Sunday, October 6, 2013

Glamjourneys | Paju Premium Outlet & Lotte World Theme Park


Seoul Day 2 : 18 September 2013

Ready for Day 2 stories? :)

Wake up called was at 6.30 am local time. As early as 8.00 am semua dah berkumpul di lobby hotel untuk ke Itaewon Street lagi for breakfast. Macam nak pergi kerja pula kan?

Theme of the day was blue colour :)


Jalan berjemaah menuju ke restoran
Here we are! Masing-masing dah tak serupa mak orang. Haha


After semua dah kenyang, we all terus ke our next destination Paju Premium Outlet. Do I need to tell you what destination it was? :)

:)

Ambil gambar dengan lukisan dinding
Muka kenyang &  tak sabar nak shopping!


Journey from Seoul City to Paju Premium Outlet took about 1 hour. Perut kenyang, bas selesa, apalagi masing-masing ambik peluang lagi untuk tidur. Haha. Recharge sebelum shopping katanya.


And here we are!!

Sebelum aktiviti melontar peluru bermula, kita posing dulu okay. Ye lah kan..bukan selalu datang Korea, free pulak tu. Wajib ambil gambar banyak-banyak.


K-pop boy band. Haha. #glamlelaki

Ini paling best. Sesi menguji kegagahan suami. Lol
Macam JPO tapi ini lagi besar
The other side

We were given about 2 and half hour to shop. Macam tak cukup masa je kan. Teringat last trip ke Bicester Village, 6 jam adalah tak cukup untuk shopping! Seriuosly. Paju Premium Outlet ni macam Johor Premium Outlet tapi sini lebih besar and lebih banyak brand. Price? Ada yang murah ada yang mahal.



Yeay! Dah shopping!!
Chillax after shopping


After shopping and lunch (actually tak lunch, just alas perut sebab still kenyang), we all ke Amethyst Gallery dimana segala jenis batu jed, diamond ada dijual.


Tadaaa!! Tu dia si cantik manis:)

In front of the building

With Olyn. Motif amik gambar depan bas? Hahaha


Okay after dah membeli-belah di Amethyst, we all semua dah tak sabar nak ke tempat keriangan Lotte World Theme Park. Best nih! Hopefully dapat naik rides. Masa ni lah nak release tension gitu.


Welcome to Lotte World!!
According to our tourist guide, Lotte World mempunyai indoor theme park paling besar di Asia.


Bergambar dulu sebelum masuk

Masuk je dalam tu, tengok crowd punya la ramai! Sebabnya during our trip tu terkena dengan public holiday di Seoul. Thanksgiving holiday kiranya macam cuti raya. Then campur pulak tourist daripada negara lain. Maka semua rides kena beratur 2 km kalau nak naik. Fuhhh.


The indoor park
Dalam belon panas yang sangat 'adventure'. Hahaha. Actually we all tersilap queue. Nak naik monorail sekali ternaik belon panas da. Hahaha sekali lagi
Makan aiskrim. Lain sikit aiskrim ni. macam makan aiskrim + chewing gum
Here's the outdoor park!!


Miss this moment so much! AFter this kikta ambil gambar macam ni di Gold Coast pula ye. And lebih ramai! Amin.
See the crowd? Nak masuk rumah hantu pun bukan main ramai


Tak banyak gambar rides sebab memang tak naik pun. Hehe. Tak sanggup nak beratur line panjang sangat.

If dapat naikni memang awesome!

Dah habis round 1 park, we all ke tempat untuk dinner. Lapar sangat dah since tak makan lunch.


We ate here. Iron Bull Restaurant. Korean style buffet. Ada nasi goreng kimchi uolss.

Antara food yang sempat kami snap.

Makan time! Pinggan penuh tu okay
Night view. Happening!
Before balik sempat lagi posing 

Such a long day but after all we were happy and satisfied.

Infront of the hotel with my kecil-kecil cilipadi CDM Sha Khalid


So, end of Day 2 stories. Baru day 2. Stay tuned for Day 3 update pula ye!

Thank you for reading :)

More pictures at my Facebook page Seoul Day 2

1 comment:

lilysani said...

salam kak, brape ye budget makan kat irob bull restaurant ni?
thank you ^^