Tuesday, January 15, 2013

BIOZONE Car Sterilizer


Anyone of you guys yang suka bau kereta busuk? Bau masam? Bau muntah anak? Bau rokok? Hehe. For sure takde kan. Everyone suka bau yang wangi & fresh =) Of course la kan..kita mesti nak environment yang selesa, nyaman dalam kereta especially untuk perjalanan jauh. Or even dekat-dekat pun mesti nak keadaan dalam kereta yang tenang & selesa. Sebab tu mostly people beli car perfume. True?

But perfume hanya untuk mewangikan kereta, paling lama bertahan dalam sebulan dua kan? After that kena beli refill sebab ianya memang dah macam keperluan. Hmm..kan bagus kalau ada produk or pewangi yang beli sekali je tapi boleh tahan lama..Jimat duit ye tak?

Actually ADA ye. Kat sini nak introduce this must-have-item for your car..we called it

BIOZONE CAR STERILIZER.


Simple je cara nak guna. Setiap kereta ada soket kan? Yang biasa digunakan sebagai pemetik api oleh smoker and untuk plug in charger handphone tu. This Biozone Car Sterilizer you all cucuk je kat situ an ON the air-conditioner. Settle! And soon after that you can enjoy the fresh environment in your car. Feeling ala-ala hirup udara segar dalam hutan. Seriously. You should try =)




More info about this product:

Sistem purifikasi udara BIOZONE Car Sterilizer ini menggunakan teknologi “COLD PLASMA” yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3). Ozon dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC (volatile organic compounds) yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Setelah ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar, ia akan kembali menjadi oksigen (O2) menjadikan kereta anda segar. Ia ringan, mesra alam, selamat dan mudah digunakan.

Apakah itu ozon? Adakah ia selamat?
Lapisan ozon merupakan satu lapisan yang berjarak kira-kira 20-30km dari bumi. Fungsi utamanya ialah menyerap sinaran ultra ungu serta melindungi manusia dan tumbuh-tumbuhan daripada sinaran ultra ungu kerana ozon mempunyai fungsi yang amat berkesan dalam membasmi bakteria, dan menghalang bakteria daripada membiak. Kuantiti ozon di dalam udara ialah kira-kira 0.01-0.04 ppm. US FDA menetapkan tahap maksimum ozon yang dibenarkan adalah 0.05 ppm di mana pembebasan ozon oleh BIOZONE Car Sterilizer adalah kurang daripada 0.03 ppm, maka ia adalah selamat untuk digunakan.

Berapa lamakah BIOZONE Car Sterilizer boleh bertahan?
BIOZONE Car Sterilizer boleh digunakan selama 3 tahun sekiranya ia digunakan setiap hari.

Bagaimanakah BIOZONE Car Sterilizer memperbaiki kualiti udara dalam kereta?
Ozon yang dihasilkan oleh BIOZONE Car Sterilizer dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar menjadi oksigen (O2), menyediakan kereta anda bagaikan kesegaran dalam hutan

Mengapakah kita perlu menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam kereta?
Kereta mempunyai ruang yang tertutup, maka VOC seperti formaldehid, benzena dan ammonia akan menghasilkan bakteria dan hama dalam keadaan suhu dan kelembapan yang bersesuaian dengannya di mana ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Mereka yang berada dalam keadaan sebegini mudah berasa pening kepala, keletihan dan mual, malah dalam jangka masa yang panjang, mereka mudah menghidapi penyakit pernafasan seperti tonsilitis, bronkitis, pneumonia dan sebagainya. Hal ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Pada masa yang sama, Staphylococcus aureus yang dijumpai di dalam kebanyakan kereta akan menghasilkan bau ganjil, debu dan kotoran turut mempengaruhi fungsi pendingin kereta, menyebabkan fungsi pendinginan dan pemanasan kurang berkesan. Oleh itu, BIOZONE Car Sterilizer diperlukan untuk membantu menyingkirkan kuman, meneutralisasikan gas-gas beracun dan menyingkirkan bau. 

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam rumah?
Tidak. BIOZONE Car Sterilizer direka khas berdasarkan ruangan dan kelengkapan dalam kereta. Soket dan kuantiti pembebasan ozon bagi BIOZONE Car Sterilizer juga direka khas berdasarkan kelengkapan dan ruangan kereta. Voltan di rumah yang terlalu besar akan menyebabkan BIOZONE Car Sterilizer terbakar. Selain itu, kuantiti dan liputan pembebasan ozon adalah terhad, maka ia tidak dapat memberikan kesan yang lengkap di rumah.
KELEBIHAN PRODUK
Menggunakan teknologi “cold plasma” Jepun yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3)
Membasmi kuman yang boleh menyebabkan masalah pernafasan dengan berkesan, mencegah bakteria dan jangkitan virus
Menguraikan VOC dalam kereta misalnya formaldehid, benzena, ammonia, menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain.
Membersih dan menyegarkan udara dalam kereta.
Ringan, mudah alih dan mudah digunakan.
Selamat, mesra alam dan tidak memerlukan penyelenggaraan.

So after this, tiada lagi bau-bau yang tidak senangi
Rokok
Kopi
Bau badan/peluh
Durian/ durian crepe
Bau makanan
Muntah/susu kanak-kanak & baby
Chemical pencuci kereta
Bau minyak dan lain-lain

Place your order now ya! Berbaloi-baloi =)
Ain - 013-7415271 
Ezam - 013-7445271



No comments: