Monday, August 6, 2012

Preparation For Raya 2012


Salam semua,

Hari ni dah 17 Ramadhan. Kejap je kan masa berlalu? Am sure sekarang ni mostly dah start buat preparation untuk menyambut Aidilfitri nanti. Shopping complex memang penuh & meriah dah sekarang dengan orang yang nak shopping baju raya, kasut raya, tudung raya & macam-macam lagi. Seronok kan?

For me pulak, boleh dikatakan dah settle walaupun hubby pegi shopping sorang-sorang je kat KL. I kan dalam pantang mana boleh jalan jauh-jauh. Hehe. Kalau tahun lepas kami bertiga, tahun ni dah berempat. Syukur bertambah lagi rezeki dari Allah.

Bila dah ada anak ni, of course preparation memang lebih pada anak-anak. Seronok tengok anak-anak pakai baju cantik-cantik, comel pulak tu. Kalau tahun lepas kami hanya harapkan bonus from company kerja hakiki, tapi tahun ni alhamdulillah ada BONUS tiap-tiap bulan from business. Bukan calang-calang business & company ye. Company yg kukuh dah berpuluh tahun dah.

Okay back to the topic. Jom nak share sikit apa yang berjaya menambat hati dan ditangkap bawak balik rumah. Tahun ni memang 100% tugas menyopping I serahkan pada hubby. Except my tudung raya. Tengah mencari lagi kedai online sebab tak dapat pegi Arzu. Uwaaaaaa!!!


Untuk papa, mama, Izzah & Ifra =)


Obviously baju Izzah paling banyak. Untuk Ifra ada rompers, headband, socks & legging. Yang sesuai untuk baby lah ye. Nanti dah besar sikit mama belikan baju gaun pulak okay =) For jeans I prefer Guess kids so far memang puas hati. And for this raya hubby belikan Zara jeans untuk Izzah. Really love the guess kids & baby GAP. Cool!!


For me. Thanks hubby. Pilihan beliau tak pernah mengecewakan =) Blouse from Zara & French Connection plus new pants!

Untuk hubby? Mestilah adaaaa. He got new AX jeans and Jaspal t-shirt. Gambar tak dapat disiarkan atas sebab teknikal. Hehehe.

As for baju melayu, baju kurung, pun dah ready dah. Izzah punya baju kurung baru siap kelmarin, hubby punya baju melayu pun dah siap. My baju kurungss masih dengan tailor. This week siap katanya. Jangan tak siap pulak aunty. 6 pasang tuhhhh.

So macam mana dengan uollss? Dah buat preparation for raya? Jom share.

Kalau nak duit raya starts from RM 400 - RM 4500, contact me ye.

013-7415271


No comments: