Tuesday, November 19, 2013

Majlis Ulang Tahun Ke 21 & CDM Award



Assalamualiakum & Hello Everyone J


Masa type entry ni, rasa teruja sangat sebab bahang Majlis Ulang Tahun masih terasa walaupun dah seminggu berlalu. Mana tak nya, tahun ni our leader CDM Ija diraikan di atas pentang gilang-gemilang sebagai Crown Diamond Manager, the highest rank in this business! Yang buat teruja sebab dah nampak dah gambaran tahun depan nak naik pentas CDM, dress macam mana, feel macam mana, jalan macam mana. Cewah. Visualize what you want to achieve bebeh J

With our leader yang diraikan, CDM Shaliza Aziz & her husband DDM Ridhuan.

Me, CDM Ija and our business partner DSM Faeza

So that day, 9th November 2013 at MIECC majlis ulang tahun syarikat telah berlangsung dengan jayanya. Ada performance Misha Omar pulak tu! Awesome performance and orangnya subhanallah cantik sangat!
Misha Omar!!

Selain daripada special performance from Misha Omar, we also had "Goyang Duyu" show from all GLAMpreneurs!! Best ramai-ramai naik pentas. By the way kami mengiringi one of top leader GLAM, CDM Maisarah berkongsi kisah kejayaan beliau daripada seorang jurutera awam bergaji RM 5,000 sebulan now totally transform kepada successful entrepreneur with monthly income RM 100,000 sebulan. Totally inspiring!
Goyang Duyu by The Glampreneurs



Pada hari tu juga, business partners from all over Malaysia from Johor, Kuala Lumpur, Selangor, Utara, Pantai Timur semua ambil peluang hadir untuk sama-sama meraikan CDM-CDM baru tahun 2013. Dari Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) sahaja seramai 6 orang CDM baru. Alhamdulillah such a great achievement! Bertuah rasanya berada di dalam kumpulan yang hebat bukan sahaja dari segi gayanya GLAm tetapi pencapaian kumpulan yang membanggakan. Diterajui oleh CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain, GLAM saban tahun melahirkan CDM-CDM baru. InsyaAllah 2014 will be my turn. Moga dipermudahkan segala urusan. Amin!!

With my business partners from all over Malaysia. Thank you dearest your support and sama-sama serap aura orang berjaya. InsyaAllah turn kita akan sampai. Believe!

With bakal SSM Nia, bermula sebagai pengguna Premium Beautiful and berpuas hati dengan kesannya, terus buat bisnes sebab sama-sama nak berkongsi kebaikan Premium Beautiful. Well done Nia!!


With Alin, my business partner from Petaling Jaya :)
Bakal SSM Aini, seorang engineer by profession, tetap ambil peluang multiply income& upgrade diri

Bakal DSM Jun, an engineer by profession, ibu kepada 2 orang anak. Menceburi bisnes sebab inginkan financial & time freedom. Especially untuk family dan anak-anak.

Okay do I need to metion whom is he? :)
My number 1 supporter, my backbone, a father to our kids,my husband. Thank you darling for your helpful hands and brilliant ideas ;)

Oh ya, on that day juga ada launching the  new series of Premium Beautiful, named Premium Beautiful Elegance. You all kalau nak order boleh contact me ya :)

Cantik betul model tu kan ;)

#Glamlelaki. Suami-suami yang sporting

Kalau tengok CDM-CDM yang naik pentas terima award pada hari itu, dari pelbagai background. Ada dari golongan professional, ada yang dari sektor awam, and even ada yang housewife tapi masing-masing boleh berjaya. Yang penting keinginan kita untuk jadi yang lebih baik dan sama-sama membantu orang lain keluar dari kepompongan kesusahan. Itu yang penting.

Contoh my leader CDM Ija, she was ex-banker at one of the international bank. 8 years working in banking industry, with all the work loads plus the stress she only get around RM 3,500 per month as a salary. Living in Kuala Lumpur, that salary mungkin cukup-cukup makan. Beliau pernah buat macam-macam part time job untuk dapatkan duit lebih and finally she found this beautiful business. Not because of the premium beautiful corset that we call beautiful business but actually this business memang cantik aturannya. Dengan pemimpin-peminpin hebat,  kumpulan yang kukuh dan kuat, company yang stabil, produk-produk yang berkualiti dan juga team work yang memang diterapkan dalam team kami. 

Alhamdulillah after 1.5 years, CDM Ija managed to achieve the highest rank in this business and she really deserve it. Her life turns to a full time mumpreneur with financial and time freedom. With monthly income of RM 20k - 30k per month, driving her own BMW 3 series hasil daripada business, she is now more than happy with her life. InsyaAllah we in The Diamond Circle, #glamtdc will follow your steps and guidance. Thank you so much for your help and advise and ideas and support towards us. Congratulations again dear!!


1 comment:

shaliza aziz said...

Cant wait for your celebration next year, Crown Diamond Manager Norain!! Keep moving babe & I'm proud seeing your dream getting closer. Amin!