Tuesday, December 23, 2014

15 Testimoni Terbaru Premium Beautiful & Geng Diet TDC

Assalamualaikum & salam sejahtera..



Today over excited sebab we all Geng Diet TDC ada 15 testimoni terbaru fresh from the oven!

Congratulation to all members. Ini baru 2 months, bayangkan after 1 year. Confirm meletopss habis!

Kami just amalkan 6 tips mudah untuk kurus. Berkesan & mudah sangat. Tak perlu diet extreme since all of us memang suka makan. Lagipun if we go for extreme diet or work out, end up bertahan sekejap sahaja.


6 Tips Kurus Dengan Cepat

So here another latest testimonies on Premium Beautiful & our Geng Diet TDC.


1. Ain (myself). 32. I'm a mother of 2.




2. Siti Kamariah, 32. A mother of 1.



3. Nur Liyana, 30. 



4. Faeza Zainudin, 35. A mother of 4 (3 - cesarean). Still fully breastfeeding. 




5. Syikin Salleh, 33. A mother of 2. Still fully breastfeeding. 




6. Nadheera Jahan. 22 years old.




7. Emilita Nazlina. 37 years old. Mother of 3.



8. Asma Shahida. 28 years old.




9. Siti Norizam. 43 years old. Mother of 4.




10. Azura Wahab. 32 years old. Mother of 2. Still fully breastfeeding.



11. Ain Zulkarnaind. 26 years old.


12. Lea Mustafa. 32 years old




13. Wani Ameen. 27 years old.



14. Marjiana Sani. 37 years old. Mother of 3.




15. Shaliza Aziz and Faeza Zainudin





Banyak beza kan?


So wait no more dearest. Contact me, your diet coach :)


013-7415271 or email me at ainezam2001@yahoo.com


See ya!



Wednesday, December 10, 2014

Testimoni Premium Beautiful Terbaru Wajib Tengok

Assalamualaikum & hello everyone :)

Today nak share few latest testimonies of Premium Beautiful dan Set Kempis Perut yang semakin meletup-letup itu. Tambahan pula dengan our GengDietTDC yang masing-masing semakin slim dan sihat. Alhamdulillah benda yang baik mesti nak kongsi kan?


Me of course. Hehe. Baju yang sama. Kiri tu was 59 kg and now 52 kg. Yeay!

Immediate shaping! Nampak tak walaupun badan agak besar, tapi bila pakai Premium Beautiful terus badan lebih kemas :) Ini baru 10 minit. Kalau konsisten 8 jam sehari confirm badan lebih slim :)

Sharing from #gengdiettdc ada yang turun 6.5kg even tak sampai sebulan amalkan Set Kurus!


Beza kan? Perut teruskempis after pakai Premium Beautiful. Secara automatik, confident level pun up!


Ini pula sharing from my partner, Anis yang sedang berpantang after deliver he baby girl. Memang tak tangguh-tangguh terus pakai Premium Beautiful korset after 4 hari bersalin. Congrats Anis!

Biasa kalau pakai dress macam ni mesti seksa nak cover perut kan? Berapa lama pula nak tahan nafas tu? hehe. Just pakai Premium Beautiful and problem solved!

Baju yang sama tapi dah longgau. Yeay!

My geng diet, Ieja. Banyak Beza..she lost 8 kg!

I am a mother of two :) Happy me with the progress!
Tengok balik gambar lama memang ngeri. Huhu. Alhamdulillah both of us sama-sama join Geng Diet so semakin slim bersama gitu. Tahniah Syikin!

My partner, Faeza semakin slim. Total lost of 22kg!!


Macam mana? Teruja?

Kalau teruja jom cepat-cepat contact me. I can share with you how to do it right. Bukan sahaja dapat turunkan berat badan dan shaping, extra income pun boleh dapat =)


Contact me ya.


Ain : 013-7415271
ainezam2001@yahoo.com


Bonus Day!




Tahniah partners!!


Alhamdulillah...hari yang menggembirakan! Walaupun hari ni saya demam. Setiap bulan boleh senyum lebar macam ni, tak perlu tunggu bonus setahun sekali.  Tahniah diucapkan to all partners yang dapat BONUS hari ini daripada bisnes. Best kan gaji 2 kali sebulan? Bayangkan kalau gaji bulanan RM 5,000 campur pulak dengan bonus dari business RM 5,000 - RM 10,000...tak ke dah 5 angka income tu? :)

Yang lagi best bonus dari business ni unlimited. Buat lebih, dapat lebih. So boleh aim setiap bulan nak berapa. Makin buat, makin banyak, makin seronok. Sebab tu semua nampak awet muda. Sebab selalu happy je. Biasanya bila dapat gaji, within a week dah nak habis bayar komitmen sahaja. Lepas tu dah tak semangat nak kerja coz nampak pergi kerja balik kerja. Tak ada motivation.

Dari business ni, kita boleh aim nak berapa. Macam cheque kosong. Nak RM1,000, RM3,000, or mahupun nak RM20,000, just follow & buat secara teamwork. Confirm boleh dapat. Tak lama pun kita nak nampak progress tu, buat business dalam a few months dah nampak progress kalau disiplin.

So for those yang nak dapat side income, boleh pm me or my partners. 2015 gonna be tough. Ada yang cakap tak ada masa, but think about it again antara tak ada masa & tak ada duit, yang mana lagi stress. Duit bukan segalanya, tapi dengan duit tu nak bayar rumah, kereta, belanja bulanan anak-anak & banyak lagi. Business ni kita buat thru online, if tak ada masa still boleh manage lagi.

Even myself sendiri masih bekerja dan buat bisnes secara part time. My business partners pun 70% masih bekerja. Tak ada masalah pun. Housewife, business owner or even student pun ada. This business for everyone. To have comfort financial & life, we have to get out of our comfort zone dulu. Let's start today!

To all my business partners, enjoy your bonus day!! I am proud of you :)

Monday, November 24, 2014

Sushi Zanmai | Paradigm Mall Kelana Jaya

Ada peminat sushi kat sini? Sedapnya sushi!

Sebelum buat bisnes ni, memang tak pernah makan sushi. Nak kata tak suka makan tu pun tak jugak. Mungkin lebih kepada tak ada geng nak makan sushi. Now dah jadi peminat sushi pula rasanya. Hehe.


Last weekend, I had a sushi date with my sisters. Hubby tak join sebab beliau tak minat makan sushi. Since dari JB lagi dah aim nak makan sushi zanmai after our intensive class for business. Terbayang-bayang dah sushi yang sedap-sedap belaka. If di Johor Bahru just ada sushi king. Sushi lain macam takde je, so bila dah kat KL of course la nak makan yang sodap kan!

Binti Mohd Nizar :) Makteh, muka kau besau. Lol
Tak tau nama. Sedap sesangat!

Yumss!
Kebetulan Syikin, Fariq, Jue and Pia nak makan sushi zanmai juga, so kita tapau meja panjang terus!
Catching up with Jue :)


Behind the scene


Tak snap banyak gambar since masing-masing kelaparan. Hehe. Yang penting puas hati dapat makan sushi zanmai. Dah lama mengidam okey. Kesian kan orang Jay Bee. Huhu.


Lepas maka sushi, kita dating pula.



Dan shopping serba sedikit.


So makan sushi dapat, shopping seluar baru pun dapat since seluar yang ada mostly dah longgau. Yeay! Happy me =) Berkat amalkan tips kurus & sihat bersama #gengdiettdc.


Thank you for reading!

Tips Sihat | Senaman Ringkas Di Rumah

Assalamualaikum & hello all :)

Dah dinner semua? Makan apa tadi u all? :)

Alhamdulillah sejak share 6 Tips Kurus Dengan Cepat tempoh hari, ramai yang bertanya lebih lanjut tentang pemakanan dan juga senaman apa yang boleh dibuat. Maklumlah kan..kebanyakan kita bekerja kadang-kadang rasa takde masa nak senaman. Even yang suri rumah atau bekerja sendiri pun sibuk dengan tugas harian kan.

Okay, actually senaman ni tak semestinya perlu ke gymnasium. Senaman di rumah pun boleh tau :) So today nak share few exercise yang boleh kita buat di rumah. Free saja :)



Plank

Plank exercise.


First time buat plank ni memang gigil habis. Lengan, kaki, the whole body semua bekerja. Plank ni bagus untuk menguatkan otot di bahagian perut. Waktu nak buat plank bagi orang yang sibuk? U all cuba buat pagi bangun dari tidur dan malam sebelum tidur. Jangan lupa ya!


Dapat buat 5 minutes plank ni dah ok sangat dah





U all boleh buat plank exercise ni bermula dengan 20 saat, ulang 3 kali. Tiap-tiap hari buat sampai perut kempis. Hehe.


Seterusnya boleh buat senaman untuk lengan pula. Yang ini perlukan dumbell. Tak perlu yang berat sangat. Yang 1 kg pun dah cukup atau kalau takde dumbell, boleh juga pegang botol air mineral kecil tu. Jimat kan?


Let's tone our arms!

Lunges


Lunges

Ini pula bagus untuk peha. Yang nak kecilkan peha seperti saya bagus buat senaman ni. 

Let's try it!


Squat

Bagus untuk naikkan & cantikkan punggung. Aset tu :)

Squat



Zumba!

This one my favorite. Whole body exercise and you can enjoy it too. Biarpun peringkat awal tak dapat buat semua routine tapi lama-lama dah biasa. Luckily our TV is smart TV. So just connect to youtube and zumba depan TV. Hehe.




So macam mana? Agak-agak boleh buat tak di rumah? Cuba dulu okay! Nanti boleh whatsapp me too. Kita buat challenge exercise di rumah nak?


Text me at 013-7415271and I'll share few tips with you.

Selamat bersenam untuk kesihatan yang lebih baik. Jangan lupa pakai Premium Beautiful ya :)



Thank you for reading!

Sunday, November 23, 2014

Hari Anugerah Cemerlang Pintar Bistari 2014

Assalamualaikum & happy sunday all.


Bila dah hujung tahun ni memang sibuk dengan acara hari anugerah anak di sekolah kan? Hehe. Seronok pula rasanya tambah lagi bila anak kita naik pentas ambil hadiah. Barulah faham perasaan mak dan ayah bila tengok kita dulu-dulu.

9 November yang lepas, My Bistari Group telah menganjurkan Hari Anugerah Cemerlang untuk tahun 2014. Banyak cawangan Tadika Pintar Bistari sekitar Pasir Gudang ni, so hari anugerah ni memang gather all.

Semester lepas Izzah dapat nombor 1 dalam kelas. Waktu tu kelas 5 Arif. Her overall percentage was 97.62% kalau tak silap. Then Semester 2 Izzah naik ke kelas 5 Bistari and her overall percentage also increased! Congratulations sayang mama papa. Top 3 in her class :)



Izzah Ardini, Top 3 5 Bistari

Cangih tadika ni sebab boleh tengok result online. 


The throphy


Izzah tengah beratur nak ambil hadiah. Si adik tu pun nak jugak. Hehe

Ifra pun nak beratur jugak


Tahniah sayang. Mama papa proud of you!




On stage with her friends

Yeay dah dapat piala!!


Bertambah koleksi piala kakak

Ada booth jualan juga. Nampak tak tu patung elsa? nasib baik tak lalu sini. Papa je snap gambar. Hehe.








Izzah with her class teacher, Cikgu Adila

Happy graduation!
With mama

With papa


Alhamdulillah everything went well. Luckily Izzah punya session awal so lepas je ambil hadiah boleh terus balik. Congratulations Izzah. Nanti 6 Bistari dapat nombor 1 pulak ye. Mama papa doakan Izzah terus berjaya dunia akhirat. Aamiin..


Thank you for reading ya :)