Tuesday, January 22, 2013

Biozone Car Sterilizer | A-Must-Have For Your Car



Looking for something to freshen your car? This is the thing you need. Biozone Car Sterilizer. Affordable price, worth money spending. 



Call us for order and demo. Those who wants to get side income with this Biozone Car Sterilizer, do contact us also okay. See you!!

Ezam : 013-7445271
Ain : 013-7415271

Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Selangor, Perak, Kedah


Tuesday, January 15, 2013

Beauty Tips | When You Entering Three Series


Well three series here means 30s :)

Talking about myself and many friends and women out there. Once entered the three series memang ada few kerisauan mengenai kecantikan luaran dan dalaman. In term of skin, health, energy, body shape, weight, sexual dan macam-macam lagi. Nowadays banyak sangat produk-produk yang menawarkan benefits untuk kecantikan & kesihatan. It's just you kena pilih mana yang dirasakan boleh DIPERCAYAI tapi awas ye, jangan tertipu dengan testimonial palsu.


Yang paling obvious ialah kedutan di muka. 

Belly fat. Perut tak kempis-kempis for quite a long time especially after bersalin. Nak pakai baju terpaksa cover.

Very common scenario


Tak boleh nak kancing. Oh no!!!


Badan mudah letih dan lesu. With lifestyle nowadays memang mudah rasa letih.


So macam mana nak atasi or at least kurangkan masalah-masalah di atas?

Just sharing my own experience.

I used SK-II for my skincare. So far it suits me well. Liang roma makin mengecil and paling penting my face tak nampak kusam. Kalau dulu memang kusam sebab memang tak jaga langsung setakat cuci muka je. Working at fabrication yard environment memang tak boleh lari dari habuk then office pula airconditioned so kulit muka memang senang kering.

Untuk penjagaan kulit dari dalaman, I consume this BB Plus Collagen. Not only for skin but for your ankle too! BB Plus collagen diformulasi khas untuk mengurangkan penuaan dengan kandungan Collagen & Vitamin C. So you get 2 benefits here :) Bila minum BB Plus ni, rasa kurang lapar. So dah dapat another benefit di situ iaitu membantu juga untuk slim down.

And as a mom of two daughters, extra energy sangat-sangat diperlukan supaya kekal bertenaga. For this purpose, I consume Pil Maharani. Pilihan herba turun-temurun yang memang membantu melancarkan peredaran darah seterusnya menjadikan badan kita sihat.


The two products that I'd love to share the benefits with all of my ladies friends ;)


Next, untuk memudahkan penghadaman dan pencernaan, I definitely use Nurich Lacto-lite. Ye lah kan sekarang ni macam-macam makanan yang sedap-sedap. Rugi tak rasa. Hehe. This lactolite just consume 1 sachet malam before tido then esok pagi akan flush. Settle. Perut pun rasa lega.




The important part, non of the other is to maintain my body figure and to slim down a little bit =) First time wearing Premium Beautiful, my target is just to correct my body posture and release pain around my waist. Alhamdulillah after almost 3 years wearing it, I feel more than that. Feeling good, confident and looking good! It is really worth it.


Me after 4 months delivered my second baby. I didn't control my food intake, the Premium Beautiful helps me a lot!

So there you go. My tips for beauty and health. If you want to know the details about the product, do not hesitate to contact me. I'll be glad to share with you =) Special price for my customers. Don't worry okay.


013-7415271
Email : ainezam2001@yahoo.com
Facebook: Norain Mohd Nizar

Road To Shanghai | Fly High With Green Leaders Group


Since FREE TRIP ke Shanghai baru je diumumkan, all of us are excited!! Everyone have set in their mind  untuk ke Shanghai beramai-ramai. Yeah!! Just like a dream come true, melancong free pulak tu =) Even the last trip to Guangzhou 5 bus under Green Leaders Group, for sure this time around will be double and confirm lebih meriah!!

So untuk merealisasikan itu, our lovely CDM Sha Khalid berbesar hati untuk menganjurkan special GLOW dengan topik Road To Shanghai. Memang rasa sangat-sangat bertuah berada di Green Leaders Group because every steps will be guided. Dalam bisnes, ilmu memang sangat penting and also the right guidance plus a teamwork. Barulah bisnes jadi mudah like we do. Pelbagai ilmu & tips telah dikongsikan sepanjang GLOW Sabtu lepas oleh barisan speaker yg juga leaders under CDM Sha Khalid's wing =)


Speakers yang cantik jelita ;)) We are from different background, still taking this opportunity to upgrade our life.

From left : Bakal DDM Ekah, Bakal CDM Ieja, CDM Hanis Haizi, CDM Sha Khalid, Bakal DDM Yong and me Bakal DDM Ain =)


First speaker of the day, my direct leader bakal CDM Ieja. Topik yang Ieja sampaikan mengenai Business Plan and how to present it to clients. Every single step diajar. Ieja juga ada share pengalaman beliau sepanjang buat bisnes Premium Beautiful. Setiap ilmu & tips adalah ekslusif dan hanya boleh didapati di GLAM sahaja ye. If u all nak tahu, jom follow me to GLAM =)


Founder of GLAM, CDM Hanis Haizi yang tak jemu-jemu membimbing rakan kongsi untuk berjaya seperti beliau. Always inspiring!


I was chosen to be the testimonial for business. Thanks Sha for giving me the opportunity. I am so honored ;) Hope my business journey will give inspiration to the audience. Cewah!


Road to Shanghai by our beloved CDM Sha Khalid. Sha is an engineer by profession. And she is a successful entrepreneur with income RM 40k per month. Doing this business not only for herself but for family, kids and parents. Kagum dengan semangat Sha untuk upgrade her family life. Will follow u closely mentor ;)


Yang ini miss emcee pada hari tersebut. Bakal DDM Yong dari utara. Kagum dengan semangat Yong yang muda-muda lagi dah pandai cari rezeki lebih untuk bantu family. Terharu dengan semangat anak muda macam ni. All the best Yong :)


Nasib baik ada front camera yang clear. Haha.


Semua yang ada ni bakal memenuhkan flight ke Shanghai !!


The Shanghai Qualifiers!!


This is my team from all over Malaysia. From Johor, Perak, Selangor, Kuala Lumpur. Different background yet the same mission. We gonna rock Shanghai bebeh! 



Lunch sambung bermeja-meja. Alhamdulillah semua bersatu hati. Sampaikan lunch pun tempat yang sama =) Semoga ukhwah ini berkekalan sampai bila-bila. Amin..


Thank you all for giving your commitment, not for others but for yourself for sure. And million thanks to CDM Sha Khalid, CDM Hanis & CDM Razali Zain for their continuous support. InsyaAllah we will do our best!

So to all of you yang masih terintai-intai peluang untuk menambah income atau lebih tepat lagi untuk upgrade income sekaligus upgrade your life, please do not hesitate to contact me. Free coaching and also you can be part of us to Shanghai..isn't that great?

Wait no more, contact me and I'll show you the way.

013-7415271

BIOZONE Car Sterilizer


Anyone of you guys yang suka bau kereta busuk? Bau masam? Bau muntah anak? Bau rokok? Hehe. For sure takde kan. Everyone suka bau yang wangi & fresh =) Of course la kan..kita mesti nak environment yang selesa, nyaman dalam kereta especially untuk perjalanan jauh. Or even dekat-dekat pun mesti nak keadaan dalam kereta yang tenang & selesa. Sebab tu mostly people beli car perfume. True?

But perfume hanya untuk mewangikan kereta, paling lama bertahan dalam sebulan dua kan? After that kena beli refill sebab ianya memang dah macam keperluan. Hmm..kan bagus kalau ada produk or pewangi yang beli sekali je tapi boleh tahan lama..Jimat duit ye tak?

Actually ADA ye. Kat sini nak introduce this must-have-item for your car..we called it

BIOZONE CAR STERILIZER.


Simple je cara nak guna. Setiap kereta ada soket kan? Yang biasa digunakan sebagai pemetik api oleh smoker and untuk plug in charger handphone tu. This Biozone Car Sterilizer you all cucuk je kat situ an ON the air-conditioner. Settle! And soon after that you can enjoy the fresh environment in your car. Feeling ala-ala hirup udara segar dalam hutan. Seriously. You should try =)




More info about this product:

Sistem purifikasi udara BIOZONE Car Sterilizer ini menggunakan teknologi “COLD PLASMA” yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3). Ozon dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC (volatile organic compounds) yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Setelah ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar, ia akan kembali menjadi oksigen (O2) menjadikan kereta anda segar. Ia ringan, mesra alam, selamat dan mudah digunakan.

Apakah itu ozon? Adakah ia selamat?
Lapisan ozon merupakan satu lapisan yang berjarak kira-kira 20-30km dari bumi. Fungsi utamanya ialah menyerap sinaran ultra ungu serta melindungi manusia dan tumbuh-tumbuhan daripada sinaran ultra ungu kerana ozon mempunyai fungsi yang amat berkesan dalam membasmi bakteria, dan menghalang bakteria daripada membiak. Kuantiti ozon di dalam udara ialah kira-kira 0.01-0.04 ppm. US FDA menetapkan tahap maksimum ozon yang dibenarkan adalah 0.05 ppm di mana pembebasan ozon oleh BIOZONE Car Sterilizer adalah kurang daripada 0.03 ppm, maka ia adalah selamat untuk digunakan.

Berapa lamakah BIOZONE Car Sterilizer boleh bertahan?
BIOZONE Car Sterilizer boleh digunakan selama 3 tahun sekiranya ia digunakan setiap hari.

Bagaimanakah BIOZONE Car Sterilizer memperbaiki kualiti udara dalam kereta?
Ozon yang dihasilkan oleh BIOZONE Car Sterilizer dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar menjadi oksigen (O2), menyediakan kereta anda bagaikan kesegaran dalam hutan

Mengapakah kita perlu menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam kereta?
Kereta mempunyai ruang yang tertutup, maka VOC seperti formaldehid, benzena dan ammonia akan menghasilkan bakteria dan hama dalam keadaan suhu dan kelembapan yang bersesuaian dengannya di mana ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Mereka yang berada dalam keadaan sebegini mudah berasa pening kepala, keletihan dan mual, malah dalam jangka masa yang panjang, mereka mudah menghidapi penyakit pernafasan seperti tonsilitis, bronkitis, pneumonia dan sebagainya. Hal ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Pada masa yang sama, Staphylococcus aureus yang dijumpai di dalam kebanyakan kereta akan menghasilkan bau ganjil, debu dan kotoran turut mempengaruhi fungsi pendingin kereta, menyebabkan fungsi pendinginan dan pemanasan kurang berkesan. Oleh itu, BIOZONE Car Sterilizer diperlukan untuk membantu menyingkirkan kuman, meneutralisasikan gas-gas beracun dan menyingkirkan bau. 

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam rumah?
Tidak. BIOZONE Car Sterilizer direka khas berdasarkan ruangan dan kelengkapan dalam kereta. Soket dan kuantiti pembebasan ozon bagi BIOZONE Car Sterilizer juga direka khas berdasarkan kelengkapan dan ruangan kereta. Voltan di rumah yang terlalu besar akan menyebabkan BIOZONE Car Sterilizer terbakar. Selain itu, kuantiti dan liputan pembebasan ozon adalah terhad, maka ia tidak dapat memberikan kesan yang lengkap di rumah.
KELEBIHAN PRODUK
Menggunakan teknologi “cold plasma” Jepun yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3)
Membasmi kuman yang boleh menyebabkan masalah pernafasan dengan berkesan, mencegah bakteria dan jangkitan virus
Menguraikan VOC dalam kereta misalnya formaldehid, benzena, ammonia, menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain.
Membersih dan menyegarkan udara dalam kereta.
Ringan, mudah alih dan mudah digunakan.
Selamat, mesra alam dan tidak memerlukan penyelenggaraan.

So after this, tiada lagi bau-bau yang tidak senangi
Rokok
Kopi
Bau badan/peluh
Durian/ durian crepe
Bau makanan
Muntah/susu kanak-kanak & baby
Chemical pencuci kereta
Bau minyak dan lain-lain

Place your order now ya! Berbaloi-baloi =)
Ain - 013-7415271 
Ezam - 013-7445271



Friday, January 11, 2013

Shanghai 2013 | Special Discussion With My Johor Team


Baru-baru ini the company announced the first free trip 2013 to Shanghai!!

Wow..after London & Paris trip, next is Shanghai. Of course my aim is to go to Shanghai with my business partners and it is including YOU =)

My business partners are all excited nak ke Shanghai. Yelah kan..it's free trip siapa nak bagi? Just bawa duit shopping je and paling best boleh shopping marathon beramai-ramai =) So last Saturday 5 January 2013 I had a special discussin with my business partners in Johor Bahru. In this business we always have a discussion between leader and business partners so that everybody will have the same direction and that is why business become easier. Work as a team lebih mudah dari buat sorang-sorang. Agree?

Bakal-bakal Qualifiers Shanghai. Geng shopping ni nanti =)

They are from different background, mom of their kids, aim to be a mumpreneur except for Elly (duduk paling kanan), she still single =) Apa-apa pun they have the vision, goal and dreams to be achieved. InsyaAllah more and more to come!!

* This weekend will have a discussion with my business partners di Lembah Kelang pula. See you ladies!!


" ALWAYS DO YOUR BEST. 
WHAT YOU PLANT NOW, YOU WILL HARVEST LATER "

Be in my team
013-7415271

Premium Beautiful Johor | Green Leaders Orientation Workshop (GLOW)


Salam semua. Apa khabar uolss hari ni? Pejam celik pejam celik sekejap je dah hari Jumaat. Cepat kan masa berlalu? Sebab itu la kita tak boleh bertangguh bila nak buat apa-apa perkara sekali pun sebab masa tidak menunggu kita =)

Okay dalam entri kali ni nak share about Green Leader Orientation Workshop (GLOW) Zon Selatan yang telah diadakan pada 25 Disember 2012 & 5 Januari 2013. Alhamdulillah my group di Johor semakin besar dan berkembang. Bermakna semakin ramai yang sedar akan kepentingan untuk upgrade diri dan income pada zaman sekarang yang almost everything perlukan duit. Syabas to all of u!

Basically this GLOW diadakan khas untuk rakan-rakan kongsi baru, untuk guide everyone on how to do the business, how to sell Premium Beautiful and how to move to the next level. Actually a lot of things yang akan diajar dan ditunjuk cara process by process di dalam busnes ni. Each and every steps will be guided. And that is why our group semakin berkembang bukan sahaja di Johor malah di Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Selangor, Pahang, Perak, Kedah and even Sarawak =) So you don't have to worry ya. With the right group, the right guidance, nothing is impossible. We just do it! 

Our first GLOW ever! InsyaAllah planned for monthly class macam ni untuk beri yang terbaik kepada rakan-rakan kongsi semua.




Our second GLOW at Grand Paragon Hotel Johor Bahru. With the new business partners. Masing-masing bersemangat nak capai impian!



Thanks to all partners yang hadir for this GLOW eventhough hari tersebut adalah public holiday dan juga weekend, perfect time to spend with family tapi anda semua dapat luangkan masa untuk menimba ilmu. I am so proud with all of you and hoping that we will still together forever.

Next plan for GLOW Zon Selatan is early February 2013. So u guys let's be part of my team this January. Here we have free coaching, travel package to Shanghai and many more to come in 2013..don't miss it everyone!

And tomorrow (12 January 2013) we have GLOW Zon Tengah - Kuala Lumpur/lembah Kelang/Selangor.   Let's be with us..if interested cepat-cepat contact me ya. Looking forward to see u =)


Thursday, January 10, 2013

Good News!! Shaliza Aziz & Sha Khalid Will Be In NTV 7 Bella Talkshow!!


Hi semua :)

Rasa teruja sangat nak share about this good news. Both my mentor in business will be representing the company in NTV 7 Bella Talkshow!! Awesome kan? Proud of u both as my mentors. InsyaAllah I will follow your steps towards success. Adore them so much!

*Print screen SMS copied from bakal CDM Shaliza Aziz


Teruja kan? Itulah dia, dalam bisnes ni macam-macam yang kita akan capai selain dari diajar macam mana nak generate income 5-6 angka sebulan. In term of self confidence, grooming inside out, positive attitude, positive mind besides travelling overseas 3 times a yer, luxury cars & many more. And trust me they also never imagine sampai dapat invitation untuk talkshow sebegini. Again, congrats mentors! Nothing is impossible when we are in the RIGHT GROUP & RIGHT GUIDANCE.


Me with CDM Sha Khalid

Me with bakal CDM Shaliza Aziz


Doakan both of them dapat beri yang terbaik semasa talkshow nanti. Can't wait!!

Stay tuned!


* Thank you for reading this entry =)
Wednesday, January 9, 2013

Premium Beautiful Johor | Jom Kita Ke Shanghai!!



Kepada semua warga Johor, Melaka, Negeri Sembilan ayuh ramai-ramai pakai Premium Beautiful and enjoy the next FOC holiday to modern city of  Shanghai!! Alhamdulillah just after London & Paris in March 2013, the second FOC trip for 2013 will be Shanghai. Excited!!

What do you have to do? Simple sahaja. Just contact me and I will share with you the opportunities because everyone has the same chance to go and be successful =)

Superb view..Shanghai night!

FOC trip means segala keperluan dari segi tiket flight, accomodation surely 5 star hotel, HALAL foods and touring guide will be provided by the company. Best kan? Hanya perlu bawa duit shopping and for info, duit shopping from our monthly bonus!! You don't have to korek tabung untuk shopping =) All provided and yang bestnya lagi bila pergi ramai-ramai dengan kawan-kawan. Memang enjoy and release tension ;)

Shopping Street



Paling penting adalah peluang untuk tengok negara orang. Bukan senang kan..so inilah masanya. Rugi kalau tak grab this opportunity. Holiday + honeymoon + shopping + travelling are such a great package right? 

Don't miss it everyone!
Contact me today 
013-7415271

Or you can call my business partners as below:

Faliha : 017-2824779 | Melaka, Perak, Kedah, Penang, Perlis
Fetty : 017-7416477 | Johor, Negeri Sembilan, Pahang, Selangor, Kedah, Miri
Siti Azlina (Olyn) : 016-3542963 | Melaka, Kuala Lumpur, Shah Alam, Selangor
Hani : 016-9775776 | Kuala Lumpur, Selangor
Juliana : 012-2624062 | Kuala Lumpur, Selangor, Pahang

My 2012 Journey | Sweet Memories



Salam semua. Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan selamat tahun baru 2013 =)

Alhamdulillah..tahun 2012 sudah pun melabuhkan tirai and now 2013 muncul dengan semangat baru, harapan baru, segalanya baru bagi yang benar-benar mahu memanfaatkannya.

Recap for 2012 yang penuh warna-warni. Many things happened, I am so blessed. Thank you Allah for giving me such a great life surrounded with loving, supportive, understanding husband, beautiful daughters and supportive families. Since I'm doing Premium Beautiful business my life changed even better, more positive, more hopes, more confidence, more income, more friends, more chances, more challenges!



Anugerah SM/SSM. Achieved pangkat kedua dalam bisnes iaitu Senior Sales Manager. I was 3 months pregnant for 2nd baby =)

Naik pentas together with my mentor in this business Shaliza Aziz



Our 3rd wedding anniversary - February 2012

Diamond Night Dinner - April 2012


InsyaAllah tahun 2013, saya akan naik pentas tiga kali and paling penting pegang kunci keramat itu!

                  
Achieved pangkat ketiga Diamond Sales Manager - May 2012


I was 7.5 months pregnant!


Qualify FREE trip to Guangzhou!! Alhamdulillah, syukur sangat  



Exclusive Business Meeting Zon Selatan - June 2012


Safely delivered our second bundle of joy..Ifra Afiqah - 11 July 2012


I was in 31 days of confinement ;)




Aidilfitri 2012 - August 2012

Qualify FREE trip lagi to London & Paris..a dream come true!! - September 2012


Anugerah SM/SSM : Meraikan rakan-rakan kongsi naik pentas. Congrats all!! - September 2012




Izzah Ardini 3rd Birthday. Big girl =) 27 October 2012

Seminar SM/SSM Cycle 3 - Green Leaders Group. Kali ni temankan rakan-rakan kongsi baru - November 2012



Majlis Ulangtahun Hai-O Marketing Sdn Bhd kali ke-20 - November 2012

Fantastic & Exclusive GLAM Dinner - November 2012

Photoshoot, photoshoot, photoshoot =) - December 2012


Alhamdulillah..2012 meninggalkan sejuta kenangan manis. InsyaAllah 2013 akan lebih gemilang! Semoga apa yang diimpikan untuk 2013 akan tercapai. Tidak perlu takut untuk berimpian kerana impian akan membawa kita ke arah kejayaan.

Let's face the challange!
Change your life for a better future!


Thank you for reading this entry =)