Friday, August 30, 2013

Food Review | Amarin Absolutely Thai


Alkisah ahad lepas cadangnya nak makan di Restoran Bumbu Desa, Midvalley. Tapi sampai-sampai je lokasi, tengok berbungkus segala. Baca notis "under renovation/replacement". Ini bermakna tiada lagi Bumbu Desa di Midvalley wahai kawan-kawan sebab lokasi tu akan bertukar menjadi Restoran Makanan Jepun. Kat mana nak makan nasi padang ni?

Masing-masing kelaparan nasi masa tu. Lunch hour okey. So kitorang intai-intai ke restoran sebelah. Thai cuisine. Belek-belek menu then decide to give a try. Masuk-masuk je terus disapa "sawadikappp".  Sangat friendly okey dan tempat makan yang sangat cosy. Relaxing macam kat spa, nak makan pun boleh concentrate. Cewah! Untuk discussion or businesa sharing pun sesuai. Ok next o-group boleh buat kat Amarin. Best!

Okay back to the story. Food review. Adalah sedap!! Menu semua dalam bahasa Thai. So kalau korang pegi sana, memang boleh belajar cakap Siam. Haha. Ada English translation, no worries. We all order Tomyam Seafood, Omelette with spring onion, Chicken with oyster sauce. 3 lauk je makan 3 orang. Nampak macam tak cukup tapi kenyangnya ya ampun! Hehe. 3 orang = hubby, me and my sister.

Review one by one. Tomyam cukup rasa masam, pedas, manis. Omelette atau nama kampungnya telur dadar pun gebu sedap lemak berkrim. Chicken with oyster sauce pun sedap cukup rasa. Nasi sorang sepinggan alhamdulillah kenyang. Syukur!

So kalau u all nak makan thai cuisine yang sedap, bolehlah try Amarin. Try menu lain then buat review pula k! Till then, selamat menjamu mata :)

1 comment:

shaliza aziz said...

OMG, bumbu desa dah xde. tempat fav fariz tu .. dulu our fav amarin thai until bumbu desa opened there ..