Sunday, January 29, 2012

Pregnancy #2 - 11 weeks check up


Selamat pagi semua dan selamat bersiaran kembali kepada aku yang telah sekian lama tak menyapu belog. Eheh. Last entry was on 29 December 2011. So hari ni genap sebulan lah ye. Alahai mak mabuks dek non. Adalah tak koser nak ngadap laptop apatah lagi iPad. Memang nak muntah rasanya.

Rasanya aku belum pernah post pasal berita gembira ni lagi.Yes, I'm pregnant for the second time. Syukur alhamdulillah. Dapat merasa nikmat mengandung sekali lagi. Tapi kali ni meme berbeza sangat dengan yang dulu. Alahan lebih teruk. Tiap hari muntah start from week 6 to week 13. MC toksah cerita la. Dalam seminggu 2 hari je aku pegi keje. Tu pon macam tak bape nak keje sebab feningss. Now I'm 14 weeks. Muntah dah kurang. Mabuk pon dah beransur hilang. Fuh lega sangat.

Ni nak citer pasal check up. Aku check up kat gomen & private. Dua-dua aku buat buku. Dua-dua pon aku pegi. Buat je buku merah tu. Papehal kang senang. Ko tau je la kan nurse-nurse kat gomen tu sarcastic and synical kekdahnye. Masa first check up, dia tgk rekod aku bersalin kat private. Pastu kepoh dengan muka penuh synical yg aku rasa macam nak tampar masa tu jugak "oooo, bersalin kat swasta ke?". "A'ah..bersalin kat Regency, Doc Thokha". Wadehel plak nak buat muka camtu? Aku tak pakai duit ko kan? Isk. Pilihan masing-masing la kot nak bersalin kat mana pon. Zzzzzz.




Yang klinik gomen tu takde scan. Maka aku adalah tak puas hati sebab tak dapat tengok baby kat dalam perut. That's why aku pegi jugak private. The same doctor masa bersalinkan Izzah. Dah selesa dengan cara beliau. Hospital tu pon dekat je dengan rumah. Dalam 5 menet je sebab ade traffic light. Dekat kan? InsyaAllah plan bersalin yang kedua ni pon di situ nanti. Moga dipermudahkan.

Inilah dia si jantung hati yang kat dalam perut aku ni. Sangat aktif okeh. Masa scan tak reti duduk diam. Main futsal barangkali. Eh. Ni masa 11 weeks. Kiraan dan scan adalah sama.





Am I a boy or a girl??? Jeng jeng jeng....

The doctor saw it, I saw it, hubby saw it. We are happy. Whether a boy or a girl we are thankful.

Masa Izzah dulu 6 months baru nampak. But this one 11 weeks sudah nampak. Let's pray. Will update later okay. Guess u guys know it already because we already posted at mukabuku. *smiley face*

Right. Nak bersiap-siap nak balik melaka. Ceh padahal bapak budak dengan anak belum bangun pon lagi. Mak je la bersiap sorang-sorang. Balik hari je pun. Packing baju Izzah je sikit.

Ok, see u in the next entry! Tata...





No comments: