Wednesday, July 31, 2013

Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum  & salam sejahtera everyone :)

Hari ni dah masuk 22 Ramadhan. How fast time flies kan? I am sure ramai yang dah buat persiapan raya & ramai yang menggandakan amal ibadah di penghujung Ramadhan ni. Alhamdulillah.

Sesetengah orang bila bulan Ramadhan menjelma, ada yg relate dengan produktiviti semakin menurun. Letih, penat, mengantuk dan sebagainya. Tapi cuba kita tengok balik, bulan Ramadhan adalah bulan penuh rahmat, rezeki & juga bulan keampunan. Rugi kalau tak grab peluang yang sangat baik ni. And now, since I'm doing the business and working at the same time memang terasa perubahannya. Ke arah yang lebih positif.

Business mengajar erti kesabaran, kecekalan & after all the hardwork and effort, the result has all it called SATISFACTION. Syukur Allah lorongkan jalan ke arah business bersama GLAM. It is balance.

Yesterday marked as closing of July and alhamdulillah I am welcoming more business partners from all over Malaysia and from different background. Ada engineers, musician, banker, teacher :) This mean that I have bigger responsibility towards my team. InsyaAllah with a strong will, strong support from GLAM, everyone has an equal chance to success.

Next, I am looking for more business partners, distributors, agents from all over Malaysia because now we have representative from Kedah, Perak, Brunei, Sarawak, Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang and of course Johor :) So no worries, anywhere you came from just let me know.

Don't wait, just contact us

AIN - 0137415271
EZAM - 0137445271

Sunday, July 14, 2013

Diamond Night 2013 | Awards, Appreciation, Achievement, Celebration


Assalamualaikum & Hello everyone :)

Baru berkesempatan nak update about Diamond Night yang berlangsung pada 22 Jun 2013 yang lalu bertempat di Malaysia International Exhibition & Convention Centre (MIECC) dengan penuh gilang gemilang.

Bermulanya perjalanan bisnes sebagai Sales Manager sehinggalah sekarang Double Diamond Manager, setiap achievement & pangkat pasti diraikan. Segala usaha memang sangat-sangat berbaloi and sebenarnya tak ambil masa yang lama. Dengan syarat, you are under the leadership of Green Leaders Academy Malaysia (GLAM). Terlebih dahulu nak ucapkan terima kasih kepada my mentor in business CDM Shaliza Aziz, CDM Sha KhalidCDM Hanis Haizi kerana dengan tunjuk ajar mereka inilah saya boleh sampai ke tahap sekarang. And special thanks to my lovely husband for his endless support, understanding, sacrifices, teguran, sindiran that lead me to whom I am today. Another 1 step to Crown Diamond Manager! Gonna make it happen very soon. InsyaAllah.

So back to the story. Talking about award night, GLAMpreneur memang terkenal dengan fashion yang exclusive and GLAM from famous designers. Radzuan Radziwill, Rizman Ruzaini, Jovian Mandagie, Innai Red, Pu3, Nurita Harith. And for myself first time tempah baju designer, from Pu3 design. Ya Allah macam tak percaya pun ada. Alhamdulillah ada duit lebih hasil from bisnes maka dapatlah tempah dress dengan designer :).

Diamond Night kali ini memang sangat grand dan yang membuatkan ianya lebih meriah kerana saya naik pentas 2 kali! Syukur sangat. Paling menggembirakan juga, tahun lepas hanya datang berdua dengan husband tapi tahun ni datang 2 table dengan business partners yang sama-sama meraikan & ambil aura. Next year they gonna be on stage. Thank you guys. Love u all!






Make up by MUA Che Wan. Memang long lasting!


That night, I've been on stage for 2 awards :)

ANUGERAH TABUNG KERETA & DIAMOND SALES MANAGER




Receiving the most prestige award from Hai-O. Carfund award! Alhamdulillah.
















Ready for second award. With my sister yang bertugas sebagai organizer crew pada malam tersebut. Proud of her too!



Congratulations DSM Syikin for your achievement! Biarpun sarat pregnant namun semangat tak pernah luntur. Proud of you dear!






Enjoy the photos? :) Alhamdulillah everything went well. InsyaAllah next year will be come back with more achievers!!

So, anyone who wanna unlimited income, Carfund for your dream car, free trips 2-3 years in a year?

Just contact us;



Ain 013-7415271/ Ezam 013-7445271

Facebook : Norain Mohd Nizar/ Mohd Ezamshah Abu Bakar

Instagram : @norainezamshah / @mohdezamshah


See you! Let's have your success journey with us!
Tuesday, July 9, 2013

Salam Ramadhan 1434H

Assalamulaikum w.b.t..

Beberapa jam sahaja lagi seluruh umat Islam bakal menyambut bulan Ramadhan yang penuh barakah. Alhamdulillah..marilah kita bersyukur kerana masih lagi diberikan peluang untuk bertemu sekali lagi dengan bulan yang mulia ini.

Esok kita semua akan mula berpuasa. Moga ibadah puasa dan ibadah lain dapat dipertingkatkan lagi. InsyaAllah sama-sama kita imarahkan bula  Ramadhan dengan terawih dan banyakkan bersedekah. Dan semoga mutu pekerjaan kita juga dipertingkatkan, mencari rezeki juga suatu ibadah :)

Di sini saya ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf andai ada salah silap yang mengguris hati sesiapa. Salam Ramadhan dari kami sekeluarga..