Thursday, May 12, 2011

Rawak


Baju sebelum ini adalah tidak sesuai dengan jiwa. Lari jauh dengan tajuk belog. Ekekeke. Ok u ols, sekali lagi ayuh kita tukar baju. Kalerful baru la semangat nak hapdet. T___T

Sebenarnya banyak cerita. Pegi KL la. Pegi i-city la. Balik kampung la. Pelbagai. Akan tetapi aku adalah malas & i've been busy with my work lepastu balik layan suami anak lepastu ngantuk lepastu tido. :P

Tahun ini adalah tahun boria baju sedondon bagi kami ye puan2. Yang belah sini nak kawen. Yang belah sana nak kawen. Haih. Musim mendirikan masjid kot. So i'll be kakak pengantin for 2 times. Fuh! Nasib baik korang gap sebulan setengah. Kalau tak, fengsan akak dik. Haha. Adik aku nak kawen, berjodoh dengan org aloq staq. Her wedding is on this coming 21st May. Sama dengan birthday suamiku terchinta. Kalau tumpang potong kek pengantin aci tak? No?

Early July pulak, adik ipar aku punya wedding. Dapat orang putrajaya. Adalah dekat kalau dari melaka. Muahahaha. See?? Tak ke jarak tarikh nye tu tak berapa nak jauh? Takpe la. Yang penting semuanya berjalan dengan lancar. Amin..

Disebabkan adanya majlis-majlis di atas, maka seperti biasa kain baju family haruslah sedondon di atas permintaan pengantin mengikut tema pilihan masing2. Maka kami pon dapat baju takpayahbayar barang dua pasang. Eh tapi Izzah dapat 3 pasang. Sebab dia budak kecik maka pakai kain sikit je. Jadi boleh la berlebih2.

Halamak, dah pukul 11.30 malam. Kena tido ni. Esok keje yaw. Selamat membaca, selamat tido, selamat malam. Jangan lupa basuh kaki sebelum tido. Lepas tu sucikan hati dengan memaafkan orang lain. Berdoalah supaya dipanjangkan umur, diberikan kesihatan dan kekuatan untuk meneruskan kehidupan sebagai khalifah di bumi Allah ini. Dunia adalah sementara, akhirat kekal selamanya. *Mode: Insaf*

^___^ zzzZzzZzzz

No comments: