Friday, December 14, 2012

CDM Celebrity Hanis Haizi On Bella NTV 7


She's on TV program!
She's on BELLA!
She's on the fab lane now!!

For her tremendous success, she deserved it!!

I am proud to be in her BIG and SUCCESSFUL group. Alhamdulillah. 




After BELLA, Hanis will be in Saffiya TV9. Stay tune for it this Sunday 9 pm :) Can't wait!!

Hanis ni if you know her in person she is a humble person. Beliau sangat berdedikasi dan sentiasa memikirkan idea dan strategi untuk melebarkan sayap bisnes di bawah kepimpinan beliau. As a Founder of Green Leaders Academy Malaysia collaborated with her husband CDM Razali Zain as the Co-Founder, they always give us the best input to upgrade our business. Their ideas are fresh, feasible, practical and most important it's work on us! Feeling so lucky bernanung di bawah kepimpinan mereka. Mereka adalah bayangan masa depan. Aim to be like them insyaAllah.

Hanis was a plain housewife 3 years ago. She started this business since 2009 and now 2012 she had her DREAM COME TRUE. During that time she's just a housewife with blogging interest. She is SMART. Beliau tak jadikan alasan takde kawan, tak pandai bercakap, tak pandai itu tak pandai ini TAPI beliau gunakan satu kelebihan yang ada iaitu INTERNET! So that is why she is Premium Beautiful *TOP Agent =) *TOP stands for The Online Pioneer. She created a TRANSFORMATION and PHENOMENA !!

Previously CDM Hanis Haizi was featured in magazines and newspaper for her great achievement at very young age. She is 28 years old when she earned 6 figure income and driving brand new BMW 5 Series. Super awesome!

Berita Harian


Majalah NUR


Majalah Nona


And the latest is HIJABISTA magazine September issue! 


Credit picture www.julianajalil.com. Thank you Jue!



Her trip to Paris with her husband =)


How was that? Fantastic?

If Hanis can do it, why don't us?

Want to know how to generate income with Premium Beautiful business just by ONLINE marketing technique?

Contact me 013-7415271

Hurry!! The rebate until end December only!!
Thursday, December 13, 2012

Ifra Afiqah 5 Months ~ Latest Development


Rasa macam dah lama tak update about anak-anak. Huhu.



Ifra is now 5 months. How fast time flies. Sebab tu tak boleh nak tangguh-tangguh kalau nak buat anything. Especially something yang melibatkan masa depan. Kan?

Now Ifra dah pandai meniarap. Kalau masa Izzah dulu mama papa risau sangat bila Izzah belum meniarap. Takut benar anak tak meniarap. Haha. Anyway, back to Ifra. She's now dah terror meniarap dah. If she meniarap after feeding, confirm sendawa sendiri punya. Kuat pulak tu. Ifra memang jenis senang sendawa sendiri. Lepas menyusu, angkat dirikan dia pun boleh sendawa =)


And now suka sangat masuk jari dalam mulut. Sedap sangat ke apa. Hehe. Nak beli teether tak terbeli2 lagi. Teether Izzah dulu ada tapi dah tak berapa yakin so nanti nak beli baru.

Selain skill meniarap, golek2 dan memasukkan jari ke dalam mulut, Ifra juga dah pandai menjerit kalau bosan i.e tiada orang di sekeliling beliau. Pandai ye nak tarik perhatian. Kalau u all dengar dia jerit memang macam perempuan jerit. Ahahaha. Well..

Kalau dudukkan kat rocker, dia dah boleh capai toys yang tergantung tu. Siap angkat2 badan macam nak bangun sendiri. So development di situ ialah pinggang dan tengkuk semakin kuat. Tak lama lagi boleh la duduk sendiri ye Ifra =)


Cuteness!!

Rocker tu jugalah port paling best dan mudah untuk Ifra buang angin or even nak yak. Hehe. Position yang sangat sesuai untuk baby yang belum pandai duduk sendiri.


Yang ni masa umur 4 bulan. Now rambut dah banyak dah tapi belah depan je. Belakang masih cukur bantal bak kata orang. Ada rambut baru nak tumbuh sikit.

Smiley face =)

Paling senang duduk dalam car seat. Good girl ;)



Dah pandai pegang botol sendiri? Kadang-kadang je la. Sekejap2 tu boleh.


If anyone asked me what is the difference between Izzah and Ifra? My answer will always be both of them are unique in their own way ;)

Kalau ikut rupa Ifra lebih kepada mama sebab muka bulat. Izzah muka bujur sirih sama macam papa. Jangan jeles, bentuk muka Izzah adalah bentuk muka idaman wanita. Hehehe.




So till then, our biggest hope semoga Ifra menjadi anak yang solehah, yang cerdik pandai, yang bijak, yang tinggi akhlaknya, yang berjaya dunia dan akhirat. Amin...



Thank you for reading this entry =)
Friday, December 7, 2012

Premium Beautiful Dan Lelaki


Kalau sebut pasal corset, memang confirm dikaitkan dengan wanita. Sangat sinonim kan?

But have you ever think that men can wear Premium Beautiful corset as well?

Yes, men also can wear it and feel the benefits of Premium Beautiful. You will look good and feel good =) masalah perut buncit bukan hanya pada wanita sahaja, malah lelaki pun ada masalah yang sama. Almaklumlah hati senang, makan pon sedap-sedap kat Malaysia ni kan..Tapi harus beringat juga kesihatan perlu dijaga. Kalau nak diikutkan exercise is the best way to keep you fit and healthy. But nowadays, knowing the daily schedule keluar rumah pagi-pagi then dah hampi maghrib baru berada di rumah semula, bila masa nak exercise kan?




Alternatively, u can wear this Waist Nipper. It helps to flatten your stomach and control your food intake. Selain daripada itu, untuk yang ada masalah sakit pinggang, sakit belakang or slip disc sangat-sangat digalakkan pakai Premium Beautiful. When you wear it you will feel like wearing a bengkung BUT waist nipper mempunyai tali yang menyokong bahagian pinggang. Dapat bayangkan? Kalau tak, let's meet up and I will show you how it looks like. Don't worry, my husband will assist men client T____T




Mendapat pengiktirafan daripada Chiropractic Association




Kebaikan Premium Beautiful Waist Nipper kepada lelaki:

1. Membantu mengempiskan perut. Transformation from perut buncit to perut kempis
2. Menegapkan badan. No more bongkok ye.
3. Tidur lebih lena
4. Buang angin, buang toksin
5. Kulit bertambah sihat & lembut

So men out there, ayuh pakai Waist Nipper. Confirm you will feel better after that. To wives yang sayangkan suami, alang-alang pakai Premium Beautiful, belikan sekali suami anda Waist Nipper. Dua-dua jaga badan & jaga kesihatan =)

For order or free trial and consultation, contact us

013-7415271

Premium Beautiful Agents Listing



I have good news to all of you, no matter where you are staying. We have Premium Beautiful Agents all over Malaysia. For those yang nak dapatkan info lanjut mengenai Premium Beautiful Corset dan cara bagaimana generate income melalui Premium Beautiful business, you can always contact my protege below. They are willing to share with you =)

017-2824779
Melaka/Ipoh/Penang/Alor Star/Jitra/Arau/North Region/VADS/Kementerian Belia & Sukan


019-2327390
Klang/Selangor/Lembah Klang/Melaka/TNB


013-6304112
Putrajaya/Kuala Lumpur/Cheras/Bukit Jalil/Lembah Klang/Melaka/TM Berhad




019-9088882
Lembah Klang/Shah Alam/Selangor/Pahang/TNB


016-3542963
Klang/Shah Alam/Putrajaya/Lembah Klang/Melaka/Sunway Construction


016-9775776
Bukit Jalil/Cheras/Ampang/Lembah Klang/Selangor/Prudential BSN


012-2918662
Klang/Lembah Klang/Shah Alam/Petaling Jaya/Kementerian Pendidikan Malaysia/Kelantan


019-3692466
Penang/Alor Star/North Region/Petaling Jaya/Kuantan/Kementerian Kesihatan Malaysia


012-2624062
Shah Alam/Klang/Lembah Klang/Kuala Lumpur/Pahang/Proton Berhad


017-3841716
Shah Alam/Klang/Subang Jaya/Lembah Klang/Proton Berhad


012-2424691
Ampang/Damansara/Lembah Klang/Batu Pahat/Bandar Sri Damansara


0135073476
Kuantan/Slim River/Perak/Muadzam/Politeknik Muadzam





Hurry!! Contact them for detail explanation. We just share then you decide.  Free consultation, free trial for Premium Beautiful. Also you can get BB Plus Collagen, Garam Buloh and pil maharani =)

Wait no more

Rebate RM 4500 will ended 31 December 2012

Chase your dream starts from today!!

Izzah Ardini Turns Three



First of all, so sorry. This entry tersangat belated. But I wanna post it anyway =)

Izzah Ardini turns three on 27 October 2012.
The birthday celebration was made twice. One during our Langkawi Vacation and another one we celebrated it here in Johor Bahru.

So now nak story about the celebration yang di JB ;) The celebration was on 12 November 2012. Two weeks belated but still we enjoy it! A very last minute preparation , alhamdulillah berjalan lancar. Izzah was so excited. We want her to enjoy and remember the sweet moments :)



Birthday girl =)



The decoration. Balloons everywhere



The Happy Meals

The goodie bags

Izzah & Ifra, my beautiful angels

Sayang baby besar papa =)

Ifra with atok



Happy Izzah. As usual


Now it's time for the cake! Ada incident about the cake which mama tak puas hati. The well known Secret Recipe fine cake dah tersalah print gambar atas cake Izzah. Boleh pulak print gambar Yaya Boboiboy. Tak berkenan okey. Then bila dibetulkan semula, print out jadi tak cantik. lain yang di order, lain yang dapat. So lesson learnt, we will stick to the Baskin Robin birthday cake after this!

Okay let's continue. Enjoy the photos =)



Semua dah ready nak nyanyi birthday song









Papa, Izzah nak kek



And kebetulan 11 November was my MIL birthday. So we made a suprise!!!


Mak terkejut sebab kena celebrate birthday. Hehe. Happy birthday mak!

Ice cream cake from Baskin Robin. Serius sedappp







Masing-masing kutip belon. Dah bayar kan..angkut je semua. Hihi.


Gambar presents lupa nak snap. Anyway, thanks for those yang datang untuk memeriahkan majlis. InsyaAllah tahun depan boleh celebrate di rumah baru ;)

Sekian sahaja, thank you for reading this entry =)