Friday, February 24, 2012

Anugerah SM/SSM 2012



First of all, bersyukur kepada Allah kerana dipertemukan dengan bisnes yang hebat ini. Seriously, I never imagine myself to be in the business line. Tapi dengan bisnes yang sangat beautiful ni, memang betul-betul mengubah persepsi terhadap dunia bisnes because in our group, "We Work Different Way" and "There Is No I in a TEAM".

Majlis penganugerahan untuk Sales Manager & Senior Sales Manager telah diadakan pada 18 February 2012 at Menara PGRM. Seriously sangat meriah. Paling best adalah saya naik pentas! Weehuuu. Kalau kerja sekarang tunggu annual dinner baru boleh naik pentas tapi itu pun kalau dapat grand prize lucky draw la kan. Eheh. Dalam bisnes ni, setiap pangkat diraikan. Means that, setiap pangkat yang kita capai dihargai oleh pihak syarikat. Siap dapat naik pentas and masa tu melaram la sesuka hati. Mak buyung pon nak melaram jugekkk ;)

Ok jom layan gambar


It's me with a baby in my tummy on stage!


Posing dulu before turun pentas. Syukur..


Turun pentas terus snap pic dengan our mentor Hanis Haizi. Terjumpa pulak dengan Kak Linda, one of the Manager at SDE tapi beliau dah tukar company. Cayalah Kak Linda!


With my leader Ieja, orang yang bertanggungjawab membawa saya ke dalam bisnes yang hebat ni. Daripada tak pernah bercakap masa kat sekolah terus jadi kawan baik bila dah buat bisnes ni.


Dalam dewan pon sempat discuss strategy for Guangzhou! Aummm. With my beautiful partner Syikin. Yang ni pon daripada tak kenal terus jadi rapat sebab buat bisnes.


My beautiful partners NurulFetty. Sama-sama meraikan biz partners yang lain. We are just like family. We support each other :)


Beautiful biz partners with the leaders. CDM Salha, DDM Sha Khalid, CDM Hanis Haizi, CDM Maisarah. Their life is totally change 360 degree with this business!


From all over Malaysia! There is no boundries at all :)


Group photo session. Guangzhou confirm! Aummm!!!



Best kan tengok gambar? Kalau anda semua berada di tempat kejadian for sure lagi best sebab dapat aura orang yang dah berjaya. Contoh dah ada depan mata, so what are u waiting for?? Just follow je.

My next target is nak naik pentas, masa Diamond Night on April nanti. Time tu nanti nak bawak Hubby sekali sebagai penghargaan sebab sangat memahami tanggungjawab saya dalam bisnes ni and sokongan dia memang tak pernah luntur. Bukan je dapat naik pentas, dapat award, dapat naik pangkat malahan income pon 5 angka memang confirm! Segalanya tak mustahil kalau kita berusaha dan berani keluar dari comfort zone kita.


Interested to know more?

Just give me a call or text me 013-7415271. Or you may email me at ainezam2001@yahoo.com.


HURRY UP!!! Siapa nak ikut pergi Guangzhou secara percuma dengan 5 star treatment?? Naik MAS okey! Everyone can fly free with style :)

Saturday, February 11, 2012

Premium Beautiful | Beautiful Biz Partners


Selamat hari sabtu semua. Hujung minggu yang indah huh? Tak payah pergi office. Tapi saya kerja half day hari ni. Uhuhu.

Okay, hari ni nak perkenalkan my biz partners in this beautiful business. Kenapa perlu ada biz partners?? To expand our bussiness la kan. Demand Premium Beautiful memang sangat tinggi. Sekejapan stok dah habis macam pisang goreng panassss. That's why we do the business in a team. Kerja dalam kumpulan lebih baik daripada kerja sorang2 kan? Kena faham konsep tu. So please everyone don't prejudge before we explain the details :)

Mari berkenalan dengan mereka;


Siti Nurfatimah Omar a.k.a Fetty
Facebook: Fetty Aura
Mobile: 017 - 7416477


Seriously, Fetty ni dulu seorang yang boleh dikatakan pemalu, nak cakap pon takut-takut je. Akan tetapi Fetty ni ada satu kekuatan iaitu dia ada KEMAHUAN untuk ubah kehidupan diri sendiri dan keluarga. Tidak menjadikan masa sebagai alasan untuk buat bisnes and for your info, niat untuk buat bisnes ni mendapat tentangan daripada husband beliau pada mulanya. Bila ada kemahuan, yang lain-lain tu boleh belajar. Minat boleh dipupuk yang penting lapangkan fikiran untuk timba ilmu dan relakan diri untuk dibimbing oleh leader. Mesti boleh berjaya.

A few months after she joined this bussiness segalanya berubah. Bukan berubah kepada benda tak baik ye tapi she become more confident, berani, peramah, self-motivated, tak takut dah nak cakap dengan orang apatah lagi nak cakap pasal produk and business opportunity. I'm very proud of her. Ini menunjukkan bila buat bisnes ni, bukan penampilan luaran je berubah tapi character seseorang pon berubah ke arah yang lebih baik. So Fetty, keep up the good work bebeh!


Syikin Salleh
Facebook: Syikin Salleh
Mobile: 013-7220143
Email: alya_ezikin@yahoo.com


Yang ini Syikin. Seorang ibu beranak satu. Siapa kata dah ada anak tak boleh buat bisnes? Anak kecik pulak tu. Ada anak lagilah kena buat something untuk tambah income sebab cost of living sekarang memang tinggi. Taska anak, susu, diapers, pakaian, keperluan lain semua perlukan duit and of course as a parent we want the best for our children right? Atas sebab-sebab itu Syikin bertekad buat bisnes ni. She never give up! And yang paling best, Syikin dapat habiskan 10 sets PB in 1 month only! Amazing huh? Kan dah kata PB ni memang high demand. Then our business plan memang sangat-sangat mudah. Semua orang boleh buat. Trust me. Syikin ni memang consistent and always be positive. Personally, memang kagum dengan ketabahan dia. Keep it up babe :)


Nurul Hida Khamis
Facebook: Nurul Hida Khamis
Mobile: 010-8932467


We called her Nurul. Seorang ibu beranak satu juga sama seperti Syikin. Nurul ni seorang yang peramah dan tak takut nak mulakan sesuatu. Mungkin experience bekerja dengan logistic company menjadikan Nurul seorang yang confident bila berdepan dengan orang. Dia memang faham betul-betul our strategy and nampak bisnes ni memang long term dan boleh mengubah kehidupan diri dan keluarga. Dengan perbelanjaan yang tinggi pada zaman sekarang & bebanan hutang, nurul decide untuk buat betul-betul bisnes ni. Bila dah mula je memang tak pandang belakang lagi dah. Terus melangkan ke depan dan semakin jauh. Penuh dengan idea yang dapat membantu bisnes partner yang lain. Kekuatan utama Nurul ialah semangat untuk berjaya yang tak pernah luntur. Congrats Nurul!


In our bussiness tiada istilah buat kerja  sorang-sorang. Semua dibuat bersama kumpulan. Ilmu untuk menjalankan business memang tiap-tiap minggu dicurahkan oleh leaders yang dah berjaya. Jalan dan peluang dah ada depan mata and kita tinggal ikut je. U don't have to be worried. Am proud to be in Group B32 and specifically in CDM Hanis Haizi Group!!


SO, WHO WANTS TO BE MY NEXT APPRENTICE?

Call me: 013-7415271
Facebook: Norain Mohd Nizar

Thursday, February 9, 2012

Three Years


Bersempena Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 3 tahun ni, mari layan nostalgia memori manis di hari pernikahan & persandingan. :))

Thank you Allah for giving us such a great life experience to be a husband and wife, to have our own kids,
to raise them, to love each other, to care about, to share happiness, sadness, success, failure, to build our family, to grow together. We are thankful and feel blessed.






Gambar storybook. Mari tengok gambar bukan storybook.








Akhir kata doakan kebahagiaan kami dunia akhirat. Ameen.




Wednesday, February 8, 2012

How To Wear Premium Beautiful


Siapa kata nak pakai Premium Beautiful ni susah? Susah kalau tak kena caranya. Kalau cara betul, tak sampai 10 minit dah siap! Let's check it out.


Langkah 1: Long Girdle





(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam

(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa

(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas

(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa


**untuk mudahkan memakai Long Girdle ni,kaki kena bukak besar sket,ala2 kekuda gitu .. pastu joget2 sket sambil nak pakai .. bunyi mcm pelik lak, bukan joget tp goyangkan ikut badan kita .. hehe .. mula2 memang rasa ketat sket especially kat tulang pinggul but in a few days uolss akan familiar and rasa senang sgt nak pakai**



Langkah 2: Long Bra






(1) Tundukkan badan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang

(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).

(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.

(5) Betulkan kedudukan bra


**kalau tangan tak sampai ke belakang & tak de sapa nak tlg cangkuk kan uolss, boleh la pakai kain batik or ape2 kain dulu .. berkemban .. then cangkuk kat depan dulu, pastu baru pusingkan bahagian cup ke depan .. kalau tanpa kain, Long Bra tak boleh pusing sebab fabrik Long Bra melekat pada badan**


Langkah 3: Waist Nipper





(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada

(2) Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)

(3) Betulkan kedudukannya

(4) Tarik tali pelaras dan cangkukkan ke depan

(5) Pastikan ianya selesa


**make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita**


Harap info ni dapat membantu anda pakai PB dengan lebih mudah .. kalau nak lagi mudah, calling2 saya untuk latihan praktikal T____T


Mobile : 013-7415271
Email : ainezam2001@yahoo.com







FIR Technology




Tengok gambar lagi senang faham kan?


Why Premium Beautiful?



Note: This entry is taken from our great mentor Hanis Haizi


Have you ever wonder WHY we choose PREMIUM BEAUTIFUL not just to WEAR, but to SELL it as well!!





Premium Beautiful has established almost 20 years! In terms of branding kita tak perlu RISAU lagi, sebut jer Premium Beautiful semua orang tahu! Not only that if this product tak bagus, tak ada orang nak beli mesti dah lama discontinuekan the product?:D



The one and only corset in the world SUPERBRAND! Superbrand ni by invitational only!








Life time warranty, come to think of it barang yang kita beli harga 2k++ contoh Handbang, TV, Computers etc... There is no such thing as life time warranty! But PB worth every penny! Tak rugi pun keluarkan RM2000+ but the life span is lifetime!! FREE SERVICE!


Barang yang kita jual ni barang yang sangat2 LOGIC! Perempuan mana tak pakai Bra? or baju dalam dan seangkatan dengannya? So Premium Beautiful is the solution for every women out there! Just educate women instead of pakai bra yang memberi manfaat apa-apa pada diri sendiri, better tukar sahaja with Premium Beautiful!




with Premium Beautiful no more 3rd and 4th breast k!




Suitable for ALL body types!! From Skinny to curvy, pear shape, apple, cylinder and hourglass!! Premium Beautiful custom size for the client!

the right way is to get yourself measure first baru dapat size betul!



FREE TESTIMONIAL!! Banyak orang share testimonial online! So what you need to do just SHARE it with other people! Senang!




We don't do REPEAT SALE so sangat sesuai for those yang tak suka menjual. So tak payah nak kejar customer all the time. NO NEED to RESTOCK product as well.




Premium Beautiful ni satu jenis je, warna HITAM. Cuba bayangkan if too many colors and design? Sorang mintak polka dot, sorang minta pink with lace and all.... pening! Satu jenis je senang!

Bonus with Premium Beautiful starts from 4-5-6 figure a month! Cool!! That's why when I first started the business I was like ok ni sama dengan gaji fresh grad engineer! Ramai jugak yang buat business ni part time but still managed to earn 4-5-6 figure a month! Amazing huh? Just WORK SMART.




Jual dah lah sekali seumur hidup, tapi peluang travel tu berulang-ulang kali...FREE sahaja. bawak duit poket untuk shopping je tau.

Car fund for whole life! Berkat jualan premium beautiful dapat merasa pakai kereta mewah dan bulan-bulan tak perlu bayar! Company bayar! Cool!!


Sangat sesuai untuk orang yang nak cari extra income, yang tak ramai kawan, yang tiada pengalaman dalam business or marketing background, yang baru je nak bertatih dalam bidang perniagaan... so instead jump into business sendiri... baik buat Premium Beautiful! No experience required! Sambil belajar sambil buat, dapat intensive training for FREE. Tapi income yang dapat bulanan adalah BERSIH tak ada OVERHEAD nak kena minusss semua.


So people what are you waiting for come let's join OUR journey together with Premium Beautiful!!

COME JOIN OUR BEAUTIFUL BUSINESS

013-7415271


It's Our 3rd Anniversary!!



Alhamdulillah. Dah masuk 3 tahun usia perkahwinan. Macam-macam dah dilalui dan ditempuhi dengan penuh ketabahan. Pahit manis semua ada. Anak pon dah nak masuk dua. Syukur sangat.




Honestly, I love him so much!!



HAPPY 3RD ANNIVERSARY TO US!!
Let's pray for our love, relationship, marriage will last forever. Ameen.



p/s: Entry pendek dulu. Nanti sambung. Gambar semua dalam laptop.

Wednesday, February 1, 2012

Kisah Mengidam: Kuih Udang Alor Gajah



Buat entry cepat-cepat sementara tunggu suami datang. Kami sekarang sudah berlainan tempat kerja. Tapi satu jalan lah. Maka pagi dia hantar aku, petang dia amik. Bagus jugak dengan keadaan aku sekarang. Tak payah susah payah menapak dari parking area nak masuk ofis yang sejauh 500 meter kot? Ntah. Aku tak pernah kaji tapi agak memenatkan juga. Opsss off topic. Sorry.


Korang penah dengar pasal kuih udang alor gajah ni? Adalah sangat famous amos okay. Sejak aku kecik sampai dah nak beranak dua ni kuih udang tersebut masih lagi famous. Terletak di Bus Station Alor Gajah. Sekarang nama dia Alor Gajah Central. Dulu kala kedai dia tepi-tepi longkang je. Muahaha. Tapi sekarang dah upgrade. Ada la ala-ala medan selera gitu. Ada banyak kedai. Macam-macam ada. Nasi ayam, nasi campur, satay dan sebagainya. Tapi maaf, aku tak hamek gambar kedai. Ujan lebat masa kami sampai maka aku adalah malas nak keluarkan kamera dari henbeg.


Kejadian berlaku masa cuti tahun baru cina hari tu. Oleh kerana nak melayan tekak aku yang konon-konon mengidam ni, lunch pada hari ahad adalah di Alor Gajah. Perjalanan dari Jasin ke Alor Gajah amik masa dalam 30 minit macam tu. Phew. Sanggupkan jugak kerana mengidam bebenor dah time tu. Pegi dengan mak, Izzah, adik lelaki, adik perempuan. Suami adalah tiada di tempat kejadian.


Baiklah, sekarang mari menjamu mata



Maaf. Gambar kurang memuaskan tapi rasanya adalah sangat sedap. Sama rasa macam dulu-dulu. Ada ISO barangkali.



Close up. Served ala-ala rojak. Ada tauhu, tempe, timun, telur disiram dengan sos. Sos adalah sedap *meleleh*



Kuih udang adalah yummy. Lembut di dalam garing di luar. Cewah..


Untuk pengetahuan korang semua, nak beli kuih udang ni kena beratur ye. Tapi idak le lama sebab diorg buat cepat. Then kat banner tu dah siap tulis set untuk berapa orang. Macam aku hari tu amik set untuk 4 orang berharga RM 8.00. Murah la kot memandangkan rasanya tersangat memikat selera. Huehue.


Kalau nak pegi, tuju je arah Pekan Alor Gajah, lepas tu cari bus station. Korang akan nampak Medan Selera Alor Gajah berdekatan dengan stesen minyak Petronas. Ataupun tanya je orang kat situ. Confirm diorang tau. Parking takde problem. Service penghantaran makanan pon tidak menghampakan. Tapi kalau tak silap kedai kuih udang ni bukak sampai petang je. Malam tutup.


So apalagi...ada masa ke Melaka, singgahlah di sini. Wah. Aku tolong buat iklan pulak.


Okay semua. Babai.