Tuesday, December 31, 2013

GLAM Dinner 2013 | The Video!!


Hello readers!

It's the end of 2013. How fast time flies right? We are welcoming 2014 in just few hours.

As closing for 2013, here I would like to share GLAM Dinner video that super happening.

Enjoy watching!!

Special thanks to our sponsors:-

Invalise @invalise
Hafiz Atan Pictures @pbuncut
Ajue Rashid
Hazelin Shamsudin



For full story, just visit my earlier entry about the GLAM Dinner 2013

Follow us on the instagram too & look for this official hashtags:-

#TheDiamondCircle
#GLAMexpansion
#GLAMpreneurs
#GLAMjourneys
#GLAMDinner
#GLAMtdc


Here's some of our famous fans have to say...

"Powerful, Motivated & Professional..." - Dato' Radzuan Radzwill

"Beautiful, Elegant, fun to watch!" - Rizman Ruzaini

"Malaysia's Rising Worldwide Online Network" - HanisTV

"Interesting, I really like the name!..." - CapitalTV

"Business Moghul..." - InTrend Magazine

"Mogul Idola 2013..." - Majalah Hijabista

"Satu kuasa baru..." - Majalah Nona

"Usahanya tidak sia-sia..." - Majalah Jelita


I am glad to be part of the Green Leaders Academy Malaysia (GLAM). 

InshaAllah 2014 lebih cemerlang!!!!

Thank you everyone.

See you in 2014!


Business Preview In Johor Bahru By The Diamond Circle


Bismillah..

Assalamualaikum & salam sejahtera semua,

I am soooo excited and nervous at the same time :) But I am sure with teamwork effort and initiative, our first Business Preview of The Diamond Circle in Johor Bahru gonna run smoothly. Mudah-mudahan dilancarkan urusan oleh Allah.

So good news untuk orang Johor Bahru, this your chance untuk tahu lebih lanjut macam mana we in Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) generate income minimum 4 angka setiap bulan. Peluang untuk gandakan our income and it's passive income! Not only that, kami akan berkongsi pelbagai tips untuk menjadi usahawan berjaya insyaAllah.

Memiliki saving yang banyak, memiliki kereta idaman, handbag idaman (untuk wanita lah ye), paling penting memiliki Financial & Time Freedom untuk diri sendiri dan family memang sangat-sangat diidamkan oleh hampir semua kan? Jadi inilah masanya untuk merubah masa depan. Bermula dari sekarang.

Jom jemput datang beramai-ramai ya. Do contact us to book your seat okay. Orang Johor memang hebat!





Izzah Ardini First Day At School



Anak mama dah besar! :)

Semalam Izzah dah start school. Well tadika 5 tahun hehe. Macam biasa, mama yang nervous but Izzah was totally excited! Senang nak bangun pagi. Senang juga kerja mama. Bagus sayang.

So yesterday, both of us sent Izzah to her school. Moral support tu penting kan?

Selfie dulu :)

Happy face. Izzah cool je


Pakai kasut sendiri. Pagi semalam. Ifra macam biasa memang bangun awal pagi

Merenung masa depan..

Dah masuk kelas dah. 5 Arif

Alhamdulillah. Everything was good. Tenang hati mama. Yang kurang tenang bila bayangkan Izzah pergi balik school naik van sekolah. Huhu. Tak sabar nak tukar profession to fulltime mumpreneur. Very very soon. Doakan saya ya!

p/s : petang ni nak bawak Izzah gunting rambut. senang nak manage pagi-pagi :)


Friday, December 20, 2013

Preloved Quinny Zapp Xtra For Sale!!


Assalamualaikum & hello all..

Straight to the point :) We would like to let go this Quinny Zapp Xtra 2012 model stroller kepunyaan Ifra Afiqah.

Seldomly used so the stroller condition looks like new. Rupanya sungguh cun, red colour, boleh menampung up to 22 kg! Easy handling dan juga safe space in your boots :)

Sedikit review about this stroller. Pertama sekali dari segi ketahanan memang bagus. Dari segi size, just nice. Not too bulky. Dari segi rupa, memang cun :) Dan quinny merupakan salah satu jenama pilihan untuk strollers. So sangat worth it memilikinya.

Additional dalam preloved package ini, front safety guard. That one we all beli separate because they just selling stroller without it. So your little one will be extra safe besides wearing the harness.

Anyone interested, just contact us ya. For pricing & further discussion.

Looking forward to hear from you guys.

Ain : 0137415271
Ezam : 0137445271



Thursday, December 5, 2013

The Diamond Circle | Product And Business Preview


Assalamualaikum & hello everyone.


GOOD NEWS untuk semua. Sekarang sedang berlangsung PROMOSI untuk BIOVELOCITY SLEEPMATE dan PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. Promosi yang sangat hebat, dan masa ini jugalah the best time untuk u all dapatkan produk-produk berkualiti ini dengan harga yang sangat berbaloi. Dan lebih best lagi, peluang untuk generate side income bermula RM 5,000 sangat terbuka luas depan mata!

Promosi Biovelocity Sleepmate.

BVSM 3 + 1 COMBO.



Maksudnya, beli 3 unit BVSM kemudian entitled untuk beli unit ke 4 dengan harga RM 300 sahaja!! Awesome kan?




Promosi Premium Beautiful Corset.

Buy 1 set Premium Beautiful and get REBATE RM 150

Valid until 31 Dec 2013





So u all apa tunggu lagi? Peluang dah terbantang luas. Hanya perlu mulakan langkah pertama. Do contact our business partners all over Malaysia for Business and Product Preview ya!

Kuala Lumpur/Selangor/Negeri Sembilan
Suhaili :  012-6842560
Dilla : 012-3555650
Zureen : 019-6676385
Shopiah : 017-3841716
Aini : 019-2264262

Melaka
Miza : 013-4095981

Perak/Kedah/Pulau Pinang/Perlis
Faliha : 017-2824779

Johor
Elly : 019-7949162
Ieyda : 012-7644767
Fazlin : 016-7588572
Rahmah : 014-6865418

And you can contact me directly ya.

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271

Ada Apa Dengan Disember


Pejam celik, pejam celik rasa macam sekejap je dah masuk ke bulan Disember. Musim cuti sekolah, musim kenduri kahwin, musim ibu bapa menghabiskan cuti, musim orang pergi bercuti. Betul tak?  Bulan December juga, dalam pertengahan bulan kebanyakan ibu bapa dah mula sibuk dengan persiapan anak-anak untuk masuk ke sekolah sesi 2014. Dengan yuran nya, dengan buku & pakaian, transport dan macam-macam lagi urusan. Besar tanggungjawab ibu bapa ni kan? Bila dah jadi ibu ni, baru tahu macam mana ibu bapa kita menguruskan kita dari kita kecil lagi. Betapa besar pengorbanan mereka. *terharu*


Kalau kita tengok sekarang ni, segala keperluan kita memerlukan perbelanjaan yang kadang-kadang di luar kemampuan kita. Memang betul, kita boleh berjimat-cermat. Cut here and there. Tapi, berapa banyak kita dapat berjimat? Dan bagaimana pula untuk masa akan datang? Adakah kita sanggup mengulangi perkara yang sama setiap bulan? Cuba tengok contoh di bawah. Pendapatan vs perbelanjaan. Ini hanyalah basic. Belum masuk lagi perkara-perkara lain dalam kategori kehendak. Contohnya shopping, bercuti etc.




Gaji RM 2,000 atau RM 3,000 hatta RM 10,000 pada tahun 2013 tidaklah sebesar dulu. Kalau dulu gaji RM 3,000 kira besar dah. Zaman sekarang dah jauh berubah. Perkara ni sememangnya di luar bidang kuasa kita. Jadi apa yang perlu kita buat ialah berusaha meningkatkan lagi taraf ekonomi. Sebab tu ramai yang ambil langkah mendapatkn side income. Tak kiralah apa jenis perniagaan atau part time job, semua dibuat atas sebab perlukan duit lebih. Yang dah ambil langkah tersebut, tahniah saya ucapkan. Yang masih belum ‘terbuka hati’ atau masih belum rasa perlunya ada side income, saya minta anda fikir semula. Cuba senaraikan budget anda setiap bulan. Cuba renungkan adakah anda pernah mengimpikan hidup yang lebih selesa, adakah anda mempunyai matlamat dalam hidup? Adakah anda ingin memberikan yang terbaik untuk keluarga anda? Ibubapa anda? Generasi akan datang? Di manakah kita dalam masa 2-3 tahun dari sekarang? Masih sama seperti sekarang?





Dah habis fikir? J

All you need to do, just make your step and DO IT. But first, you have to contact me and I will show you how to get income starts RM 5,000 goes to RM 15,000 goes to RM 30,000 and the list goes on and on. Dalam masa 2-3 tahun you can find the NEW you. Not only your income is stable, perhaps your confidence level, your leadership, your transformation, your personality will become even better than now. Because in GLAM, we develop leaders and successful entrepreneurs with high quality. InsyaAllah.

Do contact us:

Ain – 0137415271
Ezam – 0137445271


TRANSFORM YOUR LIFE 360 Degree WITH US!!

See you very soon!
Wednesday, December 4, 2013

Biovelocity Sleepmate | Latest Testimoni


Assalamualaikum & salam sejahtera semua :)
Semalam baru dapat good news from one of my business partner, bakal SSM Aini tentang perkembangan ibu bapa beliau di kampung yang menggunakan Biovelocity Sleepmate (BVSM) Alhamdulillah. Tremendous improvement, kita yang baca ni pun rasa gembira. Ye lah kan..Aini beli BVSM khas untuk parents di kampung untuk membantu meningkatkan kesihatan orang tuanya. Menggembirakan hati ibu bapa kan tugas anak-anak :)
For information, BVSM ini sebenarnya memang sangat bagus digunakan oleh semua peringkat umur. From baby until orang dewasa semua boleh guna. Sebabnya mudah je. Just tidur! Senangkan? Semasa kita tidur, BVSM menjalankan tugasnya ibarat terapi semasa kita tidur dan membolehkan kita menikmati tidur yang lebih lena dan berkualiti. Tidur yang berkualiti sangat penting untuk merehatkan minda dan badan kita, meransang sel-sel dalam badan untuk kembali aktif, melancarkan aliran darah dan bermacam-macam lagi. Apabila kita dapat tidur yang berkualiti, badan akan lebih sihat dan bertenaga. Bila bertenaga, barulah kita bersemangat nak lakukan tugas kita kan? Takdelah pagi-pagi dah lemau ;)
Testimoni Biovelocity Sleepmate memang banyak. Sudah terbukti berkesan membantu mengurangkan pelbagai penyakit kronik seperti strok, tekanan darah tinggi, kencing manis, masalah sakit badan, insomnia, celebral palsy, sakit sendi, gout. Kita berusaha, Allah jua yang menyembuhkan.
Jom kita tidur beralaskan Biovelocity Sleepmate mulai hari ini. Rasai keberkesanannya. Again..hanya tidur! :)