Thursday, June 28, 2012

Premium Beautiful: Melangkah Satu Anak Tangga Lagi


Alhamdulillah..dalam masa 6 bulan buat Premium Beautiful bisnes, dah pun capai pangkat ketiga. Tinggal lagi dua anak tangga nak ke pangkat tertinggi iaitu Crown Diamond Manager. Semuanya tak mustahil dengan bisnes ni asalkan kita bulat hati untuk berjaya dan relakan diri untuk dibimbing. As I said earlier, bisnes ni kita tak buat seorang diri. Everything is guided. That's so special about Premium Beautiful bisnes di bawah group CDM Hanis Haizi. If you want to do a business long term, kita kena pilih group yang tepat, hebat dan kukuh supaya kita tak ketinggalan dan terkontang-kanting seorang diri. So BE IN THE RIGHT GROUP!!!



Just to let you know that all these started from THE OPPORTUNITY. If I don't make my first step six month back, I won't get anything. Now alhamdulillah..managed to get 4 figure solid income starting from RM 5k every month :) Everyone can do it. Just give yourself a chance to CHANGE.



BE MY NEXT PREMIUM BEAUTIFUL AGENT BECAUSE NOW IS THE BEST TIME TO START CHANGING YOUR LIFE !!!!


ALSO, YOU CAN FLY HIGH TO PARIS AND LONDON FOR FREE!!!


SO WAIT NO MORE


CONTACT ME NOW
013-7415271

Wednesday, June 27, 2012

A Special Dinner With The Great Leaders!!!


Yes truly excited and rasa sangat bertuah!! Sepatutnya I post entry lain dulu but this one memang tak boleh tunggu dah. =)

Last saturday night we had a dinner with pasangan CDM yang memang cukup hebat dalam bisnes Premium Beautiful tak lain tak bukan CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain. Bukan sahaja hebat tapi famous mengalahkan celebrity. Curlassss okeh!! Tak cukup dengan itu kami memang rasa sangat-sangat bertuah sebab CDM Sha Khalid pun sanggup turun JB untuk jumpa kami semua and bagi kata-kata motivasi dan semangat untuk terus maju dalam bisnes ni. Ya Allah..memang sangat-sangat bersyukur dipertemukan dengan bisnes yang hebat. Bukan bisnes je hebat, leaders pun hebat-hebat belaka.

Peluang macam ni memang susah nak dapat. Ye lah..kami di JB, leaders di KL tapi itu semua tak jadi halangan untuk terus maju dalam bisnes ni. Kalau kita nak berjaya, letakkan halangan tu kat belakangggggg sekali. Tengok peluang dan bukti yang dah ada depan mata. Adalah rugi kalau tak grab peluang bisnes ni.

Okay back to the story. Sorry lah ye. Happy sangat dapan duduk semeja dinner dengan insan-insan yang punyai income 6 angka sebulan. Fuhhhh!! Memang tak mustahil dengan bisnes Premium Beautiful.


Me with CDM Hanis yang tengah syok menikmati ketam cili + telur pecah. Not sure apa nama sebenar menu tersebut tapi serious memang sodap kan Hanis..=)


Informal dinner at Anjung Senibong Village. Restoran 6 Corner menjadi pilihan sebab masakan diorg memang sangat sedap. Memang sangat casual, sambil makan sambil borak-borak sambil bergurau senda & ketawa. Memang happening sangat!


CDM Hanis & CDM Raz. Lovely couple :)


Itu diaaaa..ketam, ikan bakar, sotong nestum. Ada lagi menu yang belum sampai.



Lobsterrrr!! menu pilihan Hanis. Seriously memang terbaekkk!

Hubby terchenta, Duan, Fariz, Ija & Sha. Dah macam 1 family dah kitorg.



Sorang sibuk senduk nasi rajin betul DDM Ieja, sorang dengan iPhone, sorang lagi tengah simpan galaxy tab. Get ready untuk makan!!!

Puncher terbaek untuk punch ketam. Dah macam punch settt. Hihihi. Kitorang yang rasmikan, orang kat meja lain tengok jeee.


Selesai !!!! Burppppp...kenyang alhamdulillah


Lepas makan wajib posing =) Picture credit to Fetty

In overall masing-masing berpuas hati dengan makanan malam tu. Perut masing-masing penuh dengan seafood. Tapi takpe we all pakai Premium Beautiful & minum lactolite. So takde masalah perut buncit ye. Thank you pada CDM Hanis, CDM Raz & CDM Sha sebab sudi dinner dengan kami. InsyaAllah lain masa kita dinner lagi okay :)


From strangers we become business partners, from business partners we become friends. That's the beauty of this business.

No worries. Every steps will be guided. Let's make your DREAM COME TRUE!!!


013-7415271

Thursday, June 21, 2012

Premium Beautiful : There is No I in a TEAM!!


When I made my very first step into this Premium Beautiful business, I've never imagined how beautiful the culture in this business. First thing I learned was "we always have a guidance, support throughout the business journey and most important thing is we do it in a TEAM!" Therefore I'm not worried anymore. Just DO IT!

Kalau kita asyik dengar cakap orang, sampai bila pun tak kemana. Tak dapat apa-apa. It's true, when you going through the situation, then only you will know.

Since I started this business, one of the agenda is Business Meeting. Bertujuan untuk discuss ideas, goal setting and strategy of our business. If takde strategy macam mana nak achieve target kan? Paling best ada leaders yang dah berjaya yang sanggup nak curahkan ilmu untuk sama-sama berjaya. Semuanya free. Apa yang penting kita relakan diri untuk dibimbing. InsyaAllah pasti menjadi. Kalau nak berjaya MESTI tengok contoh orang yang berjaya. Buat apa buang masa tengok contoh yang gagal. Orang berjaya CONFIRM ada caranya dan yang gagal itu pasti bersebab. So yang mana satu kita nak pilih?



Be in the right group. Be part of my team.


The beautiful ladies with BIG dreams and BIG income =)


Setting efficient with CDM Sha Khalid and DDM Shaliza Aziz


Part of my group in Klang Valley!


Thumbs up Johorean! Part of my group in JB =)


Setting efficient with JB team for Paris & London Project!


Most of us doing this business as part time. Still boleh dapat side income 4-5 figures monthly. SOLID. If other people can do it, why don't you?


All you need to do is contact me
013-7415271


I will share with you the opportunities, the decision is still yours. No consultation fee. Trust me. It's FREE =)



" Even if you are on the right track, you’ll get run over if you just sit there.. So..Move..move..move..the way,the opportunities are there already..just grab & full throttle..don't just sit and keep wondering, waiting & considering.."


Cheers!

Puasa Dan Raya


Gambar hiasan. My favourite kuih raya. Samperit. I memang suka kuih tradisional okeh!
 

Diam tak diam tinggal sebulan je lagi nak menyambut bulan Ramadhan. Lepas Ramadhan, Syawal menjelma. Dua bulan yang sangat dinantikan oleh semua umat Islam seluruh dunia. Bulan penuh rahmat dan barakah. Bila sebut pasal bulan Ramadhan, kita pasti fikir tentang ibadah puasa dan amalan lain yang pahala berlipat kali ganda berbanding bulan lain. Kan?

Walaupun raya lagi dua bulan, I'm sure ramai yang dah start buat budget untuk raya. Persediaan awal kan bagus. Mana nak standby duit untuk balik kampung, baju raya, kasut raya dan segala kelengkapan. Betul kan? So kat sini let me share sample budget raya yang biasa kita buat. Roughly sahaja it depends on individu.

Income bersih (combined husband & wife executive level)  RM 5,000

(-)
Servis kereta                                            - RM   200
Tol, minyak & other expenses                  - RM   500
Baju raya (confirm bukan sepasang)         - RM   500
Kasut raya (sederhana)                            - RM   300
Tudung raya (Arzu? Fareeda? Ariani?)     - RM   300
Hadiah untuk mak ayah                            - RM   300
Kuih raya                                                 - RM   300
Duit raya untuk parents (both side)           - RM   400
Duit raya untuk anak sedara/sepupu          - RM   300
Hiasan rumah                                           - RM   200
Langsir                                                     - RM   500
Bekas kuih raya                                        - RM   200
Bahan mentah untuk juadah pagi raya      -   RM   200

Total                                                        RM 4,200
                                                                                                                                            
Balance                                                    RM   800

Balance RM 800 untuk lepas raya cukup ke?? Itu baru perbelanjaan raya belum masuk komitmen bulanan. Just imagine if u have extra RM 4000 - 4500 just before raya. Banyak tu. Only from Premium Beautiful business. Bukan setakat belanja raya, untuk lepas raya pun lega kan? Then the next next next month ada lagi duit tambahan kan lebih selesa?

Sebelum sale sempena hari raya bermula, ayuh mulakan sesuatu. Bukan untuk shopping sahaja tapi macam-macam lagi. Jangan kita menyesal di kemudian hari. Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna. =)
Budget raya dah buat so apa tunggu lagi? Komitmen bulanan memang confirm dah ada dalam diari masing-masing kan? Makin lama makin bertambah tapi gaji tetap macam tu even ada increment pun setakat 10% (kalau dapat). Nak berdiam diri atau nak buat sesuatu bukan saja untuk raya tapi untuk masa depan. Bayangkan diri kita 2 tahun akan datang, masih macam sekarang atau sudah berubah kepada hidup yang lebih selesa? Lakarkan impian then berusaha untuk penuhi lakaran tersebut.


The greatest barrier to success is the fear of failure.
The way to get started is to quit talking and begin doing.




Wait no more. Call me or drop me a message now!!

013-7415271



Saturday, June 9, 2012

A Night In Singapore


Actually dah lama tak pergi Singapore walaupun jaraknya tidaklah jauh mana. Sebab most of the weekends memang takde kat JB. Biasanya akan ke KL or balik Melaka. So memandangkan last weekend we were in JB, we decided to go to Singapore.

Actually nak pergi Mustafa Center yang katanya macam-macam ada plus harga memang lebih murah dari Malaysia. Just name it. Perfume, pinggan mangkuk, barang runcit, peralatan sukan semua ada. We were looking for Corelle, Corning Ware, Pyrex and Vision for our new home sweet home. Memang confirm nak bawak balik rumah 4 beradik tu. Taknak yang lain dah. Hehe. The thing is, nak survey harga dulu. Ye la kan..sebelum ni mana tau hal ehwal pinggan mangkuk ni. Bila dah ada rumah sendiri haruslah nak yang bagus lagi berkualiti & tahan lama..tak gitu?


Mustafa Centre @ Serangoon Rd Singapore


Serangoon Plaza next to Mustafa Centre


Memang seriously sesak kat Mustafa Centre tu. Maybe sebab awal bulan so everybody is going out to shop and dine. Luckily dapat tempat parking. A long the road tu feeling dia ala-ala Jalan Masjid India but this one memang sangat meriah. Restoran sepanjang jalan but u nak kena tau which one muslim and non muslim. Huhu.

Jalan-jalan kat Mustafa Centre tu dah macam treasure hunt. Almaklum first time pegi. Nasib baik jumpa jugak section pinggan mangkuk corelle, corning ware, pyrex & vision. Dah survey harga and totally jaaauhhhhh sangat beza dengan Jusco. Harga kat Jusco mmg sangat merepek okeh! After this nak survey kat Takashimaya & Metro pulak. Then baru decide nak beli kat mana in case tak sempat nak pergi Langkawi. Hehe.

Disebabkan tak tahu nak makan kat mana at that area, we decided to go to Marina Bay. Hubby asyik bercerita pasal tempat makan happening near Esplanade yang dia pegi last year tapi teringat2 sup kat situ sampai sekarang. I yang tak pernah rasa pun tetiba mengidam. Haha.


Esplanade Mall yang dah closed pun that time. It's already 10.00 pm  ;)


Nice kan?

Ini lah dia nasi goreng @ Makan Sutra. Nampak biasa-biasa je tapi memang sedap and don't worry, it's HALAL ;)

Nasi ayam @ makansutra. Seriously terbaek ditambah pulak makan dengan sup yang sukar digambarkan dengan kata-kata. U've got to taste it!

Mixed satay. Ayam+ daging + kambing

Izzah makan satay. Sedap kan?


Lepas perut dah kenyang, we had a night walk sekejap. The scenery memang cantik sangat pada waktu malam. Reka bentuk buildings kat Singapore memang amazing.


Tadaaaaa!! The Marina Bay Sand. Hotel yang ada kapal kat atas. Fuh. SGD700 per night!!


Dapat jugak pegi sini before bersalin ;p


So after all we had a great fun that night. Nanti bila baby dah lahir kita pergi lagi okeh!


Friday, June 1, 2012

Diamond Seminar Green Leaders Group


Alhamdulillah pada 27 May lepas, Diamond Seminar Green Leaders Group telah diadakan dengan jayanya. Participants adalah di kalangan business wowan (and business man) Premium Beautiful yang berpangkat Diamonds ke atas. Syukur sangat sebab bernaung di bawah Group yang hebat dan kukuh. Selain majlis ilmu di B32, seminar-seminar khusus untuk memantapkan bisnes kerap kali diadakan. Inilah indahnya bisnes Premium Beautiful. Tidak terhad kepada ilmu penjualan semata-mata malah lebih dari itu! Setiap langkah dalam bisnes ni is guided, just follow the leads =) Quote from my great leader CDM Hanis

Don't get into a business to get rich, do it to enrich people , It will come back to you


 
 
 
Tambah ilmu di dada untuk capai IMPIAN dan bantu rakan kongsi untuk capai IMPIAN mereka. Bagus kan? Buat bisnes bukan untuk diri sendiri semata-mata tapi nak bawa bersama yang lain untuk berjaya. Itu lah budaya yang diterapkan dalam Group kami. Budaya yang cukup indah dan mulia.
 
Barisan speaker pada seminar tersebut pun bukan calang-calang. CDM Razali, CDM Hanis Haizi, CDM Maisarah, CDM Salha dan yang paling rasa bertuah sekali sebab ada Multimillionaire CDM Hjh Siti Rohana atau biasa kami panggil CDM Kak Ana!! Memang rasa puas hati sangat dapat ilmu kepimpinan direct from Kak Ana. Sanggup turun padang dengan suami beliau yang dikenali sebagai pakar strategi CDM Abg Lan. Both of them memang truly humble walaupun income millions per month. Totally respect orang melayu kita betul-betul berjaya dan bantu yang lain untuk berjaya.
 
 
The Beautilicious with CDM Sha Khalid yang kecil molek paling kanan sekali
 
 
The food yang memang sedapppp. This is our lunch. Banyak kali makan tapi tak sempat snap gambar food yang lain. Hehehe.
 
 
My backbone in whatever I do, my best friend, my husband, my soulmate, my bedmate (of course!), my motivator, my strategy planner, my 'pengkritik', my driver (read: racer), my everything! Thank you for always believe in me and support me especially in this business =)
 
 
With DDM Shaliza Aziz and her husband. We aim to be a successful couple like CDM Hanis & CDM Raz. InsyaAllah.
 
 
With CDM Abg Lan. He was an engineer 10 years ago but now sama-sama dengan isteri beliau CDM Kak Ana membantu rakan kongsi untuk menjadi jutawan. Respect!
 
 
Amik aura jutawan CDM Kak Ana. Seriously she is superb!
 
 
We are ready for PARIS & LONDON!!!!
 
In overall, the Seminar memang betul-betul berbaloi sebab ilmu yang dapat masa tu memang tak ternilai harganya. Memang tak dapat masa dalam kelas atau pun di mana-mana. Thank you Allah sebab lorongkan saya ke bisnes ni. Semoga rezeki yang kita dapat melalui bisnes ni diberkati oleh Allah. Amin.
 
 
SO ANYONE
 
DARE TO DREAM ???
 
PARIS AND LONDON FOR FREE ??
 
FLY HIGH WITH STYLE ??
 
 
DROP ME A MESSAGE OR CALL
 
013-7415271
 
 
BE PART OF US TO ACHIEVE YOUR DREAMS
 
Faliha : 017-2824779
Sharina : 017-6735362
Syikin : 013-7220143
Faeza : 019-7707575
Fetty : 017-7416477 / 012-7582570
Noor : 012-2918662 / 017-9864942
Juliana : 012-2624062
Ilyah : 012-2424691
Nurul : 010-8932467
Anis : 017-2475822
 
See you soon!!!