Saturday, June 9, 2012

A Night In Singapore


Actually dah lama tak pergi Singapore walaupun jaraknya tidaklah jauh mana. Sebab most of the weekends memang takde kat JB. Biasanya akan ke KL or balik Melaka. So memandangkan last weekend we were in JB, we decided to go to Singapore.

Actually nak pergi Mustafa Center yang katanya macam-macam ada plus harga memang lebih murah dari Malaysia. Just name it. Perfume, pinggan mangkuk, barang runcit, peralatan sukan semua ada. We were looking for Corelle, Corning Ware, Pyrex and Vision for our new home sweet home. Memang confirm nak bawak balik rumah 4 beradik tu. Taknak yang lain dah. Hehe. The thing is, nak survey harga dulu. Ye la kan..sebelum ni mana tau hal ehwal pinggan mangkuk ni. Bila dah ada rumah sendiri haruslah nak yang bagus lagi berkualiti & tahan lama..tak gitu?


Mustafa Centre @ Serangoon Rd Singapore


Serangoon Plaza next to Mustafa Centre


Memang seriously sesak kat Mustafa Centre tu. Maybe sebab awal bulan so everybody is going out to shop and dine. Luckily dapat tempat parking. A long the road tu feeling dia ala-ala Jalan Masjid India but this one memang sangat meriah. Restoran sepanjang jalan but u nak kena tau which one muslim and non muslim. Huhu.

Jalan-jalan kat Mustafa Centre tu dah macam treasure hunt. Almaklum first time pegi. Nasib baik jumpa jugak section pinggan mangkuk corelle, corning ware, pyrex & vision. Dah survey harga and totally jaaauhhhhh sangat beza dengan Jusco. Harga kat Jusco mmg sangat merepek okeh! After this nak survey kat Takashimaya & Metro pulak. Then baru decide nak beli kat mana in case tak sempat nak pergi Langkawi. Hehe.

Disebabkan tak tahu nak makan kat mana at that area, we decided to go to Marina Bay. Hubby asyik bercerita pasal tempat makan happening near Esplanade yang dia pegi last year tapi teringat2 sup kat situ sampai sekarang. I yang tak pernah rasa pun tetiba mengidam. Haha.


Esplanade Mall yang dah closed pun that time. It's already 10.00 pm  ;)


Nice kan?

Ini lah dia nasi goreng @ Makan Sutra. Nampak biasa-biasa je tapi memang sedap and don't worry, it's HALAL ;)

Nasi ayam @ makansutra. Seriously terbaek ditambah pulak makan dengan sup yang sukar digambarkan dengan kata-kata. U've got to taste it!

Mixed satay. Ayam+ daging + kambing

Izzah makan satay. Sedap kan?


Lepas perut dah kenyang, we had a night walk sekejap. The scenery memang cantik sangat pada waktu malam. Reka bentuk buildings kat Singapore memang amazing.


Tadaaaaa!! The Marina Bay Sand. Hotel yang ada kapal kat atas. Fuh. SGD700 per night!!


Dapat jugak pegi sini before bersalin ;p


So after all we had a great fun that night. Nanti bila baby dah lahir kita pergi lagi okeh!


1 comment:

Maneesa said...

Salam :-) wah perut pon dh makin besar nampak , bile due nanti ?
Nway tips if u serious nl beli set pinggan tu the best n cheapest still kat langkawi, maybe bole ke sana lpas pantang post baby holiday ke, paksa je ezam tu bawa pegi ke sana ur deserve break after 9months :-)
Take care !!