Wednesday, September 25, 2013

Glamjourneys | Seoul Here We Are!

Seoul Day 1 - 17 September 2013

Our first day dimulakan dengan breakfast di Restoran Halal area Itaewon Street, Seoul. Journey from Incheon International Airport to Seoul took about one hour by coach. Coach pula sangat selesa so masing-masing ambil peluang untuk tidur sebab dalam flight tak tidur. Recharge energy before shopping marathon :)


Our VIP Coach. Hyundai from Korea :)
Their national cars conquered the road
Along the way to Seoul. Beautiful.
Our kind tourist guide from Seoul, Miss Elise :)

Sampai di Itaewon Street, we had our breakfast. An Indian-Pakistan cuisine. Lebih kurang macam makan kat kedai mamak di Malaysia. Haha. U all kalau ke Seoul boleh cari restaurant di sini. Few halal foods restaurant here you can choose.


Let's have breakfast! and lunch..err brunch!

After having our meals, our next stop was Dongdaemun Market. Nama je market tapi semua dalam building and terlalu banyak choice especially baju-baju Korean style. Semua high quality and price pun boleh tahan. Their living cost very high so their stuff mostly pricy. Just imagine gaji maid sahaja USD 2,000. Fuh!

Di Dongdaemun Market you can get Korea Souvenirs, baju-baju, kasut, bags, toys and macam-macam lagi barangan Korean Brand. Cosmetics pun ada. Baju-baju ala2 k-pop star memang banyak sangat and setiap butik yang u all pegi design lain-lain. So agak susah nak compare the price sebab semua cantik!

And sekitar Dongdaemun ada banyak shopping mall yang u all boleh pergi. Shopping, shopping, shopping!!


Ready untuk melaburkan Korean Won di tempat sepatutnya. Hehe

Nak jugak tuh. Hehe
Doota Shopping Mall!
Antara yang menarik..korean silk shawl uolss! This one cost KRW 39,000. Lepas convert around RM 120 ++
The souvenir shop. Yang baju kelabu tengah pegang bakul hijau tu adalah tokey kedai. Pandai cakap bahasa indonesia. Senang nak bargain.

Ramainya ya ampun!
I got something for my daughters. Hope they like it :)
Lepak after penat shopping. Olyn yang kononnya bawak luggage kecik paling banyak shopping di sini. Lol
Beg hijau yang penuh dengan souvenirs for business partners, future business partners, family and friends
The Diamond Circle dengan hasil tangkapan masing-masing. Yeay!!

After we spent about 2.5 hours at Dongdaemun Market, we checked in at our hotel for these 4 days untuk bersiap-siap ke Gala Dinner sebelah malamnya. The hotel named Best Western Premier Hotel Kukdo.

Spacious room. Love it!
Huge mirror. Love it too!

Ada orang dalam wardrobe

Best sangat hotel ni. Kan dah kata 5 star treatment from the company. Syukur sangat! This hotel recommended sebab location yang strategic and sebelah hotel ni ada 24 hours shop ala-ala Seven Eleven. So if you need anything boleh turun bawah beli apa yang patut :)

Right after check in everyone ambil peluang berehat sebelum bersiap-siap untuk Gala Dinner. The story shall be continued in the next entry ya..

Anyway, those yang nak souvenir boleh add me at Facebook or Instagram or you can whatsapp us at

013-7415271 (Ain)
013-7445271 (Ezam)

For more photos, check out my facebook page Seoul Day 1 Photos

No comments: