Saturday, May 26, 2012

Sediakan Payung Sebelum Hujan



Biasa dengan peribahasa ni kan? Dari sekolah rendah lagi kita dah belajar peribahasa ni & rasanya semua orang tahu maksudnya. Kalau tak ingat, silalah buka kamus peribahasa. LOL.



Peribahasa ni biasanya dikaitkan dengan masa depan. Jangka masa pendek, sederhana mahupun panjang. Berapa besar payung nak kena sediakan? Berapa banyak? Satu? Dua? Tiga? Sepuluh? It's all your choice..

Okay mari kita cerita tentang jangka masa pendek. Lagi berapa bulan kita nak sambut bulan Ramadhan kawan2? Puasa dah habis ganti? Ekekeke. Now dah end of May. 1st Ramadhan will be 22 July. Lagi dua bulan je kan? Lepas tu sambut Syawal pulak. Bila sebut pasal Syawal, masing-masing dah terbayang macam2 kan..Jom tengok basic list untuk raya kat bawah :-

1. Baju raya untuk 1 family. Sorang sepasang? tak kot..minimum 2 pasang seorang, betul? Time ni mmg promotion banyak sangat2 kan? Rambang mata!! Siapkan duitnye je =)) Lepas tu tudung lagi bagi wanita. Macam-macam dah sekarang. Pilih jeee

2. Kasut raya. Nak jugak beli walau yang murah & sederhana.

3. Duit raya. Untuk mak ayah mesti lebih, anak-anak, anak saudara, sepupu..cuba kira berapa RM nak kena standby.

4. Kuih raya. Sebelum bulan puasa lagi dah ada orang start jual kuih raya. Almaklum nanti bulan puasa tak boleh nak food testing plak. LOL.

5. Servis kereta. Ini penting sebab musim perayaan memang banyak guna kereta. Iye lah kan..nak pegi ziarah saudara mara tak kira jauh atau dekat.

6. Tol & minyak. Yang ni confirm beratus-ratus especially yang balik kampung jauh.

7. Rumah raya. Langsir, set pinggan mangkuk, gelas, bekas kuih raya, perhiasan..teringin jugak nak tukar kan?

8. Upah tailor. Haaa yang ni untuk mereka yang memang suka pakai baju tempah tak suka pakai baju siap. Koman2 sekarang ni dah nak kena tempah dah. Tailor pun taknak penat-penat jahit baju raya samapai ke malam raya u..bagus tailor punya planning =)

9. Perabot raya. Ada jugak yang tunggu raya baru nak tukar perabot baru kan? Barulah meriah di hari raya. Hehe.

10. Perbelanjaan lain. Contohnya untuk juadah di pagi 1 syawal. Takkan lah nak harap mak ayah je kan. Anak-anak mesti nak kena bantu jugak. Belanja bahan mentah, tambah mana-mana yang tak cukup.

Kalau nak list down memang tak habis-habis kan? Then fikir pulak dari mana nak dapat duit untuk semua perbelanjaan di atas. Duit gaji setelah ditolak segala komitmen? Dapat bonus sempena nak raya daripada company tempat kerja? Korek ASB? Buat personal loan? Korek tabung anak? Don't!!




Ayuh gandakan saving dari sekarang. Bukan dapat saving untuk raya je malahan dapat tambah saving untuk masa depan berganda-ganda. Don't let yourself repeat the same thing over and over again. Yang mana dah ada saving tu, biarkan saving itu di situ. Sebaliknya gandakan lagi saving untuk masa akan datang.


How? When?





013-7415271

WAIT NO MORE!! FIRST MONTH BONUS RM 4,500 CONFIRM!! STARTS YOUR BIG SAVING TODAY!!!


Thursday, May 24, 2012

For The Little One


Excited. Truly excited macam nak sambut anak pertama. Hehehe. Anak adalah anugerah yang tak ternilai dari Allah S.W.T..syukur sangat dikurniakan rezeki untuk merasai nikmat mengandung kali kedua :)

Kalau dulu masa nak beli barang Izzah, agak banyak jugak. Almaklum anak pertama kan..semua benda pun takde lagi. But we did a survey jugak la on stroller, carseat, baby cot and few things. Benda-benda ni memang penting bagi kami sebab kami jenis kaki berjalan. Ehehe. So stroller adalah sangat penting. Kena pilih yang tahan lasak & memenuhi standard piawaian. Baby cot pulak sebab memang nak ajar anak tidur cot. Alhamdulillah cot itu masih berjasa kepada Izzah. Carseat pun sama. Alah membeli menang memakai..tak gitu?

Ok melalut sudah. Actually nak cerita pasal persediaan menyambut orang baru. Nervous okeh!. Now baru 31 weeks. Another 9 weeks to go. Itu pun kalau cukup 9 weeks la kan. Kalau awal? *Gulp!*

Quinny zapp xtra idaman hati mak. Kikiki. Stroller adalah penting ;)


Plan asal nak guna Izzah punya combi je. Turun temurun. Tapi memandangkan Izzah still need the stroller so we decided to have 2 strollers. Senang tak payah rebut-rebut ye anak-anak.

Maxi cosi cabrio fix carrier. Package sekali dengan zapp xtra. Memang jauh lebih murah if harga package so terus je grab!!


Carrier memang tak ada sebelum ni. Masa Izzah, papa dia beli terus carseat untuk baby 2 months up to 4 years. Masih berkhidmat sampai sekarang. So baby nanti duduk dalam carrier ye.

Medela Swing breastpump. Dapat free bottles & bra pads. Dengan city bag sekali tapi belum dapat sebab takde stok time tu. Beg dia sama macam kalau beli medela FS =)


Breast pump ni memang nak beli yang baru. Nak yang electric. Dulu guna avent manual. Berjasa jugak selama 6 bulan. Hehe. Ramai yang suggest beli medela FS but I choosed swing. Sebab rasanya I'm not that busy during office hour sampai takde masa nak pump susu. Hehe. I mean, not all the time busy. Certain period je. Hopefully dapat breastfeed my little baby selama mana dia mahu. Kalau boleh lebih lama dari Izzah.

Pilihan sejak dahulu. Eceh. Sejak Izzah dilahirkan sampai sekarang. Beli kat baby fair adalah lebih murah. Size newborn & S. 4 packs =)


Lain-lain barang seperti baju adalah beli sikit-sikit. Rompers, pyjamas, socks. Ulang tayang baju Izzah lagi. Banyak yang masih elok. Semua elok lagi sebenarnya. "Boleh pakai lagi niiii.." bak kata Izzah. Cuma beli beg baby, toiletries, bantal & sarung tilam. Tilam pun pakai tilam Izzah. Tak sia-sia beli latex mattress. Tahan lama walaupun mahal sikit.

Alhamdulillah ada rezeki lebih dapat sediakan barang yang bagus untuk anak-anak. No more credit cards. Everything cash & carry. Heee. Tipu la kalau taknak yang terbaik untuk anak-anak kan? Tepuk dada tanya selera. Jangan tepuk kuat-kuat nanti sakit pulak.

Okay tu je. Tak sabar rasanya nak sambut our new family member. Doakan yang terbaik untuk kami ye. Ameen..

* baby sangat aktif masa mama dia post entry ni. see u soon sayang! kakak pun tak sabar dah nak jumpa adik *

Wednesday, May 23, 2012

Free Trip With Premium Beautiful Business : Guangzhou!!!



Alhamdulillah..syukur kepada Allah. Itinerary for Guangzhou dah dapat. This is my first trip (read: FREE TRIP) with this business. Teruja sangat nih. Lepas ni memang confirm nak pergi every trip yang company buat. Europe, Asia, Umrah. The best part is it's FREE FREE and FREE!!!




Apa yang free?? It's all free ye. We didn't pay for accomodation, transport, meals, tour guide but the Company does. Cuma bawak duit untuk shopping je. Itu pun tak payah susah-susah nak korek duit saving or guna duit gaji. Semuanya duit bonus from business. Sangat best kan? Just imagine pergi ramai-ramai dengan kawan-kawan memang happening. For this trip, 7 flight from group B32!! Ramai tuuuuu..

Sebelum buat bisnes ni memang selalu sangat berangan nak pergi bercuti kat oversea. Tapi mengenangkan saving pon semput tiap-tiap bulan, lupakan je la hasrat tu. Sejak buat bisnes ni alhamdulillah dapat jugak merasa holiday kat oversea. Hehehe. Bukan melancong oversea saja malahan peluang untuk mengerjakan ibadah umrah pun ada tau. Syukur sangat dipertemukan dengan bisnes ni. Moga Allah murahkan rezeki yang melimpah ruah supaya lepas ni boleh bawak family pulak melancong. Amin..

Trip dengan company ni memang mudah. Everything has been arranged. So ini adalah antara tempat-tempat yang bakal dilawati di Guangzhou;

Shangxiajiu Shopping Street

Shenzen city



Tea Stream Valley

OCT East Valley

Pearl River. Confirm sangat cantik pada waktu malam ;)

Haiyin fabric market. Textile!! Leatherwear pon adaaaa..


China silk anyone??


Guangzhou Tower



Guangzhou Stadium

Guangzhou Opera Theater

Guangzhou Library


Guangzhou Museum



Our next FREE trip will be London & Paris early 2013. Yeah cannot wait!!!

So who loves shopping & holiday at oversea??


Drop me a message or call

013-7415271


Don't miss it everyone!!!


Monday, May 7, 2012

Johor Premium Beautiful Next Top Agent


Last Sunday we had a group discussion with our great and supportive leader DDM Ieja. Sanggup turun dari KL semata-mata nak share ilmu & tips macam mana nak majukan diri dalam bisnes & secara tak langsung merubah kehidupan ke arah yang lebih baik. Best kan? Dalam bisnes ni it's all about team work. Everyone help each other unless you decided nak buat sorang-sorang. It's all your choice. But for me and my beautiful partners, we choosed to do it in a team. Work smart ;)

As usual kalau Ieja datang JB, rumah kedua beliau ialah Thistle Hotel. The place is very nice after refurbishment. The food memang sedap especially buffet Ramadhan. I think Ieja should come to JB once during Ramadhan & try the buffet. Don't worry berat badan naik ke apa sebab kita kan ada Premium Beautiful & Lactolite yang dapat membantu. So guys, grab yours now sebelum terlambat sebab REBATE masih ada lagi. Jimat up to RM 600 tu!!!



@ Thistle Hotel Johor Bahru


Gambar dengan leader memang wajib kannnn ;)


Okay back to the topic. Bila dah buat strategy discussion macam ni, barulah masing-masing nampak hala tuju dalam bisnes ni dengan lebih jelas. Itulah pentingnya team work. Each steps will be guided by leaders yang memang dah berjaya. Not only income besar but they also have TIME FREEDOM with their kids and family. Seronok kan macam tu? That's what we aim for in our life. I think most people dream about the same.

So cuba fikir balik apa yang dah kita buat untuk capai semua tu? Ada? Tiada? Kalau tiada bolehlah contact kami then we can share how to get extra income just by online with our superbrand and lifetime warranty corset Premium Beautiful. Senang je kalau kita betul-betul ada impian sebab kalau takde impian macam mana nak capai impian kan?


The beautiful ladies with big dreams =)

Want to be part of us?

Contact me or my beautiful agents as soon as possible!!

Ain : 013-7415271
Syikin : 013- 7220143
Fetty : 017 -7416477
Faliha : 017 - 2824779
Anis : 017-2475822
Nurul : 010- 8932467
Faeza : 019- 7707575
Emisha : 010 - 2269836
Noorsheela : 012-2918662
Nor : 013-6883330/013- 7243838



HURRY UP!! YOUR FIRST BONUS CONFIRM RM 4500!!

Friday, May 4, 2012

Diamond Night Dinner 2012




Alhamdulillah selesai sudah Diamond Night Dinner 2012 anjuran Syarikat Hai-O Marketing Sdn Bhd dengan penuh gilang gemilang pada 21 April 2012 yang lepas. Memang meriah tambahan pula majlis diadakan di Malaysia Internal Exhibition & Convention Center @ Mines Resort City. Memang superb dengan hall yang BESAR, makanan sedap, siap ada karpet merah uollsss. Ye la kan, time ni la usahawan-usahawan semua nak melaram dengan baju rekaan designer! Celebrity gitu. Curlassss!!

Majlis ini diadakan untuk meraikan kejayaan usahawan yang berpangkat Diamond Sales Manager (DSM), Double Diamond Manager (DDM) & Car Fund Achiever. Inilah bestnya bisnes dalam Syarikat Hai-O ni sebab setiap pangkat diraikan pencapaian. Bukan pangkat tertinggi je dapat pengiktirafan. Syukur sangat dipertemukan dengan bisnes ni sebab kita sentiasa dihargai. So usaha keras kita terasa sangat berbaloi =)

Usahawan-usahawan adalah sangat ramai. Kagum dengan diri masing-masing sebab muda-muda lagi dah terbuka minda untuk buat sesuatu demi masa hadapan. Orang selalu kata yang buat bisnes ni sebab nak kejar duit semata-mata. Tapi sebenarnya tidak. Kita semua nak dapatkan time & financial freedom. Bila financial dah takde masalah, secara automatik time freedom tu datang. Just imagine, bila income dah besar, working time flexible, buat apa nak susah-susah bersesak-sesak dalam traffic jammed untuk pergi kerja kan?? Bila dah tak payah pergi kerja, masa dengan family pon banyak. Boleh hantar anak pergi sekolah, pegi melancong & macam-macam lagi. So fikir-fikirkan lah ye.

Mari layan gambar masa malam tu.


With my beloved husband dan juga tulang belakang saya dalam bisnes ni. Without him, I can't go this far. Thanks a lot sayang! We'll achieve more and more after this okay. Thank you for believing in me =)


With my great leader Ieja yang naik pentas 2 kali malam tu. Ieja dah qualify car fund! Aim to be like her. Sikit je lagi kan Ieja kan? Follow rapat2 ni =)


I really adore her spirit in this business. With great leader DDM Sha Khalid. Very supportive =)


With the group. Ni baru sebahagian sebab tak semua dapat hadir malam tu


Kat dalam dewan. Besar perut saya kan? Hehehe.

In overall, the event was very superb I must say. Dah macam ABPBH pon ada sebab masing-masing melaram mengalahkan artis. But we all lagi special sebab ada Premium Beautiful tersarung cantik di badan. =)

So guys, what are you waiting for? Come and be part of us now before it's too late. London is waiting for us after this. Melancong FREE!! Siapa nak angkat tangan!!


013-7415271