Tuesday, January 15, 2013

Beauty Tips | When You Entering Three Series


Well three series here means 30s :)

Talking about myself and many friends and women out there. Once entered the three series memang ada few kerisauan mengenai kecantikan luaran dan dalaman. In term of skin, health, energy, body shape, weight, sexual dan macam-macam lagi. Nowadays banyak sangat produk-produk yang menawarkan benefits untuk kecantikan & kesihatan. It's just you kena pilih mana yang dirasakan boleh DIPERCAYAI tapi awas ye, jangan tertipu dengan testimonial palsu.


Yang paling obvious ialah kedutan di muka. 

Belly fat. Perut tak kempis-kempis for quite a long time especially after bersalin. Nak pakai baju terpaksa cover.

Very common scenario


Tak boleh nak kancing. Oh no!!!


Badan mudah letih dan lesu. With lifestyle nowadays memang mudah rasa letih.


So macam mana nak atasi or at least kurangkan masalah-masalah di atas?

Just sharing my own experience.

I used SK-II for my skincare. So far it suits me well. Liang roma makin mengecil and paling penting my face tak nampak kusam. Kalau dulu memang kusam sebab memang tak jaga langsung setakat cuci muka je. Working at fabrication yard environment memang tak boleh lari dari habuk then office pula airconditioned so kulit muka memang senang kering.

Untuk penjagaan kulit dari dalaman, I consume this BB Plus Collagen. Not only for skin but for your ankle too! BB Plus collagen diformulasi khas untuk mengurangkan penuaan dengan kandungan Collagen & Vitamin C. So you get 2 benefits here :) Bila minum BB Plus ni, rasa kurang lapar. So dah dapat another benefit di situ iaitu membantu juga untuk slim down.

And as a mom of two daughters, extra energy sangat-sangat diperlukan supaya kekal bertenaga. For this purpose, I consume Pil Maharani. Pilihan herba turun-temurun yang memang membantu melancarkan peredaran darah seterusnya menjadikan badan kita sihat.


The two products that I'd love to share the benefits with all of my ladies friends ;)


Next, untuk memudahkan penghadaman dan pencernaan, I definitely use Nurich Lacto-lite. Ye lah kan sekarang ni macam-macam makanan yang sedap-sedap. Rugi tak rasa. Hehe. This lactolite just consume 1 sachet malam before tido then esok pagi akan flush. Settle. Perut pun rasa lega.




The important part, non of the other is to maintain my body figure and to slim down a little bit =) First time wearing Premium Beautiful, my target is just to correct my body posture and release pain around my waist. Alhamdulillah after almost 3 years wearing it, I feel more than that. Feeling good, confident and looking good! It is really worth it.


Me after 4 months delivered my second baby. I didn't control my food intake, the Premium Beautiful helps me a lot!

So there you go. My tips for beauty and health. If you want to know the details about the product, do not hesitate to contact me. I'll be glad to share with you =) Special price for my customers. Don't worry okay.


013-7415271
Email : ainezam2001@yahoo.com
Facebook: Norain Mohd Nizar

No comments: