Saturday, August 13, 2011

Cantik


Semalam aku post kat dinding muka buku. Saja nak survey. Kot ada yang boleh dipertimbangkan. =D


Banyak respond dari rakan-rakan wanita yang mementingkan kecatikan kulit muka. Yeah. Perempuan dan kecantikan tidak dapat dipisahkan kan? Macam-macam feedback pasal produk diterima. Paling femes SK-II. Adik aku pon dah lobi SK-II trial pack last week. 199 hengget instead of 400 hengget. Trial pack ye. Not a starter pack.

Ada jugak yang pakai clinique, mary kay, biotherm, body shop, aura maya pon ado. Thanks korang sebab share some info.

Aku sebenarnya nak cari produk yang simple. Senang nak bawak travel. Kalau boleh nak yang all in 1 ade tak? Huehue. Disebabkan sedar diri ni tak berapa nak rajin, maka kalau dapat cleanser, toner & cream pon dah cukup. Ceh padahal nano-white yang aku guna sekarang ni pon itu je ku tenyeh tiap hari. Pencuci muka, toner & sunblock. Padahal ade item lain seperti scrub, eye cream. Sebenarnya ada serum tapi dah abes pastu aku malas nak beli. Hahaha.


ini adalah trial pack nano-white yang ku cuba atas pengaruh hubby. opss, masa tu belum jadi hubby. masa tu tunang lagi. hehe.


Lepas bersalin & habis pantang, hubby belikan segala produk nano yang ada. Aku pakai je semua. Tapi scrub ada lagi tersimpan blkg cermin meja solek tak pakai kerana aku suka rembat facial scrub body shop hubby. ;p

Pakai nano-white ni okey je. Siap boleh jimat sebab share dengan hubby. Sesuai untuk lelaki dan juga wanita. Tapi hubby idak le tetiap hari tenyeh muka. Aku rasa selang 3 hari kot baru dia sental. Tu pon kalau dia ingat. Ngeh.

Cumanye..erm..biasa lah kan. Bila umur makin meningkat, perasaan nak kulit gebus licin berseri semakin membuak. Cewah. Jaman muda remaja dulu boleh la cincai2 pakai Clean & Clear. Lagi satu aku ni jenis taksukapegifacial. Penah pegi dulu sebelum kawin. Siap amik 6 session + product ros active. Bagus jugak produknye. Tapi kewangan tak mengizinkan ketika itu maka aku pon stop. Pakai produk murah2 sudehh.

Jadi sekarang ni aku adalah di dalam misi pencarian produk muka yang sesuwei dan malatops resultnye. Kakak ipar aku guna Mary Kay. Adik ipar aku guna Biotherm. Aku? Belum tau lagi lepas ni. Biotherm ni aku selalu usha dalam majalah. Macam best. Tengok lah macam mana. Ke nak SK-II?? Kot dapat muka macam pojiah latip. Muehehehe.


Ada 3 ketul macam mudah kan? Ada banyak jenis aku tengok. Mungkin kena survey di toko berhampiran


If cerita dekat hubby, kompem dia suruh guna petua tradisional. Guna tomato + madu + gula + perahan limau. Campur semua lepas tu tepek kat muka buat 3 kali seminggu insyaAllah muka akan berseri-seri. Yang tu all in 1. Cleanser, scrubber, whitener. Amacam? Ade berani kak senah?

Jom pegi singapore! Lalalalala..

1 comment:

SureenA said...

meh aku suggest satu lagi.. nama dia benefit.. aku tak guna tapi aku tgk mcm best je.. hahaha.. btw, aku guna biotherm, tp skrang usha2 yg lain sbb mahal dan biasa2 je..