Friday, November 4, 2011

Premium Beautiful: My very own experience


Agak-agak ada tak yang tunggu entry ni? Haha. *verangan*

Ok hari ni nak stori mori pasal pengalaman sendiri pakai Premium Beautiful (PB). I am wearing Premium Beautiful almost 2 years. Tak ingat exactly bila start pakai. Officemate jual, so beli from her.

"Kau kurus pon nak pakai PB ke?" kata Puan X.

Nak tau why I bought Premium Beautiful??

1. My weight that time tu was 58 kg! Seram hokey! Lagi 2 kilo nak masuk 60kg. Crazy!

2. I selalu mengalami sakit pinggang lepas bersalin. I think because of my body posture is incorrect. Duduk tak betul. Bila menyusukan Izzah,  my body posture memang tak betul. Bongkok. Akibatnya setiap kali bangun tido pagi-pagi my waist sakit yang amat! Nak bangun dari baring tu adalah tragis. *nanges*

3. I would like to correct my body posture. I have that bongkok problem. Hehe

4. I can't follow any diet program anyore. Leceh nak kena sekat-sekat makan.  Pernah amik SDII & herbalife. Dah tak larat nak sekat-sekat makan sebab aku hari-hari masak untuk dinner. Dah penat-penat masak takkan nak ambil bau je kan? Hehe.

5. My body banyak angin. Everytime pegi massage, mesti makcik/awek bali tukang urut tu cakap badan I banyak angin especially kat perut.

6. Peha adalah besar. Tak balance dengan size badan. *suami selalu sound direct je peha ni. huahua*

7. Lemak kat perut adalah menakutkan lepas bersalin. Susah benau nak susutnye.


Ni masa 58 kg. Peha besar. Tangan nak kaver lemak kat perut. Hahaha. Isk..isk..tragedy uollsss! akak tak rela!! * takde gambar berdiri tegak sengsorang plak*


So I decided nak pakai Premium Beautiful. Mula-mula rasa susah nak pakai Premium Beautiful tu tiap-tiap pagi. Tapi alah bisa tegal biasa. Makin lama makin jumpa cara pakai yang senang. Sekarang, aI took only 5 minutes utk pakai the full set. Very easy. Kena tau cara yang betul.

Why do I choose Premium Beautiful?

1. Ada LIFETIME WARRANTY

2. Nak turunkan berat & shaping body

3. PB adalah alternatif rawatan untuk pelbagai penyakit wanita.

4. Kualiti kain PB sangat bagus. Selesa dipakai setiap hari. Aku pakai from 8am - 5pm consistently everyday. Office hour je tu. Senang kan?

5. PB senang basuh, senang kering.

6. Baju & seluar lama dah boleh pakai balik.

7. Boleh generate side income. Bonus every month!



Ni dah ok skit. Lemak dah tak bersepah. Huehue. Time ni 55 kg.



Hehe. Ini sudah maintain 52 kg. Suka hokey!


Lagi terbaru dari ladang,

Ini gambar last week. Love this photo. Ala-ala hollywood artist yang kena snap gambar dgn paparazi. Tapi ini Papa Izzah yang snap. LOL.


Now I am happy dengan berat & body shape sekarang. Badan terasa ringan. Peha pon dah tak berapa nak berat macam dulu. Sakit pinggang dah lama takde. Sakit belakang pon dah hilang. Lemak kat perut dah semakin susut. Confident dengan diri sendiri. Boleh makan tak payah sekat-sekat. No more strict diet. Dengan pakai Premium Beautiful automatik boleh control makan. Trust me ladies!

Haaa berbaloi kan PB ni? Alah membeli menang memakai. Beli sekali je tapi bole pakai bertahun-tahun lamanya. Yang kurus pon boleh pakai PB. Sebab PB bukan fokus utk kecantikan sahaja, tapi lebih fokus kepada KESIHATAN. So taknak ke kita jaga kesihatan & kecantikan? Berapa kos perubatan kat hospital nowadays? Mahal kan? Pakai PB boleh bantu mengesan early stage of cancer/breast lump. Prevention is better than cure right?

Last but not least, coba tengok skit gambar bawah ni,


Renung-renungkan..fikir-fikirkan..

Feel free to call/text/whatsapp me @ 013-7415271
Facebook: Norain Mohd Nizar
Twitter: MamaArdini

Grab your Premium Beautiful now. Rebate is still ON!!

No comments: