Saturday, July 9, 2011

Boboi Boy Fan

Selamat hari sabtu semua. Hari sabtu bekerja tapi macam tak kerja. Not effective. Seriously. Muahahaha. Keje dah almost settle, jadi monday je la kasi settle semua. Hari ni ayuh kita berjimba. Jimba la dengan apa cara yang kamu suka. Seperti aku ni ha. Update blog yang hampir bersawang. Kat rumah aku almost tiada kesempatan nak ngadap lappy alone and peacefully. Seperti biasa ada tangan kecil yang sama naik nak tekan keyboard lepas tu nak tutup lappy and cakap "dah habesss". T_____T

Anak korang suke tgk boboi boy tak?? Cik adik manis aku sukeeeeee. We all discovered this pon sebab every time ads boboi boy kat tv, mesti beliau excited semacam sambil sebut/nyanyi "boboi boy.." macam lagu tema tu la. Tapi tengok rancangannye jarang2 sebab aku tak sure hari ape. Sabtu kot? Ke ahad? Sorry mak tak perasan. Kalau weekend memang we all jarang kat rumah. Especially petang ke malam. So Izzah takde chance nak tgk boboi boy. Hehe.

Malam kelmarin, tetiba aku terpikir nak on laptop bukak youtube. Memandangkan cik adik manis belum tido pada pukul 10.30pm, maka aku pon bukak la video boboi boy. Yeah. Excited. Sukeee la itu budak. Siap nyanyi2 pastu tersengih2. Aku tgk dia mcm bosan je asik main benda yang sama. Basikal, kereta, lego, teddy bear dan segala bagai toys dalam toys basket tu. Dah la 2 basket. Tu pon tak muat. nak kena beli lagi 1 basket kat IKEA. Baru muat. Sebabnye everyday sebakul kompem bwk g umah babysitter. Mak aku kata "orangnye kecik je, tapi barang diaaaaa..dah separuh hall". Kikikiki..

Tapi aku kalau boleh taknak la dia asik dok ngadap lappy. Aku lagi suka dia explore benda2 di sekeliling. Kalau untuk menghiburkan dia or mengalih perhatian dia ok la kot. Sekarang ni pon kalau nampak BB aku, dia dah sibuk "iyo..iyo" which means video. Nah. Hari-hari mesti mau tgk video. Waima nak tido malam pon kena tgk video dulu. Haiya. Ok, lepas ni aku copy la video boboi boy tu masuk BB. Senang. Dalam kete kang senang. Duduk kat carseat tgk video boboi boy. Yes!

                                                    The boboi boy fan

                                                    Khusyuk betul

*** Iklan ****
*
*
*
*
*
*
Rindu pulak nak pegang baby sebesar ini. Semoga dikurniakan rezeki untuk dapat baby boy pulak. Amin..:)

2 comments:

Lady Naza said...

dah bunyi2 nak lekat :)) ke dah?

Mama Ardini said...

ngeh2. belum lagi tapi rasa2 dah ready. :)