Sunday, October 30, 2011

Bonus | Alhamdulillah Rezeki



Yang di tunggu-tunggu sudah tiba. Sukaaaa!! *lompat-lompat kegirangan*

mac in the house!! =)


*wink*wink*

Dengan adanya iPad2 ni, lagi senang nak buat biz. Bertambah mudah. Boleh menambahkan side income ;)

Owh ada lagiiiiiiiii...


Hubby dapat lucky draw @ dinner OSFAM. Rezeki lagi..


Dah. Itu saja. Hari ni nak pergi menjengah negara jiran. Jalan-jalan cuci mata. Tapi sebelum tu nak deliver PB to customer.

For those yang nak jaga kesihatan & kecantikan, roger2 orait. Size PB adalah unik. Boleh dipakai dari yg 40 kg hingga ke 100kg. Tak percaya? Call/text/whatsapp me @013-7415271 or PM me @ facebook.

Thanks all & happy sunday!!!



Saturday, October 29, 2011

Kenapa Semua Wanita Perlu Pakai Premium Beautiful?



More about Premium Beautiful =)



Kesan F.I.R. Ke Atas Rahim Dan Vagina Setiap Wanita:

* Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal

* Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim

* Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur

* Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan

* Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)

* Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi

* Menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami.




Kesan F.I.R. Ke Atas Payudara Wanita:

* Dapat mencairkan susu lama yang telah lama beku di dalam payudara. Susu beku telah diketahui adalah akar-umbi kepada 'cyst' dan boleh mencetuskan sel-sel kanser

* Membantu membanyakkan penghasilan susu (sesuai untuk ibu-ibu menyusukan anak pada jangka masa yang lama)

* Membantutkan sel-sel kanser pada payudara

* Mencerahkan warna puting payudara

* Menegangkan payudara

* Membetulkan postur payudara

* Membentuk payudara agar lebih sesuai mengikut size badan







Kesan Waist Nipper Ke Atas Tulang Belakang Wanita:

* Menegakkan tulang belakang anda

* Membetulkan posture anda

* Membaiki kedudukan tulang anda dengan betul

* Seterusnya Anda Tampak Tinggi Lampai seperti model ;)

* Apabila anda berdiri, duduk, rukuk, berjalan anda berada pada kedudukan tegak sentiasa

* Tanpa rasa kesakitan sedikitpun, malahan tanpa sedar, anda sebenarnya sudah tampak segak dan tinggi.




So sebagai wanita,tak nak ke jaga kesihatan & kecantikan diri kita?
Tak nak ke mencegah kanser sebelum sakit?
Tak nak ke jaga kecantikan diri kita untuk suami sebelum suami memandang pada yang lain?
Fikir-fikirkan..


Do not hesitate to call/text /whats app me @ 013-7415271

PM me @ facebook: Norain Mohd Nizar

Sambil Menyelam Minum Air


Hari ini adalah hari mengepos entri. Setelah sekian lama tak buat entri banyak2 jadi bila kerajinan menyapa haruslah digunakan sebaiknya sebelum ia berlalu begitu saja.

Last weekend kami pergi KL. I had biz appointment with my biz partner & leader at KL. Makanya adalah kerugian (rugi ke?) kalau tak berjalan-jalan cuci mata. Perginya sabtu petang. Sampai je at my sis' house, lepaking kejap, mandikan cik adik manis & by 8.00pm dah keluar balik for class @ B32. First time pegi kelas. Sosek mak. Haha. Rupenye kemain senang lagi nak pegi tempatnye. Lepas ni tau dah. Hehe. Habis class dah lewat malam terus balik tidors saja.

Pagi ahad tu pulak ada biz appointment @ Klang. My hubby's cousin actually. And alhamdulillah ibu muda ini juga terbuka hati & sedar akan perlunya side income pada zaman teknologi canggih budak kecik pon main iPad2. Spent around 2 hours to share about products & what we do in this business. So congrates biz partner!

After the biz appontment, ayuhlah kita ke KLCC. Hajat dihati nak menerjah ARZU & Stride Rite. Sebenarnye banyak lagi nak terjah tapi memandangkan masa sgt mencemburui kami *ayat takbleh blah*, makanya aktiviti penyopingan dilakukan seberapa pantas. Hehe. Actually we target to arrived JB around 8 pm kerana hubby ada appointment dgn prospek beliau at JB. Owh yes. Beliau ada biz lain. Kalau nak tau, silalah contact beliau. *promo sekaliharung*

Mari kita lihat hasil tangkapan hari tersebut..

Kiri untuk mama, kanan untuk Izzah. untuk papa? Tak sempat. Kita tgk kat singapore hokey?


Hasil tangkapan di ARZU ;) Eh tudung tak nampak


Ok, ini dia tudung-tudung tersebut. Cukup 3 lai dulu. *tahan napsu*



Ini kejadian dah pakai tudung + inner. Mak sukaaaa!! *masuk bakul angkat sendiri lagi*



Yang stride rite tu adalah kasut Izzah. Kasut hadiah hari lahir itu. Tak payah ulang tayang la kan?

Sekian saja. Episod penyopingan akan bersambung dari masa ke semasa. Huehue.

Happy weekend uolllsss!!

Nota kaki: Call/text me for further infor about Premium Beautiful. Get your PB now ladies..:)

Premium Beautiful Bukan Sekadar Korset


Belog peribadi sudah berubah wajah bergabung bersama belog cari makan. Ekekeke. Lebih jimat di situ.

Ok ladies & gentleman, mari kita luaskan minda. Hari ni nak cerita serba sedikit pasal Premium Beautiful a.k.a PB. Sesuatu yang bagus haruslah dikongsi bersama supaya yang lain juga mendapat manfaat.


Gambar adalah ihsan dari belog puan shalizaaziz. Pinjam ye puan =)





Premium Beautiful ialah korset no. 1 di Malaysia yang telah banyak membantu wanita2 Malaysia menyelesaikan masalah serta mengembalikan semula kecantikan, keyakinan dan kesihatan mereka pada tahap yang paling optimum.


Ciri-ciri Premium Beautiful

•Fokus 70% untuk kesihatan dalaman dan luaran. 30% untuk pembentukan badan, dan confirm 100% keyakinan kepada wanita.

•Help to improve blood circulation and to maximise kadar metabolisma dalam badan.

•Yang paling best, It’s comes with a LifeTime Waranty. Means, any damage, just send for repair and it is FOC.

•It is a SUPERBRANDS product awarded by Majlis Superbrand Malaysia. Maknanya Premium Beautiful sangat berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran.

•Its contains Far Infra Red Rays (FIR).

•Recommended by ACA (American Chiropratic Association)

•Pengiktirafan daripada Pakar Sakit Belakang daripada USA, Kubex dan Kanada.

•Fabrik Akwatek dan Aquadyne yg selalunya di gunakan untuk baju angkasawan dan juga Skuba Diver.

•Fabrik yang boleh menstabilkan suhu badan. Kalau suhu persekitaran panas, PB mampu menyejukan badan. Kalau suhu persekitaran sejuk, PB mampu memanaskan badan si pemakai. Hebat kan…

•Menyah-bau badan si pemakai. So, tak perlu lagi lah kita mandi dengan air limau purut semata2 nak menghilang kan bau badan.



Terdapat dalam 3 siri iaitu:


SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PAYU DARA

Yang tak ada, Boleh bagi ada. Yang dah ada, Kasi tambah lagi. Yang tak dalam, Boleh bagi dalam lagi.


SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGANG

melangsing dan membentuk kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping,


SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGUL

mengempiskan perut yang buncit dan membentuk kontur pinggul agar lebih menarik dan montok.



Keistimewaan F.I.R (Far Infrared Rays)

•memperbetulkan aliran darah dalam tubuh

•meningkatkan kadar metabolisma

•memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan

•mengelakkan pertumbuhan bakteria

•mengeluarkan peluh asid

•mengalakkan tumbesaran lebih teratur

•mengekalkan kesegaran badan

•mengurangkan kandungan asid dalam darah

•menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @tempat yang sakit

•tidur lebih selesa dan nyenyak

•menghilangkan bau badan

•menghilangkan kulat dan fungus

•membersihkan udara dalam badan

•mengekalkan kepanasan suhu badan

•menghalang pembiakan sel kanser dalam badan

•membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik



Something to ponder..


Kebanyakan wanita yang menghidapi BARAH PAYUDARA tidak menyedarinya diperingkat awal dan hanya sedar setelah BARAH tersebut sudah diperingkat kritikal.
Premium Beautiful terbukti boleh membantu mengesan dan mencegah daripada berlaku pertumbuhan BARAH dari peringkat awal lagi. Anda akan terasa sakit pada payudara pada kali pertama pemakaian Premium Beautiful, sekiranya anda menghidapi barah payudara walaupun pada peringkat awal. Dan ini menandakan anda perlu berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut.

Kajian mendapati, air susu ibu (manusia) yang disimpan dalam bekas yang ditutup selama beberapa hari akan menghasilkan ULAT HIDUP.

Berbeza dengan susu sapi/lembu yang akan bertukar menjadi KEJU setelah disimpan beberapa hari.

(Uji-kaji ini boleh anda lakukan sendiri di rumah)


For those yang belum ada Premium Beautiful, usah risau. Call/text me to get yours now. Free consultation & trial. Jangan malu, jangan segan. Untuk kesihatan & kecantikan diri kita sendiri =D

Call/text me @ 013-7415271
Find me @ facebook: Norain Mohd Nizar

Two = 2 = Dua


Ampun maaf dipinta kerana entri lewat dua hari. Bersesuaian dengan tajuk. Sorry ye Izzah. Sepatutnya mama post kelmarin tapi tak kesempatan lantaran kamu jua yang pantang tengok mama depan lappy maka jam2 tu la kamu nak vitagen la, vitamin c la, biskut la, keropok la dan bermacam-macam lagi. Haha. *alasan nak kaver line le tu mama.*

27 October 2011 adalah ulang tahun kelahiran Izzah yang ke-2 tahun. Alhamdulillah. Masih lagi diberikan peluang utk mama dan papa mengecap nikmat melihat pembesaran kamu yang mama kira sangat menakjubkan. Pada umur 2 tahun Izzah dah boleh bercakap menyusun ayat sepatah-sepatah keluar dari mulut kecik itu tanpa kepelatan. Tutur kata yang mudah difahami. Izzah dah pandai request this and that. Dah pandai kayuh basikal. Dah pandai lompat dari tempat tinggi ke tempat yg lebih rendah. Dah kenal kereta papa, kereta atuk, kereta aunty, kereta paklang. Amazing kan? Dia boleh cam warna & bentuk kereta. Dah kenal beberapa haiwan sebut dengan betul seperti itik, arnab, anjing, kucing, ayam. Dah boleh kira satu sampai sepuluh. Wan dia kata, Izzah ikut papa dia masa kecik2. Cakap macam bertih jagung. Petah! =D. nanti besar boleh jadi trainer macam papa ye.

Kalau dah dinamakan ulang tahun, maka celebration haruslah diadakan. Kami buat kecik-kecik je within family members. Plan asal nak buat kat mekdonel tapi bila memikirkan playland bersebelahan dgn tempat party, maka hasrat itu dikuburkan saja. Nanti kang tak potong kek. Dia main gelongsor sampai penat je kang. Kensel. Buat kat rumah sudeh. *makbapak save budget*


Gambar kek ni macam ala-ala sonata musim salju. Mungkin sebab ais kering punye efek supaya kek beskinrobin ni tak cair. Huhuhu


Yang ni takde side efek sonata musim salju. Cute kan kek ni? *masuk bakul angkat sendiri*


Keceriaan jelas terpancar di wajah :)


Dia nak potong kek sendiri. Taknak orang lain tolong pegang!


Menikmati ice cream cone comel. Yang tukang makan pon comel. Heee


Ok, entry ini dipenuhi dengan gambar. Aci tak?

Semua menikmati ice cream cone comelsss

The birthday girl kesayangan mama & papa


Owh mari kita tengok hadian pulak. Suprise..suprise!!

Present from paklang, maklang & wan. Ada jeans (skinny okeh!) & t-shirt kt dlm tu. Thanks!


"Just like home" kitchen set. From maklang & paklang jugak. Hadiah in advance. Hari-hari Izzah masak. Thanks guys =)


Present from Wancu & family.."Baby Alive". Kena bagi makan minum. Haha.


Eh eh semua present orang lain ni. Mama & papa bagi present apakah??

Tadaaaaa....!!!!



Stride rite in action! Ni pon hadiah in advance. Beli kat klcc pastu terus pakai. Izzah..izzah...


Hadiah lain akan menyusul. Tak payah tunggu birthday pon boleh kan?

Last but not least...


Kalau takde budak dua orang ni, maka Izzah pon tiada di dunia ini. Hormatilah dan sayangilah ibu bapa. *pesanan penaja*


So Izzah, harapan mama & papa semoga Izzah jadi anak yang solehah, yang bijak, yang rajin & berjaya dunia akhirat. Semoga Izzah akan tetap menjadi kebanggaan mama & papa. Saaaaayaangggg Izzah!!

HAPPY BIRTHDAY IZZAH ARDINI

LOVE LOVE LOVE
Wednesday, October 26, 2011

Under Construction


Hi all,

Belog akak sedang dikemaskini. Jadi tataplah apa yang ada dulu ye. Tunguuuuuu
Saturday, October 22, 2011

Brand New


Fuh..fuh..fuh..*tiup habuk sampai bersin oleh kerana sudah lama tidak dikemaskini. hiks*

Hi blog! Hi friends! Hi readers! Hi followers! *perasan la kau ade orang bace blog kau. harhar*

Dah lama blog akak sepi tanpa berita. Kemana menghilang? Takde kemana pon. Ada je kat bumi malaysia ni lagi. Cumanya ketidaksempatan nak hapdet memandangkan cik adik manis tido pukul 11 tiap-tiap malam makanya omaknya pon tido sekali. Dahtu namanya aku nak bangun balik ngadap laptop memang idak le kan. Heee..

Actually tak reti nak citer yang mana dulu. *budget macam banyak sgt je cerita*

Ok..mula-mula sekali nak cerita pasal produk kecantikan muka. Memandangkan sudah berjinak-jinak dengan dak SK-II semenjak bulan puasa yang lepas, maka saya pon sedikit demi sedikit menambah koleksi budak-budak tajuk kaler merah tu. Last 2 weeks beli ini. Ada rezeki lebih, jadi tak salah dibelanjakan ke arah kebaikan. Eh, baik ke? Baik la kot. Untuk muka sendiri pastu untuk tatapan suami terchenta. *kasi up skit*

Budak-budak ni berjaya ikut balik rumah

>
>
>
>
>
>
Aku rasa budak-budak skin signature ni suka kot dapat ikut balik. Heeeee


Skin signature moisturizer &skin signature eye cream. Kuantiti adalah banyak. Silap2 boleh pakai selama 2 tahun! Dengan syarat mesti rajin pakai hari-hari ye. Disebabkan pembelian ini melebihi 650 hengget, maka dapat la free gifts from SK-II & voucher metrojaya sebanyak 90 hengget. Sungguh enak bukan? =) Voucher tu digunakan untuk beli comforter set. Alahai yang harga serat lebih tu je cap akemi. Jadiklah buat menambah koleksi yang sedia ada.


Skin signature moisturizer + essence + facial cleansing cream. Size diorg ni mmg sesuai utk bawak travel.


I actually mmg nak free gift tu sebab size mereka kecik-kecik maka senang nak hangkut dalam beg mekap. Jadi secara buat-buat tak sengaja mencukupkan pembelian melebihi 650 tu. *ops jangan bagitau suami saya :p*

Mintak maap la ye kawan2, gambo tak cantik. Not sure ntah ape dak Izzah tekan2 kt setting kamera tu. Mak pon tak tau. Lepas tu sejak2 dak Ejam upgrade ke update laptop, tak reti iolss kt mana nak edit gambo bagai. Huhu. Kesian. Nanti la beli kamera sanggih manggih. Baru betul! *ezam kata "kalau semua org ade dslr, abes sape yang nak jadi tukang posing??*

Maka dengan itu cukuplah ala-ala 1 set produk kecantikan yang ku sukai ^___^


Haaa..pakai la sampai lebam. Huehuehuahua


Lagi satu nak citer. Aku telah mengambil satu langkah yang aku sendiri tak pernah terpikir nak buat! Serius weh. Aku telah menceburkan diri dalam bidang perniagaan. Ya betul perniagaan. Perniagaan apa??

Jeng jeng jeng...

Actually I just started PB biz few weeks ago. Dah lama dengar pasal biz ni tapi macam endah tak endah. Tapi bila tengok member2 yang buat this biz success, teringin la jugak nak tau. And bila dah dengar the biz plan, I think I can do it. Nekad nak dapatkan side income plus target nak spend byk masa dengan family & ringankan beban parents. *sentap woo tgk mak ayah keje sampai pencen. korang sentap? nak keje lama2 makan gaji sampai dah bercucu? Rasanya ramai moms skarang ni yg kalau boleh nak duduk rumah, spend masa didik anak, masak utk suami &anak tiap2 hari..kan?? I want it but I want income too, bole?* Once we have financial freedom, then we can go for it. InsyaAllah.

So berbekalkan semangat itu & full support dari suami terchenta, aku dah buat keputusan. Let's do the bussiness bebeh. And alhamdulillah even though I just joined this biz for a few weeks, hasilnya sungguh memberangsangkan dengan syarat kita usaha. For this coming mid november bonus, I'll get RM 7XXX in my account! Solid ye. No potong2. Jauh lebih banyak dari gaji sebulan. *tampar muka banyak kali sebab macam tak percaya*

Kalau orang lain boleh buat, kita pon boleh buat. Kalau sesuatu tu boleh mendatangkan hasil, why not give a chance kan? Just be in the right group, it's all your choice. :D

Actually yang buat biz ni pon sambil berbiz sambil belajar. Bukannya semua pandai berbiz. Bukannya semua minat berbisnes. Tapiiii semua orang minat dengan hasil yang kita gain daripada bisnes. I am still learning Simple method. Just follow method orang yang dah berjaya buat. And we use INTERNET as our medium of biz. Everyday kita guna internet. Easy right?

If you all interested, boleh PM me @ facebook, or whatsapp, or sms. Will share with u the story nanti. =) *tulis panjang2 kat blog nnt tak paham maka lebih baik jumpa face to face*

Orait, this weekend I'll be in KL. You all boleh halo2 me if nak more details about PB & how we do the business. InsyaAllah seboleh mana yang mampu kita share. Benda baik kena share supaya orang lain pon dapat manfaatnye.




HAPPY WEEKEND UOLLSSS!!

Let's change our life for a better future!

Facebook: Norain Mohd Nizar
Call/sms: 013-7415271