Thursday, December 5, 2013

Ada Apa Dengan Disember


Pejam celik, pejam celik rasa macam sekejap je dah masuk ke bulan Disember. Musim cuti sekolah, musim kenduri kahwin, musim ibu bapa menghabiskan cuti, musim orang pergi bercuti. Betul tak?  Bulan December juga, dalam pertengahan bulan kebanyakan ibu bapa dah mula sibuk dengan persiapan anak-anak untuk masuk ke sekolah sesi 2014. Dengan yuran nya, dengan buku & pakaian, transport dan macam-macam lagi urusan. Besar tanggungjawab ibu bapa ni kan? Bila dah jadi ibu ni, baru tahu macam mana ibu bapa kita menguruskan kita dari kita kecil lagi. Betapa besar pengorbanan mereka. *terharu*


Kalau kita tengok sekarang ni, segala keperluan kita memerlukan perbelanjaan yang kadang-kadang di luar kemampuan kita. Memang betul, kita boleh berjimat-cermat. Cut here and there. Tapi, berapa banyak kita dapat berjimat? Dan bagaimana pula untuk masa akan datang? Adakah kita sanggup mengulangi perkara yang sama setiap bulan? Cuba tengok contoh di bawah. Pendapatan vs perbelanjaan. Ini hanyalah basic. Belum masuk lagi perkara-perkara lain dalam kategori kehendak. Contohnya shopping, bercuti etc.




Gaji RM 2,000 atau RM 3,000 hatta RM 10,000 pada tahun 2013 tidaklah sebesar dulu. Kalau dulu gaji RM 3,000 kira besar dah. Zaman sekarang dah jauh berubah. Perkara ni sememangnya di luar bidang kuasa kita. Jadi apa yang perlu kita buat ialah berusaha meningkatkan lagi taraf ekonomi. Sebab tu ramai yang ambil langkah mendapatkn side income. Tak kiralah apa jenis perniagaan atau part time job, semua dibuat atas sebab perlukan duit lebih. Yang dah ambil langkah tersebut, tahniah saya ucapkan. Yang masih belum ‘terbuka hati’ atau masih belum rasa perlunya ada side income, saya minta anda fikir semula. Cuba senaraikan budget anda setiap bulan. Cuba renungkan adakah anda pernah mengimpikan hidup yang lebih selesa, adakah anda mempunyai matlamat dalam hidup? Adakah anda ingin memberikan yang terbaik untuk keluarga anda? Ibubapa anda? Generasi akan datang? Di manakah kita dalam masa 2-3 tahun dari sekarang? Masih sama seperti sekarang?





Dah habis fikir? J

All you need to do, just make your step and DO IT. But first, you have to contact me and I will show you how to get income starts RM 5,000 goes to RM 15,000 goes to RM 30,000 and the list goes on and on. Dalam masa 2-3 tahun you can find the NEW you. Not only your income is stable, perhaps your confidence level, your leadership, your transformation, your personality will become even better than now. Because in GLAM, we develop leaders and successful entrepreneurs with high quality. InsyaAllah.

Do contact us:

Ain – 0137415271
Ezam – 0137445271


TRANSFORM YOUR LIFE 360 Degree WITH US!!

See you very soon!

No comments: