Saturday, February 11, 2012

Premium Beautiful | Beautiful Biz Partners


Selamat hari sabtu semua. Hujung minggu yang indah huh? Tak payah pergi office. Tapi saya kerja half day hari ni. Uhuhu.

Okay, hari ni nak perkenalkan my biz partners in this beautiful business. Kenapa perlu ada biz partners?? To expand our bussiness la kan. Demand Premium Beautiful memang sangat tinggi. Sekejapan stok dah habis macam pisang goreng panassss. That's why we do the business in a team. Kerja dalam kumpulan lebih baik daripada kerja sorang2 kan? Kena faham konsep tu. So please everyone don't prejudge before we explain the details :)

Mari berkenalan dengan mereka;


Siti Nurfatimah Omar a.k.a Fetty
Facebook: Fetty Aura
Mobile: 017 - 7416477


Seriously, Fetty ni dulu seorang yang boleh dikatakan pemalu, nak cakap pon takut-takut je. Akan tetapi Fetty ni ada satu kekuatan iaitu dia ada KEMAHUAN untuk ubah kehidupan diri sendiri dan keluarga. Tidak menjadikan masa sebagai alasan untuk buat bisnes and for your info, niat untuk buat bisnes ni mendapat tentangan daripada husband beliau pada mulanya. Bila ada kemahuan, yang lain-lain tu boleh belajar. Minat boleh dipupuk yang penting lapangkan fikiran untuk timba ilmu dan relakan diri untuk dibimbing oleh leader. Mesti boleh berjaya.

A few months after she joined this bussiness segalanya berubah. Bukan berubah kepada benda tak baik ye tapi she become more confident, berani, peramah, self-motivated, tak takut dah nak cakap dengan orang apatah lagi nak cakap pasal produk and business opportunity. I'm very proud of her. Ini menunjukkan bila buat bisnes ni, bukan penampilan luaran je berubah tapi character seseorang pon berubah ke arah yang lebih baik. So Fetty, keep up the good work bebeh!


Syikin Salleh
Facebook: Syikin Salleh
Mobile: 013-7220143
Email: alya_ezikin@yahoo.com


Yang ini Syikin. Seorang ibu beranak satu. Siapa kata dah ada anak tak boleh buat bisnes? Anak kecik pulak tu. Ada anak lagilah kena buat something untuk tambah income sebab cost of living sekarang memang tinggi. Taska anak, susu, diapers, pakaian, keperluan lain semua perlukan duit and of course as a parent we want the best for our children right? Atas sebab-sebab itu Syikin bertekad buat bisnes ni. She never give up! And yang paling best, Syikin dapat habiskan 10 sets PB in 1 month only! Amazing huh? Kan dah kata PB ni memang high demand. Then our business plan memang sangat-sangat mudah. Semua orang boleh buat. Trust me. Syikin ni memang consistent and always be positive. Personally, memang kagum dengan ketabahan dia. Keep it up babe :)


Nurul Hida Khamis
Facebook: Nurul Hida Khamis
Mobile: 010-8932467


We called her Nurul. Seorang ibu beranak satu juga sama seperti Syikin. Nurul ni seorang yang peramah dan tak takut nak mulakan sesuatu. Mungkin experience bekerja dengan logistic company menjadikan Nurul seorang yang confident bila berdepan dengan orang. Dia memang faham betul-betul our strategy and nampak bisnes ni memang long term dan boleh mengubah kehidupan diri dan keluarga. Dengan perbelanjaan yang tinggi pada zaman sekarang & bebanan hutang, nurul decide untuk buat betul-betul bisnes ni. Bila dah mula je memang tak pandang belakang lagi dah. Terus melangkan ke depan dan semakin jauh. Penuh dengan idea yang dapat membantu bisnes partner yang lain. Kekuatan utama Nurul ialah semangat untuk berjaya yang tak pernah luntur. Congrats Nurul!


In our bussiness tiada istilah buat kerja  sorang-sorang. Semua dibuat bersama kumpulan. Ilmu untuk menjalankan business memang tiap-tiap minggu dicurahkan oleh leaders yang dah berjaya. Jalan dan peluang dah ada depan mata and kita tinggal ikut je. U don't have to be worried. Am proud to be in Group B32 and specifically in CDM Hanis Haizi Group!!


SO, WHO WANTS TO BE MY NEXT APPRENTICE?

Call me: 013-7415271
Facebook: Norain Mohd Nizar

No comments: