Tuesday, December 31, 2013

GLAM Dinner 2013 | The Video!!


Hello readers!

It's the end of 2013. How fast time flies right? We are welcoming 2014 in just few hours.

As closing for 2013, here I would like to share GLAM Dinner video that super happening.

Enjoy watching!!

Special thanks to our sponsors:-

Invalise @invalise
Hafiz Atan Pictures @pbuncut
Ajue Rashid
Hazelin Shamsudin



For full story, just visit my earlier entry about the GLAM Dinner 2013

Follow us on the instagram too & look for this official hashtags:-

#TheDiamondCircle
#GLAMexpansion
#GLAMpreneurs
#GLAMjourneys
#GLAMDinner
#GLAMtdc


Here's some of our famous fans have to say...

"Powerful, Motivated & Professional..." - Dato' Radzuan Radzwill

"Beautiful, Elegant, fun to watch!" - Rizman Ruzaini

"Malaysia's Rising Worldwide Online Network" - HanisTV

"Interesting, I really like the name!..." - CapitalTV

"Business Moghul..." - InTrend Magazine

"Mogul Idola 2013..." - Majalah Hijabista

"Satu kuasa baru..." - Majalah Nona

"Usahanya tidak sia-sia..." - Majalah Jelita


I am glad to be part of the Green Leaders Academy Malaysia (GLAM). 

InshaAllah 2014 lebih cemerlang!!!!

Thank you everyone.

See you in 2014!


Business Preview In Johor Bahru By The Diamond Circle


Bismillah..

Assalamualaikum & salam sejahtera semua,

I am soooo excited and nervous at the same time :) But I am sure with teamwork effort and initiative, our first Business Preview of The Diamond Circle in Johor Bahru gonna run smoothly. Mudah-mudahan dilancarkan urusan oleh Allah.

So good news untuk orang Johor Bahru, this your chance untuk tahu lebih lanjut macam mana we in Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) generate income minimum 4 angka setiap bulan. Peluang untuk gandakan our income and it's passive income! Not only that, kami akan berkongsi pelbagai tips untuk menjadi usahawan berjaya insyaAllah.

Memiliki saving yang banyak, memiliki kereta idaman, handbag idaman (untuk wanita lah ye), paling penting memiliki Financial & Time Freedom untuk diri sendiri dan family memang sangat-sangat diidamkan oleh hampir semua kan? Jadi inilah masanya untuk merubah masa depan. Bermula dari sekarang.

Jom jemput datang beramai-ramai ya. Do contact us to book your seat okay. Orang Johor memang hebat!





Izzah Ardini First Day At School



Anak mama dah besar! :)

Semalam Izzah dah start school. Well tadika 5 tahun hehe. Macam biasa, mama yang nervous but Izzah was totally excited! Senang nak bangun pagi. Senang juga kerja mama. Bagus sayang.

So yesterday, both of us sent Izzah to her school. Moral support tu penting kan?

Selfie dulu :)

Happy face. Izzah cool je


Pakai kasut sendiri. Pagi semalam. Ifra macam biasa memang bangun awal pagi

Merenung masa depan..

Dah masuk kelas dah. 5 Arif

Alhamdulillah. Everything was good. Tenang hati mama. Yang kurang tenang bila bayangkan Izzah pergi balik school naik van sekolah. Huhu. Tak sabar nak tukar profession to fulltime mumpreneur. Very very soon. Doakan saya ya!

p/s : petang ni nak bawak Izzah gunting rambut. senang nak manage pagi-pagi :)


Friday, December 20, 2013

Preloved Quinny Zapp Xtra For Sale!!


Assalamualaikum & hello all..

Straight to the point :) We would like to let go this Quinny Zapp Xtra 2012 model stroller kepunyaan Ifra Afiqah.

Seldomly used so the stroller condition looks like new. Rupanya sungguh cun, red colour, boleh menampung up to 22 kg! Easy handling dan juga safe space in your boots :)

Sedikit review about this stroller. Pertama sekali dari segi ketahanan memang bagus. Dari segi size, just nice. Not too bulky. Dari segi rupa, memang cun :) Dan quinny merupakan salah satu jenama pilihan untuk strollers. So sangat worth it memilikinya.

Additional dalam preloved package ini, front safety guard. That one we all beli separate because they just selling stroller without it. So your little one will be extra safe besides wearing the harness.

Anyone interested, just contact us ya. For pricing & further discussion.

Looking forward to hear from you guys.

Ain : 0137415271
Ezam : 0137445271



Thursday, December 5, 2013

The Diamond Circle | Product And Business Preview


Assalamualaikum & hello everyone.


GOOD NEWS untuk semua. Sekarang sedang berlangsung PROMOSI untuk BIOVELOCITY SLEEPMATE dan PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. Promosi yang sangat hebat, dan masa ini jugalah the best time untuk u all dapatkan produk-produk berkualiti ini dengan harga yang sangat berbaloi. Dan lebih best lagi, peluang untuk generate side income bermula RM 5,000 sangat terbuka luas depan mata!

Promosi Biovelocity Sleepmate.

BVSM 3 + 1 COMBO.



Maksudnya, beli 3 unit BVSM kemudian entitled untuk beli unit ke 4 dengan harga RM 300 sahaja!! Awesome kan?




Promosi Premium Beautiful Corset.

Buy 1 set Premium Beautiful and get REBATE RM 150

Valid until 31 Dec 2013





So u all apa tunggu lagi? Peluang dah terbantang luas. Hanya perlu mulakan langkah pertama. Do contact our business partners all over Malaysia for Business and Product Preview ya!

Kuala Lumpur/Selangor/Negeri Sembilan
Suhaili :  012-6842560
Dilla : 012-3555650
Zureen : 019-6676385
Shopiah : 017-3841716
Aini : 019-2264262

Melaka
Miza : 013-4095981

Perak/Kedah/Pulau Pinang/Perlis
Faliha : 017-2824779

Johor
Elly : 019-7949162
Ieyda : 012-7644767
Fazlin : 016-7588572
Rahmah : 014-6865418

And you can contact me directly ya.

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271

Ada Apa Dengan Disember


Pejam celik, pejam celik rasa macam sekejap je dah masuk ke bulan Disember. Musim cuti sekolah, musim kenduri kahwin, musim ibu bapa menghabiskan cuti, musim orang pergi bercuti. Betul tak?  Bulan December juga, dalam pertengahan bulan kebanyakan ibu bapa dah mula sibuk dengan persiapan anak-anak untuk masuk ke sekolah sesi 2014. Dengan yuran nya, dengan buku & pakaian, transport dan macam-macam lagi urusan. Besar tanggungjawab ibu bapa ni kan? Bila dah jadi ibu ni, baru tahu macam mana ibu bapa kita menguruskan kita dari kita kecil lagi. Betapa besar pengorbanan mereka. *terharu*


Kalau kita tengok sekarang ni, segala keperluan kita memerlukan perbelanjaan yang kadang-kadang di luar kemampuan kita. Memang betul, kita boleh berjimat-cermat. Cut here and there. Tapi, berapa banyak kita dapat berjimat? Dan bagaimana pula untuk masa akan datang? Adakah kita sanggup mengulangi perkara yang sama setiap bulan? Cuba tengok contoh di bawah. Pendapatan vs perbelanjaan. Ini hanyalah basic. Belum masuk lagi perkara-perkara lain dalam kategori kehendak. Contohnya shopping, bercuti etc.




Gaji RM 2,000 atau RM 3,000 hatta RM 10,000 pada tahun 2013 tidaklah sebesar dulu. Kalau dulu gaji RM 3,000 kira besar dah. Zaman sekarang dah jauh berubah. Perkara ni sememangnya di luar bidang kuasa kita. Jadi apa yang perlu kita buat ialah berusaha meningkatkan lagi taraf ekonomi. Sebab tu ramai yang ambil langkah mendapatkn side income. Tak kiralah apa jenis perniagaan atau part time job, semua dibuat atas sebab perlukan duit lebih. Yang dah ambil langkah tersebut, tahniah saya ucapkan. Yang masih belum ‘terbuka hati’ atau masih belum rasa perlunya ada side income, saya minta anda fikir semula. Cuba senaraikan budget anda setiap bulan. Cuba renungkan adakah anda pernah mengimpikan hidup yang lebih selesa, adakah anda mempunyai matlamat dalam hidup? Adakah anda ingin memberikan yang terbaik untuk keluarga anda? Ibubapa anda? Generasi akan datang? Di manakah kita dalam masa 2-3 tahun dari sekarang? Masih sama seperti sekarang?





Dah habis fikir? J

All you need to do, just make your step and DO IT. But first, you have to contact me and I will show you how to get income starts RM 5,000 goes to RM 15,000 goes to RM 30,000 and the list goes on and on. Dalam masa 2-3 tahun you can find the NEW you. Not only your income is stable, perhaps your confidence level, your leadership, your transformation, your personality will become even better than now. Because in GLAM, we develop leaders and successful entrepreneurs with high quality. InsyaAllah.

Do contact us:

Ain – 0137415271
Ezam – 0137445271


TRANSFORM YOUR LIFE 360 Degree WITH US!!

See you very soon!
Wednesday, December 4, 2013

Biovelocity Sleepmate | Latest Testimoni


Assalamualaikum & salam sejahtera semua :)
Semalam baru dapat good news from one of my business partner, bakal SSM Aini tentang perkembangan ibu bapa beliau di kampung yang menggunakan Biovelocity Sleepmate (BVSM) Alhamdulillah. Tremendous improvement, kita yang baca ni pun rasa gembira. Ye lah kan..Aini beli BVSM khas untuk parents di kampung untuk membantu meningkatkan kesihatan orang tuanya. Menggembirakan hati ibu bapa kan tugas anak-anak :)
For information, BVSM ini sebenarnya memang sangat bagus digunakan oleh semua peringkat umur. From baby until orang dewasa semua boleh guna. Sebabnya mudah je. Just tidur! Senangkan? Semasa kita tidur, BVSM menjalankan tugasnya ibarat terapi semasa kita tidur dan membolehkan kita menikmati tidur yang lebih lena dan berkualiti. Tidur yang berkualiti sangat penting untuk merehatkan minda dan badan kita, meransang sel-sel dalam badan untuk kembali aktif, melancarkan aliran darah dan bermacam-macam lagi. Apabila kita dapat tidur yang berkualiti, badan akan lebih sihat dan bertenaga. Bila bertenaga, barulah kita bersemangat nak lakukan tugas kita kan? Takdelah pagi-pagi dah lemau ;)
Testimoni Biovelocity Sleepmate memang banyak. Sudah terbukti berkesan membantu mengurangkan pelbagai penyakit kronik seperti strok, tekanan darah tinggi, kencing manis, masalah sakit badan, insomnia, celebral palsy, sakit sendi, gout. Kita berusaha, Allah jua yang menyembuhkan.
Jom kita tidur beralaskan Biovelocity Sleepmate mulai hari ini. Rasai keberkesanannya. Again..hanya tidur! :)
Saturday, November 30, 2013

Change The Way You Think, Change Your Life

Pernahkah anda terfikir untuk hidup selesa dan bebas berbelanja?

Ada tak keinginan nak hidup senang, bebas hutang & mempunyai harta sendiri?

Do you really satisfied with your life right now?

Have you ever thought about your future?

Imagine yourself in 2 years time...

Where and what are you going to be like?

It is time to change!

Stop giving yourself excuse.

Come, let's do this together.

I will help and guide you along the way!

You know how to reach me.

Ring me or text me at : +6013-7415271

See you!

Wednesday, November 20, 2013

GLAM Dinner 2013 | Hollywood !!

Assalamualaikum & Hello everyone J

Sudah menjadi tradisi GLAM, after Majlis Ulang Tahun ke 21 & CDM award pada siang hari, malamnya we had another special celebration which is GLAM Dinner. This year, the theme was Hollywood GLAM Nite. So GLAMpreneurs haruslah glamour macam retiss Hollywood kan..:)


If you remember last year after our 20th Anniversary &CDM Award, we had a GLAM Dinner at The Westin Hotel. This GLAM Dinner actually untuk meraikan para Crown Diamond Manager (CDM) on their big day!!! To achieve this CDM title, para usahawan perlu achieve minimum group sales of RM2,000,000. Bunyi macam banyak, tapi dalam GLAM semua di ajar & mainly kita guna online. Kalau CDM Hanis Haizi, sales bulanan pun juta-juta ;)


Back to the story..

Kehadiran kami disambut dengan candy buffet. Sedap!!

Tengok tu. Malam ni semua rosak diet. Hehe.





Me with CDM Sha Khalid. My "kecil-kecil cili padi" CDM :)


This year lagi special, sebab lagi ramai GLAMpreneur join the dinner. Last year terhad 100 pax sahaja, this year 300 pax. Next year dah confirm kena book Grand Ballroom. Yang lagi best, kali ini kami sama-sama berganding bahu menguruskan majlis. For our team, The Diamond Circle uruskan deco with Fieka & team CDM Maisarah. Biarpun tak berapa kreatif, tapi boleh tahan hasilnya ;)

The photobooth!!

Happy!!

Proud!

The foods pada malam tu. Fine dine at JW Marriot Putrajaya

This year lucky draw lebih banyak dari last year, more than 30 prizes. Alhamdulillah, ada wakil from our team. Congrates to Duan, Pete & Zureen. Tak pulang dengan tangan kosong. Yeay!!



CDM Raz nyanyi satulagu untuk CDM Hanis. Sweet gitu

Tengok tu suami saya. Dapat nama baru malam tu, Ezam Ajmain. Haha. Love u lah!

Our table number 7

Table paling havoc, anak-anakku semua

No wonder la table 26 tadi havoc, ikut bapak diorang ni. Lol

Part yang paling best masa Best Dress competition. All the candidates were shortlisted earlier & then di minta buat cat walk. Juri, CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain pilih pemenang not only based on baju je, but also their character. Masa ni macam-macam gaya ada. hehe. Of course yang paling sporting + baju paling menyerlah la menang.

Shortlisted from our team. Encik Ezam Ajmain (suamiku), Pete, Faeza & Olyn. Ok bangga sekejap sebab saya yang pilih tuxedo beliau.  Dah tu siapa lagi kan? :)



Dan pemenangnya ialah...

Tak lain tak bukan. Suamiku ituuuu. Yeay!!


Nak ambil hadiah pun menari lagi. Haha. 

Versace! Woohooo

The poco-poco guys

Rakan-rakan seperjuangan


Usssss!

The Diamond Circle

Hubby and Badry with co-founder of GLAM, CDM Razali Zain

With bakal CDM Zaer Ali, husband kepada CDM Sha Khalid

GLAM Lelaki of The Diamond Circle. Ramai kan?

Pose kemenangan. Lol

A'hamdulillah dapat bawa balik hadiah, partners pun ada yang menang lucky draw, overall we had fun. InsyaAllah tahun depan kita sama-sama pergi ke GLAM Dinner Cycle 3 pula ya.


Tuesday, November 19, 2013

Majlis Ulang Tahun Ke 21 & CDM Award



Assalamualiakum & Hello Everyone J


Masa type entry ni, rasa teruja sangat sebab bahang Majlis Ulang Tahun masih terasa walaupun dah seminggu berlalu. Mana tak nya, tahun ni our leader CDM Ija diraikan di atas pentang gilang-gemilang sebagai Crown Diamond Manager, the highest rank in this business! Yang buat teruja sebab dah nampak dah gambaran tahun depan nak naik pentas CDM, dress macam mana, feel macam mana, jalan macam mana. Cewah. Visualize what you want to achieve bebeh J

With our leader yang diraikan, CDM Shaliza Aziz & her husband DDM Ridhuan.

Me, CDM Ija and our business partner DSM Faeza

So that day, 9th November 2013 at MIECC majlis ulang tahun syarikat telah berlangsung dengan jayanya. Ada performance Misha Omar pulak tu! Awesome performance and orangnya subhanallah cantik sangat!
Misha Omar!!

Selain daripada special performance from Misha Omar, we also had "Goyang Duyu" show from all GLAMpreneurs!! Best ramai-ramai naik pentas. By the way kami mengiringi one of top leader GLAM, CDM Maisarah berkongsi kisah kejayaan beliau daripada seorang jurutera awam bergaji RM 5,000 sebulan now totally transform kepada successful entrepreneur with monthly income RM 100,000 sebulan. Totally inspiring!
Goyang Duyu by The Glampreneurs



Pada hari tu juga, business partners from all over Malaysia from Johor, Kuala Lumpur, Selangor, Utara, Pantai Timur semua ambil peluang hadir untuk sama-sama meraikan CDM-CDM baru tahun 2013. Dari Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) sahaja seramai 6 orang CDM baru. Alhamdulillah such a great achievement! Bertuah rasanya berada di dalam kumpulan yang hebat bukan sahaja dari segi gayanya GLAm tetapi pencapaian kumpulan yang membanggakan. Diterajui oleh CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain, GLAM saban tahun melahirkan CDM-CDM baru. InsyaAllah 2014 will be my turn. Moga dipermudahkan segala urusan. Amin!!

With my business partners from all over Malaysia. Thank you dearest your support and sama-sama serap aura orang berjaya. InsyaAllah turn kita akan sampai. Believe!

With bakal SSM Nia, bermula sebagai pengguna Premium Beautiful and berpuas hati dengan kesannya, terus buat bisnes sebab sama-sama nak berkongsi kebaikan Premium Beautiful. Well done Nia!!


With Alin, my business partner from Petaling Jaya :)
Bakal SSM Aini, seorang engineer by profession, tetap ambil peluang multiply income& upgrade diri

Bakal DSM Jun, an engineer by profession, ibu kepada 2 orang anak. Menceburi bisnes sebab inginkan financial & time freedom. Especially untuk family dan anak-anak.

Okay do I need to metion whom is he? :)
My number 1 supporter, my backbone, a father to our kids,my husband. Thank you darling for your helpful hands and brilliant ideas ;)

Oh ya, on that day juga ada launching the  new series of Premium Beautiful, named Premium Beautiful Elegance. You all kalau nak order boleh contact me ya :)

Cantik betul model tu kan ;)

#Glamlelaki. Suami-suami yang sporting

Kalau tengok CDM-CDM yang naik pentas terima award pada hari itu, dari pelbagai background. Ada dari golongan professional, ada yang dari sektor awam, and even ada yang housewife tapi masing-masing boleh berjaya. Yang penting keinginan kita untuk jadi yang lebih baik dan sama-sama membantu orang lain keluar dari kepompongan kesusahan. Itu yang penting.

Contoh my leader CDM Ija, she was ex-banker at one of the international bank. 8 years working in banking industry, with all the work loads plus the stress she only get around RM 3,500 per month as a salary. Living in Kuala Lumpur, that salary mungkin cukup-cukup makan. Beliau pernah buat macam-macam part time job untuk dapatkan duit lebih and finally she found this beautiful business. Not because of the premium beautiful corset that we call beautiful business but actually this business memang cantik aturannya. Dengan pemimpin-peminpin hebat,  kumpulan yang kukuh dan kuat, company yang stabil, produk-produk yang berkualiti dan juga team work yang memang diterapkan dalam team kami. 

Alhamdulillah after 1.5 years, CDM Ija managed to achieve the highest rank in this business and she really deserve it. Her life turns to a full time mumpreneur with financial and time freedom. With monthly income of RM 20k - 30k per month, driving her own BMW 3 series hasil daripada business, she is now more than happy with her life. InsyaAllah we in The Diamond Circle, #glamtdc will follow your steps and guidance. Thank you so much for your help and advise and ideas and support towards us. Congratulations again dear!!