Saturday, October 22, 2011

Brand New


Fuh..fuh..fuh..*tiup habuk sampai bersin oleh kerana sudah lama tidak dikemaskini. hiks*

Hi blog! Hi friends! Hi readers! Hi followers! *perasan la kau ade orang bace blog kau. harhar*

Dah lama blog akak sepi tanpa berita. Kemana menghilang? Takde kemana pon. Ada je kat bumi malaysia ni lagi. Cumanya ketidaksempatan nak hapdet memandangkan cik adik manis tido pukul 11 tiap-tiap malam makanya omaknya pon tido sekali. Dahtu namanya aku nak bangun balik ngadap laptop memang idak le kan. Heee..

Actually tak reti nak citer yang mana dulu. *budget macam banyak sgt je cerita*

Ok..mula-mula sekali nak cerita pasal produk kecantikan muka. Memandangkan sudah berjinak-jinak dengan dak SK-II semenjak bulan puasa yang lepas, maka saya pon sedikit demi sedikit menambah koleksi budak-budak tajuk kaler merah tu. Last 2 weeks beli ini. Ada rezeki lebih, jadi tak salah dibelanjakan ke arah kebaikan. Eh, baik ke? Baik la kot. Untuk muka sendiri pastu untuk tatapan suami terchenta. *kasi up skit*

Budak-budak ni berjaya ikut balik rumah

>
>
>
>
>
>
Aku rasa budak-budak skin signature ni suka kot dapat ikut balik. Heeeee


Skin signature moisturizer &skin signature eye cream. Kuantiti adalah banyak. Silap2 boleh pakai selama 2 tahun! Dengan syarat mesti rajin pakai hari-hari ye. Disebabkan pembelian ini melebihi 650 hengget, maka dapat la free gifts from SK-II & voucher metrojaya sebanyak 90 hengget. Sungguh enak bukan? =) Voucher tu digunakan untuk beli comforter set. Alahai yang harga serat lebih tu je cap akemi. Jadiklah buat menambah koleksi yang sedia ada.


Skin signature moisturizer + essence + facial cleansing cream. Size diorg ni mmg sesuai utk bawak travel.


I actually mmg nak free gift tu sebab size mereka kecik-kecik maka senang nak hangkut dalam beg mekap. Jadi secara buat-buat tak sengaja mencukupkan pembelian melebihi 650 tu. *ops jangan bagitau suami saya :p*

Mintak maap la ye kawan2, gambo tak cantik. Not sure ntah ape dak Izzah tekan2 kt setting kamera tu. Mak pon tak tau. Lepas tu sejak2 dak Ejam upgrade ke update laptop, tak reti iolss kt mana nak edit gambo bagai. Huhu. Kesian. Nanti la beli kamera sanggih manggih. Baru betul! *ezam kata "kalau semua org ade dslr, abes sape yang nak jadi tukang posing??*

Maka dengan itu cukuplah ala-ala 1 set produk kecantikan yang ku sukai ^___^


Haaa..pakai la sampai lebam. Huehuehuahua


Lagi satu nak citer. Aku telah mengambil satu langkah yang aku sendiri tak pernah terpikir nak buat! Serius weh. Aku telah menceburkan diri dalam bidang perniagaan. Ya betul perniagaan. Perniagaan apa??

Jeng jeng jeng...

Actually I just started PB biz few weeks ago. Dah lama dengar pasal biz ni tapi macam endah tak endah. Tapi bila tengok member2 yang buat this biz success, teringin la jugak nak tau. And bila dah dengar the biz plan, I think I can do it. Nekad nak dapatkan side income plus target nak spend byk masa dengan family & ringankan beban parents. *sentap woo tgk mak ayah keje sampai pencen. korang sentap? nak keje lama2 makan gaji sampai dah bercucu? Rasanya ramai moms skarang ni yg kalau boleh nak duduk rumah, spend masa didik anak, masak utk suami &anak tiap2 hari..kan?? I want it but I want income too, bole?* Once we have financial freedom, then we can go for it. InsyaAllah.

So berbekalkan semangat itu & full support dari suami terchenta, aku dah buat keputusan. Let's do the bussiness bebeh. And alhamdulillah even though I just joined this biz for a few weeks, hasilnya sungguh memberangsangkan dengan syarat kita usaha. For this coming mid november bonus, I'll get RM 7XXX in my account! Solid ye. No potong2. Jauh lebih banyak dari gaji sebulan. *tampar muka banyak kali sebab macam tak percaya*

Kalau orang lain boleh buat, kita pon boleh buat. Kalau sesuatu tu boleh mendatangkan hasil, why not give a chance kan? Just be in the right group, it's all your choice. :D

Actually yang buat biz ni pon sambil berbiz sambil belajar. Bukannya semua pandai berbiz. Bukannya semua minat berbisnes. Tapiiii semua orang minat dengan hasil yang kita gain daripada bisnes. I am still learning Simple method. Just follow method orang yang dah berjaya buat. And we use INTERNET as our medium of biz. Everyday kita guna internet. Easy right?

If you all interested, boleh PM me @ facebook, or whatsapp, or sms. Will share with u the story nanti. =) *tulis panjang2 kat blog nnt tak paham maka lebih baik jumpa face to face*

Orait, this weekend I'll be in KL. You all boleh halo2 me if nak more details about PB & how we do the business. InsyaAllah seboleh mana yang mampu kita share. Benda baik kena share supaya orang lain pon dapat manfaatnye.




HAPPY WEEKEND UOLLSSS!!

Let's change our life for a better future!

Facebook: Norain Mohd Nizar
Call/sms: 013-7415271

1 comment:

wann sury said...

memang seronok la bace ni...hehehe...kita kena semangat2 kan...