Friday, August 30, 2013

Food Review | Amarin Absolutely Thai


Alkisah ahad lepas cadangnya nak makan di Restoran Bumbu Desa, Midvalley. Tapi sampai-sampai je lokasi, tengok berbungkus segala. Baca notis "under renovation/replacement". Ini bermakna tiada lagi Bumbu Desa di Midvalley wahai kawan-kawan sebab lokasi tu akan bertukar menjadi Restoran Makanan Jepun. Kat mana nak makan nasi padang ni?

Masing-masing kelaparan nasi masa tu. Lunch hour okey. So kitorang intai-intai ke restoran sebelah. Thai cuisine. Belek-belek menu then decide to give a try. Masuk-masuk je terus disapa "sawadikappp".  Sangat friendly okey dan tempat makan yang sangat cosy. Relaxing macam kat spa, nak makan pun boleh concentrate. Cewah! Untuk discussion or businesa sharing pun sesuai. Ok next o-group boleh buat kat Amarin. Best!

Okay back to the story. Food review. Adalah sedap!! Menu semua dalam bahasa Thai. So kalau korang pegi sana, memang boleh belajar cakap Siam. Haha. Ada English translation, no worries. We all order Tomyam Seafood, Omelette with spring onion, Chicken with oyster sauce. 3 lauk je makan 3 orang. Nampak macam tak cukup tapi kenyangnya ya ampun! Hehe. 3 orang = hubby, me and my sister.

Review one by one. Tomyam cukup rasa masam, pedas, manis. Omelette atau nama kampungnya telur dadar pun gebu sedap lemak berkrim. Chicken with oyster sauce pun sedap cukup rasa. Nasi sorang sepinggan alhamdulillah kenyang. Syukur!

So kalau u all nak makan thai cuisine yang sedap, bolehlah try Amarin. Try menu lain then buat review pula k! Till then, selamat menjamu mata :)

Wednesday, August 28, 2013

The Diamond Circle | Seoul Seoul Seoul


Alhamdulillah..feeling excited! Counting days for another free trip to Seoul, Korea!! Kali ini lebih bermakna sebab pergi lebih ramai, with my business partners DSM Olyn & DSM Faeza. Congrats to both of u for your first trip ever!!

Memang, ada juga suara-suara yang mengatakan "alahai setakat korea, kumpul duit sendiri pun boleh pergi." Betul, but for me if we can go around the globe for free..why paying? :) Plus a trip with company semua dah diatur rapi. Tempat-tempat yang nak dilawati confirm menarik. Anddd kalau trip with the company memang tak sah kalau tak pergi tempat shopping! Hehe. Disebabkan flight ticket, accomodation, halal foods, transportation semua ditanggung oleh company maka semua yang pergi just bawak duit shopping!! Best!! Just like our London and Paris trip last March. Pada mulanya memang tak percaya tapi dah alami sendiri, memang betul-betul awesome!

So that's why we would like to invite all of you out there to join us to Gold Coast Australia untuk merasai sendiri keseronokan & kepuasan pergi oversea secara FREE :)

You can just contact us to find out more okay :)

Ain - 0137415271
Ezam - 0137445271

Tuesday, August 27, 2013

GLAM Biz | Start Your Own Business

Good news to everyone!! Especially jejaka-jejaka yang looking for EXTRA income every month :)
Now we have few package for you to start your business with GLAM. And join us to a free trip to GOLD COAST Australia!!

You can choose to kick start with Mineral Coffee or Biovelocity Sleepmate. Hot selling item, fast return, profits and bonus plus a strategy from GLAM. Everyone can do this, with GLAM method and strategy and full support from the company. InsyaAllah.
So for those interested to have extra income every month starting from RM 1,000 - RM 4,500, do contact these gentlemen for further explaination.

Ezamshah - 0137445271 (Johor, Melaka, Negeri Sembilan)
Badry - 0135339553 (Perak, Kedah, Penang, Perlis)
Fariq - 0137706435 (Johor, Batu Pahat)
Fitri - 0137427425 (Johor)
Fadli - 0196082996 (Kuala Lumpur, Selangor, Melaka)
Azim - 0137776543 (Johor, Muar)

SM/SSM Award 2013


To all Sales Managers and Senior Sales Managers..

CONGRATULATIONS!!

The event was held at Menara PGRM Cheras, Kuala Lumpur on 24 August 2013. All entreprenuers of Hai-O from all over Malaysia gathered here to celebrate the business partners for their achievement.
As for our team The Diamond Circle (TDC) 30 of us were receiving the award! Congratulations again to all! This is just the beginning, definitely more to come after this. Keep up the good work!
And to all The Glampreneurs, Congratulations!! We totally rawk the stage!

Wednesday, August 7, 2013

Hari Raya 2013 | Negeri Sembilan & Melaka

Bersempena Aidilfitri yang akan menjelang esok, I am pretty sure most of us dalam perjalanan pulang ke kampung halaman or ada yang dah selamat sampai ke destinasi masing-masing. Hanya tunggu nak raya esok je ye :)

Okay, in case u all want to know more about Premium Beautiful, Biovelocity Sleepmate, Biozone Food Purifier, Mineral Coffee, BBplus or other good products with opportunity for side income, please contact our team near you :)

Melaka
Olyn - 016-3542963
Miza - 013-4095981

Johor
Elly Yana - 019-7949162
Fazlin - 016-7588572
Diana - 012-7404740

Kuala Lumpur/Selangor
Suhaili - 012-6842560
Alin - 016-6102034/012-6881650
Aini - 019-2264262

Negeri Sembilan
Nurul - 018-9514112

Kedah/Utara
Faliha - 017-2824779
Awien - 019-3692466

Kelantan
Shopiah - 017-3841716

Terengganu
Junainah - 019-6003205

Pahang
Juliana - 012-2624062

And definitely you can contact us

Ain - 013-7415271
Ezam - 013-7445271

We will be in Negeri Sembilan (9-10 August 2013) & Melaka (11-12 August 2013).

Salam Lebaran 2013

Assalamulaikum & salam sejahtera everyone :)

Today is the last day for us Muslimin Muslimat mengerjakan ibadah puasa untuk tahun ini. How fast time flies kan?

Di kesempatan ini, saya ingin memohon ampun & maaf andai ada tersalah kata, terguris perasaan dan sebagainya. Kepada semua kaum keluarga, sahabat handai, business partners, clients dan semua umat Islam seluruhnya,

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Friday, August 2, 2013

Korea..here we come!!

Excited! Another free trip with this business. Alhamdulillah..

Before this selalu berangan melancong ke luar negara. Perginya tak tahu bila. One fine day but when? Alhamdulillah dengan peluang dalam bisnes ini, you gonna travel across the globe 3 times a year! Ya Allah syukur sangat dipertemukan dengan bisnes yang adil dan mudah.
So Seoul, Korea will be our third free trip after Guangzhou and London Paris. Next after Korea will be Gold Coast!! For the Gold Coast trip still open for everybody. Those yang nak follow kami boleh contact us cepat-cepat ya. Free trip dengan Hai-O memang tip top. That one I guaranteed. :)

Wait no more everyone. Please feel free to contact us for further info.

Ain - 0137415271
Ezam - 013-7445271