Monday, August 13, 2012

Achievement RM 100,000 Sales In A Month!!



Salam readers,

Syukur alhamdulillah my target bulan July 2012 dah tercapai!! RM 100,000 sales dalam masa sebuln memang tak mustahil. Thanks to my Premium Beautiful business sebab melalui business ini saya mengenali potensi diri dan percaya semuanya yang kita impikan boleh tercapai jika kita berusaha bersungguh-sungguh secara konsisten. If you want something, work for it like there is no tomorrow!!

Jam keramat!! Jam raya!!!

Untuk setiap usahawan yang mencapai RM 100,000 sales sebulan di stokis B32 Batu Caves akan dianugerahkan jam tangan branded berharga RM 1000++. Best kan? Penat lelah kita dihargai. Mungkin ada yang kata "ala setakat RM 1000 punya jam boleh sangat beli guna duit gaji." Memang betul tapi jam tangan dalam business Premium Beautiful adalah sangat besar maknanya sebab anugerah ini merupakan batu loncatan untuk kita mencapai kejayaan yang lebih besar selepas ini. Sungguh cantik aturan bisnes ni. Cuma perlu ikut step by step CONFIRM menjadi. So reward jam tangan adalah menjadi IDAMAN setiap usahawan Premium Beautiful yang bernaung di bawah stokis B32 Batu Caves.

Happy me with barisan leader hebat. Go GLG!!

If u guys nak tau, bila achieve je reward jam tangan ni memang CONFIRM income gemuksss!! BONUS RM 8,000 - RM 10,000. Banyak tu!! Cuba bayangkan u all yang dapat sure happy sangat rasa nak lompat bintang je. LOL. Bisnes lain takde, bisnes Premium Beautiful je ada.

Selain jam tangan, dapat special gift from CDM Sha Khalid. Kate spade uolllss!! Thank you Sha :)

As I mentioned in my previous entry before, business ni business bermentor. Every steps will be guided and kita follow je step by step sebab leader yang dah berjaya dah lalui semua tu. Kalau bulat hati dengan leader memang tak mustahil akan berjaya seperti mereka. Because our achievement will inspired people and our product being appreciated by our clients.


The inspiring leader CDM Sha Khalid & CDM Hanis Haizi. Young, rich and famous!! Bangga dapat berada di dalam Group yang sangat hebat. Green Leaders Group!!

Bakal-bakal penerima anugerah jam tangan next month. You go girls!! Thanks for coming untuk serap ilmu & aura. Next month kita celebrate u all pulak k. And special thanks to my supportive sifu DDM Ieja yang tak jemu-jemu mencurahkan ilmu & tips.

We are always together as a TEAM!!

And my special thanks to my lovely husband for always support me in this business. I am thankful, he is such an understanding because he truly knew why am I doing this business. Love u!!


My love, my everything...

Kate spade pouch from CDM Sha Khalid & the jam keramat idamanku!!


So if you want all these,

Solid income started from RM 5,000 to RM 200,000 per month
Drive your dream cars at young age
Five star treatment travel freely to overseas
Get your dream and favorite designer handbags without using your salary saving
Dress up with your favorite designer outfit
Living healthy, wealthy, happily without any debts
Money freedom & time freedom



START YOUR JOURNEY WITH ME AND MY TEAM
CHOOSE TO BE IN GREEN LEADERS GROUP
CHOOSE TO BE GLAM!!



Drop me a message or call/text me
013-7415271

Monday, August 6, 2012

Preparation For Raya 2012


Salam semua,

Hari ni dah 17 Ramadhan. Kejap je kan masa berlalu? Am sure sekarang ni mostly dah start buat preparation untuk menyambut Aidilfitri nanti. Shopping complex memang penuh & meriah dah sekarang dengan orang yang nak shopping baju raya, kasut raya, tudung raya & macam-macam lagi. Seronok kan?

For me pulak, boleh dikatakan dah settle walaupun hubby pegi shopping sorang-sorang je kat KL. I kan dalam pantang mana boleh jalan jauh-jauh. Hehe. Kalau tahun lepas kami bertiga, tahun ni dah berempat. Syukur bertambah lagi rezeki dari Allah.

Bila dah ada anak ni, of course preparation memang lebih pada anak-anak. Seronok tengok anak-anak pakai baju cantik-cantik, comel pulak tu. Kalau tahun lepas kami hanya harapkan bonus from company kerja hakiki, tapi tahun ni alhamdulillah ada BONUS tiap-tiap bulan from business. Bukan calang-calang business & company ye. Company yg kukuh dah berpuluh tahun dah.

Okay back to the topic. Jom nak share sikit apa yang berjaya menambat hati dan ditangkap bawak balik rumah. Tahun ni memang 100% tugas menyopping I serahkan pada hubby. Except my tudung raya. Tengah mencari lagi kedai online sebab tak dapat pegi Arzu. Uwaaaaaa!!!


Untuk papa, mama, Izzah & Ifra =)


Obviously baju Izzah paling banyak. Untuk Ifra ada rompers, headband, socks & legging. Yang sesuai untuk baby lah ye. Nanti dah besar sikit mama belikan baju gaun pulak okay =) For jeans I prefer Guess kids so far memang puas hati. And for this raya hubby belikan Zara jeans untuk Izzah. Really love the guess kids & baby GAP. Cool!!


For me. Thanks hubby. Pilihan beliau tak pernah mengecewakan =) Blouse from Zara & French Connection plus new pants!

Untuk hubby? Mestilah adaaaa. He got new AX jeans and Jaspal t-shirt. Gambar tak dapat disiarkan atas sebab teknikal. Hehehe.

As for baju melayu, baju kurung, pun dah ready dah. Izzah punya baju kurung baru siap kelmarin, hubby punya baju melayu pun dah siap. My baju kurungss masih dengan tailor. This week siap katanya. Jangan tak siap pulak aunty. 6 pasang tuhhhh.

So macam mana dengan uollss? Dah buat preparation for raya? Jom share.

Kalau nak duit raya starts from RM 400 - RM 4500, contact me ye.

013-7415271


Friday, August 3, 2012

Lahirnya Penyeri Keluarga, Kegembiraan Berganda


Alhamdulillah..tanggal 11 July 2012, 1.15am @ Regency Specialist Hospital, I had safely delivered a baby girl named Ifra Afiqah. Baru hari ni sempat nak update dah 24 hari berpantang dah. =)

Pengalaman bersalin kali ni memang berbeza dengan yang pertama. Macam orang selalu cakap, setiap anak lain-lain gayanya. Well, I have to say yang kali kedua ni memang lebih tenang, mungkin sebab dah ada pengalaman. Nurse pun bagi je bergerak bebas dalam labor room tu takde la terbaring atas katil sepanjang masa. Sakit pun tak lama sangat. Doctor pecahkan air ketuban around 9.00 pm. That time bukaan dah 4 cm. About 4 hours nak sampai ke 9cm. I took painkiller masa bukaan dah 6 cm sebab dah rasa sakit kuat.

Sambil-sambil menahan sakit tu sempat lagi Whatsapp dengan my leader Ieja pasal bisnes. Time tu masih 4 cm. LOL. Actually on the same date patutnya saya terbang ke Guangzhou (entry sini)  bersama dengan rakan-rakan bisnes yang lain tapi dah sampai masa nak bersalin, so tak dapatlah pegi. Tapi takpe, anak adalah rezeki yang tak ternilai harganya daripada Allah S.W.T.


Fresh from the oven!

Happy dalam pangkuan papa :)


Ifra Afiqah - Day 18. Dah cerdik dah ;)

Syukur sangat semuanya selamat. Sampai masa nak bersalinkan Ifra, agak susah nak push. Dah push banyak kali tapi baby tak keluar. After 10 minutes trying, doctor decided guna vaccum sebab takut baby lemas. Bila dah vaccum tu baru tau yang tali pusat baby terbelit kat leher. So doctor said "you don't have to push, i will help to get the baby out". Time tu macam lega sikit tak payah push tapi rasa bergelodak jugak la kat bawah tu. Haha. Sebab doctor tarik slowly kepala baby supaya baby tak lemas. And finally baby selamat lahir. Lahir-lahir je dia terus nangis. Alhamdulillah. Cukup sifatnya. She's 3.5kg!!

Baby Ifra is such a strong baby. Just imagine I carried her in my tummy for 9 months, pegi KL, balik melaka. Sepanjang mengandungkan Ifra memang takde apa-apa masalah. In fact masa 9 bulan mengandung ni lah bisnes makin rancak. Rezeki melimpah ruah. Dapat naik pangkat, dapat qualify free trip to Guangzhou. So siapa kata pregnant mummy tak boleh buat bisnes? Buat bisnes sebab tanggungjawab untuk anak-anak & family jadi buat dengan bersungguh-sungguh InsyaAllah berjaya.

Besides that, hubby pun dapat better job offer, kami dapat beli rumah. Alhamdulillah. Ifra Afiqah adalah pembuka rezeki untuk kami sekeluarga. Syukur sangat.

Dan kerana itu juga kami memilih nama Ifra Afiqah, secantik maksudnya.

IFRA - Yang memberi kegembiraan
AFIQAH - Yang berpengetahuan

Berkat usaha berterusan dalam bisnes Premium Beautiful, dapat kami simpan stem cell untuk kegunaan keluarga pada masa depan sekiranya memerlukan. Sediakan payung sebelum hujan :)


We choosed cryocord. Seriously memang tak menyakitkan mum or baby masa darah diambil =)


Now it's 4 of us!

Semoga dengan kelahiran Ifra Afiqah akan menambahkan lagi seri keluarga kami, pengikat kasih sayang kami suami isteri & dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah serta diberkati.

Salam 15 Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua.