berkenan? Ok cari je yg lain..

Browse..browse..
Kalau ada yg berkenan, go fitting pulak..

Sekadar gambar hiasan. Haha.
Kalau suka..kena buat muka macam ini ye tuan puan..

Saya sukaaaaa..!!
Last sekali, silalah pergi bayar ye. Seperti biasa. Laburkan wang anda ke pusat membeli belah. In our case last week, we used the RM 200 voucher. Voucher haruslah digunakan. Kalau tak, rugi woooo.

Orait, sekian saja. Jumpa lagi dalam episod akan datang di siaran blog yang sama. Eheh.

P.S - esok kami akan pergi menjelajah. harap2 semuanya berjalan lancar, insyaAllah.

1 comment:

nahreza shaheera said...

Yang tengok price tu xtahan nak gelak , ahaha . Pandaiii :)