Wednesday, November 23, 2011

Kenapa Wanita Bersalin Perlu Memakai Premium Beautiful


Morning all,


Ok hari ni nak highlight skit pasal Premium Beautiful untuk ibu-ibu lepas bersalin. Memang banyak benefitnye wahai kawan-kawan. Bertindak sebagai bengkuk moden. Untuk gantikan bengkung lilit2 or ikat2 depan tu sebab yang tu hanya untuk tahan kita daripada jalan laju-laju langkah besar2. Almaklum awak tu baru lepas bersalin, maka kenalah jaga semua tu. My mom selalu pesan masa saya dalam pantang dulu

"badan tu nak pakai lama. jaga elok-elok. sekarang ni mungkin rasa badan tu kuat takde apa2 tapi nanti bila dah 30-an ke atas, mulalah sakit sana, sakit sini". 



Mak saya punya cara berpantang adalah tradisional. Dia ingat-ingat balik cemana arwah nenek jaga dia masa pantang, camtu jugak lah dia jaga saya. Tapi saya tak minum air akar kayu sebab mak tak tau nak cari kat mana. Hehe. For me, i don't have a problem with that traditional pantang. Untuk kebaikan diri sendiri. Hubby memang lagi suka mak jaga secara tradisional. "Bagus menantu mak". :)

Back to the topic. Actually pemakaian Premium Beautiful boleh combine dgn amalam pantang tradisional. Takde masalah. Kita cuma ganti bengkung lilit2 tu dengan PB. That's all.

Kenapa?? Sebab PB ada benefit seperti di bawah:


*Mengeluarkan ANGIN dalam badan

*Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung

*Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin

*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi

*Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar

*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan PROSES TANGAS) dari rahim

*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh

*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)

*Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan

*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis

*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit biasanya terjadi apabila memakan jamu)

*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu


*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar


*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat


*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik


*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.


Set Premium Beautiful

LONG BRA

WAIST NIPPER

LONG GIRDLE

Penyebaran lemak lebih sekata dengan pemakaian full set Premium Beautiful. Badan terbentuk cantik disamping benefit yang  sangat banyak untuk kesihatan kita.

So ibu-ibu yg sedang berpantang atau bakal melahirkan, cepat-cepat dapatkan set Premium Beautiful anda. Ada free gift menanti anda. Jommmssss!!!

Call/text/whatspp me @ 013-7415271
Email: ainezam2001@yahoo.com


No comments: