Sunday, October 6, 2013

Glamjourneys | Lotte Duty Free, Han River Cruise & Myeongdong


Day 3 - 19 September 2013

Assalamualikum & hello all.

Continue story di Seoul, Korea. Kepada yang terlepas story day 1 and day 2, you may click here okay :) Seoul Day 1 and Seoul Day 2. Oh not to forget Gala Dinner 2013 =)

So, macam biasa awal-awal pagi dah bersiap. Another exciting stories di Seoul. Masa type entry ni terasa macam sangat rindu dengan Seoul. Sure I'll be back again. InsyaAllah. Nak bawa Izzah & Ifra sama. Amin!

Theme of the day was yellow =)


In front of the hotel with CDM Hanis

Me with the founder of GLAM.

Before start menjelajah (cewah) Seoul, kita breakfast dulu okay. Di Itaewon street. Halal foods are available over there.

Gambar ni cun. Excuse the background. lol

Restoran Maharaja

Lepas makan. Group photo!

Husband imemang suka ambil gambar lintas jalan. Hehe

After breakfast, we all ke Korea National Health Center. Tak dibenarkan snap gambar dalam tu but basically di sana adalah gallery ubat-ubatan dan herba dari Korea. Mainly untuk kesihatan.


Snap gambar luar bangunan je lah ye.

All rite. Next pit stop was Lotte Duty Free. Kat sinilah masing-masing meroyan sebab tengok skin care murah sangat and boleh beli borong! You just named it. Especially Korean brand macam Etude memang awesome. Sampai dah balik Malaysia rasa menyesal tak beli lagi banyak. Hahha. Dasar...



Betapa gembiranya saya mencuba BB Cream! Awek korea ni tak pandai sangat English but her colleague boleh bantu. 

Yang bestnya di Seoul ni, bila kita dah beli sesuatu barang then mintak free gift, diorang memang tak lokek langsung! Banyak okeh free gift.

Dah closed deal dah ni :)

I bought CC cream too. And face masks. banyak choice. Sangat best and feeling-feeling flawless. Haha.

After shopping, kita layan artis k-pop sekejap.


Di Star Avenue

Add caption

With his favorite K-Pop band. Lol

Share frame dengan Airin. Hehe

Tengok gambar K-pop artis pun ok lah kan. Kalau tengok depan mata mau meroyan masing-masing sebab kulit diorang flawless okay!

Next pitstop ni adalah yang paling best. For me. It was Han River Cruise! Masa ni dapat tengok seluruh bandar Seoul dari Gangbuk ke Gangnam! And we had lunch, super delicious lunch. Thank you to the company sebab bagi layanan sangat istimewa. 5 star!

Eland Cruise di belakang itu.
Just the two of us
Buat bisnes betul-betul all out, bila enjoy pun kita enjoy all out. Lompat!! Work hard play hard.

Best buddies :)

I hope they really enjoy the trip. With Faeza & Olyn

Let's go!!
Love :)

From Eland Cruise. Blessed.


Gambar wajib bersama suami tercinta

About one hour we all menyusuri Sungai Han. Turun je dari cruise nampak ada few traditional games di kawasan panas terik. Hehe.


Try banyak kali pun tak masuk
First trial terus masuk! Kena main netball uolss =)



Shopping sudah, makan sudah, naik cruise sudah, then we heading back to Seoul City.

Another tourist attraction place in Seoul, Namsan Hanok Village.




With awek korea yang comel with their traditional costume.


Penat juga mendaki bukit. Huhu. Macam dalam cerita Korea, bandar Seoul memang mostly kawasan berbukit. 30% kawasan landai.

Our last pitstop was Myeongdong. Shopping lagi! Di sini you can see the market and also Cosmetic shop bersepah tepi jalan. The faceshop, body shop, Lush, Etude, Mischa semua ada. Pilih je. Zara, H&M, Mango tepi jalan besar sahaja.



Patung PSY menari

Banyak ni je shopping Definitely No! Haha.

Our activities on that day habis awal aroun 7.00 pm. We went back to hotel early, rehat and freshen up. Since that was the last nite we're in Seoul so we decided to go out that night. The girls went to Myeongdong again and the boys went to Gangnam!

I will update about that in the next entry ya. Stay tuned at this page okay everyone :)

Thank you for reading and feel free to follow my blog :)

More pictures at my facebook page Seoul Day 3



No comments: