Saturday, November 30, 2013

Change The Way You Think, Change Your Life

Pernahkah anda terfikir untuk hidup selesa dan bebas berbelanja?

Ada tak keinginan nak hidup senang, bebas hutang & mempunyai harta sendiri?

Do you really satisfied with your life right now?

Have you ever thought about your future?

Imagine yourself in 2 years time...

Where and what are you going to be like?

It is time to change!

Stop giving yourself excuse.

Come, let's do this together.

I will help and guide you along the way!

You know how to reach me.

Ring me or text me at : +6013-7415271

See you!

Wednesday, November 20, 2013

GLAM Dinner 2013 | Hollywood !!

Assalamualaikum & Hello everyone J

Sudah menjadi tradisi GLAM, after Majlis Ulang Tahun ke 21 & CDM award pada siang hari, malamnya we had another special celebration which is GLAM Dinner. This year, the theme was Hollywood GLAM Nite. So GLAMpreneurs haruslah glamour macam retiss Hollywood kan..:)


If you remember last year after our 20th Anniversary &CDM Award, we had a GLAM Dinner at The Westin Hotel. This GLAM Dinner actually untuk meraikan para Crown Diamond Manager (CDM) on their big day!!! To achieve this CDM title, para usahawan perlu achieve minimum group sales of RM2,000,000. Bunyi macam banyak, tapi dalam GLAM semua di ajar & mainly kita guna online. Kalau CDM Hanis Haizi, sales bulanan pun juta-juta ;)


Back to the story..

Kehadiran kami disambut dengan candy buffet. Sedap!!

Tengok tu. Malam ni semua rosak diet. Hehe.





Me with CDM Sha Khalid. My "kecil-kecil cili padi" CDM :)


This year lagi special, sebab lagi ramai GLAMpreneur join the dinner. Last year terhad 100 pax sahaja, this year 300 pax. Next year dah confirm kena book Grand Ballroom. Yang lagi best, kali ini kami sama-sama berganding bahu menguruskan majlis. For our team, The Diamond Circle uruskan deco with Fieka & team CDM Maisarah. Biarpun tak berapa kreatif, tapi boleh tahan hasilnya ;)

The photobooth!!

Happy!!

Proud!

The foods pada malam tu. Fine dine at JW Marriot Putrajaya

This year lucky draw lebih banyak dari last year, more than 30 prizes. Alhamdulillah, ada wakil from our team. Congrates to Duan, Pete & Zureen. Tak pulang dengan tangan kosong. Yeay!!



CDM Raz nyanyi satulagu untuk CDM Hanis. Sweet gitu

Tengok tu suami saya. Dapat nama baru malam tu, Ezam Ajmain. Haha. Love u lah!

Our table number 7

Table paling havoc, anak-anakku semua

No wonder la table 26 tadi havoc, ikut bapak diorang ni. Lol

Part yang paling best masa Best Dress competition. All the candidates were shortlisted earlier & then di minta buat cat walk. Juri, CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain pilih pemenang not only based on baju je, but also their character. Masa ni macam-macam gaya ada. hehe. Of course yang paling sporting + baju paling menyerlah la menang.

Shortlisted from our team. Encik Ezam Ajmain (suamiku), Pete, Faeza & Olyn. Ok bangga sekejap sebab saya yang pilih tuxedo beliau.  Dah tu siapa lagi kan? :)



Dan pemenangnya ialah...

Tak lain tak bukan. Suamiku ituuuu. Yeay!!


Nak ambil hadiah pun menari lagi. Haha. 

Versace! Woohooo

The poco-poco guys

Rakan-rakan seperjuangan


Usssss!

The Diamond Circle

Hubby and Badry with co-founder of GLAM, CDM Razali Zain

With bakal CDM Zaer Ali, husband kepada CDM Sha Khalid

GLAM Lelaki of The Diamond Circle. Ramai kan?

Pose kemenangan. Lol

A'hamdulillah dapat bawa balik hadiah, partners pun ada yang menang lucky draw, overall we had fun. InsyaAllah tahun depan kita sama-sama pergi ke GLAM Dinner Cycle 3 pula ya.


Tuesday, November 19, 2013

Majlis Ulang Tahun Ke 21 & CDM Award



Assalamualiakum & Hello Everyone J


Masa type entry ni, rasa teruja sangat sebab bahang Majlis Ulang Tahun masih terasa walaupun dah seminggu berlalu. Mana tak nya, tahun ni our leader CDM Ija diraikan di atas pentang gilang-gemilang sebagai Crown Diamond Manager, the highest rank in this business! Yang buat teruja sebab dah nampak dah gambaran tahun depan nak naik pentas CDM, dress macam mana, feel macam mana, jalan macam mana. Cewah. Visualize what you want to achieve bebeh J

With our leader yang diraikan, CDM Shaliza Aziz & her husband DDM Ridhuan.

Me, CDM Ija and our business partner DSM Faeza

So that day, 9th November 2013 at MIECC majlis ulang tahun syarikat telah berlangsung dengan jayanya. Ada performance Misha Omar pulak tu! Awesome performance and orangnya subhanallah cantik sangat!
Misha Omar!!

Selain daripada special performance from Misha Omar, we also had "Goyang Duyu" show from all GLAMpreneurs!! Best ramai-ramai naik pentas. By the way kami mengiringi one of top leader GLAM, CDM Maisarah berkongsi kisah kejayaan beliau daripada seorang jurutera awam bergaji RM 5,000 sebulan now totally transform kepada successful entrepreneur with monthly income RM 100,000 sebulan. Totally inspiring!
Goyang Duyu by The Glampreneurs



Pada hari tu juga, business partners from all over Malaysia from Johor, Kuala Lumpur, Selangor, Utara, Pantai Timur semua ambil peluang hadir untuk sama-sama meraikan CDM-CDM baru tahun 2013. Dari Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) sahaja seramai 6 orang CDM baru. Alhamdulillah such a great achievement! Bertuah rasanya berada di dalam kumpulan yang hebat bukan sahaja dari segi gayanya GLAm tetapi pencapaian kumpulan yang membanggakan. Diterajui oleh CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain, GLAM saban tahun melahirkan CDM-CDM baru. InsyaAllah 2014 will be my turn. Moga dipermudahkan segala urusan. Amin!!

With my business partners from all over Malaysia. Thank you dearest your support and sama-sama serap aura orang berjaya. InsyaAllah turn kita akan sampai. Believe!

With bakal SSM Nia, bermula sebagai pengguna Premium Beautiful and berpuas hati dengan kesannya, terus buat bisnes sebab sama-sama nak berkongsi kebaikan Premium Beautiful. Well done Nia!!


With Alin, my business partner from Petaling Jaya :)
Bakal SSM Aini, seorang engineer by profession, tetap ambil peluang multiply income& upgrade diri

Bakal DSM Jun, an engineer by profession, ibu kepada 2 orang anak. Menceburi bisnes sebab inginkan financial & time freedom. Especially untuk family dan anak-anak.

Okay do I need to metion whom is he? :)
My number 1 supporter, my backbone, a father to our kids,my husband. Thank you darling for your helpful hands and brilliant ideas ;)

Oh ya, on that day juga ada launching the  new series of Premium Beautiful, named Premium Beautiful Elegance. You all kalau nak order boleh contact me ya :)

Cantik betul model tu kan ;)

#Glamlelaki. Suami-suami yang sporting

Kalau tengok CDM-CDM yang naik pentas terima award pada hari itu, dari pelbagai background. Ada dari golongan professional, ada yang dari sektor awam, and even ada yang housewife tapi masing-masing boleh berjaya. Yang penting keinginan kita untuk jadi yang lebih baik dan sama-sama membantu orang lain keluar dari kepompongan kesusahan. Itu yang penting.

Contoh my leader CDM Ija, she was ex-banker at one of the international bank. 8 years working in banking industry, with all the work loads plus the stress she only get around RM 3,500 per month as a salary. Living in Kuala Lumpur, that salary mungkin cukup-cukup makan. Beliau pernah buat macam-macam part time job untuk dapatkan duit lebih and finally she found this beautiful business. Not because of the premium beautiful corset that we call beautiful business but actually this business memang cantik aturannya. Dengan pemimpin-peminpin hebat,  kumpulan yang kukuh dan kuat, company yang stabil, produk-produk yang berkualiti dan juga team work yang memang diterapkan dalam team kami. 

Alhamdulillah after 1.5 years, CDM Ija managed to achieve the highest rank in this business and she really deserve it. Her life turns to a full time mumpreneur with financial and time freedom. With monthly income of RM 20k - 30k per month, driving her own BMW 3 series hasil daripada business, she is now more than happy with her life. InsyaAllah we in The Diamond Circle, #glamtdc will follow your steps and guidance. Thank you so much for your help and advise and ideas and support towards us. Congratulations again dear!!


Monday, November 11, 2013

GLAM Journeys | Gyeongbok Palace


Day 4 - 20 September 2013

Assalamualaikum & hello everyone.

Cerita Korea belum habis lagi. Hehe. Baru hari ni sempat nak update. Walaupun dah hampir 2 bulan tapi memori di Seoul memang sangat-sangat segar di ingatan.

Okay, day 4 theme was Pink. Imagine suami-suami dan GLAMlelaki semua pakai pink shirt/t-shirt. Nice!!

Last day in Seoul, all of us ready for check out
View from our hotel room
We had our beakfast at Taj Palace Resturant

After breakfast, we all ke Gyeongbok Palace sebuah istana lama Kerajaan Korea.

Check in facebook!



The Diamond Circle
Beautiful
Welcome everybody!
Team photo

Gangnam!
The Ladies
The Palace
With my beautiful ladies
Gwiyomi!


Banyak gambar, maka layan gambarlah ye :) After Gyeongbok Palace, next destination ialah makan! We had lunch Korean Style food, berdekatan dengan Incheon Airport.

Tudiaaaa lazat tak terkata. Macam makan kat Malaysia gitu. Ada nasi korea, ikan goreng, sambal sotong, sup seaweed, kimchi, omelette. Bezanya masakan dan rasa memang rasa masakan korea :)
Sotong! Tapi di Korea u all jangan sebut sotong, sebut cuttlefish okey.

The restaurant

Masing-masing dah kenyang, kita shopping seaweed, kimchi, chocs and snacks pula. Sorry yang ini tiada gambar ;)


Sampai Incheon Airport sudah. Time to check in luggage.

Time to say goodbye. With our lovely tourist guide Alice.
Incheon Airport. Sementara tunggu flight, kita minum coffee dulu
Hello Kitty Cafe! Izzah mesti suka ni

So cute!

Till we meet again Seoul..we will be back!!

Okey sekian sahaja cerita Seoul :) Seriously memang rasa nak pergi lagi. Best!! And after all it is FREE!! Bawa duit poket je untuk shopping. Yang lain-lain ditanggung oleh syarikat. Syukur alhamdulillah :)

For more photos, feel free to browse at my Facebook page Seoul Day 4