Tuesday, April 19, 2011

She Will Be 18 Months Part II

.............. Entri ini adalah sambungan dari entri sebelum ini kerana tadi dalam kereta tiba2 aku teringat gelagat cik adik manis kalau dalam kereta.

Masuk je kereta, first thing yg sangat wajib dibuat ialah memakai seat belt ye tuan puan. Selagi kau tak pakai, selagi tu la dia membebel ntah ape yang tak dapat difahami butir percakapannya sambil dia tolong tarik itu seat belt. Haaaaaaaaaaaaaaaa.

Aku rasa dia belajar dari kitorg sebab adalah menjadi kebiasaan kami kalau masuk je kereta, terus pakai seat belt. Safety first yaw. So dia belajar dari situ la. Hari2 tengok maka dia pon sudah paham. Bagus!



Lepas tu, sejak dah pandai buat gaya cakap kat henpon dengan kita2 sekali disuruhnye helo walaupon takde call. Siap tukar2 telinga kiri kanan pulak tu. Kahkah. Papa dia rajin melayan. Lawak la kamu ni nak..Ngeee..


Helo..atuk ade?


Aha..atuk, mama nak cakap ni..kejap eh..jap2


Ok dah. Tu aje. Lain kali sambung okeh. Tata!






3 comments:

Lin Ghazale said...

aiseh. aku naik kete dok blkg. tak penah dok depan dah. maka tak pakai seat belt. lambat la fifi nak tangkap ini mcm

Mama Ardini said...

aku dulu2 dok blkg tp sejak izzah dah setahun, kalu short distance aku dok depan.kalu travel jauh aku dok blkg la. hehe

faiez said...

Good + so cute....