Wednesday, August 24, 2011

Dah selesai shopping raya


Dan seperti yang dijanjikan maka pergilah kami ke kota yang menjanjikan sejuta rasa untuk melaburkan wang ke beberapa pusat membeli belah. Huehuehue.

We were staying at my sis' house at Damansara Damai. Dan beliau dan suami beliau adalah peneman kami merangkap pengasuh suka rela Izzah masa kami shopping. Thanks guys!

Rancangannye, mahu menerjah jalan TAR, midvalley dan juga One Utama. Senang situ semua ada. Barang budak, mak budak waima bapak budak pon ado. All in one begitu.

List yang aku buat sebelum pegi aku rasa 80% dipatuhi kot. Lagi 20% tu macam terlebey sudah. Itu perkara biasa. Yang dalam list tak beli, yang takde dalam list lagi menimbun. Eh tapi aku ikut list okey. Cuma ada additional2 yang tidak disengajakan. Ya ampun!

Let's start with Izzah. Ceh. Puasa pon tak, baju dia paling banyak. =D. Bila sudah ada anak mmg begitu kekdahnye. Anak lebih takpe. Anak bior cantik kata puan A. Semua pon agree la aku rasa. Kan?

Ok untuk Izzah, dapat beberapa helai t-shirt long sleeve, short sleeve, seluar & stokin hasil tangkapan mama di mothercare & pumpkin patch. Mothercare tu idak le sale benar2. Ada la 20% plus 10% jikalau anda ada member card. Aku ada, maka dapatlah additional 10% less itu. Pumpkin patch adalah sgt sale. Less 50%. Sungguh asyik. Sila dapatkan sekarang!

Then, untuk baju tido dan baju basahan beliau, aku memunggah dengan penuh perasaan di FOS ler. Mana lagi. Murah2. 3 lai 30 hengget. Pilih2. Mix n match sendiri. Aku hantam saja asalkan matching. Janji size menepati. Sesi pemunggahan dilakukan oleh aku saje ye. Dan ditemani adik aku yang bertindak sebagai penjaga Izzah yg setia. Papa & uncle dia mana ntah. Cari barang diorg barangkali. And finally dapat 8 pasang kalu tak silap. Campur baju siang malam. Harapnye boleh bertahan untuk 2-3 bulan lagi ye anak. Kamu kan maintain slim. Hehehe.

Kasut? Tak beli nampaknya kerana ada 1 kasut beliau yang belum dipakai lagi disebabkan papa beli sedikit besar. By the time raya ni dah muat la rasanya sebab kasut tu dibeli 4 bulan lepas kalau tak silap. Bolehlah dijadikan sebagai kasut raya. Jimat belanja di situ.


Hasil tangkapan hari pertama @ midvalley

Barang Izzah settle. Mama pulak. Kalau ikut list nak beli tudung, baju siap sepasang tak kira la kurung moden or jubah, telekung jalan yang bole sumbat dlm henbeg, telekung izzah, kasut dan baju jalan. Harhar. Banyak pula. Semua dapat la kesimpulannye. Baju siap beli kat jalan TAR yg teramatlah sesak. Kalau dah jumpa yg berkenan, sila grab terus. Namanya nak patah balik memang tak la kan. Dah la tengah hari, panas berpeluh2 bersesak-sesak. Pergh. Izzah bole pulak tido di kala ramai umat manusia tu. Papa la jadi tilam. Kena dukung. Nak bawak stroller mmg kem salam la. Takpe, papa kan tough. :D



Ok sambung balik. Telekung pon beli kat jalan TAR. Then kasut, tudung dan baju jalan beli kat midvalley &  OU. Aku kira2 baju jalan ade 5 lai rupenye campur yang beli kat singapore. Hoho. Terbanyak pulak. Tudung idaman sudah ku dapatkan. Ada offer. Material sgt gojes. Inner juga adalah sgt best. Welcome to my wardrobe cik Arzu!

Dapat jua ku beli dikau yaw

Oh yes. Di samping pakaian, tidak terkecuali juga barangan kecantikan. Kan aku dok survey hari tu kan? Lalu aku telah pon decide untuk give a try to SK-II. Trial pack je. Ada essence 75ml, toner & whitening mask. Amik kau 199 hengget. Aku suka promoter dia. Takde nak kerek-kerek walaupon tgk aku & adik aku macam tak reti jek kan. Memang tak reti pon. Baru nak try kot? Tgk kan size essence tu aku rasa bole tahan 3 bulan mungkin. T____T.

Untuk hubby pulak, dapat grab 3 lai t-shirt, sandal 1. Clarks. Setelah 2 tahun tak tukar sandal, maka tahun ini beliau beli yang baru. Seluar slack pon beli. Tapi seluar bukan untuk raya tapi untuk pakai pegi kerja. Jeans? Belum beli. Nak masuk singapore hari ni katanya. Sambung shopping. Nak pegi Guess kat Paragon yang tak sempat beli last time. Takpe, kasi dia chance shopping barang dia. Masa kat kl, dia utamakan barang aku & Izzah dulu. Ke dia tak jumpa apa yg dihajati? Hehe. Whatever pon, he is such a great husband and papa. Aku tak ikut lah pegi singapore. Cukup2 la tu shopping.
 
Nak jugak tengok papa bayar tu...


Hasil tangkapan hari kedua @ OU
 
Lagi..
 
In overall, aku puas hati dengan aktiviti shopping raya kali ini. Mahunye tak. Beribs abis. Hubby kata shopping raya paling sakan setakat ini. Alhamdulillah. Rezeki dari Allah. Owh by the way, baju raya yang nak dipakai 1 Syawal sudah settle. Tinggal nak basuh & iron je.
 
Jadi di kesempatan ini kami ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah dah silap, tersalah cakap, terkasar bahasa dan sebagainya. Halalkan makan dan minum sekiranya ada. Raya pon dah nak dekat. Hati-hati dijalanraya bagi yang memandu. Selamat pulang berhari raya di kampung halaman yang permai.
 
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN



Salam Lebaran,
Ikhlas dari Ain, Ezam & Izzah Ardini

5 comments:

faiez said...

diam xperlu kata ape2x...:-p hikhikhik sgt pergh!!!!sila bg testi pasal arzu k..I follow U la bab2x tudung nieh...ok x??I jd protege U..hahahahahaha

SureenA said...

wahhh.. sakkaaann.. hhihihi.. bestnya korg gi shopping.. :)

Mama Ardini said...

faiez: aww..u nak jadi protege ke? hehe..boleh saje tp i pon takde la pandai sgt bab2 shawl ni..u follow je la eh..:)

meksu: uhuhuh..tersakan plak beb :)

mrs_nazir said...

perghh...meriah shopink...hehe...betollah dah ada anak skrang ape2 keutamaan utk c kecik tu dlu la kan..mak pak letak tepi dlu..huhuhu..

Mama Ardini said...

mrs_nazir: tau xpe..u pon sama eh..sure shopping utk baby farah lebey ni. hikhik